BETA

10 παιχνίδια που επανακαθορίζουν το gaming σε Android

Εικόνα Helen

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για πραγματικό gaming μέσα από φορητές συσκευές, αλλά είναι γεγονός πως υπάρχουν πλέον αναρίθμητα παιχνίδια γι' αυτές, με το Android κατέχει τα πρωτεία. Αν και ελάχιστοι τίτλοι είναι "υπερπαραγωγές" που συγκριτικά με ίδιους desktop τίτλους υστερούν στο game-play, εν' τούτοις υπάρχουν ιδιαίτερα παιχνίδια που είναι έξυπνα, πραγματικά διασκεδαστικά, καθόλου ψυχοφθόρα και με game-play που ταιριάζει στις οθόνες αφής.
Ξεχωρίσαμε 10 τέτοια ενδιαφέροντα παιχνίδια τα οποία μπορείτε να τα παίξετε, ανά πάσα στιγμή, καθώς κανένα τους δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να τρέξει με όλα του τα χαρακτηριστικά.
Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε γραφικά και άλλο hardware και στο σύνολό τους μπορούν να τρέξουν ακόμα και σε πιο παλιές εκδόσεις Android και low-end συσκευές.

Temple Run-2

Το Temple Run-2 είναι η συνέχεια του πρώτου μέρους και πρόκειται για το παιχνίδι που βασίζεται στις πολυάριθμες ταινίες του είδους, όπου ο ήρωας καταφέρνει να πάρει στα χέρια του ένα πολύτιμο κειμήλιο, τ' οποίο βρίσκεται στις κατακόμβες κάποιου αρχαίου θαμμένου ναού και εκείνη την στιγμη αρχαίοι φύλακες και κατάρες ξυπνούν από τον λήθαργο αιώνων, καταδιώκοντας τον ήρωα που τρέχει να γλυτώσει την ζωή του και το κειμήλιο.
Έτσι, και σε αυτό το παιχνιδι, πρέπει να καταφέρετε να ξεφύγετε από τους Διαβολικούς Πιθήκους οι οποίοι σας καταδιώκουν με σκοπό να μην καταφέρετε να φύγετε ζωντανός και με τον θησαυρό που τόσα χρόνια ήταν θαμμένος.
Ενδιαφέρον παιχνιδάκι, με συμπαθητικά γραφικά και ωραίο game-play που θα καταφέρει να σας κρατήσει απασχολημένους αρκετό διαστημα ώσπου να το τερματίσετε

[INSTALL Temple Run 2]

 

You Must Build A Boat

To You Must Build A Boat είναι από τα δύσκολα και συναρπαστικά συγχρόνως παιχνίδια που η ιστορία εξελίσσεται πάνω σ' ένα τεράστιο πλοίο το οποίο χτίζετε κατά την περιήγηση στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας παράξενους εχθρούς και συγχρόνως ψάχνοντας πλήρωμα και αναζητώντας έναν μεγάλο θησαυρό, διαθέτοντας ένα μοναδικό σύστημα μάχης.

[INSTALL You Must Build A Boat]

 

Cook, Serve, Delicious!

Το Cook, Serve, Delicious! είναι ένα αρκετά wtf παιχνίδι που όμως έχει ενδιαφέρον, καθώς έχετε τον ρόλο ενός ιδιοκτήτη και μάγειρα ενός μεγάλου εστιατορίου του οποίου καλείστε να διαχειριστείτε τις παραγγελίες προκειμένου να εξυπηρετήσετε απαιτητικούς πελάτες. Το παιχνίδι έχει γοητευτικά γραφικά και είναι από τα πιο εθιστικά που έχω συναντήσει.

[INSTALL Cook, Serve, Delicious!]

 

The WUUUUUUUUUUUU

Άλλο ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που έχει πλάκα. Το The WUUUUUUUUUUUU είναι ένα πλάσμα μ' έναν γιγαντιαίο μακρύ λαιμό που βγαίνει έξω από το νερό και έχει πέσει σ' εσάς το καθήκον να το βοηθήσετε. Και αν νομίζετε πως αυτό θα γίνει με tap στην οθόνη σας, κάνετε λάθος.
Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φωνάξετε: WUUUUUUUUUUUU με υψηλό τόνο φωνής για έχετε τον έλεγχο της κάθετης κίνησής του. Σκοπός σας είναι να το οδηγήσετε ασφαλές στο σπίτι του και να μην κινδυνεύσει κανένας.
Έξυπνο και διαφορετικό παιχνίδι που τελικά είναι πιο δύσκολο απ' όσο φαίνεται.

[INSTALL The WUUUUUUUUUUUU]

 

Does Not Commute

To Does not Commute, είναι κατ' αρχάς ένα παιχνίδι οδήγησης. Αν νομίζετε όμως πως αυτό είναι κάτι τετριμμένο, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι απευθύνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν για κάτι διαφορετικό.
Εξελίσσεται σε μια παράξενη πόλη του 1970, που καλείστε να ελέγξετε τα οχήματα της πόλης σε μια σειρά από εκκεντρικές αποστολές, ενώ προσπαθείτε να αποτρέψετε την όλο και πιο χαοτική κίνηση.
Το παιχνίδι είναι πραγματικά εξαιρετικό και πολύ ιδιαίτερο.

[INSTALL Does not Commute]

 

Badland

To Badland είναι μάλλον ένα από τα πιο γοητευτικά παιχνίδια που υπάρχουν για φορητές συσκευές. Πρόκειται για ένα floaty side-scroller παιχνίδι που θα πρέπει, κρατώντας το δάχτυλο στην οθόνη, να διαχειριστείτε μια ομάδα ανθρώπων του δάσους και να τους κάνετε να γλιστρούν μέσα από σκοτεινές και ζοφερές δασικές περιοχές οι οποίες είναι γεμάτες κινδύνους και εμπόδια αποφεύγοντάς τα. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει 40 επίπεδα και ένα απολύτως εθιστικό παιχνίδι.

[INSTALL Badland]

 

X-Men: Days of Future Past

Όπως σωστά καταλάβατε, το X-Men: Days of Future Past είναι ένα από τα παιχνίδια της Marvel. Κινείται επάνω στα ακριβή πρότυπα της ιστορίας των comics, έχει γρήγορο ρυθμό και πολύ δυναμικό gameplay, ενώ το καλό είναι πως αφού τρέχει off-line δεν θα σας κατακλύσει με διαφημίσεις και σε app purchases.

[INSTALL X-Men: Days of Future Past]

 

Monument Valley

Το Monument Valley, μάλλον όχι άδικα ψηφίστηκε ως το καλύτερο mobile game του 2014 στο 11th International Mobile Gaming Awards.
Στόχος σας είναι να καθοδηγήσετε μια πριγκίπισσα μέσα από όμορφα σχεδιασμένα Escher-like επίπεδα, με αλλαγές της προοπτικής ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και τα κτίρια.
Είναι ένα απολύτως "υπνωτικό" παιχνίδι.

[INSTALL Monument Valley]

 

Punch Quest

Χαοτικό παιχνίδι. Ίσως αυτός είναι ένας από τους πιο καλούς ορισμούς για το Punch Quest.
Επίσης ένα καθαρό παιχνίδι δράσης που η επικέντρωση στον χαρακτήρα θα πρέπει να γίνει όχι για την κίνησή του μπροστά-πίσω, αλλά πιο πολύ στις γροθιές και άλματα, καθώς ο χαρακτήρας σας τρέχει αυτόματα σε όλη την οθόνη.
Έχει μια φανταστική οπτική σχεδίαση που θυμίζει τα κλασικά platformers όπως το Ghouls ‘n Ghosts και το Metal Slug.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα σας σε κάθε level, αλλά ακόμα και να οδηγήσετε έναν δεινόσαυρο σε αυτό το ψυχεδελικό Punch-Out. 

[INSTALL Punch Quest]

 

Dots

Το Dots, είναι ένα παιχνίδι που φαίνεται πολύ απλό με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι ένα είδος απλού παζλ αφού, στο Dots, θα πρέπει να συνδυάσετε το μέγιστο ποσό των κουκκίδων του ίδιου χρώματος σε μόλις 60 δευτερόλεπτα ή με τις λιγότερες κινήσεις που είναι δυνατό να γίνουν.

[INSTALL Dots]


 

Και τα δέκα παιχνίδια είναι ένα κι' ένα, από αυτά που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και που "αποζημιώνουν" με το ξεχωριστό game-paly και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top