BETA

Θέλετε πραγματικούς Hackers; Γνωρίστε αυτές τις 12 δεσποινίδες και κυρίες

Εικόνα Maria

 

Σε μια εποχή που ο καθένας πλασσάρεται σαν hacker και έχοντας δει και τους 10 BlacHat Hackers (ή μήπως όχι; χμμμ...), ας δούμε μερικούς ακόμα πραγματικούς Hackers.

Μερικούς;

Λάθος... Μερικές hackers.
Κάποιες ξεχωριστές κυρίες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο, μα και με μάχες ενάντια στον σεξισμό.

 

1. Anna Chapman

Η Anna Chapman, γεννημένη την 23η Φεβρουαρίου 1982 στην Ρωσία, διέμενε στην Νέα Υόρκη όταν συνελήφθη την 27η Ιουνίου 2010 με την κατηγορία ότι δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα. Ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για συμμετοχή σε συνωμοσία στην οποία ενεργούσε ως πράκτορας ξένων κυβερνήσεων χωρίς να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ. Έχασε την αμερικάνικη υπηκοότητα και, την 8η Ιουλίου 2010, απελάθη στην Ρωσία.

 

2. Adeanna Cooke

Η ιστορία της Adeanna Cooke είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όντας μοντέλο του Playboy, είχε κάνει κάποιες σέξι φωτογραφήσεις. Ένας από τους συντρόφους της, λοιπόν, χρησιμοποίησε κάποιες από τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο για να βγάλει χρήματα. Το εν λόγω site, μάλιστα, έβαλε το δικό της πρόσωπο σε ξένο σώμα, εμφανίζοντάς την γυμνή στις φωτογραφίες. Ως φαίνεται, όμως, η Adeanna δεν τα σήκωνε αυτά. Έτσι η ιστοσελίδα (είναι αυτό που λέμε) τα έβαλε με το λάθος άτομο.

Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα.

Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

 

3. Ying Cracker

Η Ying Cracker είναι δασκάλα στην Σαγκάη. Ενώ διδάσκει κάποια βασικά πράγματα περί hacking, έχει απίστευτες γνώσεις. Την αποκαλούν “cracker” γιατί μαθαίνει στους άλλους πώς να σπάνε λογισμικά. Μπορεί να σπάσει οποιοδήποτε λογισμικό, έναντι αμοιβής η οποία κυμαίνεται από 500 μέχρι 5000 κινεζικά γιουάν.

 

4. Kristina Svechinskaya

Η Kristina Svechinskaya ίσως είναι η πιο διάσημη και πιο hot χάκερ του κόσμου. Το σαγηνευτικό της βλέμμα της και η αποκαλυπτική της εμφάνιση μπορεί να λιώσει οποιοδήποτε firewall (πρόγραμμα προστασίας) οιουδήποτε server (διακομιστή).

Συνελήφθη την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2010 με την κατηγορία ότι hack-αρε εκατομμύρια δολάρια τραπεζικών λογαριασμών -σε τράπεζες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Βρετανίας.

 

5. Xiao Tian

Η Xiao Tian, επικεφαλής γυναικείας ομάδας χάκερ στην Κίνα. Μόλις 19 χρόνων· ένα σύγχρονο κορίτσι αλλά και ένα μεγάλο geek μυαλό.

 

6. Joanna Rutkowska

Η Joanna Rutkowska παρόλο που συγκαταλέγεται στους hackers, συγκεκριμένα, ασχολείται με τον τομέα της ασφάλειας. Κατ' ουσίαν, είναι προγραμματίστρια λογισμικού που προστατεύει τα συστήματα από τους κακόβουλους χάκερζ.

 

7. Raven Adler

Η Adler αναπτύσσει, για μεγάλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συστήματα που ανιχνεύουν το hacking. Πέραν της ειδικότητάς της στο hacking, έχει εκπαιδευτεί και στις πολεμικές τέχνες.

 

8. Gigabyte

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες χάκερ είναι γνωστές για τις “νόμιμες” υπηρεσίες που προσφέρουν στον τομέα της ασφάλειας, η Gigabyte είναι το άκρως αντίθετο. Το πραγματικό της όνομα είναι Kim Vanvaeck, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Βέλγιο. Θεωρείται ως η μοναδική ή η πρωτογενής δημιουργός αρκετών ιών υψηλής τεχνολογίας (high-end), συμπεριλαμβανομένων των Coconut-A, Sahay-Α και Sharp-Α που στόχο τους είχαν να χτυπούν hardware (υλικό) με ευαίσθητες πληροφορίες. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ιούς, που έκλεβαν προσωπικές πληροφορίες, προκειμένου -οι επιτιθέμενοι- να κερδίζουν λεφτά, οι εν λόγω ιοί χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν την ίδια την πληροφορία. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου την σκιαγραφούν ως μια γυναίκα που επιδιώκει φήμη σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα. Το όνομα της Gigabyte βρέθηκε αναμεμειγμένο σε εκατοντάδες ιούς. Το 2013, η Vanvaeck συνελήφθη λίγο έξω από την ιδιαίτερη πατρίδα της στο Mechelon κοντά στις Βρυξέλλες αλλά, μέσα σε 24 ώρες, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Τώρα κατηγορείται για κλοπή και καταστροφή ιδιωτικών δεδομένων και αντιμετωπίζει 3ετή κάθειρξη και πάνω από 100.000 ευρώ πρόστιμα.

 

9. Krisina Svechinskaya

Χωρίς αμφιβολία, η Krisina Svechinskaya παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του hacking. Η Ρωσίδα χάκερ, είναι αριστούχος φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι όμως την ξέρουν από τις κατά καιρούς δουλειές της, οι οποίες πάντα είχαν να κάνουν με υψηλής τεχνολογίας θέσεις hacking που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων. Σπεσιαλίστρια στην χρήση (ιών τύπου) Trojans, η Svechinskaya χάκαρε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς -οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες- και εν συνεχεία δημιούργησε μια σειρά από ψεύτικους λογαριασμούς τόσο στην αμερικανική τράπεζα Wachovia όσο και στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America). Χρησιμοποιώντας άλλους εννέα ανθρώπους, δημιούργησε πλαστά διαβατήρια. Τελικά, όμως, συνελήφθη και τώρα εκκρεμούν πολλά πρόστιμα εις βάρος της. Οι αρχές εκτιμούν ότι, μέσα σε μόλις λίγους μήνες, έκλεψε 3.000.000 δολάρια.

 

10. Jude Milhon

Η Jude Milhon απεβίωσε μεν το 2003, αλλά παρόλα αυτά έχει μείνει γνωστή ως η χάκερ που ήταν και συγγραφέας με το ψευδώνυμο St. Jude. Ξεκίνησε την καριέρα της, το 1967, ως προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του διαδικτύου. Όσο περνούσε ο καιρός, το γύρισε στο hacking και τελικά ξεκίνησε την ομάδα χάκερ των Cypherpunks -τους οποίους δεν πρέπει να συγχέουμε με τους κυβερνοπάνκ (cyberpunks). Οι cypherpunks υποστηρίζουν την χρήση της κρυπτογραφίας και των συναφών μεθόδων ως τρόπων επίτευξης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Γι’ αυτούς, η κρυπτογραφία είναι η πρακτική της επικοινωνίας με κώδικα. Η Milhon ήταν μία εκ των πρώτων ακτιβιστές που δήλωσαν ευθαρσώς ότι αυτό που κάνει το hacking ήταν να αναδεικνύει τις δυνατότητες του λογισμικού και αγωνίστηκε ενάντια σε όλους εκείνους που θεωρούν το hacking ως εγκληματική πράξη. Σε όλη της την ζωή, έγραφε το ένα βιβλίο μετά από το άλλο, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και σε πολλά περιοδικών που κινούνταν στα πλαίσια τόσο του hacking όσο και του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

11. Natasha Grigori

Πολύ λίγες πληροφορίες έχουν αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό για την Natasha Grigori. Η καριέρα της ως χάκερ άρχισε στην δεκαετία του 1980 αλλά ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για αυτήν μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την ιστοσελίδα για ερασιτέχνες προγραμματιστές και χάκερς. Με αυτό το site, βοήθησε τους ανθρώπους όχι μόνο να διαμοιράζονται και να απελευθερώνουν διάφορα είδη λογισμικού αλλά και να τα χακάρουν. Εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ίδρυσε την ιστοσελίδα antichildporn.org, επίσης γνωστή και ως ACPO για την μάχη ενάντια στην online (διαδικτυακή) παιδική πορνογραφία. Και μπορεί την 11η Νοεμβρίου του 2005 η ίδια να έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο, αλλά άφησε πίσω της την οργάνωση ACPO που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

 

12. Susan Headley

Η Susan Headley έχει πολλά ψευδώνυμα, με τα δύο πιο γνωστά, Susy Thunder και Susan Thunder. Κάνοντας μια αναδρομή στο 1970, βλέπουμε πως η Headley ήταν από τις πρώτες γυναίκες που συμμετείχαν σε μία από τις πιο διάσημες ομάδες hacking στην ιστορία, τους κυβερνοπάνκ. Καθ' όλη την δεκαετία του '70 και του '80, η οργάνωση συνέχισε να προωθεί το πεδίο του hacking και δημιούργησε μερικές από τις πιο κοινές τακτικές πειρατείας και παρείσφρησης (κοινώς, χάκινγκ) που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου, η Headley δημιούργησε την δική της οργάνωση-παρακλάδι, γνωστή ως Roscoe Gang. Τελικά, όμως, εγκατέλειψε την καριέρα της ως χάκερ για να μετακομίσει στο Λας Βέγκας και να γίνει επαγγελματίας παίκτρια του πόκερ. Και ξαφνικά, έκανε κάτι που πολύ λίγοι επαγγελματίες χάκερς θα έκαναν. Η Headley αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη για δημόσιο αξίωμα -ακόμη και σε μια μικρή θέση- και το 1994 εξελέγη στον δήμο της California City.

 • Σχόλια

75 Comments:

 1. Εικόνα soulis55
  soulis55Ιαν 19, 2015 20:45 ΜΜ

  ponira thilyka
  katergares
  karakouklares

  πολεμάμε το σεξισμο στο φουλ λεμε...

  Δεν μας παρατατε με αυτες τις ανοησιες (στο newsbomb ειμαι;). Ο σεξισμος θα πάψει να υπάρχει οταν σταματήσετε να κάνετε διαχωρισμους με βαση το φυλο. Αυτη τη στιγμή, αν κανεις μια λίστα με τους μεγαλύτερους κυβερνο-εγκληματίες (με βαση τα ποσα που εβγαλαν) το 90% θα ειναι ανδρες (μην πω 100%).

  Επισης οι γυναικες εχουν αποκλειστει απο πολλα επαγγελματα. Απαιτουμε ιση συμμετοχη των γυναικων στους: σκουπιδιαριδες, ανθρακωρύχους, εργατες που βαρανε ντουβαρια, μπογιατζιδες, βοθρατζιδες κτλ. Δινουμε τελος στο σεξιμο και στις διακρισεις. Απαιτουμε πραγματικη ισοτητα.

 2. Εικόνα Helen
  HelenΙαν 19, 2015 20:59 ΜΜ

  Nαι γιατί όχι; Το url για τους παρατηρητικούς, είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν οι femen. "Ποιος σου είπε πως δεν υπάρχουν και γυναίκες σε αυτά τα επαγγέλματα;
  Και αν όχι τόσες πολλές, ποιος είναι αυτός που τις σταματάει;

  Και τέλος, από το τίτλο του άρθρου μέχρι και αυτό το σχόλιο, αναρωτήσου ποιες είναι οι μοναδικές προτάσεις που έχουν σεξισμό;

 3. Εικόνα vriaeros
  vriaerosΔεκ 11, 2016 07:17 ΠΜ

  ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ...GIGABYTE Ε; :Ρ

 4. Εικόνα Maria
  MariaΔεκ 11, 2016 11:54 ΠΜ

  vriaeros said:

  ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ...GIGABYTE Ε; :Ρ

  vriaeros said:

  ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ GIGABYTE ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΑΝ ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ..ΣΕΞΟΛΟΓΟ..ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ..ΕΔΩ XD

  vriaeros said:

  ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΑΝΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ...GIGABYTE ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΕ...TERRABYTE ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕΙ; ;Ρ

  ► Maria's response:

 5. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 19, 2015 21:40 ΜΜ

  Μας κάνετε πλάκα έτσι;
  1. Καμιά πρόταση δεν περιέχει σεξισμό!!! Για τις φωτογραφίες τι λες; Δεν λέω,... γαμάτες μερικές γκόμενες... Σαν να διαβάζω playBoy ένα πράμα.
  2. "Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα. Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.".
  ... Σαν να λέμε κληρονομικό χάρισμα, ένα πράμα!!!

  Μετά σας φταίνε τα Secnews και τα SexNews...

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

 6. Εικόνα Evi
  EviΙαν 19, 2015 22:31 ΜΜ

  Δεν σας καταλαβαίνω κύριε Βενιέρη. Λέτε δηλαδή πως υπεύθυνο είναι το osarena για την ζωή και το έργο των συγκεκριμένων; Ή μας λέτε πως δεν έπρεπε να αναφερθεί κάτι που είναι γεγονός (εννοώ την ύπαρξή τους και την δράση τους;)
  Σας σοκάρανε οι φωτογραφίες; Σας πληροφορώ, επειδή εγώ τις αναζήτησα στο διαδίκτυο, πως διάλεξα τις πιο soft. Μπορείτε να το εξακριβώσετε και εσείς, βλέποντας ξένες σελίδες που έχουν κάνει αντίστοιχα θέματα τι φώτο έχουν.

  Υπονοείτε δηλαδή, πως εμείς, επειδή γυναίκες είμαστε που επιμελήθηκαν το άρθρο, είμαστε είτε bimbo, είτε φώκιες;

  Είδατε πέρα από τα γεγονότα να υπάρχει κάποια παρέμβαση της συντάκτριας, σαν άποψη; Δεν κατάλαβα την ένστασή σας και την άσκοπη σύγκριση που κάνετε με ένα ανόητο και copy-paste σελιδουλίνι, κάτι που μπορεί να εξακριβωθεί με μια ματιά.
  Και ποιος σας είπε πως εμείς έχουμε προσωπικές κόντρες με κάποιον, πέρα από την βλακεία; Ποια η σκοπιμότητά σας αυτής της αναφοράς και ποια η ουσιαστική ένστασή σας, επειδή μέσα στο αντί-σεξιστικό μυαλό μου δεν μπορώ να το αντιληφθώ;

  Διευκρινίστε το σας παρακαλώ, σε όσους διαβάζουν μια σελίδα με πάνω από 10.000 ΔΙΚΑ ΤΗΣ άρθρα και που έφερε στα ελληνικά τα πάντα για το Linux και όχι μόνο. Είμαι βεβαία πως πολύ θα ήθελαν να δουν την γνώμη σας και οι αναγνώστες.

  Α. και μιας που μιλήσατε για sex, ναι έχουμε και από αυτό, ορίστε: http://osarena.net/tags/porn

 7. Εικόνα Gianna
  GiannaΙαν 19, 2015 22:48 ΜΜ

  χαχαχαχαχα, είναι πραγματικά αστείο.
  Αναρωτιόμουνα πότε θα βγουν οι χαρακτήρες και τα κατάλοιπα @Andreas.Venieris.
  Είμαι σίγουρη πως θα έχετε πολλά ακόμα εχμμμ... ενδιαφέροντα να πείτε.
  Αν διαβάζετε ακόμα playboy, ανήκετε στην ρομαντική γενιά των αντρών και αυτό είναι στα αλήθεια συγκινητικό (όχι για εμένα, αλλά για κάποιες μάλλον).

  Είμαι και εγώ περίεργη του τι θέλετε να πείτε, τι εννοεί ο ποιητής, για να σας το κάνω πιο λιανά, πέρα από το προφανές (αυτό με τα κατάλοιπα) :)

 8. Εικόνα Helen
  HelenΙαν 20, 2015 00:16 ΠΜ

  Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως όχι. Μιλάμε πολύ σοβαρά, αυτές όλες είναι αληθινές και υπάρχουν, μπορείς να το αναζητήσεις και εσύ στο web. Και η αλήθεια είναι πως όχι, δεν μας έχουν ορίσει κηδεμόνες τους.
  Ναι, είναι γεγονός πως είναι όμορφες και sexy και αυτό δεν είναι κακό ούτε ενοχή. Το θέμα είναι το πως το αντιμετωπίζει ο καθένας στον εγκέφαλο του (Αντρέα Βενιέρη). Όμορφοι επίσης είναι αρκετοί άντρες hackers που έχω δει, ο δε Aaron ήταν έναν κουκλί (σεξιστικό αυτό που είπα, ε;).

  Και εγώ έχω τις ίδιες απορίες και φυσικά σχημάτισα και τα ίδια κραυγαλέα συμπεράσματα που υποθέτω πως θα μας διευκρινήσεις Αντρέα Βενιέρη και αν είναι δυνατόν με δικά σου λόγια και όχι με copy paste άλλων (όπως το συνηθίζετε εκεί στο Sec).

 9. Εικόνα Gastone
  GastoneΙαν 20, 2015 00:40 ΠΜ

  Θα συμφωνήσω με τις και τους προλαλήσαντες, πως ο Andreas Venieris έκανε ένα ατυχές σχόλιο που δείχνει κάποιο κατάλοιπο και σίγουρα έλλειψη χαρακτήρα, μα σίγουρα το έκανε σε λάθος άρθρο, λάθος συντάκτρια και σίγουρα, 100% σε λάθος σελίδα.
  Καταλαβαίνω πως αυτό είναι αποτέλεσμα της κεκτημένης του ταχύτητας να μιμηθεί το ΤΕΛΕΤΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ στο θάψιμο, μα βιαστικό.

  Εγώ θυμάμαι ένα άλλο άρθρο της Μαρίας και πιο συγκεκριμένα αυτό: " Gnome-Foundation: Γειά σας Κορίτσια - Για τα μάτια σας μόνο!": http://osarena.net/news/gnome-foundation-gia-sas-koritsia-gia-ta-matia-sas-mono.html
  Την πολύ καθαρή θέση της και εδώ: "Tο Πρόγραμμα Προσέγγισης και Υποστήριξης Γυναικών στο Ελεύθερο Λογισμικό": http://osarena.net/latest-articles/to-programma-prosengisis-ke-ipostirixis-ginekon-sto-elefthero-logismiko.html
  μα πάνω απ όλα το κορυφαίο άρθρο της Έλενας σχετικά με αυτό που όσο βλέπω απαντάει από μόνο του και στον πρώτο σχολιαστή (soulis55): " Τεχνολογικές Κοινότητες Ανθρώπων VS Κοινοτήτων Γυναικών": http://osarena.net/opinions/technologikes-kinotites-anthropon-vs-kinotiton-ginekon.html

  Και σαν άνθρωπος που ασχολούμαι με web developing, φίλτατε Αντρέα, να σου πω ότι η σύγκριση ή κατάλοιπο, όπως σωστά τέθηκε, που κάνεις είναι καταρριπτέα σε δευτερόλεπτα. Οι λόγοι είναι η ποιότητα υλικού, η αυθεντικότητα των άρθρων, ο σχολιασμός σε αυτά, η πραγματική μετάδοση γνώσης και πληροφορίας και η διάφορα των 150.000 και βάλε ranks, όπως και η διάφορα στα Google ranks. Αν δεν κάνω λάθος η σελίδα που αναφέρεις έχει παρουσία 5-6 χρόνια (;), ενώ το osarena κάπου 3μισο με 4 (;).

  Εντελώς ουδέτερα (θα ήταν ψέμα το φιλικά, δεν γνωριζόμαστε), εκτίθεσαι. Δικαίωμά σου φυσικά, απλά το επισημαίνω.

  @Μαρία, μια χαρά το άρθρο, 2-3 από αυτές δεν τις ήξερα.

 10. Εικόνα Maria
  MariaΙαν 20, 2015 00:57 ΠΜ

  Gastone, εν μέσω των λυγμών μου (είναι και αυτό το “Καταλαβαίνω πως αυτό είναι αποτέλεσμα της κεκτημένης του ταχύτητας να μιμηθεί το ΤΕΛΕΤΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ στο θάψιμο, μα βιαστικό.”), σε ευχαριστώ θερμώς.

 11. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙαν 22, 2015 14:49 ΜΜ

  οι φωτογραφιες, ε? τι ακριβως εχουν δηλαδη οι φωτογραφιες? ολες μια χαρα ειναι ντυμενες, εκτος απο μια που τη δειχνει σε παραλια με μαγιο, που και παλι δεν φαινεται κατι "ασεμνο". αν διαβαζες playboy θα ηταν ολες τσιτσιδες με τα παντα φατσα-φορα, και αποκατω σχολιασμο του στυλ, "το ταδε κουνελακι του playboy", η, "η νεα playmate με τα μεγαλα μεμε", κλπ τετοια ανοστα. δεν βρισκεις?... secnews???... ΛΟΛ!!!!... τωρα το πετυχες!... :D :D :D

  ασχετο, τι ειχε παθει χθες το βραδυ, και δεν εμπαινε ουτε εδω, ουτε στο φορουμ?...

 12. Εικόνα Pareisaktos
  PareisaktosΙαν 19, 2015 23:38 ΜΜ

  οοοπς... Αντρέα καρφώθηκες παλληκάρε, μα άσε να το σώσω εγώ για σένα.

  @Μαρία, θα σου στείλω διορθωμένες τις εικόνες πιο σεμνά, μην σας λένε και Playboy που να πάρει, πολύ κιτς και μπας-κλας. Κάπως έτσι μάλλον, Αντρέα τι λες και εσύ;  Να δείτε (αν δεν φαίνεται διορθώστε την):

   

  Σπουδαία λογική πάντως, μάθαμε πως η Μαρία είναι σεξίστρια, πως το Osarena αντιγράφει άρθρα από το Playboy (και όχι από το Tendyboy όπως νομίζαμε) και πως επίσης, άντε φακηθείτε, το sec είναι σαν σαν το sex (φακ λότζικ).
  Αυτό ή όχι; Αντρέα διαφώτισε μας, please

 13. Εικόνα Maria
  MariaΙαν 20, 2015 00:18 ΠΜ

  Pareisaktos, κλαίω.

  Σε ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας διά το σεμνόν φωτογραφικό υλικό που θα παρασχήσεις.

 14. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙαν 22, 2015 15:34 ΜΜ

  παρεισακτε, νομιζω οτι ξεχασες μια φωτογραφια:...

  αλλη φορα να μην επαναληφθει σε παρακαλω!...

 15. Εικόνα Pareisaktos
  PareisaktosΙαν 23, 2015 15:01 ΜΜ

  Όντως σύντροφε Dark, έκανες πιο καλή δουλειά. Ήθος φίλε. Πάνω από όλα ήθος. Το Ηθών καραδοκεί.

 16. Εικόνα matthew
  matthewΙαν 20, 2015 00:41 ΠΜ

  Χμ, ενδιαφέρουσα η Νο3. 5000 κουάν λέει για να σπάσει οποιοδήποτε πρόγραμμα; Να τα μαζέψουμε να μας σπάσει το παλιοflash (της adobe για το linux) που μας έχει βγάλει το λάδι τόσα χρόνια! :D

 17. Εικόνα constantinos
  constantinosΙαν 20, 2015 16:34 ΜΜ

  @matthew, μακράν η πιο σωστή τοποθέτηση και όντως αξίζει τα λεφτά της.

 18. Εικόνα constantinos
  constantinosΙαν 20, 2015 01:56 ΠΜ

  Είναι αυτονόητο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει την γνώμη του, όποια και αν είναι αυτή και για όποιον λόγο νομίζει. Τα σχόλια άλλωστε είναι ανοιχτά και όπως άπαντες γνωρίζουν, εκτός από φασιστικά και ρατσιστικά λογύδρια, όλα τα άλλα είναι ελεύθερα και χωρίς έλεγχο πριν ή λογοκρισία εκ των υστέρων.

  Γνωρίζουμε επίσης πως ο δημόσιος λόγος, μπορεί και οφείλει θα συμπληρώσω, να τεθεί σε κριτική ακόμα και σε αμφισβήτηση.
  Σαφώς και δεν υπάρχει προσωπική κόντρα, έχουμε αναφερθεί σε πολλές ιστοσελίδες που δημοσιεύουν/αναδημοσιεύουν επικίνδυνα ή ψεύτικα πράγματα, από τεχνολογικές ως ειδησιο-γραφικές σελίδες, ως ακόμα και στο LifeHacker.
  Κάλλιστα μπορεί να πάρει κάποιος αυτό το άρθρο μας και να κάνει αυτό που κάνουμε και εμείς, -με στοιχεία- να το ανατρέψει ή ό,τι άλλο θέλει ή ακόμα και μπορεί να έχει συμφέρον να κάνει.
  Παρ' ολ' αυτά, αν κάποιος θέλει να κάνει αυτό, θα του πρότεινα 6 άλλα άρθρα, αρκετά πιο παλιά, του osarena, που άνετα μπορεί να μας κράξει, επειδή πραγματικά είναι gtp άρθρα. Όποιος το έχει ανάγκη, θα μπορούσα να του τα υποδείξω.

  Κατά τ' άλλα, σε ένα σύνολο σχεδόν 11.000 ΠΡΟΤΥΠΩΝ άρθρων και άλλων πόσων χιλιάδων δεν ξέρω στο φόρουμ, μπορεί ο καθένας να κρίνει. Το μενού στην κορυφή της σελίδας είναι άλλωστε, το ίδιο και τα tags, στην κορυφή των άρθρων.

  Από εκεί και πέρα ο σεξισμός είναι μεγάλη κουβέντα και έχει τουλάχιστον δυο οπτικές.
  Τέλος να θυμίσω πως σε αρκετές περιπτώσεις, θες με τίτλους, θες με εικόνες, θες με λέξεις, θες με url, κάνουμε κάτι που χοντρικά ονομάζεται "κοινωνική μηχανική". Που φανερώνει την αντίληψη του καθενός για τα όσα διαβάζει και βλέπει.

  Salute...

 19. Εικόνα Αυτεξούσιος
  ΑυτεξούσιοςΙαν 20, 2015 10:54 ΠΜ

  Οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν.......Οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας, ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα· ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ· .......ὁ δὲ ανήρ ἵνα φοβῆται την γυνὴ......

 20. Εικόνα vriaeros
  vriaerosΔεκ 11, 2016 07:21 ΠΜ

  ὁ δὲ ανήρ ἵνα χουφτώνει την γυνὴ χωρίς πολλές..θεωρίες ;ρ

 21. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 20, 2015 13:07 ΜΜ

  Χμ... σας ευχαριστώ αγαπημένοι για να σχόλια επι προσωπικού.
  Μερικά μάλιστα με έκαναν και γέλασα αρκετά. Με humor και... φαντασία.

  Πρέπει όμως να μάθουμε και την κριτική αγαπημένοι μου και αγαπημένες μου (ναι, βάζω και τον εαυτό μου μέσα).
  Πρέπει να δούμε επίσης πως νοιώθει ο Χ ή ο Υ όταν εμείς τον κράζουμε δημοσίως.

  Η δική μου η προσέγγιση βέβαια ήταν λίγο διαφορετική: Δεν είναι του στυλ μου (επειδή δεν μου αρέσει προσωπικά) να τσιμπήσω 2-3 posts από εδώ μέσα και να πάω στο XYZ.gr και να αρχίζω να σας "θάβω". Απλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό και δεν το κάνω.
  Όταν δω κάτι που δεν μου αρέσει προτιμώ να το πω στα ίσια, ακόμα κι όταν ξέρω οτι θα είμαι μόνος με όλους.

  Αξιοσημείωτο είναι όμως οτι η εδώ κριτική (από post σε post) άρχισε να λειτουργεί σαν το χαλασμένο τηλέφωνο και πλέον αποκλίνει από το πραγματικό νόημα του αρχικού μου ποστ (το οποίο τελικά μονοπώλησε - κακώς - το όλο thread των σχολίων till now).

  ΔΕΝ με ενόχλησαν οι γυμνές φωτογραφίες αγαπημένοι μου, ούτε οι προκλητικές πόζες (αν υπήρχαν...). Οπότε μπορείτε παρακαλώ να μην νοιώθετε τόση μεγάλη ικανοποίηση που τελικά "έδειξα το πραγματικά απωθημένα" που φύλαγα και καλά περί καταπιεσμένου sex κλπ κλπ κλπ... μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η άτυπη τύψη και να εξηγηθεί με έναν τρόπο βολικό για όλους, η αντίθεση μου.

  Η αντίθεση μου και η αγανάκτηση που αισθάνομαι όταν βλέπω τέτοια ποστάκια είναι επί της ουσίας. Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε... you know.

  Ξέρετε και κάτι άλλο; Ήθελα να το αναφέρω επειδή όπως έχω διαπιστώσει υπάρχουν εδώ μέσα 2-3 δάσκαλοι (με την άξια έννοια του όρου) :
  Οι μαθητές μας όταν θεωρούν οτι είναι "διαβασμένοι" σε ένα μάθημα και τους κάνουμε μια ερώτηση που δεν ξέρουν να την απαντήσουν τότε τα βάζουν με την ερώτηση... αντί με τον εαυτό τους.

  Επίσης, για να πω την αλήθεια δεν περίμενα 2-3 πράγματα:
  1. Να μην καταλάβει ΣΧΕΔΟΝ κανείς την ουσία της αντίρρησης μου.
  2. Πολλοί να προβούν σε άμεσα συμπεράσματα περί του χαρακτήρα μου. LOL τι κοινότυπο και πόσο εύκολο και αβίαστο. Όπως ο όχλος και ότι ξορκίζουμε.
  3. Να δω μια τέτοια μαλακία ποστ εδώ μέσα.

  Αυτά... + καλή σας συνέχεια!

 22. Εικόνα Helen
  HelenΙαν 20, 2015 13:46 ΜΜ

  Ναι σωστά όλα αυτά, όμως ακόμα δεν έχω καταλαβει τα εξής:

  1. Ποια είναι η κριτική και για ποιο πράγμα; Δεν σου άρεσε το άρθρο; Οκ, λες πως είναι μ@λάκια τεκμηριώνοντας το γιατί και το προσπερνάς.
  Και "μάλλον" μπερδεύεις κάποια πράγματα.Άλλο η κριτική για κάτι που εσύ θεωρείς μ@λ@κία και αλλο το να κάνεις κριτική για κάτι που είναι hoax και πλασματικό. Άλλο ένα χαζό -για εσένα- άρθρο και άλλο ένα με διαπόμπευση ανηλίκου.
  Κάτσε να τα δούμε, ναι;

   Όταν η αθλιότητα για hits διαπομπεύει ανηλίκους

  Ξεκαρδίζονται και οι πέτρες Αντρέα.

  Γελάνε και οι πρόκες Αντρέα: Αφού δεν το 'χεις, γιατί το γράφεις;

  Ως και το 4χρονο ανιψάκι μου, Αντρέα...

  Θες να συνεχίσω και να βάλω και άλλα ακόμα πιο επικίνδυνα; Έλα να λογαριάσουμε την διαφορά. Απλή λογική είναι. Θες να το δούμε και επί του συνόλου;

  2. Μα εσύ παραλλήλισες με Playboy, πως δεν ενόχλησαν οι φώτο; Νομίζω πως το είδες καθαρά σεξιστικά, από την πλευρά του μάτσο άντρα.

  3. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει. Δείχνουν χαρακτήρα. Και βάση αυτών μίλησαν και οι άλλοι. Έλα τώρα, είναι πολύ μπλαζέ, να βρίσκεται πάντα κάποιος στα σχόλια που το παίζει μάρτυρας, αδικημένος και η φωνή της λογικής.
  Όσο και αν προσπαθείς να το μαζέψεις ο σκοπός σου ήταν εμφανής. Και καλά έκανες, έχεις το ελεύθερο άλλωστε, μα ξέρεις κάτι; Ακόμα δεν κατάλαβε κάνεις που είναι η ένστασή σου.
  Και το να λες έμμεσα μ@λάκες αυτούς που τους άρεσε το άρθρο, που το βρήκαν αν θες πιο ανάλαφρο μέσα σε αυτή την πολιτική καθημερινότητα και στην σωρεία εντολών τερματικού, είναι προσβλητικό, για να μην χρησιμοποιήσω άλλον όρο. Καταλαβαίνεις φυσικά πως και εσύ δέχεσαι κριτική με τα όσα λες, έτσι;

  Ει, και που είσαι. Έμμεσο η άμεσο σεξισμό και γελοιότητα σε στυλ Playboy ανάφερες; Κάτι τέτοιο, ας πούμε:

  ΜΟΝΟ με φωτογραφία και ΜΟΝΟ δεσποινίς/κυρία. Επειδή ως γνωστόν μόνο με ωραία βυζιά αρθρογραφείς.

  Θες να το συνεχίσω και άλλο Αντρέα;

  Y.Γ: Δεν ξέρω και τι υπονοείς με τον πληθυντικό που χρησιμοποιείς, -ή μάλλον ξέρω-, έτσι θα διευκρινίσω το αυτονόητο πως ο καθένας είναι και εκφράζεται ως ατομικότητα, λέγοντας την άποψή του και ασκώντας την κριτική του. ΔΕΝ είναι μια συλλογική μελετημένη αντιπαράθεση.
  Έγινε σαφές;

 23. Εικόνα vriaeros
  vriaerosΔεκ 11, 2016 07:24 ΠΜ

  ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ GIGABYTE ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΑΝ ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ..ΣΕΞΟΛΟΓΟ..ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ..ΕΔΩ XD

 24. Εικόνα akounadis
  akounadisΙαν 20, 2015 16:04 ΜΜ

  Το βλέπω "όμορφο" το άθρο. Εγώ εκεί θα μείνω.

  Ψάχνω να βρω το Cyberpunk Handbook της Jude Milhon (nickname St. Jude που αρχικά με ξάφνιασε).
  Μάλλον το έχω δανείσει και επιστροφή δεν είχε.
  Αξίζει να διαβαστεί.
  Στο συγκεκριμένο χώρο αν είχαμε δέκα τέτοιες γυναίκες θα ζούσαμε σημαντικά γεγονότα προς κάθε θετική κατεύθυνση.
  Μαρία με έκανες να νιώσω ότι κάτι σημαντικό λείπει απ την κοινωνία μας.
  Ευχαριστώ :-)

 25. Εικόνα Marianna
  MariannaΙαν 20, 2015 16:28 ΜΜ

  Πραγματικά το άρθρο έχει μια ομορφιά και έχει ενδιαφέρον αν θέλει να ψαχτεί από κάποιους πιο πολύ.

  Θεωρώ κατάπτυστη και προσβλητική την αναφορά του "κυρίου" περί "μαλ--ίας άρθρου".
  Πρώτα απ όλα προβάλλει τον κόπο της συντάκτριας, επειδή σίγουρα θα έγινε έρευνα, δεν είναι αντιγραφή από κάπου αλλού.
  Μετά προσβάλλει όλους τους υπόλοιπους, για τους λόγους που σωστά είπε η Έλενα.
  Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται, μα και εγώ αυτό κατάλαβα πως ήταν μια επίθεση που έκρυβε κάποια κατάλοιπα και τελικά εκθέτοντας τον ίδιο που την έκανε.

  Ο σεξισμός για κάποιους είναι στο αν μια γυναίκα είναι ελαφρά ντυμένη και αν έχει ωραίο σώμα και ανοιχτό χαρακτήρα (=που--να);

  Keep walking Μαρία, είναι ο κόσμος μας τέτοιος.

 26. Εικόνα Maria
  MariaΙαν 20, 2015 17:31 ΜΜ

  Να 'σαι καλά Μαριάννα.

  btw, λες ο ποιητής να θέλει να πει πως οι γυναίκες θα πρέπει να εμφανίζονται με μπούρκα, προκειμένου ένα άρθρο να μην θεωρηθεί μαλ--ία; Κάπως έτσι δηλαδή;

 27. Εικόνα Maria
  MariaΙαν 20, 2015 16:56 ΜΜ

  Σ' ευχαριστώ πολύ akounadis.

 28. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 20, 2015 18:41 ΜΜ

  Εσείς λοιπόν όλοι οι φιλοδόξοι νέοι που γράφετε για τους hackers ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα, ζητάτε στήριγμα από τους περαστικούς καθώς και επιχειρήματα από τον γράφοντα.
  Το στήριγμα το πήρατε.
  Πάμε λοιπόν και τα επιχειρήματα που προσωπικά τα θεωρώ προφανή, αλλά δεν είναι κακό να τα ακούσετε. Δεν χάνουμε τίποτα.

  Επειδή πολλοί το πήραν πρσωπικά και απάντησαν λες και ήταν αυτοί που έγραψαν το άρθρο θα αναφερθώ σε όλους αυτούς μιλώντας σε 2ο ενικο!

  1. Τίτλος του άρθρου: "Θέλετε πραγματικούς Hackers; Γνωρίστε αυτές τις 12 δεσποινίδες και κυρίες".
  Κατ' αρχάς ποιός σας είπε οτι οι "Πραγματικοί Χακερς" κυκλοφορούν με βιογραφικό, φωτογραφία και με ονοματεπώνυμο στα διάφορα blogs, forums και facebooks... και γουστάρουν χαβαλέ και sociality?? Αυτό δεν "παίζει". Παίζει μόνο για αυτούς που ή τα παράτησαν ή θέλησαν να το πουλήσουν αυτό ήταν διότι βαρέθηκαν, τους ανάγκασαν ή ότι άλλο (βλέπε Μιτνικ κλπ). Ξέρετε μάλιστα πόσα ζητούν αν τολμίσεις να τους καλέσεις σε κάποιο συνέδριο; Ποσά πενταψήφια...

  2. Τίτλος του άρθρου: "Θέλετε πραγματικούς Hackers; Γνωρίστε αυτές τις 12 δεσποινίδες και κυρίες".
  Και σεξιστής να μην θες να είσαι, σε προδιαθέτει από μόνος του ο τίτλος. Δεσποινίδες και κυρίες; Και λοιπόν; Γιατί είσαι η πρώτη που κάνεις τον διαχωρισμό από τον πρώτο-πρώτο τίτλο σου και μετά κατηγορείς εμένα για σεξιστή. Γνωρίζεις πολύ καλά πως λειτουργεί η συναισθηματική νουμοσύνη (αν όχι συνειδητά το γνωρίζεις ασυνείδητα - είναι πρφανές) και εντέχνως περνάς το μήνυμα του διαχωρισμού των φύλων μόνο και μόνο με τις λέξεις "Δεσποινίδες και κυρίες". Γιατί δεν έλεγες (ας πούμε): Γνωρίστε αυτούς τους 12 ανθρώπους ή Αυτούς τους 12 Hackers. Θέλεις να περάσεις συγκεκριμένο μήνυμα όμως, που όποιος το τονίσει τον κατηγορείς κι από πάνω. Έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα και η εξουσία μέσω των ΜΜΣ (Μέσων Μαζικής Συσκωτίσεως). Κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα!

  3. Για τις φωτογραφίες τώρα: Τις θεωρώ άσχετες με το αντικείμενο και το θέμα του ποστ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι όμορφες, άσχημες, αν έχουν ωραίο ποπο, στήθος, πόδια ή ότι άλλο. Το να τις δείχνεις σε φωτογραφίες αδιάφορες ή/και γλυκούλες (π.χ. Ying Cracker ή και Jude Milhon) για μένα είναι μια χαρά. Αλλά το να τις δείχνεις σε κάποιες πόζες ή με πόζα μαγιό κλπ σίγουρα δεν προσβάλουν την αισθητική μου αλλά προσβάλουν την νουμοσύνη μου, και αυτό διότι:
  3.1. Υποβόσκει η επιθυμία για επιβεβαίωση της ρήσης οτι επιτέλους αυτή με τα ωραία πόδια έχει και.. μυαλό! Δες βρε βλάκα αναγνώστη. Δεν έχουν μόνο οι άσχημες ή οι γριές μυαλό, έχουν και οι ωραίες γκόμενες.
  3.2. Μου θυμίζει επίσης κάποιες διαφημίσεις για καφέ ή για υγρό για τα τζάμια που βάζουν να τις κάνουν μοντέλα με υπέροχα σώματα και μάτια και μαλλιά κλπ, περνώντας καθαρά το μοντέλου του σεξισμού σε κάθε μέσο κατανάλωσης. Θέλει να χρησιμοποιήσει (ο διαφημιστής) απλά την ενδόμοιχη ανάγκη που έχω εγώ προς το άλλο φύλο, και να μου πλασάρει το οποιοδήποτε "προϊόν" κάνοντας στην ουσία την γυναικεία ομορφιά ακόμα ένα "προϊόν". Δεν λέω οτι εσύ το έκανες εσκεμένα. Είπα οτι εμένα αυτό μου θύμισε και θεωρώ οτι έτσι δόθηκε. Και το θεωρώ εντελώς άκυρο (στην καλύτερη).

  4. Λες: "Η Anna Chapman, γεννημένη την 23η Φεβρουαρίου 1982 στην Ρωσία, διέμενε στην Νέα Υόρκη όταν συνελήφθη την 27η Ιουνίου 2010 με την κατηγορία ότι δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα..."
  Εδώ δεν τα έκανες σωστά. Αναφέρεις οτι "δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα". Μάλλον μετάφρασες λάθος την έκφραση "Illegals Program" που αντέγραψες από την wikipedia που αναφέρει για την συγκεκριμένη τα εξής:
  "Anna Vasil'yevna Chapman ... she was arrested, along with nine others, on 27 June 2010, on suspicion of working for the Illegals Program ..."
  Το "Illegals Program" δεν αναφέρεται σε "Παράνομα Προγράμματα". Illegals Program είναι μια έκφραση που αναφέρθηκε πρώτη φορά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της USA ( http://en.wikipedia.org/wiki/Illegals_Program ) και αναφέρετε στο περίφημο network των Sleeper Agents. Sleeper Agents ή αλλιώς "deep cover agents" είναι κατάσκοποι που στέλνονται από μια χώρα πηγή σε μια χώρα στόχο, που δεν φαίνονται να είναι ενεργοί. Μπορεί για πολλά χρόνια να είναι μη ενεργοί και να συμπεριφέρονται ως απλοί πολίτες. Αυτοί "ενεργοποιούνται" σπάνια και κατ' απάιτηση του κράτους πηγή και αποστέλλουν πληροφορίες ή ότι άλλο τους ζητηθεί. Θεωρητικά είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν... Την συγκεκριμένη δεν την θεωρώ hacker αλλά απλά Spy...

  5. Λες: "Η ιστορία της Adeanna Cooke είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όντας μοντέλο του Playboy, είχε κάνει κάποιες σέξι φωτογραφήσεις..."
  5.1. Είδες οτι πρώτη εσύ αναφέρεις το Playboy, και μετά κατηγορείς εμένα που μου το έφερες στο μυαλό, μάλιστα κάποια με "κατηγόρησε" και ως ρομαντικό;; για αυτό (LOL)... anyway! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το αντικείμενο του post το οτι η κυρία δούλευε στο Playboy ή κάπου αλλού. Ήθελα να αναφέρω την γνώμη του OSARENA σε αντίτοιχες περιπτώσεις (βλέπε http://osarena.net/wp-content/uploads/2014/09/staaa.jpg). Μη μου πεις μετά οτι ομιλώ άσχημα!!! Εσείς τα λέτε!!

  6. Συνεχίζοντας για την Adeanna Cooke αναφέρεις: "προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα. Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους."
  6.1 Πάμε, ένα-ένα: τι εννοείς "χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα". Έκανε deface, πήρε server root, τι ακριβώς; Το deface φυσικά δεν είναι και κανα σπουδαίο hack! Άσε που οι απόψεις διίστανται για το αν είναι hack... γενικώς!
  6.2 Επίσης, λέγοντας "Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της," δίνεις μια εντελώς λάθος εντύπωση για το τι είναι hack. Πρέπει να ξέρεις το εξής: "Dont learn to hack but hack to learn...". Δεν "συνειδητοποιείς" τις δυνατότητες σου σε κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται (όπως σου είπα και πριν) για κάποιο κληρονομικό χάρισμα. Όταν είσαι hacker ξέρεις πολύ καλά τι μπορείς να κάνεις (και τι δεν μπορείς!).

  7. "Η Kristina Svechinskaya ίσως είναι η πιο διάσημη και πιο hot χάκερ του κόσμου. Το σαγηνευτικό της βλέμμα της και η αποκαλυπτική της εμφάνιση μπορεί να λιώσει οποιοδήποτε firewall (πρόγραμμα προστασίας) οιουδήποτε server (διακομιστή)."
  Τι θα πει hot hacker (πως το εννοείς το HOT) και πως ακριβώς περιμένει να.. λιώσει το... firewall. Εντάξει... καταλαβαίνω το "ελαφρύ πνεύμα" που θέλεις να περάσεις εδώ, αλλά ΝΟΜΙΖΩ οτι το παρατραβάς και προσωπικά που θυμίζεις άλλα sites & forums... Επίσης αν μου πεις οτι στο παραπάνω δεν υποβόσκει (ακόμα κι από πλάκα) κάτι σεξιστικό, εεε οκ... τι να πω;;;

  8. "Xωρίς αμφιβολία, η Krisina Svechinskaya παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του hacking. Η Ρωσίδα χάκερ, είναι αριστούχος φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι όμως την ξέρουν από τις κατά καιρούς δουλειές της, οι οποίες πάντα είχαν να κάνουν με υψηλής τεχνολογίας θέσεις hacking που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων. Σπεσιαλίστρια στην χρήση (ιών τύπου) Trojans, η Svechinskaya χάκαρε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς -οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες- και εν συνεχεία δημιούργησε μια σειρά από ψεύτικους λογαριασμούς τόσο στην αμερικανική τράπεζα Wachovia όσο και στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America). Χρησιμοποιώντας άλλους εννέα ανθρώπους, δημιούργησε πλαστά διαβατήρια. "
  Τι να πρωτοπω εδώ:
  - Οτι δίνεις λάθος ιδέα στον κόσμο για το τι είναι ο Hacker?
  - Οτι αυτή η παράνομη που έχει κλέψει τόσα εκατομμύρια $$$ πώς είναι δυνατόν και είναι τόσο γνωστή (ξέρουμε πως την λένε που σπουδάζει κλπ) σε συνδυασμό με το γεγονός οτι είναι ακόμα "έξω" και... σπουδάζει!!! Ξέρεις... του στυλ: Έχει ληστέψει τις μισές τράπεζες του πλανήτη, έχει φτιάξει τα τόσα trojans.... α, και τώρα σπουδάζει κομμωτική στον Έβρο!!
  - Επίσης ο hacker δεν χρησιμοποιεί μόνο Trojans, Virus (που παρεμπιπτόντως είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα) κλπ. Τα φτιάχνει κι όλας!! Αν τα χρησιμοποιεί μόνο, είναι απλά Script-Kiddie... huh?

  Λοιπόν... δεν γράφω άλλα διότι βαρεθήκατε εσείς 1 και εγώ 10!

  Κλείνοντας θα πω τα εξής:
  1. Το thread αυτό έχει περίπου 20 comments, τα 17-18 των οποίων ασχολούνται με αυτά που είπα εγώ. Αν ήμουν troll θα είχατε πέσει απλά στην παγίδα μου!

  2. Εγώ δεν θα σου πω "Αφού δεν το ΄χεις μην το 'πιάνεις' ". Θα σου πω οτι όταν ΑΝ ασχολείσαι με κάτι περιστασιακά και φαίνεται πως δεν το κατέχεις, θα πρέπει
  α) να είσαι πάρα πολύ προσεκτική στις κρίσεις σου στους άλλους και
  β) να δέχεσαι την κριτική των άλλων όποια κι αν είναι.

  3. Λυπάμαι που φάνηκε στο πιο πάνω post μου σε κάποιους οτι υπαναχωρώ ή οτι προσπαθώ να το μαζέψω. Τουναντίον. Εξακολουθώ να το θεωρώ μαλακία-ποστ.

  PS: Παρακαλώ μην αρχίσετε να μου απαριθμείτε τι είπα και να απαντάτε ένα-ένα, είναι πλέον άκυρο.
  Δεν θα απαντήσω άλλο.
  Βαριέμαι....

 29. Εικόνα ManosT
  ManosTΙαν 20, 2015 18:57 ΜΜ

  Ελεγα να μην αναμιχτω, αλλα την μ@λ@κια πολλοι αγαπησαν τις μ@λ@κιες κανεις.Σε ολα τα πιο κατω μιλαω υποθετικα και ΟΧΙ προσωπικα:

  Αντρεα Βενιερη, ουτε εγω περιμενα πως θα ελεγες τετοιες μ@λ@κιες και θα γινοσουν τοσο low mind.
  Βασικα βλέπε http://osarena.net/wp-content/uploads/2014/09/staaa.jpg
  Ο τιτλος απαντιεται στη πρωτη πρωτη προταση του αρθρου. Γυναικες ειναι ρε φιλε, δεν εχουν @@ και μουσια. Πως ηθελες να τις αποκαλουν;
  Δεν ειναι γκαου ο τιτλος που λες; "Ανθρωποι hacker"; "Μανα Ρειβερ" μου θυμιζει.
  Ειναι κατι θεωρητικα ασυνηθιστο ετσι δεν ειναι; Δεν πρεπει να γινει σαφες απο τον τιτλο περι τινος προκειται; Δεν ξερεις απο μπλογκινγκ; Δεν διαβαζεις ιστοσελιδες και εφημεριδες;
  Και το τι εγραψε η Μαρια και το οσαρενα σε ενοχλησε; Ολο το διαδικτυο στα αντιστοιχα αρθρα ολο τσοντα ειναι και σεξιστικα δοσμενο αυτο με τις χακερινες.
  Εγω και αλλοι που μας αποκαλεις εμμεσα αλλα σαφεστατα μαλακες, μια χαρα το βρηκαμε. Εσυ ας πουμε δεν θεωρεις μ@λ@κια ενα αρθρο απο τεχνολογικη (χο-χο-χο) σελιδα που λεει για το πως η Μενεγακη με τον γκομενο της πηγαν στην ΓΑΔΑ, δεν θεωρεις μ@λ@κια τα οσα φιδια λενε για το dark web και θεωρεις αυτο;
  Και με την "επιχειρηματολογια" που αναπτυσσεις. Και θες να δεχτω πως δεν λες μ@λ@κιες και πως δεν κουβαλας μεσα σου κακιουλα, επειδη σας τα χωσανε και βγαλανε στην φορα τις μ@λ@κιες σας;
  Μπααα... Τα βλεπαμε και μονοι μας και γελαγαμε σε πληροφορω. Υποθετω, με αυτα που ειπες για καποιες απο τις πιο πανω, θα θεωρεις και τον Gary McKinnon εγκληματια, ε;

  Και που εισαι, αλλο το αντεγραψε (που κανετε σεις στο secnews) και αλλο το μετεφρασε. Το δευτερο προυποθετει και φαια ουσια + ερευνα. Βγαζει και μισογυνισμο αυτο, αν δεν το καταλαβαινεις. Βρηκες και ειπες την επιστημονια σου για το ilegal, που στο τελος δεν αναιρει την ουσια, Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ το ιδιο ειναι. Αλλα ενταξει, ειδαμε και πως εσυ μπορεις να κανεις αναζητηση σε βαθος στην wikipedia. Mηπως legalize καλυτερα;
  Σε καταλαβαινω πως σε πειραζει, επειδη το πας συγκριτικα μα δεν πειθεις. Καταλαβαινω πως σε ενοχλει η αλληλεγγυη και η αληθεια που βλεπουν αλλοι. Λυπηρο. Ιδεα δεν εχεις απο συλλογικοτητες. Mα εκτος απο αυτο αναρωτηθηκες αν στην λενε, επειδη προσβαλλεις; Δεν καταρριπτεις κατι.
  Και ποιος σου ειπε πως καποιοι δεν γουσταρουν να τρολλαρουν και πως δεν σε ριξανε εσενα στην παγιδα τους;  Εγω αυτο βλεπω με τα καποια σχολια πιο πανω παντως.
  Δηλαδη θα επρεπε να βαλουν μονο φωτο απο οσες δεν φορανε μαγιω; Και επειδη η μια δουλευε στο Playboy και ειναι γεγονος εσενα σου πηγε συνειρμικα εκει ε; (fap-fap, bro). Φακ λοτζικ κυριολεκτικα ομως.

  Αντε δεν συνεχιζω, μα θα επαναλαβω οπως ειπες και εσυ, πως εξακολουθω να βλεπω ως μαλακιες τα οσα λες. Και οσο εψαξα στο διαδικτυο για εσενα, γενικα λες μ@λ@κιες.
  Μην θιχτεις ε; Την γλωσσα που χρησμιμοποιεις μιλησα για να με καταλαβεις στο 100%. Και ανταποδιδοντας τον χαιρετισμο σου: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ... ;)

  Y.Γ1: Ελπιζω να καταλαβες το υφος μου. Αυτο που εσυ θεωρεις μ@λ@κια, για αλλους δεν ειναι. Εσυ μπορει για εμενα να λες μ@λ@κιες, για αλλους οχι. Μα αλλο το να θεωρεις κατι μ@λ@κια και αλλο το να βγαζεις ψευτικες ειδησεις και φημολογιες και φυσικα να σε αδειαζουν οι αλλοι, οχι εειδη λες μ@λ@κιες, αλλα επειδη λες ψεματα και διακινεις ψευδεις πληροφοριες, με πρωρ γνωμονα τα προσωπικα μικροσυμφεροντα. Την κατααβαινεις την διαφορα ετσι; η οχι;

  Υ.Γ2: Αν δεν στραβωσες με τα πιο πανω, μεσολαβησε στο sec γιατην προσληψη. Στην ουσια ζηταει ενα σεξυ θηλυκο να κουναει τα βυζια της σε εκδηλωσεις με το ταμπελακι του sec, να ξερει τι ειναι υπολογιστης και λειτουργικα συστηματα, απο facebook, twitter, socials και δεκα βασικα τεχνολογικα πραγματα. Να και μια φωτογραφια αφου ειναι αναγκαια μαζι με τα υπολοιπα προσοντα. Αληθεια ποιος χρηματοδοτει το secnews ειπαμε;

 30. Εικόνα Maria
  MariaΙαν 22, 2015 12:11 ΜΜ

  @ Andrea, πραγματικά, παλεύω να καταλάβω αν συνειδητοποιείς τα επιχειρήματά (;) σου και το ότι αυτοαναιρείσαι.

  Πάμε λοιπόν ένα-ένα, μήπως και καταλάβεις (ναι, εσύ) τιιιιι λες.

  1. Λες:

  Τίτλος του άρθρου: "Θέλετε πραγματικούς Hackers; Γνωρίστε αυτές τις 12 δεσποινίδες και κυρίες".
  Κατ' αρχάς ποιός σας είπε οτι οι "Πραγματικοί Χακερς" κυκλοφορούν με βιογραφικό, φωτογραφία και με ονοματεπώνυμο στα διάφορα blogs, forums και facebooks... και γουστάρουν χαβαλέ και sociality?? Αυτό δεν "παίζει".

  - Θες να πεις ότι οι συγκεκριμένες δεν είναι Hackers ή ότι...? Αλήθεια, τι θέλεις να πεις; (γι αυτό σου είπα από την αρχή “μήπως και καταλάβεις -τουλάχιστον- εσύ, ο ίδιος, τι λες”)

  - Ή ότι δεν έπρεπε να γράψουμε για αυτές; (προφανώς, τότε, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε το άρθρο για τους 10 BlacHat Hackers και γενικά δηλαδή άρθρα περί Hackers).

   

  2. Λες:

  Τίτλος του άρθρου: "Θέλετε πραγματικούς Hackers; Γνωρίστε αυτές τις 12 δεσποινίδες και κυρίες".
  Και σεξιστής να μην θες να είσαι, σε προδιαθέτει από μόνος του ο τίτλος.

  2. 1. Για να καταλάβω τώρα, απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε στον τίτλο την λέξη δεσποινίδες και κυρίες; Μήπως να τις καταργήσουμε και από το λεξιλόγιό μας; Τι λες; Γιατί αλλιώς (αν μας επιτρέπεις, δηλαδή, να τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας), μήπως να εφεύρουμε καινούριες λέξεις για να γράφουμε τους τίτλους; (Λυπάμαι, τον τίτλο του γλωσσοπλάστη, δεν τον φέρουμε).

  2. 2. Λες:

  Γιατί δεν έλεγες (ας πούμε): Γνωρίστε αυτούς τους 12 ανθρώπους ή Αυτούς τους 12 Hackers.

  Ο βασικός κανόνας του blogging και της δημοσιογραφίας λέει πως ο τίτλος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρος.
  Τι να κάνουμε, γυναίκες είναι.
  Με αυτήν την λογική, μήπως θα έπρεπε να λέμε:
  ο/η/το Microsoft, ο/η/το Canonical κλπ;

   

  3. Λες:

  Για τις φωτογραφίες τώρα: Τις θεωρώ άσχετες με το αντικείμενο και το θέμα του ποστ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι όμορφες, άσχημες, αν έχουν ωραίο ποπο, στήθος, πόδια ή ότι άλλο. Το να τις δείχνεις σε φωτογραφίες αδιάφορες ή/και γλυκούλες (π.χ. Ying Cracker ή και Jude Milhon) για μένα είναι μια χαρά. Αλλά το να τις δείχνεις σε κάποιες πόζες ή με πόζα μαγιό κλπ σίγουρα δεν προσβάλουν την αισθητική μου αλλά προσβάλουν την νουμοσύνη μου. [...]

  [...] Μου θυμίζει επίσης κάποιες διαφημίσεις για καφέ ή για υγρό για τα τζάμια που βάζουν να τις κάνουν μοντέλα με υπέροχα σώματα και μάτια και μαλλιά κλπ, περνώντας καθαρά το μοντέλου του σεξισμού σε κάθε μέσο κατανάλωσης. Θέλει να χρησιμοποιήσει (ο διαφημιστής) απλά την ενδόμοιχη ανάγκη που έχω εγώ προς το άλλο φύλο, και να μου πλασάρει το οποιοδήποτε "προϊόν" κάνοντας στην ουσία την γυναικεία ομορφιά ακόμα ένα "προϊόν".

  Δηλαδή; Τι θα ήθελες;

  - Να μην βάλουμε καθόλου φωτογραφίες τους;

  - Να βάλουμε μεν, αλλά να τις φτιάξουμε έτσι ώστε να φαίνονται μόνον τα μάτια τους, το πρόσωπό τους; (Γιατί ξέρεις, στις φωτογραφίες -γενικώς- δεν βάζουμε μόνον το πρόσωπο κάποιου. Τώρα, αν εσύ θέλεις να κάνουμε μία εξαίρεση για τις γυναίκες, το συζητάμε -ποιος είναι ο σεξιστής είπαμε;)

   

  4. Γράφεις:

  Λες: "Η Anna Chapman, γεννημένη την 23η Φεβρουαρίου 1982 στην Ρωσία, διέμενε στην Νέα Υόρκη όταν συνελήφθη την 27η Ιουνίου 2010 με την κατηγορία ότι δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα..."
  Εδώ δεν τα έκανες σωστά. Αναφέρεις οτι "δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα". Μάλλον μετάφρασες λάθος την έκφραση "Illegals Program" που αντέγραψες από την wikipedia που αναφέρει για την συγκεκριμένη τα εξής:
  "Anna Vasil'yevna Chapman ... she was arrested, along with nine others, on 27 June 2010, on suspicion of working for the Illegals Program ..."
  Το "Illegals Program" δεν αναφέρεται σε "Παράνομα Προγράμματα". Illegals Program είναι μια έκφραση που αναφέρθηκε πρώτη φορά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της USA ( http://en.wikipedia.org/wiki/Illegals_Program ) και αναφέρετε στο περίφημο network των Sleeper Agents. Sleeper Agents ή αλλιώς "deep cover agents" είναι κατάσκοποι που στέλνονται από μια χώρα πηγή σε μια χώρα στόχο, που δεν φαίνονται να είναι ενεργοί. Μπορεί για πολλά χρόνια να είναι μη ενεργοί και να συμπεριφέρονται ως απλοί πολίτες. Αυτοί "ενεργοποιούνται" σπάνια και κατ' απάιτηση του κράτους πηγή και αποστέλλουν πληροφορίες ή ότι άλλο τους ζητηθεί. Θεωρητικά είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν... Την συγκεκριμένη δεν την θεωρώ hacker αλλά απλά Spy...

  4. 1. Γνωρίζεις την σημασία της λέξης αντιγραφή; Σημαίνει παίρνω κάτι από κάπου και, τσάαααακ, το επικολλώ στο δικό μου κείμενο (κοινώς, copy-paste).

  Βλέπεις πουθενά, στο άρθρο το οποίο έχω γράψει, το κομμάτι που ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι αντέγραψα από την wikipedia "Anna Vasil'yevna Chapman ... she was arrested, along with nine others, on 27 June 2010, on suspicion of working for the Illegals Program ...";

  Άλλο αντιγραφή, άλλο μετάφραση και με ψάξιμο πιο πριν. Και όχι, δεν ήταν από την wikipedia.

  4.2. Δες πώς το εξηγείς εσύ: “είναι κατάσκοποι που στέλνονται από μια χώρα πηγή σε μια χώρα στόχο, που δεν φαίνονται να είναι ενεργοί”

  και τι γράφω εγώ στο άρθρο:

  “Ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για συμμετοχή σε συνωμοσία στην οποία ενεργούσε ως πράκτορας ξένων κυβερνήσεων χωρίς να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ.”

   

  Μήπως λέμε το ίδιο πράγμα; (πέραν του ότι δεν χρησιμοποιώ ακριβώς τις δικές σου λέξεις -sorry κιόλας). Αλλάζει σε τίποτα το νόημα;

   

  5. Δες το επόμενό σου επιχείρημα (;):

  Λες: "Η ιστορία της Adeanna Cooke είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όντας μοντέλο του Playboy, είχε κάνει κάποιες σέξι φωτογραφήσεις..."
  5.1. Είδες οτι πρώτη εσύ αναφέρεις το Playboy, και μετά κατηγορείς εμένα που μου το έφερες στο μυαλό, μάλιστα κάποια με "κατηγόρησε" και ως ρομαντικό;; για αυτό (LOL)... anyway! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το αντικείμενο του post το οτι η κυρία δούλευε στο Playboy ή κάπου αλλού.

  Δηλαδή, ενώ η κοπέλα έτσι μπήκε στον χώρο του χάκινγκ, εγώ τι θα έπρεπε να πω; Ότι όσον καιρό δούλευε σε σεμνότατη εταιρεία, είχε κάνει κάποιες σεμνές (πάντα) φωτογραφήσεις (από τον ετήσιο χορό του συλλόγου, πχ) και ένας από τους συντρόφους της χρησιμοποίησε κάποιες από τις φωτογραφίες της -στο διαδίκτυο- για να βγάλει χρήματα;

   

  Μα τιιιι λέμε;

   

  7. Λες:

  "Η Kristina Svechinskaya ίσως είναι η πιο διάσημη και πιο hot χάκερ του κόσμου. Το σαγηνευτικό της βλέμμα της και η αποκαλυπτική της εμφάνιση μπορεί να λιώσει οποιοδήποτε firewall (πρόγραμμα προστασίας) οιουδήποτε server (διακομιστή)."
  Τι θα πει hot hacker (πως το εννοείς το HOT) και πως ακριβώς περιμένει να.. λιώσει το... firewall. Εντάξει... καταλαβαίνω το "ελαφρύ πνεύμα" που θέλεις να περάσεις εδώ, αλλά ΝΟΜΙΖΩ οτι το παρατραβάς και προσωπικά που θυμίζεις άλλα sites & forums... Επίσης αν μου πεις οτι στο παραπάνω δεν υποβόσκει (ακόμα κι από πλάκα) κάτι σεξιστικό, εεε οκ... τι να πω;;;

  Για αυτό, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να επεκταθώ. Αν εσύ θεωρείς την ευφράδεια και τον ζωντανό λόγο, σεξιστικό, πραγματικά δεν έχω κάτι να προσθέσω.

  (εδώ, πιο πάνω έχεις μπερδέψει την έννοια της αντιγραφής και της έρευνας, στον ζωντανό λόγο θα κολλήσουμε;)

   

  8. Λες:

  Τι να πρωτοπω εδώ:
  - Οτι δίνεις λάθος ιδέα στον κόσμο για το τι είναι ο Hacker?

  Και πάλι θα σε βοηθήσω. Μια ματιά στα tags περί hackers και cracking ίσως σε ξεμπερδέψει.

   

  Στο δε πιο πάνω σχόλιό σου, γράφεις:

  2. "Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα. Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.".
  ... Σαν να λέμε κληρονομικό χάρισμα, ένα πράμα!!!

  Ελπίζω να συνειδητοποιείς την διαφορά ανάμεσα στο κληρονομικό χάρισμα και στο ταλέντο που δεν ήξερες ότι είχες και, ευκαιρίας δοθείσης, το ανακαλύπτεις.

   

  Και το κορυφαίο που έγραψες:

  1. Καμιά πρόταση δεν περιέχει σεξισμό!!! Για τις φωτογραφίες τι λες; Δεν λέω,... γαμάτες μερικές γκόμενες... Σαν να διαβάζω playBoy ένα πράμα.

  Βλέπουμε τις ίδιες φωτογραφίες στο άρθρο; Γιατί αν ναι, τότε εγώ είμαι πολύ προχώ (και τόσον καιρό δεν το ήξερα).

 31. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙαν 23, 2015 19:29 ΜΜ

  andreas, γραψαμε ενα απλο ενημερωτικο αρθρο για γυναικες χακερ. το κακο ποιο ειναι ακριβως?

  οτι αναφερομαστε σε γυναικες χακερ? οι περισσοτερες γυναικες δεν δειχνουν ενδιαφερον σε τεχνικα θεματα. το να βρεις καποιες που οχι μονο ενδιαφερονται, αλλα ειναι και χακερ, ειναι μια ειδηση. να γραψουμε λεει "ανθρωποι χακερ". τι αλλο θα ακουσουμε? ναι, γιατι μπορει να βρεις και γατια χακερ. τα γατια μπορει να ειναι ιδανικα για θυσια στον ΚΘΟΥΛΟΥ, αλλα να εισαι σιγουρος οτι δεν κανουν για χακερ.

  οτι τις ανεφερε σαν δεσποινιδες και κυριες? ετσι δεν τις προσφωνουμε? εσυ δηλαδη πως αναφερεσαι σε μια γυναικα?... "μωρη?", "ουγκ?", "ψιτ?", "ΓΔΟΥΜΠ?"... δεν το νομιζω... επισης το "δεσποινιδες και κυριες", αν δεν το εχεις καταλαβει, ειναι προσφωνηση για το αν ειναι, η, οχι παντρεμενες. δεσποινις=!παντρεμενη / κυρια=παντρεμενη. το δεσποινις επισης χρησιμοποιειται σαν προσφωνηση σεβασμου για κοπελες νεαρης ηλικιας.

  το αν φτιαχνουν οι ιδιες πραγματα, το τι ακριβως φτιαχνουν αυτες, και τι απλα χρησιμοποιουν, ειναι λεπτομερειες που δεν μπορει να τις γνωριζει οποιοσδηποτε, αν δεν δημοσιευτουν καπου, ειναι και τεχνικες λεπτομερειες που δεν θα καταλαβουν οι περισσοτεροι, και δεν ταιριαζουν σε ενα απλο ενημερωτικο αρθρο.

  επισης το οτι μια ειναι "εξω", σημαινει οτι δεν την εχουν δικασει? οτι μπορει να ειναι υπο περιορισμο, υπο επιτηρηση, υπο συνεχη παρακολουθηση, και οτι περα απο τις σπουδες, να εχει επιπλεον ποινη για καποιου ειδους κοινωνικη εργασια, να φανταστω οτι ουτε καν σε περασε απο το μυαλο σου αυτη η πιθανοτητα.

  οσο για την εννοια του χακερ, το οτι υπαρχουν και οι black hat χακερ που ασχολουνται ακριβως με αυτα (κλοπες απο τραπεζες, χρηματοδοτηση εγκληματικων οργανωσεων, ηλεκτρονικο ξεπλυμα χρηματος, υπερακτιες μεταφορες χρηματων, κλπ), ουτε αυτο το εχεις ακουσει να υποθεσω.

  καλα, τα περι, τακτικων μεσων μαζικης εξημερωσης που και καλα ακολουθουμε, και την υποτιθεμενη σεξιστικη προβολη προτυπων μοντελου, κλπ, που εχεις κολλησει και επαναλαμβανεις σε καθε απαντηση, δεν θα τα σχολιαζω καν, γιατι ειναι τοσο "τρικυμια εν κρανιω", που θα καψω και τον τελευταιο απο τους 4 πυρηνες μου που ακομα λειτουργει.

  και οπως ειπαμε ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ για κατι που δεν ακουμε και καθε μερα!.... δεν ειναι ουτε ατεκμηριωτη τεχνικη αναλυση, ουτε καποια σκοπιμη παραπληροφορηση.

  α! και κατι που ηθελα να πω γενικα γενικα για οποιον "διαχωριζει" τους ιους. δεν ειναι λεει ιος, ειναι adware, η, trojan, η, keyloger, η, δεν ξερω και γω τι αλλο... να το πω? θα το πω!... ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ το πως "ονομαζονται". ολα ανεξαιρετως ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα και για το συστημα και για τον κατοχο του. κακοβουλα, ανεπιθυμητα, σκουπιδια.

 32. Εικόνα vriaeros
  vriaerosΔεκ 11, 2016 07:27 ΠΜ

  ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΑΝΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ...GIGABYTE ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΕ...TERRABYTE ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕΙ; ;Ρ

 33. Εικόνα constantinos
  constantinosΙαν 22, 2015 13:30 ΜΜ

  Be cool, ο γραπτός λόγος των άλλων εύκολα παρεξηγιέται, μην κάνουμε flame trolling χωρίς λόγο ορέ παιδιά.
  Tην άποψή του είπε ο άνθρωπος, εντάξει. Ίσως το συντακτικό μερικές φορές δεν γίνεται κατανοητό, μα οκ. this is the web.

 34. Εικόνα vriaeros
  vriaerosΙαν 23, 2015 17:26 ΜΜ

  ΣΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟ ΕΝΑ ΛΕΩ: MY LADIES PLEAAASE BYG MEEEE;)

 35. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 23, 2015 20:27 ΜΜ

  Αν και είπα 100 φορές να μην ξαναγράψω σε αυτό το ποστ, δεν ξέρω πόσο μπορώ να το τηρήσω, όσο διαιωνίζεται μια νοοτροπία που θεωρώ επιεικώς άδικη, επιθετική και φυσικά ξένη με εμένα.

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αιτιολογήσω 100 φορές και με 1000 διαφοτετικούς τρόπους την άποψη μου; Γιατί;
  Επειδή διαφέρει από την δική σας ή γιατί περνώ από μια άτυπη ανάκριση για να αποδείξω οτι στην τελική δεν είμαι ελέφαντας δηλαδή οτι δεν είμαι ο Mr. SecNews, δεν βρίσκομαι πίσω από γελοία DDOS, δεν είμαι μισογύνης και στην τελική δεν είμαι μπάτσος ή το ηθών - και ούτε ξέρω τι άλλο θα ακούσω!!
  Αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσω όλα αυτά, μόνο και μόνο επειδή διαφώνισα με το ένα ποστ, στην τελική!!

  Το 90% των αναφορών είναι στο 1ο πληθυντικό "τι είπαμε", "τι καναμε", "τι γράψαμε" λες και όποιος διαφωνεί με κάποια θέση ΣΑΣ, τοποθετείτε κατ' ανάγκη, Απέναντι! Μιας και τέθηκε λοιπόν το ερώτημα αν έχω κάνεις κάποιε σκέψεις για αυτό θα ρωτήσω κι εγώ: Έχει σκεφτεί κανείς οτι αυτός που τα γράφει είναι "ίσως" στην ίδια όχθη και όχι απέναντι;

  Προσωπικά δεν έχω τίποτα ενάντια στις κυρίες και στις δεσποινίδες (αν και νομίζω οτι όλες οι γυναίκες είναι κυρίες - δεν υπάρχουν δεσποινίδες πια) και ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ στην κυρία Maria που έγραψε το post. Η μόνη μου σεξιστική ίσως στάση απέναντι τους είναι οτι ίσως τις θεωρώ μέτριους... οδηγούς!! Αλλά και αυτό... όχι για όλες τις κυρίες (call michele mouton - ΘΕΑ!).

  Από εκεί πέρα, αν το ίδιο άρθρο ανέφερε να ίδια αλλά για "Άνδρες" και είχε τον Mitnik σε μορφή Ηρακλή με προβιά και ρόπαλο, τον Steven Raymond με στολή αστροναύτη και τον Aleph ντυμένο Ζορό, πάλι το ίδιο θα έλεγα!
  Οτι δεν πρέπει να το κάνουνε focus στο φύλο αλλά στο μυαλό (το φύλο είναι άσχετο imo, κι εμένα μου είναι παγερά αδιάφορο αν είναι άνδρας, γυναίκα ή gay).

  Επίσης νομίζω οτι τα ΜΜΣ ΚΑΙ το Hollywood έχουν εφτυλίσει - ξεφτυλλίσει τόσο πολύ την έννοια και κάθε τι που είναι κοντά στο Hacker + Lifestyle εμενα με αηδιάζει. Κατά την άποψη μου, το άρθρο αυτό γέρνει πολύ σε αυτή τη λογική - νοοτροπία.

  Επίσης το συγκεκριένο άρθρο δόθηκε πολύ κοντά σε αυτό του Constantinos (http://osarena.net/content/hackers-ethical-ke-ptyxiouxoi) που εμένα προσωππικά με συγκίνησε η τοποθέτηση του (εδικά στον πρόλογο) και αμέσως μετά βλέποντας ετούτο, που ήρθε στο μυαλό το Cosmopolitan - που έχει συνεντευξη της Αρβελερ στην σελίδα 20 και στην 26 τα δέκα πράγματα που πρέπει να έχει κάνει ένας "περπατημένος" μέχρι τα τριάντα του... (λέμε τώρα - Maria ΜΗΝ το πάρεις προσωπικά δεν αναφέρομαι σε εσένα σαν άτομο - που δεν σε γνωρίζω άλλοστε, αλλα μόνο στο συγκεκριμένο ποστ).

  ΦΥΣΙΚΑ και ΠΡΕΠΕΙ να γραψει όποιος νομίζει την αντίρηση του (i love this!!!), αλλά πολλές από τις απαντήσεις παραπάνω φτάνουν τα όρια του flame (όχι όλες, αλλά μερικές είναι σχεδόν-flames) τiw οποίες θεωρώ υπερβολικές, ή άντε τουλάχιστον δυσανάλογες της βαρύητητας της αναφοράς μου.

 36. Εικόνα ManosT
  ManosTΙαν 23, 2015 21:31 ΜΜ

  Πίστευα πως θα καταλάβαινες μα όχι. Να στο εξηγήσω λοιπόν:

  1. Το άρθρο δίνει μια πληροφορία. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Με μια μικρή περίληψη για την κάθε μια με στοιχεία που προφανώς αλιευτηκαν στο web.

  2. Επαναλαμβάνω αυτό που έχει ειπωθεί ήδη άλλες 10 φορες, μα κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις:
  ΑΥΤΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΕΜΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΣΤΟ WEB. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΕΞΩ (το έψαξα, κανε και εσύ μια αναζήτηση να δεις).

  3. Αν οι ηταν οι μοναδικες φωτογραφίες που υπήρχαν για τον Mitnik σε μορφή Ηρακλή με προβιά και ρόπαλο, τον Steven Raymond με στολή αστροναύτη και τον Aleph ντυμένο Ζορό, προφανώς αυτές θα υπήρχαν τόσο εδώ όσο και οπουδήποτε. Απλό.

  4. ΕΣΥ έκανες μια εντελώς άκυρη σύγκριση με το Secnews, τι ήθελες δηλαδή; Να μυρίσουμε νύχια ή να μην σου πουν πως είναι άκυρη εξηγώντας σου και τα γιατί;

  5. Ο καθένας, όπως σου ξαναείπαν, έχει ατομικότητα. Αναρωτήθηκες αν αυτό που εσύ βαφτίζεις "επίθεση" είναι απλά η γνώμη αρκετών άλλων από αυτούς που την έγραψαν έστω;
  Πως τα όσα γράφεις δημιουργούν μια συγκεκριμένη εντύπωση;

  Όλα αυτά στα λέω, χωρίς ίχνος σαρκασμού απλά για να το σκεφτείς λίγο περισσότερο.

 37. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 24, 2015 00:02 ΠΜ

  @ManosT : Κατανοητά Μάνο, κατανοητά.

  Βtw... όσο αφορά στην Υ.Γ.2 σου, μόνο από την photo σου πρέπει να σου πω οτι είσαι over-qualified... ;)

  Επίσης θα ήθελα να καταθέσω μια αδικία για τις κυρίες του thread:
  Η Krisina Svechinskaya αναφέρεται 2 φορές στο άρθρο (στο [4] + στο [9]).
  Αθέμιτος ο ανταγωνισμός!!!

  [ πλάκα κάνω ε; μην αρπαχτείτε πάλι!! ] :)

 38. Εικόνα Marianna
  MariannaΙαν 24, 2015 17:04 ΜΜ

  Νομίζω δόθηκε έκταση χωρίς λόγο.
  Απλά αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι, πως σε καμία σελίδα δεν μπορείς να βρεις άρθρα που θα σου αρέσουν το ίδιο και σίγουρα θα έχεις και μια άλλη άποψη.
  Όμως αν αυτά αφορούν πληροφορία η οποία δεν είναι ούτε παραπληροφόρηση ούτε επικίνδυνη αλλά γεγονότα ξερά, νομίζω παίζουμε με τις λέξεις.
  Από την άλλη πλευρά όμως, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, η κάθε σελίδα κρίνεται για το σύνολό της και πάνω σε αυτό, όπως καταλαβαίνω και φαίνεται με τα σχόλια, ερωτήσεις σε φόρουμ και από τα άρθρα, το Osarena έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, έχει δώσει τόνους γνώσης και πληροφορίας και αρκετές φορές είναι ανατρεπτικό. Και τυγχάνει και εγώ να είμαι μια από αυτές που έχουν βοηθηθεί από αυτό, αλλά και πολλοί μαθητές μου.
  Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αντιδράσεις σε κριτικές που είναι άκομψες.

 39. Εικόνα μιχαλης
  μιχαλης (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 11, 2016 10:10 ΠΜ

  η κινεζούλα είναι όλα τα λεφτά.Οι υπόλοιπες σαύρες πλην της μελαχρινής (οι αγαπημένες μου)προς το τέλος

 40. Εικόνα tom
  tom (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 11, 2016 14:05 ΜΜ

  Αμα υπάρχει φύλλο αντίθετο απο το δικό σου στην φωτογραφια υπάρχει απο την φύση του το σεξιστικο, δεν ειναι κακο και απορω που γινεται αναφορα για σεξισμο, αμα αυτο που βλεπω ειναι γυναικα μαζι με τον θαυμασμο η την απεχθεια αναλογως του εργου που επιτελεσε υπαρχει και το ανθρωπινο που εχει σχεση με την ελξη των δυο φυλλων.
  Το αν λεγεται κυρια, δεσποινιδα, κοριτσαρος, μαναρι η οτιδηποτε αλλο αυτο εχει να κανει με την παιδεια του καθενα που το λεει.
  Εν πασει περιπτωση παντως εντυπωσιαστηκα παρα πολυ απο το εργο αυτων των γυναικων που μερικες ειναι κυριολεκτικα ακτιβιστριες.
  μπραβο τους μερικων και αη και .... σε αλλες που μονο σκοπο ειχαν να πλουτισουν κλεβοντας χρηματα αλλωνων, κλεψε την τραπεζα πρεπει να κλεψεις ντε και καλα καταθετη?

 41. Εικόνα DebiAN
  DebiAN (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 12, 2016 12:03 ΜΜ

  "Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα.
  Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους."

  Από το παραπάνω, καταλαβαίνω ότι της ήρθε η θεία φώτιση, με κώδικες C, Javascript, Python και Linux Scripting και όλα τα καλούδια που χρειάζονται για να κατεβάσεις ένα website.

  Μεγάλη μούφα!

 42. Εικόνα Maria
  MariaΔεκ 12, 2016 15:52 ΜΜ

  "Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα.
  Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους."

  Από το παραπάνω, καταλαβαίνω ότι της ήρθε η θεία φώτιση, με κώδικες C, Javascript, Python και Linux Scripting και όλα τα καλούδια που χρειάζονται για να κατεβάσεις ένα website.

  Μεγάλη μούφα!

  DebiAN,

  με ποια λογική το λες αυτό;

  - Υπάρχει κάποιος που γεννήθηκε γνωρίζοντας κώδικες C, Javascript, Python και Linux Scripting και όλα τα καλούδια που χρειάζονται για να κατεβάσεις ένα website;

  - Υπάρχει μήπως κάποιος που τα έμαθε με... την θεία φώτιση;

  - Ή μήπως, λέω εγώ τώρα, (δεν τα ήξερε με το ουάου - το πρώτο κλάμα του ντε - ούτε και του ήρθε επιφοίτηση - η θεία φώτιση ντε - αλλά) έκαστος γνωρίζει ό,τι γνωρίζει, γιατί τα έμαθε στην πορεία, ψάχνοντας, διαβάζοντας, και δοκιμάζοντας;

 43. Εικόνα DebiAN
  DebiAN (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 12, 2016 19:06 ΜΜ

  Έλα ρε συ Μαρία, χωρίς background, υποδομές, γνώσεις, εμπειρία ετών και συνεχής ενασχόληση με το άθλημα, μέχρι που μπορείς να φτάσεις (δεν είναι θέμα το φύλο);

  Δηλαδή μετά από πόσο καιρό την κατέβασε αυτή την ιστοσελίδα; Το επόμενο 3μηνο ας πούμε; ή μετά από 3 χρόνια;

  Είναι άλλο πράγμα να ξεκινήσω εγώ τώρα να μαγειρεύω (ούτε αυγό κάνω) και άλλο πράγμα να ξεκινήσω για να γίνω hacker.
  Το πρώτο θα μου πάρει μερικούς μήνες, το δευτερο πόσα χρόνια θα μου πάρει;

  Για να γίνει hacker κάποιος, δεν αρκεί μόνο ο προγραματισμός. Χρειάζεται πολλά χρόνια προγραματισμος.

  Έτσι λοιπόν κατέληξα να βγάλω το συμπέρασμα ότι είνια μούφα.

 44. Εικόνα Maria
  MariaΔεκ 12, 2016 20:17 ΜΜ

  DebiAN, έχει σημασία σε πόσον καιρό μαθαίνεις;

  Δηλαδή, αν έχεις ταλέντο στη μαγειρική, δεν θα ξεκινήσεις πάλι από ένα αυγό (που θα βράσεις / τηγανίσεις);
  Δεν φαντάζομαι να ξεκίνησε κανείς να φτιάχνει απευθείας παστίτσιο.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος, ούτε φωστήρας, ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι.
  Η γνώση αποκτιέται, με το μεράκι, με την δίψα, με το πείσμα. Και αν ανακαλύψεις πως έχεις κλίση σε κάτι, ακόμα καλύτερα· θα μπορέσεις να «ζωγραφίσεις».

 45. Εικόνα DebiAN
  DebiAN (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 12, 2016 21:03 ΜΜ

  Τελικά θα μου πεις πόσο καιρό της πήρε να κατεβάσει την ιστοσελίδα; Παίζει ρόλο στο αν η συγκεκριμένη είδηση είναι μούφα.

 46. Εικόνα Maria
  MariaΔεκ 12, 2016 21:50 ΜΜ

  DebiAN, αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ, και έχεις φαντάζομαι τον χρόνο, γιατί δεν το ψάχνεις;

  (Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει ούτε πόσο καιρό του παίρνει κάποιου να μάθει να μαγειρεύει - αναφέρομαι στο παράδειγμα που χρησιμοποίησες - ούτε και πόσο καιρό του παίρνει να μάθει το οτιδήποτε.
  Σημασία έχει ότι κανείς μας δεν γεννήθηκε με background, υποδομές, γνώσεις, εμπειρία ετών κλπ, κλπ. Όλοι από κάπου και κάποια στιγμή εν ευθέτω χρόνω ξεκίνησαν.)

 47. Εικόνα DebiAN
  DebiAN (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 13, 2016 08:02 ΠΜ

  OK, θα το ψάξω μιας και έχω χρόνο. Αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω για να κάνουμε το άρθρο πιο συγκεκριμένο. Πάντως, μια αναζήτηση που έκανα για την τύπισα, μου έβγαλε κάτι πορνοστάρ με το ίδιο όνομα.

 48. Εικόνα Mike
  Mike (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 13, 2016 11:36 ΠΜ

  H Adeanna Cooke ηταν αληθεια μοντελο του playboy παλιοτερα και στη πορεια λογω ηλικιας εκανε καριερα στον πορνοβιομηχανιια.
  Η ιστορια με το χακινγκ ειναι αληθινη, αν και στην πραγματικοτητα δεν το εκανε μονη της.

 49. Εικόνα DebiAN
  DebiAN (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 13, 2016 12:42 ΜΜ

  και hacker και τσόντα, πως τα προλάβαινε όλα αυτή η κοπέλα.....

  Mike ευχαριστώ.

 50. Εικόνα debianass
  debianass (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 12, 2016 17:50 ΜΜ

  Από τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για έναν χάκερ, η γνώση είναι το ευκολότερο να αποκτήσει. Οπως γενικότερα στις πολεμικές τέχνες και στη στρατηγική σκέψη, το σημαντικότερο είναι να κατακτήσει αντανακλαστικά που δεν περιορίζονται και δε σταματούν μπροστά σε τίποτα, όπως το νερό. Αν το κατακτήσει αυτό είναι εύκολο να κατακτήσει και τη γνώση. Το αντίστροφο δεν ισχύει. Ιδίως όταν το αντιληπτό δεν ταυτίζεται πάντοτε με το συνειδητοποιήσιμο, και η γνώση ανήκει στη σφαίρα του αντιληπτού.

 51. Σελίδες

Scroll to Top