Android Apps, Latest Articles — 4 December, 2012 20:26

Cancer Surveillance: Μια Android εφαρμογή για καρκινοπαθείς

Δημοσιεύτηκε από

Ο καρκίνος, είναι μια φοβερή ασθένεια που όσο και αν έχει προχωρήσει η επιστήμη, συνεχίζει να εξολοθρεύει ανθρώπους και ζωικό βασίλειο.
Συν τ’ άλλα είναι κάτι οδυνηρό πολλές φορές τόσο για τους νοσσουντες, όσο και για τους δικούς τους ανθρώπους.
Όποιος έχει ζήσει η έχει χάσει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο από καρκίνο, καταλαβαίνει καλά τι εννοώ.

Ο Ιπποκράτης ήταν αυτός που έδωσε στην πάθηση του καρκίνου το όνομα της.Παρομοίασε τον όγκο με την εικόνα του κάβουρα(καρκίνου). Πολύ αργότερα, ο Valsalva, το 1704 υποστήριξε ότι αρχικαά ο καρκίνος ήταν ένα τοπικό φαινόμενο που μπορούσε να αφαιρεθεί χειρουργικά ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο ο καρκίνος μπορούσε μέσω των λεμφαγγείων να μεταφερθεί αλλού στο σώμα.

Ο καρκίνος είναι μια πάθηση η οποία μπορεί να προσβάλλει κάθε ιστό και όργανο του σώματος. Ο όρος αναφέρεται σε περίπου 150-200 διαφορετικές παθήσεις ωστόσο έχουν 2 κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία: την απεριόριστη αύξηση των κυττάρων και τις δυσλειτουργίες τις οποίες προξενεί αυτή.
Φυσιολογικά, τα κύτταρα ενός οργανισμού αναπτύσσονται με έναν συγκεκριμένο ρυθμό έτσι ώστε να αντικαθιστούν αυτά που πεθαίνουν. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις ο οργανισμός μπορεί να παράγει περισσότερα κύτταρα από εκείνα που πραγματικά χρειάζεται.
Η συγκέντρωση αυτών των παραπάνω κυττάρων έχει σαν αποτέλεσμα την διμιουργία όγκων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνήθως αβλαβείς.
Για να γίνει ένας όγκος επικύνδινος πρέπει τα κύτταρα που τον αποτελούν να εισβάλλουν σε ιστούς και να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος.

Κάθε κατηγορία κυττάρων αναπτύσσεται,ζει και διαιρείται βάσει ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.Η διαίρεση παρεκκλίνει από τον κανόνα όταν ο αμυντικός μηχανισμός του κυττάρου αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ύπαρξη του. Η εντολή για τη διαίρεση δίνεται από τους αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη. Αυτά δεν ήταν γνωστά όταν ξεκίνησε πριν 50 περίπου χρόνια η ισχυρά τοξική θεραπεία με ραδιενεργά ισότοπα και αργότερα με χημειοθεραπευτικά μέσα.
Η ιατρική επιστήμη θεώρησε αρχικά ότι το πρόβλημα του καρκίνου βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου, αλλά αυτό δεν ήταν ορθό. Το πρόβλημα του καρκίνου εντοπίζεται στις κυτταρικές μεμβράνες όπου βρίσκονται οι αυξητικοί παράγοντες, και έξω από αυτές. Το στρες, η κακή αιμάτωση, και οι τοξίνες, αναγκάζουν τα κύτταρα να διαιρεθούν νωρίτερα και έτσι δημιουργούνται οι όγκοι. Συνεπώς μια θεραπεία για να αντιμετωπίσει σωστά το πρόβληματου καρκίνου θα πρέπει να προασπίζει τις μεμβράνες των κυττάρων και την γενική άμυνα όλου του οργανισμού.
Ο καρκίνος δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα αλλά μια γενικευμένη κατάσταση, τόσο σωματική όσο και ψυχική. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οκαρκίνος οφείλεται στην κακή αιμάτωση των κυττάρων και έχει σχέση με ψυχολογικούς παράγοντες, την διατροφή και τον αρνητικό τρόπο ζωής.
Μια θερπεία λοιπόν, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όλους τους παραπάνω παράγοντες.
Η σημερινή αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ατελής. Η θεραπευτική αντιμετώπιση πρέπει να είναι ολιστική, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι σφαιρική, πολύπλευρη και σύνθετη.

Οι παράγοντες που έχουν συσχετισθεί με την αιτιολογία και την ανάπτυξη του καρκίνου είναι πολλοί. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι παράγοντες αυτοί διότι η αποφυγή τους οποτεδήποτε είναι δυνατό, συμβάλλει σε μια σημαντική μείωση του κινδύνου για τον καθένα μας να προσβληθεί από καρκίνο.

Ο καρκίνος εμφανίζεται με ποικίλες μορφές και προσβάλλει ποικίλλα όργανα. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες μορφές είναι οι εξής:

 • Καρκίνος του πνεύμονα
 • Καρκίνος του εντέρου
 • Καρκίνος του ήπατος
 • Καρκίνος στις ωοθήκες
 • Καρκίνος της ουροδόχου κύστης
 • Καρκίνος στομάχου
 • Καρκίνος οισοφάγου
 • Καρκίνος της μήτρας
 • Καρκίνος του δέρματος
 • Καρκίνος εγκεφάλου
 • Καρκίνος του μαστού
 • Καρκίνος του νεφρού
 • Καρκίνος του προστάτη
 • Καρκίνος των οστών
 • Λευχαιμία
 • Μαλένωμα
 • Καρκίνος του μυελού των οστών
 • Παγκρεατικός καρκίνος… κ.λ.π.

Το Cancer Surveillance, είναι μια εφαρμογή για συσκευές Android η οποία επιτρέπει στον ασθενή η τους δικούς του, να παρακολουθεί την πρόοδο και την εξέλιξη του καρκίνου.
Επιλέγοντας τον τύπο του καρκίνου μπορεί να καταγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες με την πρόοδό σας και τη θεραπεία όπως χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, την φαρμακοληψία, τα συμπτώματα, τις ημερομηνίες για χειρουργική επέμβαση κ.λ.π.
Η εφαρμογή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος καρκίνου [Βladder καρκίνο, καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνου του μαστού , μελάνωμα, του παχέος εντέρου και του ορθού, μη-Hodgkin λέμφωμα, καρκίνο του ενδομητρίου, τον καρκίνο του παγκρέατος, των νεφρών (νεφρική κυττάρων) καρκίνος, καρκίνος του προστάτη, λευχαιμία, καρκίνο του θυρεοειδούς, ο καρκίνος των όρχεων, κλπ].
Περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο ευρύ κατάλογο των δοκιμών τύπων καρκίνου, καθώς και των ειδών ειδών εξετάσεων (π.χ. μαγνητική τομογραφία, καρκινικών δεικτών, αξονική τομογραφία κλπ).
Ακόμα υπενθυμίζει τα διάφορα ιατρικά ραντεβού, μπορώντας να γίνει εισαγωγή στοιχείων για εμφάνιση της προόδου στην διάρκεια του χρόνου.
Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την πρόοδο του καρκίνου σε περισσότερους από έναν ασθενή, ενώ ακόμα μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για την ασφάλεια των δεδομένων της ιδιωτικής ζωής, αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη συσκευή σας.
Βέβαια τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, τόσο επί μέρους, όσο και στο σύνολο τους, είναι ακόμα περισσότερα.

 • Απαιτεί Android: 2.2 και νεότερες εκδόσεις
 • Μέγεθος: 843k
 • Τιμή: Δωρεάν

► Εγκαταστήστε το από το GooglePlay η το AppBrain:

 1. GooglePlay
 2. AppBrain

οι πληροφορίες για τον καρκίνο,από το: sch.gr

Leave a Reply

— required *

— required *


9 − three =