BETA

Ευλόγησον μετ' αντιτίμου στο Android σας

Εικόνα constantinos
από το protagon.gr- του Νίκου Ζαχαριάδη από το protagon.gr- του Νίκου Ζαχαριάδη

 

Λίγο νωρίτερα σήμερα κάποιος φίλος μου έστειλε ενα link με μια εφαρμογή για κινητά Andrοιd η οποία είναι για έναν "ήρωα" των εθνικοφρόνων, έναν παράξενο τύπο για αρκετούς από εμάς και ακόμα πιο βαρείς χαρακτηρισμούς για άλλους που όμως δεν τους βάζω, καθώς δεν ζούμε σε δημοκρατία μα σε ένα θεοκρατικό εκβιαστικό και κατασταλτικό καθεστώς (μην ξεχνάτε την περίπτωση με τον Παστίτσιο και όποιον σε αυτό τον τόπο έχει τολμήσει να δηλώσει ευθαρσώς άθεος). Όπως ίσως καταλάβατε αρκετοί, κάποιοι δημιούργησαν μια εφαρμογή για τον μάγο/μάντη/κάτι τέτοιο Παΐσιο, τον γέροντα που από το 1994 προέβλεπε πολέμους και κατάληψη της Αγίας Σοφίας, που έχει πολεμήσει με νίνζα μοναχούς (βλέπε Γιωργάκης από το Θιβέτ), που έχει επισκευάσει διαστημόπλοιο της NASA, που είχε ως κατοικίδιο σαύρα η οποία μιλούσε και πολλά άλλα τέτοια τα οποία συν τ' άλλα αναφέρει το βιβλίο ο ασυρματιστής του θεού, τ' οποίο εκδόθηκε από κάποιον ένστολο, υπό την αιγίδα του ΓΕΑ και φυσικά κρατική δαπάνη (με λεφτά των φορολογούμενων πιο απλά). Την εφαρμογή αυτή μου την έστειλε ως ενημέρωση, ξέροντας πως βγάζουμε κάποιες τέτοιες apps, κάτω από τον γενικότερο τίτλο: WTF apps.

13

εικόνες από: Γέρων Παΐσιος: Κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες (facebook-page)

Από περιέργεια ρίξαμε μια ματιά στην εφαρμογή και δεν χωράει αμφιβολία πως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και τέλος-πάντων μετά την εγκατάστασή της και βλέποντάς την καλύτερα αναρωτηθήκαμε αν πρόκειται για ένα καλό trolling. Τα σχόλια τα οποία υπάρχουν κάτω από την εφαρμογή στο GooglePlay, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντικατοπτρίζουν το νοητικό επίπεδο των ανθρώπων οι οποίοι αποδέχονται όλα αυτά. Υπάρχουν όμως και ορισμένα σχόλια τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά ;). Ξεχωρίσαμε αυτό:

Screenshot

Η εφαρμογή είναι εδώ (με κεφάλαια γράμματα, όπως συνήθως γράφουν οι "ελληνόψυχοι" χριστιανοί): ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ. Το cult όμως της υπόθεσης, είναι οι εφαρμογές του ίδιου "προγραμματιστή" που ως συνήθως υπάρχουν στο κάτω μέρος στο Gplay, όπου είναι προφανές από την μια πως έχουμε να κάνουμε με ελληνόψυχο, από την άλλη μας αύξησε στο κατακόρυφο τις πιθανότητες για trolling. Και για να γίνει πιο σαφές τι εννοώ, ιδού:

Screenshot

Προσπερνώντας επιδεικτικά την app με τ' όνομα: Betting Guru η οποία είναι δωρεάν και την εικόνα που την συνοδεύει:

unnamed

είδαμε πως σε γενικές γραμμές στις υπόλοιπες εφαρμογές η πίστη δεν διατίθεται δωρεάν (θα άξιζε πιστεύω κάποια στιγμή να κάναμε μια έρευνα για τα πνευματικά δικαιώματα της παλαιάς και καινής διαθήκης). Σχεδόν όσο ένα δίπιττο (τζάμπα πράγμα, αδέλφια), στοιχίζει να έχει την ευλογία της αγίας γραφής στο κινητό σου:

Screenshot-1

Και κοιτώντας και τις Παρόμοιες Εφαρμογές, τις οποίες δίνει το Gplus, στο τέλος της σελίδας των apps, είναι αντιληπτό και σαφές πως η πίστη κοστίζει κάτι τις:

Screenshot-2

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως αν πατήσετε το βελάκι για περισσότερες Παρόμοιες Εφαρμογές, θα δείτε πως υπάρχει (ανάμεσα σε άλλες) και αυτή της ελληνικής μυθολογίας (η οποία είναι δωρεάν):

Screenshot-3

Είμαι βέβαιος πως θα γίνει χαμός από καταγγελίες (και) σε αυτό το άρθρο και πως για μια ακόμα φορά η καλή μας Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα δώσει την προσοχή της στο osarena (ποιος ασχολείται με κυβερνοέγκλημα και παιδεραστία;), μα δε βαριέσαι; Έτσι κι' αλλιώς η ελληνική "δικαιοσύνη" ήδη με θεωρεί εγκληματία, μα από όλα τα παραπάνω ο κάθε νοήμων νους μπορεί να σχηματίσει άποψη και κυρίως για τα όσα δεν έχουν αναγραφεί. Σημείωση: Μου είναι αδιάφορο όσες και όσοι φρικάρετε (και) με το παρόν άρθρο, Στο φινάλε γεγονότα παραθέτει και με αποδείξεις. Έτσι, πριν πάτε να σχολιάσετε οτιδήποτε, ρίξτε μια μάτια στον καθρέφτη σας. -Περισσότερα σχετικά άρθρα στο osarena (υπάρχουν και άλλα, μα τα παρακάτω είναι ενδεικτικά και χαρακτηριστικά):

 1. Ανάμειξη Τεχνολογίας και Θρησκείας
 2. Cyberchurch: Η θρησκεία στο Διαδίκτυο
 3. Kopimistsamfundet: Η νέα θρησκεία του copy-paste επίσημη εκκλησία!
 4. Εφαρμογές Θρησκείας και Πνευματικότητας (οι 5 κορυφαίες Linux εφαρμογές της Βίβλου)
 5. Sabily: Μια ειδικευμένη θρησκευτική διανομή για το Κοράνι
 • Σχόλια

31 Comments:

 1. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 12:32 ΜΜ

  Δεν πουλάω τίποτα όμως. Προσφέρω με την εργασία μου και παίρνω αυτό που άλλοι κρίνουν και ορίζουν, έτσι επειδή μπορουν.
  Το χρήμα δεν είναι έντιμο από την ίδια του την ύπαρξη, αυτή είναι η άποψή μου. Μπορεί όποιος θέλει να το προσκυνάει.
  Αν θεωρείς λοιπόν πως πχ τα μαγαζιά και τα προϊόντα που σου πουλάνε ανταποκρίνονται στην ηθική και στην πραγματικότητα δικαίωμα σου.
  Σαφώς και ο καθένας δικαιούται αμοιβής. Το αν αυτή είναι πάντα ανταποκρισιμη και ηθική είναι άλλη ιστορια.

 2. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxMar 06, 2014 12:52 ΜΜ

  Κι αυτός -ο developer- την εργασία του προσέφερε (άσχετα αν μας αρέσει ή όχι).
  Γιατί αυτός να μην δικαιούται αμοιβής;
  Κι αφού, το χρήμα κινεί τον κόσμο (και πάλι είτε μας αρέσει είτε όχι) σ' αυτό θα θέλει να αμοιφθεί.
  Άλλωστε, είτε σου αρέσει και σένα το χρήμα είτε όχι, μ' αυτό πληρώνεις τους λογαριασμούς σου...

 3. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 13:07 ΜΜ

  Είπα το αντίθετο;
  Από την άλλη έμενα μου κάνει ειρωνικό οι θεισουσοι να εκμεταλλεύονται το χρήμα. Μα θα μου πεις το κάνει η ίδια η εκκλησία ΑΕ, δεν θα το κάνει ο κάθε κύριος/α Λουκα;
  Εκεί είναι το ζητούμενο λοιπόν, να αλλάξουμε τον κόσμο. Τα πάντα μπορούν να κινηθούν και να υπάρξουν χωρίς χρήμα ή έστω χωρίς αυτή την μορφή του χρήματος.
  Που η διαφωνία σου λοιπόν;

 4. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 00:27 ΠΜ

  Λευτέρη, αυτά είναι για ελληνόψυχους και η διάλεκτος είναι μια δική τους ορολογία. Ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τους απογόνους των αρχαίων ελλήνων (από Σείριο και όχι μόνο) και χριστιανών συγχρόνως; (δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, μα αυτοί το έχουν πετύχει).
  PS: Δες και τα υπόλοιπα σχόλια στις αντίστοιχες apps και έλα να τραβάμε τις κοτσίδες μας ομαδικά (ψηφίζουν και ζουν δίπλα μας, γκαμώ το παστίτσιο μου)...

 5. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 00:47 ΠΜ

  Μωρέ δε λέω, να τραβήξουμε κοτσίδες, αλλά πρέπει να βρούμε και κάποιον που να έχει. Εγώ προσωπικά έχω χάσει τα μαλλιά μου με όλα αυτά. Με τιμώρησε ο ΕΛ να μην μπορώ να έχω κοτσίδες να τραβήξω.

  Υ.Γ. Τώρα ο Ελ ήταν, ο Σείριος, κανένας Γκρικμουζάκιος, θα σε γελάσω. Πάντως με τιμώρησε...

  Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, εγώ βασικά είμαι ρωσοπόντιος. Οπότε μάλλον γι αυτό με τιμώρησε. Δεν πρέπει να έχω μάλλον Ελληνικές καταβολές. Λαθρομετανάστης. Εντάξει, 4ης γενιάς, αλλά το αδίκημα με τα νέα μέτρα παίζει να είναι και αναδρομικό...:o

 6. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 00:13 ΠΜ

  Συγνώμη φίλε αλλά λάθος σχόλιο σου άρεσε. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ αυτό

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!!

  Το οποίο καταφέρνει σε μια πρόταση μέσα η οποία αποτελείται από μόλις 4 λέξεις να κατασττρέψει την ελληνική γραμματική, το ελληνικό συντακτικό, την ελληνική ορθογραφία και αποδεικνύει όχι μόνο τις πενιχρές νοητικές ικανότητες των επευφημούντων αλλά και το νοητικό τους επίπεδο. Μόνο ένας που γράφει "συνχαριτηρια" μπορεί να δίνει συγχαρητήρια. Και τώρα που το σκέφτομαι και πιο καλά ευτυχώς που δεν δίνει "συνχαρητύρια" ή τίποτα "συνχαρηκασέρια".

 7. Εικόνα Λευτέρης Κοσμάς

  Μιας και το ρωτάς Κωνσταντίνε:

  Η Παλαιά Διαθήκη όπως μεταφράστηκε από τους Εβδομήκοντα καθώς και η Καινή Διαθήκη όπως είναι τα πρωτότυπα Ελληνικά κείμενα που χρησιμοποιούνται πχ στα Εκκλησιαστικά μυστήρια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι στο public domain.

  Το θέμα είναι ότι οι μεταφράσεις όλες δεν είναι public domain, το ίδιο ισχύει και για την Αγγλική γλώσσα.

 8. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 12:02 ΜΜ

  Είναι όμως κείμενο σωστά; Και που έχει πλήρη εμπορική εκμετάλλευση με εκδόσεις, κλπ. Συνεπώς κάποιοι θα έχουν με τον όποιο τρόπο πνευματικά δικαιώματα ή έστω θα έχουν εγείρει αξιώσεις. Το θεωρώ δύσκολο να μην έχει γίνει κάτι τέτοιο.

 9. Εικόνα Νίκος
  Νίκος (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 05:28 ΠΜ

  Και γιατί τόσο "κάψα" που κάποιος πουλάει την Αγία Γραφή ηλεκτρονικά;;

  Ποιός ακριβώς σε ενοχλεί; αυτός που την πουλάει (που πιθανότατα δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη θρησκεία) οι αυτοί που την αγοράζουν;;;

  Και γιατί να γίνει χαμός απο καταγγελίες;; επειδή δε γουστάρεις έναν τυχάρπαστο developer ή επειδή γουστάρεις έναν τυχάρπαστο που ...κλάνει @@ ; σιγά τα ωά...

  Και γιατί πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη πριν κριτικάρουμε;;; επειδή έχεις ...αποδείξεις (για ποιο πράγμα ακριβώς...;) ;

  Εγώ μόνο ένα απροσδιόριστο "μίσος" διακρίνω στο άρθρο σου προς τη θρησκεία... (δικαίωμα σου) το οποίο το καλωπίζεις χρησιμοποιώντας έναν τυχαίο developer που θέλει να βγάλει λεφτά πουλώντας την Αγία Γραφή, λες και αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος τη θρησκεία....

 10. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 11:33 ΠΜ

  Μου είναι αδιάφορο τι πουλάει και ποιος. Όπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχει εντιμότητα.
  Όσο για το μίσoς δεν ξέρω. Με κάθε βεβαιότητα όμως, τα παραδείγματα αναρίθμητα πως οι ταγοί της θρησκείας (της κάθε θρησκείας), εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των ανθρωπων. Αυτοί με/μας μισούν πρωτίστως. Αυτοί διαχωρίζουν ρατσιστικά τους ανθρώπους. Παρθένοι ντυμένοι με φουστάνια, μιλούν και καταδιώκουν κάθε τι διαφορετικό.
  Εσύ όμως γιατί τόση κάψα; Τι ζόρι τραβάς ή τι συμφέροντα έχεις; Την απάντηση για τον καθρέφτη (προπαγάνδα και έλλειψη κριτικού νου) που μεταφορικά έθεσα την έδωσες μόνος σου, όποτε δεν τίθεται θέμα.

 11. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxMar 06, 2014 12:05 ΜΜ

  Όπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχει εντιμότητα.
  Μπορείς να αναλύσεις λίγο αυτή τη φράση;
  Είναι γενικευμένη;
  Γιατί κι εσύ -λογικά- κάποιον μισθό τον παίρνεις από την δουλειά σου...
  Ο developer δεν δικαιούται πληρωμής γι' αυτό που έφτιαξε -είτε μας αρέσει είτε όχι-;

 12. Εικόνα Νίκος
  Νίκος (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 12:48 ΜΜ

  Καμία καψα και κανένα ζόρι.... δεν είμαι εγώ αυτός που έγραψε ολόκληρο άρθρο επειδή κάποιος πουλαέι την Αγία Γραφή στο play....
  Για μένα είναι πιο απλά τα πράγματα.... δε βάζω τη συγκεκριμένη εφαρμογή γιατί δεν μ΄ενδιαφέρει να έχω την Αγία Γραφή στο κινητό μου.... αλλά δε θα κατηγορήσω ούτε αυτούς που θέλουν να τη βάλουν, ούτε τον developer που θέλει να την πουλήσει .... "Δημοκρατία" δεν έχουμε;;;;
  Εσύ πιάνεσαι από το τίποτα για να μας πεις πόσο κακή είναι η θρησκεία....

 13. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 12:52 ΜΜ

  Έχεις καποιο ζόρι με αυτό; Θες να μου επιβάλεις το το θα γράφω; Δικαίωμα μου, όπως και δικαίωμα σου το να μην το διαβάσεις ή το να σχολιάζεις, όπως και γίνεται. Μπορείς να μου δείξεις σε ποιο σημείο σε υποχρέωσε δια της βίας κάποιος να το διαβάσεις; Έχεις άλλη άποψη; Φτιάξε ένα άρθρο και θα το δημοσιεύσουμε. Τα καναπεδάτα σχόλια όμως.....

 14. Εικόνα Αναρχοθεούλης
  Αναρχοθεούλης (χωρίς επαλήθευση)Mar 07, 2014 21:31 ΜΜ

  Και εσύ γιατί τόση κάψα ρε π@π@ (ρα) Νίκο;
  Σε ενοχλει μια δημοσίευση που στο τέλος τέλος δεν λέει και κάπου ψέματα και όχι το πως το παπαδαριό-ΑΕ που σε εκμεταλλεύεται;
  Ψηφοφόρος να υποθέσω και εσύ , ε;;;;;

  @Blackfox, να πας να γίνεις ρουφιάνος της ΑΕΠΙ ρε συ.
  Πόσο άκυρος είσαι ρε κακομοίρη;

 15. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxMar 07, 2014 21:48 ΜΜ

  Εγώ, της ΑΕΠΙ.
  Έτσι από περιέργεια κάνε αναζήτηση OSArena/ΑΕΠΙ και δες τον συντάκτη.

 16. Εικόνα Helen
  HelenMar 07, 2014 22:09 ΜΜ

  Nα διευκρινίσουμε επί τη ευκαιρία, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, πως ο Blackfox, δεν αποτελεί πλέον μέλος της συλλογικότητας του osarena, ήταν πράγματι για ένα διάστημα συντάκτης, μα πλέον δεν είναι. Το γιατί δεν έχει νόημα πλέον, το γεγονός είναι πως δεν είναι πλέον και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον. Μας χωρίζουν αβυσσοι εγκεφαλικοί και ιδεολογικοί.
  Και το γεγονός πως κάποιος γράφει ένα κάλο άρθρο με μύδρους προς την ΑΕΠΙ, δεν τον κάνει αυτόματα ούτε αγωνιστή, ούτε αντικαπιταλιστή, ούτε γενικότερα αντί.

  Το παρόν είναι διευκρίνιση, δεν θα έχει περαιτέρω σχολιασμό, το διευκρινίζω ώστε μη γράφετε άδικα :)

 17. Εικόνα Άναρχος Μπούκαλης
  Άναρχος Μπούκαλης (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 13:10 ΜΜ

  Αναρχία στο android!:)
  http://forum.osarena.net/threads/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-android.3764/

 18. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxMar 06, 2014 13:10 ΜΜ

  Έτσι όπως το θέτεις στο τελευταίο σχόλιό σου, δεν υπάρχει διαφωνία.

 19. Εικόνα Νίκος
  Νίκος (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 14:31 ΜΜ

  Δε θέλω να σου επιβάλω τίποτα... απλά δικαιούμαι να σχολιάσω και γω και να πω την άποψη μου πως "σιγά το ζήτημα αν κάποιος πουλάει την Αγία Γραφή"....

  Πρέπει να γράψω άρθρο για να τη πώ;;; Για αυτό δεν υπάρχουν τα σχόλια εδώ;; οπότε προς τι το "καναπεδάτα";

 20. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 06, 2014 15:27 ΜΜ

  Σου απαγόρεψε κανείς να σχολιάσεις; Όσο βλέπω δημοσιεύονται τα σχόλια σου. Από εκεί και πέρα εναπόκεινται στην κρίση του καθενός και στον αντισχολιασμό επίσης.

 21. Εικόνα lol
  lol (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 13:11 ΜΜ

  Καλά κάνει ο τύπος και εκμεταλεύται τα ζωντόβολα!!

 22. Εικόνα Giorgos
  Giorgos (χωρίς επαλήθευση)Mar 06, 2014 21:48 ΜΜ

  To site το παρακολουθώ από τις αρχές. Πραγματικά πλέον έχει αλλάξει ύφος εδώ και καιρό. Επίσης το αν κάποιοι καπηλεύονται το όνομα του γέροντα Παϊσιου για να βγάλουν λεφτά (από την στιγμή που πέθανε και μετά βγάλαν τις δήθεν προφητείες) δεν δικαιολογεί το να κάθονται ορισμένοι άλλοι και να βρίζουν ή να ειρωνεύονται κάποιον και μάλιστα νεκρό. Οι μεν (προφητολόγοι) εκμεταλεύονται την πίστη κάποιων, οι δε είρωνες θα πρέπει να μεγαλώσουν διανοητικά γιατί το να δείχνεις πως εσύ είσαι ψαγμένος κοροϊδεύοντας και σκυλεύοντας στην ουσία την μνήμη νεκρού δείχνει διανοητική καθυστέρηση. Όσο για το πόσο δημοκρατικό είναι το να κάνω και να λέω και να γράφω ότι θέλω χωρίς συνέπειες μάλλον μπερδεύεται την ένοια της δημοκρατίας. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 23. Εικόνα Helen
  HelenMar 06, 2014 22:27 ΜΜ

  Τίποτα δεν μένει σταθερό σε αυτή την ζωή, έτσι δεν είναι; Τα πάντα εξελίσσονται. Με την αλλαγή ύφους δεν ξέρω τι εννοείς. Αν εννοείς πως λέμε με το θάρρος της γνωμη μας μας ξεκάθαρα τις αποψεις και τα πιστεύω μας, δεν είναι κακό. Μάλλον να το εκτιμήσεις πρέπει καθώς δεν κοροϊδεύουμε κανέναν και συν τοις άλλοις ο καθένας είναι ελεύθερος να μας στείλει την άποψή του να δημοσιευτεί.
  Μπορείς να αντικρούσεις το γεγονός αυτό;: http://osarena.net/category/hacks-guides
  ή αυτό;: http://osarena.net/category/logismiko
  ή αυτό;: http://osarena.net/category/faqs
  (ας μην το συνεχίσω, ε;). Μπορείς να μου βρεις κάτι αντίστοιχο και ανιδιοτελές;
  Που είναι λοιπόν το πρόβλημα σου; Στο πως έχουμε το θάρρος της γνώμης μας προφανώς, έτσι; Και πως αυτή η γνωμη διαφέρει από την δική σου.

  Όσο για τα άλλα που λες έχεις αναρωτηθεί μήπως όλη αυτή η επιβεβλημένη θρησκοληψία δημιουργεί αντιδράσεις; Δεν είναι ομοφοβική δηλαδή η εκκλησία;
  Μου δίνουν τι δικαίωμα εμενα της άθεης να εκφραστώ;
  Γιατί τα βλέπεις μονόπλευρα;

 24. Εικόνα Αυτεξούσιος
  Αυτεξούσιος (χωρίς επαλήθευση)Mar 07, 2014 12:47 ΜΜ

  Η εκκλησία είναι αμαρτιοφοβική μην το περιορίζουμε.Ούτε ο ετερόφυλος έχει ελευθέρας αλλά ούτε και οι παρθένοι.Μην ξεχνάμε τις μωρές παρθένες. :P

 25. Εικόνα Haris
  HarisMar 07, 2014 18:33 ΜΜ

  Δεν έχω βγάλει άκρη και δεν έχω καταλήξει στο θέμα. Είχα παρακολουθήσει έναν Χειμώνα τις σειρές ντοκιμαντέρ για το Σύμπαν, και του Stephen Hawking και άλλες, για να δω τι συμπεραίνουν εκείνοι. Από επιστημονικής πλευράς τα πράγματα σταματάνε στην κατάσταση πριν το Big Bang. Εκεί ή λένε "δεν ξέρουμε", "δεν είμαστε σίγουροι" ή "δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε". Άλλοι λένε "είναι μαθηματικά η όλη ιστορία".

  Νομίζω ότι αν μελλοντικά ερχόμασταν σε επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, που ήταν προχωρημένος, και τους ρωτάγαμε, θα μας λέγανε και εκείνοι "δεν ξέρουμε" ή "δεν το έχουμε ανακαλύψει ούτε εμείς".

 26. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Mar 09, 2014 18:22 ΜΜ

  Το χρήμα στην αρχή δημιουργήθηκε για να είναι ευκολότερη η ανταλλαγή προϊόντων. Μετά βρήκαν ευκαιρία να κερδίσουν από αυτό κάποιοι άνθρωποι και να συνεχίσουν να κερδίσουν μέχρι σήμερα (Rothchild, Rockefeller).

  @Constantinos (είμαστε και συνονόματοι), καταλαβαίνω το γεγονός ότι δεν σου αρέσει η εκμετάλλευση που υπάρχει γενικά και ειδικά στην εκκλησία όπου εκφέρεις και την απέχθεια σου (δεν είναι πάντα έτσι). Επίσης, δεν σου αρέσει και το όλο θέμα με τον πάτερ Παΐσιο όπου έχει προωθηθεί τόσο πολύ και κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του για να κερδίσουν χρήματα (βλέπε Λιακόπουλος, προγραμματιστής, κλπ). Αλλά όμως δεν παρουσιάζεις και με τον καλύτερο τρόπο τις πεποιθήσεις σου και αυτό τείνει να γυρίσει εις βάρος σου. "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες." Συμφωνώ με αυτήν την φράση όπου πρέπει να μιλάμε ελεύθερα αλλά πρέπει να προσθέσω "μηδέν προ του τέλος μακάριζε" γιατί δεν πρέπει να βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα πριν το τέλος.

  Υ.Γ. Τώρα το που κολλάνε οι σαύρες, οι ΕΛ, η θρησκεία και ΟΛΑ αυτά που λέει ο Λιακόπουλος μεταξύ τους δεν ξέρω.

 27. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 09, 2014 20:32 ΜΜ

  Στο πρώτο σκέλος συμφωνούμε, κάπως έτσι είναι. Άλλωστε το χρήμα και τις νομοθεσίες τις επιβάλουν οι ισχυροί στους αδύναμους για τον έλεγχο και τις ταξικές διαφορές (=κοινωνική υποταγή).
  Για το δεύτερο σκέλος, πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, θεωρείς πως εχω εγώ/εσύ και ο καθένας δίκαιο ή άδικο να κριτικάρουμε και να σχολιάζουμε κάτι που βιαίως φορολογούμαστε (στην περίπτωσή μας μιλάω για την εκκλησία ΑΕ);

  Όσο για τα υπόλοιπα περί Παίσου, μόνο και μόνο η καταδίκη του παλληκαριου που έκανε την σάτιρα με τον Παστίτσιο λέει πολλά (ένα από τα συμβάντα αυτό).
  Για τις σαύρες και όσα λέει ο Λιακο, εκτός από το βιβλίο που αναφέρει στο άρθρο, ψάξε και πρόσφατες δηλώσεις των ταγών της εκκλησίας (ΑΕ).

 28. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Mar 10, 2014 00:05 ΠΜ

  Ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας. Από την τουρκοκρατία μέχρι τώρα βοήθησε για να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και που οδεύουμε. Μπορεί όλοι μας να έχουμε το δικαίωμα να κριτικάρουμε οτιδήποτε βλέπουμε αλλά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Εάν ο άνθρωπος αυτός άξιζε να φάει 10 μήνες φυλακή δεν είμαι σίγουρος αλλά είναι λιγάκι άσχημο το να προσβάλεις κάποιον που δεν έκανε κακό σε κανέναν. Όπως είπα και ποιο πριν, δεν είναι όλοι μέσα στην εκκλησία ίδιοι. Εκείνοι που βρήκαν ευκαιρία να θυσαυρίσουν είναι που έδωσαν στην εκκλησία την άσχημη εικόνα.

  Υ.Γ. Μιλώντας για ποινές, θα προτιμούσα σε αυτές τις περιπτώσεις την κοινωφελή εργασία. Επίσης, μην με παρεξηγήσεις αλλά την τελευταία σου πρόταση δεν την κατάλαβα.

 29. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Mar 10, 2014 00:07 ΠΜ

  Συγνώμη, ξέχασα να πατήσω Reply.

 30. Εικόνα hicaz
  hicaz (χωρίς επαλήθευση)Mar 10, 2014 03:58 ΠΜ

  Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ότι η εκκλησία ήταν αυτή που βοήθησε να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε κτλ κτλ και επειδή κάποιοι τα πιστεύουν αφού αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη και από το σχολείο και από την τηλεόραση και από παντού, κάποια πράγματα. Αλήθεια ποιοί είμαστε; Αν εννοείς τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, η εκκλησία ήταν αυτή που τον πολέμησε, βλέπε κάνοντας αγίους τον Θεοδόσιο και ονομάζοντας παραβάτες αυτούς που τον υποστήριζαν. Αν εννοείς ότι είμαστε κάτι άλλο μεταφυσικό που έχει να κάνει με ελ και έθνη κτλ λέω πάσο. Επίσης η εκκλησία ήταν ενσωματωμένη στην οθωμανική αυτοκρατορία, με αρχηγό του μιλιέτ των χριστιανών τον πατριάρχη, ο οποίος ήταν εξουσία οθωμανική και υποστήριζε τον σουλτάνο φυσικά αφού αν δεν τον υποστήριζε θα του έπαιρνε το κεφάλι, όπως και έγινε- απλά πράγματα. Ο εθνικός μύθος του κρυφού σχολειού το πιο σίγουρο είναι ότι ήταν όντως μύθος, αφού δεν απαγορεύονταν τα σχολεία στην οθωμανική αυτοκρατορία και όντως υπήρχαν σχολεία, άρα ούτε και εκεί πήρε μέρος η εκκλησία στην διάσωση αυτού του εκπληκτικού και απλά γαμάτου έθνους.
  Τέσπα, μια φράση σου είναι όλα τα λεφτά πάντως, ότι δεν είσαι σίγουρος αν άξιζε να φάει φυλακή...

 31. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Mar 11, 2014 01:39 ΠΜ

  Ήτανε άσχημο που η εκκλησία τότε κυνήγησε τους ανθρώπους και διέλυσε όλα αυτά τα μνημεία γιατί συμπεριφέρθηκε όπως και οι διώκτες της. Κανονικά η εκκλησία πρέπει να είναι όπως στους πρώτους χρόνους ως προς τον σκοπό της και όχι αυτά τα σκάνδαλα που βγαίνουν κατά καιρούς. Επειδή έχει τύχει και έχω γνωρίσει διάφορους ιερείς και ανθρώπους που ασχολούνται με την εκκλησία γενικότερα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι και κάποιοι από αυτούς νοιάζονται για τον κόσμο. Μιας και το θυμήθηκα, επίσημα η εκκλησία είναι το σύνολο των ανθρώπων που την αποτελούν και όχι το κτήριο ή οι άνθρωποι στη διοίκηση της.

  Πουθενά δεν ανέφερα ότι πιστεύω σε αυτά που λέει ο κάθε Λιακόπουλος. Το μόνο που βρίσκω ότι κάνουν τα βιβλία του είναι για μυθιστορήματα γιατί έτσι τα εκλαμβάνω. Το μόνο που κοίταξα να δω αν υπάρχει ήταν η επιβίωση στην άγρια φύση που γενικότερα μ'ενδιαφέρει.

  Αυτό που έχω καταλάβει πλέον όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι γινόμαστε γαμάτοι όταν συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ή έναν σκοπό από κοινού. Και ότι δεν μπαίνουμε εύκολα σε καλούπια.

  Όσο για το θέμα των προφητειών που αναφέρονται σε αυτήν την περίοδο, έχω καταλήξει (με ότι μυαλό έχω) ότι θα υπάρξουν τα εξής αποτελέσματα. Σε περίπτωση όπου οι προφητείες ισχύουν, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να ζούμε με χρύσα κουτάλια. Σε περίπτωση που δεν γίνουν, γλυτώνει ο κόσμος αυτήν την περίοδο τον Γ'ΠΠ, ξεπουλιέται η Ελλάδα μέχρι τέλους, μετά θα υπάρχει αμφισβήτηση το λιγότερο ως προς την εγκυρότητα των προφητειών και για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει επανάσταση για να κερδιθούν από την αρχή όλα αυτά που χάθηκαν από το 2011 και μετά. Όλα αυτά μέχρι το 2020 όπου πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει για την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Όλα αυτά είναι υπόθεση για το τη μπορεί να γίνει. Ή να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, πηγαίνετε σε έναν υπερυπολογιστή για αυτήν την δουλειά. :)

Scroll to Top