BETA

Αθλητικό περιεχόμενο στον υπολογιστή σας

Εικόνα Alina

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε αθλητικό περιεχόμενο, κάθε είδους, από ποδόσφαιρο μέχρι μηχανοκίνητο αθλητισμό και σχεδον κάθε άλλο είδος από αθλήματα, ιδού μερικές λύσεις και βοηθήματα που θα σας διευκολύνουν σε αυτό, ώστε να έχετε πρόσβαση τόσο σε live γεγονότα κάθε βεληνεκούς μα και σε μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, απ' ευθείας στον υπολογιστή σας, χωρίς να ψάχνετε δεξιά και αριστερά στο διαδίκτυο.

Προφανώς ο πιο καλός τρόπος είναι μέσω του Kodi Media Center (XBMC) και με την προσθήκη addons και αποθετηρίων με αθλητικό περιεχόμενο:

ΚODI/XBMC ADDONS - REPOS:

MK Sports

Ένα addon που περιλαμβάνει διάφορα "μπουκέτα", αθλητικών καναλιών της Ευρώπης (κυρίως), όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα Sky Sports (σημειώνονται ως Sports 1, 3, 4, κλπ -το SS2 λείπει), MUTV, BT Sports και Bein. Σίγουρα, σε όσους αρέσει το αθλητικό περιεχόμενο, πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα addons που αξίζει να το προσθέσουν στην συλλογή τους.

>>> Εγκατάσταση του MK Sports

SportsDevil

Το SportsDevil φέρνει κάθε είδους αθλητικό θέαμα και γεγονός στο desktop σας, μέσα από το XBMC, live και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, από κάθε είδους άθλημα. Πρόκειται για το πλήρες Kodi/Xbmc addon για αθλητικό περιεχόμενο αυτή την στιγμή.

>>> Εγκατάσταση του SportsDevil

Spotrs Center

Σε όσους αρέσουν τα αθλητικά, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς μόλις δημιουργήθηκε ένα addon, το Spotrs Center, για το Κodi/XBMC, ειδικευμένο στ' αθλητικά, έχοντας έναν από τους καλύτερους σχεδιασμούς που έχουμε δει ενώ περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα με σπορ κάθε είδους -από ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, ράγκμπι, μηχανοκίνητο αθλητισμό, αεραθλητισμο, θαλάσσιο και ό,τι άλλο υπάρχει. Ακόμα είναι πειραματικό, αλλά ο δημιουργός του, ο Enen92, φιλοδοξεί να το κάνει ένα από τα πρόσθετα σταθμό για το kodi/XBMC.

>>> Εγκατάσταση του Spotrs Center

Football Today

Το Football Today-ΧΒΜC/Kodi-addon έχει μια πολύ καλή δομή με κατηγοριοποίηση προσφέροντας περιεχόμενο από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα τόσο live, όσο και σε μαγνητοσκόπηση κάποια στιγμή αργότερα.

>>> Εγκατάσταση του Football Today

Futbol Kodi / Xbmc

Το Futbol Kodi / Xbmc Add-on παρέχει περιεχόμενο από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις κάθε είδους, αν και βασικός πρωταγωνιστής είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό μάλιστα είναι ένα από τα addons με το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Euro 2016, χωρίς κανένα πρόβλημα όποιους και όσους αγώνες θέλετε.

>>>Εγκατάσταση του Futbol

SopCast-AceStream

O SopCast player είναι ένα Linux GUI front-end για p2p streaming, μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την SopCast. Με το SopCast μπορούμε να παίξουμε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (να παρακολουθήσουμε αγώνες ποδοσφαίρου, HBO, AXN ταινίες κλπ) δωρεάν, μέσω του διαδικτύου.
To Ace Stream, είναι ένα λογισμικό που επίσης χρησιμοποιεί την τεχνολογία P2P (peer-to-peer), παρέχοντας streaming σε torrent multimedia αρχεία με εξαιρετική οπτικοακουστική ποιότητα
Αυτά τα δυο μπορείτε να τα έχετε απ' ευθείας στο Kodi/Xbmc, χωρίς να χρειάζεται να τα εγκαταστήσετε ως εφαρμογές στο desktop σας, καθώς έχουν και λίγο πολύπλοκες ρυθμίσεις. Το περιεχόμενό τους κατά κύριο λόγο ειδικεύεται στα αθλητικά, αλλά θα βρείτε αρκετά ακόμα (ταινίες, σειρές, μουσική, ντοκιμαντέρ, anime, κλπ).

>>> Εγκατάσταση του SopCast-AceStream

NBC Sports Extra Live

Το NBC Sports Extra Live, είναι ένα πολύ καλό addon για το Kodi Media Center (XBMC) για όσους τους αρέσουν τα αθλητικά, καθώς φέρνει -κυρίως- στις οθόνες σας Premier League, μα και άλλα αθλητικά συμβάντα και διοργανώσεις, αλλά οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για το ποδόσφαιρο.

>>> Εγκατάσταση του NBC Sports Extra Live

AMA Pro Racing

AMA Pro Racing για το Kodi Media Center (XBMC). Προσφέρει με μια πολύ καλή κατηγοριοποίηση τόσο live, όσο και μαγνητοσκοπημένα events από οργανωμένους αγώνες δικύκλων και πιο συγκεκριμένα τις εξής κατηγορίες:

 •     Endurocross
 •     Motocross
 •     Supercross
 •     Road Racing
 •     Flat Track

>>> Εγκατάσταση του AMA Pro Racing


Τα addons/repos από εδώ και κάτω, δεν είναι αποκλειστικά για αθλητικά, μα έχουν και άλλο περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, κλπ), αλλά οι λίστες με τα αθλητικά που περιλαμβάνουν είναι αξιόλογες και ορισμένα περιλαμβάνουν και μεταδόσεις που είναι συνδρομητικές, αλλά εδώ μπορείτε να τις δείτε (αρκετές φορές) ελεύθερα. Φυσικά και υπάρχουν και σε άλλα αποθετήρια/addons λίστες με αθλητικό περιεχόμενο, όμως οι ακόλουθες είναι πιο πλήρεις στα addons πολλαπλού περιεχομένου και οι πιο ποιοτικές:


Vdubt25

Το Vdubt25 που είναι κατά κάποιον τρόπο, το "όλα σε ένα" addon για live tv μέσω του Kodi. Η λίστα των διαθέσιμων κατηγοριών είναι εκτεταμένη, με ντοκιμαντέρ, ειδησιογραφία, τηλεοπτικές σειρές, αθλητικά (ιδιαίτερα σε αυτά έχει πάρα πολλές επιλογές) και ένα σωρό ακόμα. Αν και τα περισσότερα κανάλια είναι από ΗΠΑ και UK, θα βρείτε μέσα και αρκετά ακόμα πιο ενδιαφέροντα και κάπως πιο undergroud κανάλια που αξίζουν την προσοχή σας.

>>> Εγκατάσταση του Vdubt25-Live TV

FreeTuga

To FreeTuga είναι ένα αποθετήριο για το Kodi Media Center (XBMC) που παρέχει πρόσβαση σε μια μεγάλη σειρά καναλιών, όπως αθλητικά, ειδησιογραφικά, μα και σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και πολλά ακόμα. Αν και είναι ισπανόφωνο, αρκετό από το υλικό του είναι διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες (κυρίως αγγλικά), αλλά στην πράξη οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για την πρόσβαση που δίνει στα αθλητικά κανάλια από τα οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη λίστα -τόσο με live μεταδόσεις, όσο και μαγνητοσκοπημένες. Συνεπώς, αν σας ενδιαφέρει κυρίως η πρόσβαση σε τέτοιου είδους περιεχόμενο, είναι ένα addon που αξίζει να έχετε στην λίστα σας.

>>> Εγκατάσταση του FreeTuga

HallowTV

Το HallowTV, είναι ένα πρόσθετο για το Kodi/XBMC με μια μεγάλη λίστα από live αθλητικά κανάλια και live τηλεοπτικές μεταδόσεις, από πολλά κανάλια στον κόσμο (όσο είδα έχει και κάποια ελληνικά) και μάλλον διαθέτει την μεγαλύτερη λίστα από live κανάλια. Φυσικά επειδή ακριβώς είναι live, κάμποσες φορές οι μεταδόσεις θα έχουν κολλήματα ή ορισμένες μπορεί να μην ανοίγουν καθόλου (εξαρτάται και από την ώρα), μα τα streams του έχουν σχεδόν όλα HD/HQ ανάλυση και υψηλή ποιότητα σε ήχο και συνολική απόδοση.

>>> Εγκατάσταση του HallowTV

Phoenix

Το Phoenix είναι ένα πρόσθετο που θεωρείται ένα από τα must για κάθε εγκατάσταση kodi/xbmc. Σε μια προσεγμένη διάταξη και κατηγοριοποίηση, διαθέτει κάθε είδους περιεχόμενο, όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσική, video-games, live-tv με αθλητικά, νέα, ψυχαγωγικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ και αρκετά ακόμα.

>>> Εγκατάσταση του Phoenix

 


 

Χρήσιμα και σε αθλητικό περιεχόμενο θα σας φανούν και τα: Hellenik και Yify addons, καθώς και το αποθετήριο (repo) του MetalKettle, αλλά και το Cliq.

Για την καλύτερη κατηγοριοποίηση των αθλητικών καναλιών στο Kodi/Xbmc ανά είδος και ταχύτερη πρόσβαση, θα σας βοηθήσουν αυτά:

Δημιουργήστε Κατηγορίες της επιλογής σας για τα addons του Kodi [XBMC]

καθώς και:

Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]


Yπάρχουν όμως και οι desktop εφαρμογές, εκτός των addons του Kodi/Xbmc:

Desktop Εφαρμογές για Αθλητικά

SopCast player

O SopCast player ειναι μια Linux GUI front-end για το p2p streaming, τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την SopCast. Με το SopCast μπορούμε να παίξουμε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (να παρακολουθήσουμε αγώνες ποδοσφαίρου, HBO, AXN ταινίας κλπ) δωρεάν, μέσω του διαδικτύου.

>>> Περισσότερα και οδηγίες εγκατάστασης: #soapcast

Ace Stream

To Ace Stream, είναι ένα λογισμικό που προϋπάρχει του PopCorn Time και των κλώνων του, χωρίς ωστόσο να έχει περιβάλλον ίδιο με αυτά, μα στην ουσία κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, δηλαδή αναπαραγωγή βίντεο και ήχου από public trackers. Είναι αρκετά εύκολο στην χρήση και αρκεί να του προσθέσετε τα αρχεία torrents που θέλετε να stream-άρετε. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία P2P (peer-to-peer), με το πρωτόκολλο BitTorrent, το οποίο αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό για αυτές τις εργασίες οι οποίες ομολογουμένως έχουν βαρύ φόρτο, με την διαφορά πως είναι κάτι περισσότερο από το ίδιο το BitTorrent για ανταλλαγή αρχείων μέσω P2P δικτύων.
Η πλατφόρμα του Ace Stream παρέχει εξαιρετική οπτικοακουστική ποιότητα και έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα για αποθήκευση και παράδοση περιεχομένου ήχου και βίντεο. Η οπτικοακουστική ποιότητά του είναι ως και δέκα φορές μεγαλύτερη από την ποιότητα των βίντεο στο YouTube (παρέχεται σε μορφή 1080p) και πολλές φορές μεγαλύτερη από τα broadcasts/shows άλλων υπηρεσιών VoD και Live Stream μέσω του OTT (Over The Top) οι οποίες δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία P2P. Ίσως το Ace Stream, να είναι και το μοναδικό στο είδος του σε αυτό.

>>> Εγκατάσταση του Ace Stream


Αθλητικό περιεχόμενο επίσης θα βρείτε με τα Zatoo και Livestation.

Ακόμα, σε περιπτώσεις μεγάλων διοργανώσεων όπως Παγκόσμια Κύπελλα, Ηπειρωτικές διοργανώσεις και άλλα, σε γενικές γραμμές, η παρακολούθησή τους, εκτός του Kodi/Xbmc, γίνεται με τρόπους που έχουμε περιγράψει εδώ και εδώ.Άλλες λύσεις με τις οποίες μπορείτε να δείτε ΚΑΙ αθλητικά είναι οι εξής:

FreeTuxTV
MarTV
TV-Maxe
Miro


Υπάρχουν και άλλες λύσεις, θα μπορούσατε για παράδειγμα και μέσω VLC Media Player, αλλά είναι πιο πολύπλοκο. Άλλωστε, με όλα τα παραπάνω καλύπτονται οι περισσότερες απαιτήσεις απ' ευθείας στο desktop σας, χωρίς ανάγκη τηλεόρασης.
Αν όμως θέλετε να ενημερωνόσαστε για το πότε έχουν μεταδόσεις τα συμβατικά κανάλια της τηλεόρασης, θα σας βοηθήσει το TV Browser.


 

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα koskal
  koskal (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 28, 2016 22:30 ΜΜ

  Καλησπέρα,
  Να ενημερωσω οτι το sopcast-acestream παιζει μεσα απο το plexus.
  Απορια και προβληματισμος : Πως θα δουμε acestream περιεχομενο χωρις δυνατοτητα copy-paste στο kodi.
  Εχετε δει τι πρεπει να πληκτρολογησει καποιος για να δει acestream live?

  Ευχαριστω.

Scroll to Top