BETA

Bill Gates, Αφρική, Κότες, Επενδύσεις και Επανάσταση ρε κουφάλες!

Εικόνα Maria

Στις άλλες ειδήσεις της επικαιρότητας τώρα. Προσβολή στον Γκέιτς· μεγάλη σας λέω.
Ο μέγας φιλάνθρωπος, ο Bill Gates (ο ιδρυτής της Microsoft ντε, που κάνει όμως το έργο του Θεού) αποφάσισε να δωρίσει 100.000... κοτόπουλα στους φτωχούς και κυρίως στις άπορες οικογένειες της Υποσαχάριας Αφρικής (Η Αφρική του Ευγονιστή Bill Gates).

Ναι, για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε, τον ιδρυτή της Microsoft και βασικό μέτοχο της Monsanto, ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο. Όταν πριν κάποια χρόνια, έκλεισε τον κύκλο του ως πρόεδρος της MS, όντας ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έκανε αυτό που θα έκανε ο καθένας από τους υπερ-πλούσιους.
Αυγάτισε και άλλο τα αναρίθμητα χρήματά του, κάνοντας επενδύσεις. Mια από αυτές τις επενδύσεις είναι και σε μια πολυεθνική που ακούει στo όνομα Monstanto. Αν εκ' πρώτης, δεν σας λέει κάτι τ' όνομά της, ίσως σας πει το: Codex alimentarius. Για να το πούμε πιο απλά, η συγκεκριμένη εταιρεία, με διάφορους τρόπους και χωρίς αμφιβολία, όχι έντιμους, δημιούργησε πατέντες στα τρόφιμα, καταφέρνοντας να εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο, καταστρέφοντας φυσικές σοδειές, οι οποίες είναι δικής της παράγωγης και φυσικά πρόκειται για μεταλλαγμένα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα πωλούνται πλέον ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας την φίρμα της ίδιας της Monstanto ή κάποιας εκ των θυγατρικών της και ήδη αρκετές/οί, τις ψωνίζετε καθημερινά, από τα διάφορα super-markets (ναι, και εδώ). Εν ολίγοις, μιλάμε και για πληθυσμιακό έλεγχο στην διατροφή η οποίος συμβαίνει εδώ και τώρα, και σε ελάχιστα χρόνια θα είναι κάτι μη αναστρέψιμο (δείτε σχετικά με την Monsanto).

Μιλάμε για αυτόν που αν ήθελε, χωρίς να χάσει τίποτα από τον τρόπο ζωής του, αυτός, η οικογένειά του και όσοι εξαρτώνται από τον ίδιο, και κάποιες γενιές ακόμα, μα απεναντίας με τα κέρδη να αυξάνονται ημερησίως, θα μπορούσε κάποιο μέρος των χρημάτων του, να σώσει πραγματικά, μια έκταση μεγαλύτερη από το 1/3 της Αφρικανικής ηπείρου. Και μάλιστα, να μην καταλάβαινε ποτέ την απουσία αυτών των χρημάτων!

>>>Δείτε περισσότερα:
- O Bill Gates και η Monsanto
- Οι πατέντες στα τρόφιμα και οι επιπτώσεις στην ζωή μας
- H βιομηχανία του ψεύδους!

 

Εδώ τα καλά κοτόπουλα έχω-έχω λέμε

Αυτός ο φιλάνθρωπος λοιπόν, και συγκεκριμένα το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς (Bill & Melinda Gates Foundation), συνεργαζόμενο με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Heifer International, ανάμεσα σε 30 κότες που κακάριζαν, μίλησε στον 68ο όροφο ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, παροτρύνοντας τον κόσμο να δωρίσει κοτόπουλα σε φτωχές οικογένειες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Και πρώτος και καλύτερος ο ίδιος, ανακοίνωσε πως και ο ίδιος χαρίζει 100.000 κότες. Διότι οι κότες είναι το μέλλον, όπως δήλωσε:

There is no investment that has a return percentage anything like being able to breed chickens

που με λίγα λόγια σημαίνει:

Δεν υπάρχει καμία επένδυση που να έχει μεγαλύτερη απόδοση κέρδους από την εκτροφή κοτόπουλων.

 

Ξεκίνησε και εκστρατεία μάλιστα:

Help me give away 100,000 chickens

δηλαδή:

Βοηθήστε με να δωρίσω 100.000 κοτόπουλα.

 

 

Εξήγησε και τους λόγους βεβαίως-βεβαίως. Πιστεύει πως όσοι ζουν με λιγότερο από 2 δολάριο την ημέρα, θα έβγαζαν χρήματα εκτρέφοντας κοτόπουλα:

If you were living on $2 a day, what would you do to improve your life?

δηλαδή:

Αν ζούσατε με 2 δολάρια τη μέρα, τι θα κάνατε για να βελτιώσετε την ζωή σας;

 

Και απαντάει (αυτό όμως, που ρωτάει και απαντάει μόνος του, πολύ μ' αρέσει http://osarena.net/sites/default/files/old-wp/2014/08/clap.gif):

If I were living in extreme poverty, I’d want to raise chickens.

που σημαίνει:

Αν ζούσα σε ακραία φτώχεια, θα ήθελα να εκτρέφω κοτόπουλα.

 

 

Ούτε και αυτό μου κάθεται; Μα να θέλω να δωρίσω και να μην μπορώ;

Βολιβία: Γκέιτς, Κράτα Τα Ηλίθια Κοτόπουλά Σου

Και η Βολιβία (χώρα της Νότιας Αμερικής), τόλμησε, ω ναι, τόλμησε και του είπε να κρατήσει τα βρωμοκοτόπουλά του: Bolivia to Bill Gates: Keep Your Stupid Chickens.

Υπ' όψιν ότι η Βολιβία είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες, αν όχι η πιο φτωχή, στην Λατινική Αμερική, με πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει κάτω από 2 δολάρια την ημέρα. Έτσι λοιπόν, ο Γκέιτς την συμπεριέλαβε στην λίστα των χωρών, που θα δώριζε τα κοτόπουλα, και την Βολιβία.

 

Βολιβία: Γκέιτς, κακάριζε όσο θες

Η Βολιβία δεν θέλει τις κότες του Μπιλ μας (τρανή προσβολή): Cluck you: Bolivia rejects Bill Gates' donation of hens.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης της Βολιβίας, τον Cesar Cocarico, να του λέει στα ίσια (πόσο περισσότερο δηλαδή;) να σταματήσει, όχι μόνο να ασχολείται μαζί τους αλλά, ακόμα και να αναφέρει το όνομά τους.

Respectfully, he should stop talking about Bolivia.

ελληνιστί:

Με όλο τον σεβασμό δηλαδή, θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την Βολιβία.

 

Και μια λογικότατη (εδώ που τα λέμε) απορία του Υπουργού Ανάπτυξης, Σεζάρ Κοκαρίκο, που εξέφρασε στους δημοσιογράφους:

How can he think we are living 500 years ago, in the middle of the jungle not knowing how to produce?

δηλαδή:

Μα καλά, πώς την είδε; Νομίζει, ότι ζούμε 500 χρόνια πίσω, στην ζούγκλα, χωρίς να ξέρουμε πώς να παράγουμε;


 

Ξέρω, θα υπάρξουν και αυτοί που θα πουν πως είμαστε άδικοι.

«Τι κακό έκανε ο Gates; Τους έδωσε την 'πρώτη ύλη' για την αρχή και όλα τα κίνητρα για να συνεχίσουν και όχι μόνο να έχουν τροφή, μα να ζουν και άνετα».
 

Δεν ξέρουμε αν στο ποσοστό του 30% των αγροτών της Αφρικής που θα πάνε οι κότες του Gates θα αλλάξει την ζωή τους ή και θα δώσει χειραφέτηση στις γυναίκες, όπως σημείωσε η σύζυγός του Melinda, μα ο μπάρμπα-Αντώνης στο χωριό μου που έχει ένα κοτέτσι με καμιά 30αριά κότες, έχει ένα αξιοζήλευτο βιωτικό επίπεδο ο μπαγάσας. Άσε δε, την γυναίκα του, την κυρα-Κούλα που έχει χειραφετηθεί μέχρι τα μπούνια.

- Μερικά ακόμα... infos:

1. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Αν νομίζετε πως οτιδήποτε συμβαίνει ιδιαίτερα σε τέτοια χρονικά διαστήματα, από την οικονομική ελίτ της χώρας, είναι τυχαίο, απατάστε.
2. Το Ίδρυμα Gates έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην Αφρική. Ας επαναλάβουμε την λέξη: «επενδύσει».
3. Το Ίδρυμα Gates το στηρίζουν, πολυεθνικές (φαρμακευτικές, εταιρείες διατροφής κλπ).
4. Αν νομίζετε πως ο Bill Gates δεν έχει έναν ολόκληρο στρατό δημοσιοσχεσιτών που ασχολείται με το δημόσιο προφίλ του ή πως ο ίδιος δεν νοιάζεται για αυτό, το νομίζετε επειδή δεν ζείτε στις ΗΠΑ και δεν βλέπετε τα ΜΜΕ της. Η δημοσιότητα λοιπόν, με κόστος κάποιων «ψωρό-δολαρίων» με ανθρωπιστικό πρόσωπο είναι κάτι καλό σε αυτήν την δημόσια εικόνα του (εδώ που τα λέμε, μάλλον και όσοι πιστεύουν πως ο ίδιος ο Bill Gates, κάνει login στο twitter και γράφει status, θα πρέπει να συγκαταλέγουν τον εαυτό τους στους«Forrest Gump» του πλανήτη).
5. Αν πιστεύετε πως η εισαγωγή κοτών διορθώνει τον κόσμο, πως ο καπιταλισμός / νεοφιλελευθερισμός προσφέρει χωρίς αντίκρυσμα, πως ο Gates είναι φιλάνθρωπος, πως η Αφρική είναι μια ελεύθερη (οικονομικά) ήπειρος, τότε είσαστε (ανάλγητοι) νεοφιλελεύθεροι/ες και αυτό είναι πρόβλημα (κοινωνικό).

Όσο υπάρχουν Gates, θα υπάρχει και φτώχεια. Θεμελιώδεις νόμοι δράσης / αντίδρασης. Για κάθε πλούσιο θα πρέπει να υπάρχει / δημιουργείται, ένας αριθμός φτωχών αριθμητικά αυξανόμενος ανάλογα της συσσώρευσης του πλούτου.

 • Σχόλια

8 Comments:

 1. Εικόνα mike
  mike (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 10, 2016 01:45 ΠΜ

  Ο τύπος είναι ηλίθιος. Συμπεριφέρεται λες και του ανήκει ολόκληρος ο κόσμος.
  Άλλαξε εσύ πρώτα ηλίθιε GAYtes και ο κόσμος θα αλλάξει από μόνος του. Φαίνεται πόση υποκρισία κρύβει αυτός ο απατεώνας.Αν ήθελε αυτός να αλλάξει τον κόσμο ας έδινε όλη του την περιουσία στους φτωχούς.Το να κάνει κάποιος μια υποτίθεται καλή πράξη και να το διατυμπανίζει στον κόσμο δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να γίνει συμπαθής στους άλλους ώστε να δικαιωλογεί τα εγκλήματα που ο ίδιος κάνει με το να θεωρήται και καλά φιλάνθρωπος

 2. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 10, 2016 14:38 ΜΜ

  Και δεν θα χρειαζόταν καν, mike, να δώσει όλη του την περιουσία στους φτωχούς.
  Ο Gates αν ήθελε, (σημειωτέον) χωρίς να χάσει τίποτα από τον τρόπο ζωής του, αυτός, η οικογένειά του και όσοι εξαρτώνται από τον ίδιο, και κάποιες γενιές ακόμα, μα απεναντίας με τα κέρδη να αυξάνονται ημερησίως, θα μπορούσε κάποιο μέρος των χρημάτων του, να σώσει πραγματικά μια έκταση μεγαλύτερη από το 1/3 της Αφρικανικής ηπείρου. Και μάλιστα, ούτε καν να καταλάβαινε την απουσία αυτών των χρημάτων!

 3. Εικόνα Κῦρος Μοναχός
  Κῦρος Μοναχός (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 10, 2016 14:19 ΜΜ

  Μὰ ρὲ παιδιά, τὰ πράγματα εἶναι ἁπλᾶ: Τὸ κυριότερο προϊὸν τῆς Μονσάντο, τὸ γενετικὰ τροποποιημένο καλαμπόκι, μέχρι στιγμῆς συναντάει στὶς ἐκτὸς ΗΠΑ ἀγορές πολλὴ ἀμφισβήτηση. Ἀπο τὴν ἄλλη τὸ καλαμπόκι εἶναι πρώτης τάξεως τροφὴ γιὰ κοτόπουλα. Ἄρα; Ἄρα ὁ τύπος φτιάχνει ὑποψήφιους πελάτες γιὰ τὸ καλαμπόκι του καὶ ἀνοίγει τὴν πόρτα καὶ γιὰ τὰ ἄλλα προϊόντα του, ἂν καταφέρει νὰ πείσει τὸν κόσμο ὅτι τὰ γενετικὰ τροποποιημένα τρόφιμα δὲν εἶναι καὶ τόσο κακά.

 4. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 10, 2016 14:34 ΜΜ

  Πες τα Χρυσόστομε, οκ, Αὐγουστῖνε.

 5. Εικόνα Anima Mundi
  Anima Mundi (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 11, 2016 04:29 ΠΜ

  @mike
  Μπορείς και καλύτερα με το λογοπαίγνιο για το επίθετο του κύριου βασίλη (δε λέω είναι το προφανές ευκολάκι αλλα ποιός μειώνεται στην τελική? :) )

 6. Εικόνα Αιρετικός
  Αιρετικός (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 11, 2016 14:24 ΜΜ

  Φανερά ενοχλημένος για πρώτη φορά από άρθρο του osarena.
  Δεν γίνεται να αποδέχεται τυφλά την αντιμετώπιση ζωντανών πλασμάτων ως προϊόντα.
  Δεν γίνεται να μην υπάρχει ή παραμικρή αμφισβήτηση της βιομηχανικής παραγωγής κρέατος. Όπου δισεκατομμύρια ζωντανά πλάσματα βασανίζονται ολόκληρη την ζωή τους για να πλουτίσουν κάτι μαλάκες σαν τον παραπάνω, και να γεμίζουν τις κοιλιές οασύδοτα οι (απ)ανθρωποι. (Και τις αρτηρίες τους με χοληστερόλη).
  Καμία αναφορά επίσης στις τρομερές επιπτώσεις της κρεατοβιομηχανίας στο περιβάλλον (40πλάσια υπερκαλλιέργεια για την εκτροφή των ζώων που εξαντλεί τη γη, εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου μεγαλύτερη από όλες τις μεταφορές του πλανήτη, μόλυνση από υπερπαραγωγή κοπράνων και σφάγια).
  Εκτός του ότι δεν υπάρχει ή παραμικρή αναφορά στο ζήτημα αυτό, ξενέρωσα με την απαξιωτική αναφορά "βρωμοκοτόπουλα", που δείχνει ότι ο συντάκτης του κειμένου ντως ξέχασε ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, και όχι κάποιο προϊόν της βιομηχανίας του Gates όπως παρουσιάζονται.
  Κρίμα.
  Ή γη καταστρέφεται γιατί ή πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αμφισβητεί τον δεδομένο τρόπο ζωής της. Για τον ίδιο λόγο υπάρχει και ή κοινωνική ανισότητα.

 7. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 11, 2016 18:14 ΜΜ

  Αιρετικέ, έχεις δίκιο· σε όλα αυτά που λες για τα ζώα, συμφωνούμε απόλυτα. Και τα έχουμε πει σε δεκάδες άρθρα μέχρι τώρα.
  Το εν λόγω άρθρο όμως δεν έγινε για να πάρουμε θέση. Εμείς πήραμε την είδηση, έτσι όπως την δίνει ο ξένος τύπος (εξού και τα παραπεμπτικά άρθρα) και την μεταφέραμε.

  Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, όπως είπα, δεν θέλαμε να πάρουμε θέση. Θέλαμε μόνο να δείξουμε τα άτοπα (για να μην πω τις ηλιθιότητες) που λέει ο Γκέιτς. Θέλαμε να επικεντρωθούμε στο πόσο επιτηδευμένα βρώμικα και αναίσχυντα δουλεύει ο καπιταλισμός (πχ βλέπε το σχόλιο του Κῦρος Μοναχός).

  Αν αναφέραμε για τα ζώα πάλι, που (όπως είπα, μα όπως σίγουρα θα το ξέρεις κι εσύ) το έχουμε πει σε δεκάδες άρθρα πριν, θα ξέφευγε το άρθρο.

 8. Εικόνα Χάρης
  Χάρης (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 17, 2016 10:51 ΠΜ

  Όχι, δεν τις θέλω τις κότες του Gates, διότι υποπτεύομαι πως θα είναι γενετικά τροποποιημένες. Θα είναι μεγαλωμένες μάλιστα σε ορνιθοτροφείο με κακής ποιότητας τροφές. Τι νομίζετε δηλαδή πως θα είναι αλανιάρες που είναι και πεντανόστιμές αλλά και κάνουν επίσης πολύ νόστιμα αυγά; Για φάε ένα κοτόπουλο του εμπορίου, και μια αλανιάρικη κότα και θα δεις τη διαφορά. Τα εμπορίου είναι άνοστα, και κάνουν κάτι αυγουλάκια μικρά και άχρωμα, τα αυλής αντίθετα η χωραφιού κάνουν αυγά προς το κόκκινο στον κρόκο, και μπορεί να μην έχουν και πολλή χοληστερόλη.

  Και βεβαίως μην πεταχτούν οι ζωόφιλοι, γατόφιλοι ιδίως, όπως εγώ, και πουν "α, τρως κοτόπουλα, τρώς ζώο, έπρεπε να είσαι χορτοφάγος", αφού οι περισσότερες κονσέρβες γάτας και σκύλου είναι κοτόπουλο η βοδινό. Και βεβαίως η γάτα σου η ο σκύλος σου δεν θα έτρωγε χορταρικά (μην πείτε κροκέτες, οι κροκέτες έχουν άλατα και χαλάνε τα νεφρά του ζώου μακροχρόνια ΑΝ τρώει ΜΟΝΟ κροκέτες).

  Δεν ξέρω αν σκεφτώ την περίπτωση να έπαιρνα μεν τις κότες, και να τις συνέχιζα εκτροφή στο χωράφι, σε ελεύθερη βοσκή. Αλλά το γενετικά τροποποιημένο ζώο, τι να το πολλαπλασιάσεις; Γιατί; Επειδή δεν κολλάει τις αρρώστιες των κοτών η είναι ανθεκτικό; Όχι, όχι, αν ήμουν στο χωριό θα προτιμούσα να πολλαπλασιάσω κότες που τις ήξερα, όχι του Gates. Σιγά μωρέ, αν θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή, δύσκολο είναι; Και δύο να έχεις, αυγατίζεις τα αυγά, και σε ένα χρόνο έχεις φτιάξει φάρμα. Θα περιμένουμε τώρα τον γρουσούζη τον Gates, βρε αει στο διάολο από κεί ο μπάμιας.

Scroll to Top