BETA

Δοκιμάσαμε όλα τα Zompie Games στο Android [ναι, με ζόμπι και ναι, όλα]

Εικόνα constantinos

Αυτές τις ημέρες η συντακτική ομάδα του osarena, ασχολήθηκε με κάτι ιδιαιτέρως επίπονο και σοβαρό. Αυτό ήταν να δοκιμάσουμε ΟΛΑ τα free παιχνίδια με ζόμπι που υπάρχουν διαθέσιμα στο GooglePlay, ώστε να ξεχωρίσουμε ποια είναι αυτά που -κατά την δική μας κρίση- λένε περισσότερο.

Γιατί το κάναμε αυτό;

 1.  Έτσι, επειδή μπορούσαμε.
 2.  Αντιδραστικά, επειδή γελάμε με όλους αυτούς/ες που κάνουν κηρύγματα για την επικινδυνότητα- στην κοινωνία- της ζόμπι μυθοπλασίας.
 3. Είμαστε διεστραμμένοι ψυχάκηδες
 4. Ζόμπι, αφού... (άρα χαβαλές)

 

Και λίγο πιο συγκεκριμένα, αυτοί που λένε τα διάφορα για ταινίες, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο πιστεύουν πως δεν συμβαδίζει με τα χρηστά τους ήθη, είναι και αυτοί που ασχολούνται πιο πολύ με την... ζόμπι-μανία. Για παράδειγμα, η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αναφέρει το εξής "τεκμηριωμένο":

Η κρίση προκαλεί μανία με τα ζόμπι, σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ

Ή όπως μας "ενημερώνει", το όπως πάντα ειδησιο-γραφικό iefimerida:

Έτοιμη για να αντιμετωπίσει μια επιδημία... ζόμπι η Βρετανία

 

Και ας μην συνεχίσουμε με ακόμα πιο μεγάλες γραφικότητες που έχουν εκστομίσει/δημοσιεύσει από ρασοφόρους, μέχρι χριστιανόπληκτα ιστολόγια και έντυπα. Είναι προφανές και αναμφίβολο πως κάποιο ζόμπι τους έχει φάει τα μυαλά από την παιδική τους ηλικία, είτε πως έχουν ζόμπι μυαλά...
Ούτε θα μπούμε σε γενικεύσεις και μονοδιάστατες απόψεις, πως τα ζόμπι αποτελούν μέρος της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και άλλων τέτοιων που λέγονται/γράφονται, επειδή -ασχέτως περίπτωσης- θα καταντήσουμε πιο γραφικοί και από κάτι zompies b-movies των 60s-70s (όπως εκείνη -δεν θυμάμαι τίτλο- με τις ζόμπι πέστροφες)!

Εννοιολογικά στις αργκό των περισσοτέρων γλωσσών του κόσμου, η λέξη ζόμπι αποδίδεται ως περιγραφή μόνιμης κατάστασης ατόμου όσο και παροδικής, και κατά κανόνα αφορά σε συνδυασμό άσχημης εξωτερικής εμφάνισης, βλακείας και αλλόκοτης συμπεριφοράς και σίγουρα η διάκριση σε επιμέρους σημασίες και χρήσεις είναι εν πολλοίς σχηματική.
Είναι γεγονός πως το ζόμπι είναι ένα απ' τα πιο θεμελιακά «πλάσματα της φαντασίας» που τυποποιήθηκαν και διαδόθηκαν στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα μέσω κυρίως του κινηματογράφου (horror movies) και που με την «αμερικανοποίηση» της κουλτούρας διαδόθηκαν παγκόσμια –να που γράψαμε λοιπόν την εναρκτήρια πρόταση αυτού του ορισμού αποφεύγοντας το «...που στοίχειωσε τη φαντασία», να ληφθεί υπόψη.

Το ζόμπι είναι «ο νεκρός που περπατάει», το έμψυχο ή «επανεμψυχωμένο» («reanimated») πτώμα, που -παρά τη σήψη και την απουσία των βασικών φυσιολογικών προϋποθέσεων της ζωής- εμφανίζει αισθητηριοκινητικές λειτουργίες, στοιχειώδη «στοχοκατευθυνόμενη» συμπεριφορά και λόγο (κυρίως επιδιώκει το να σκοτώσει και να τραφεί με σάρκες ή μυαλά –«brrraaains!»). Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ζόμπι όταν πια έχουν περάσει στη δράση, είναι το ασταθές κούτσαυλο περπάτημα με τα χέρια προτεταμένα.
Τώρα, από την πληθώρα των ταινιών κυρίως για ζόμπι, απ' την εποχή του White Zombie με τον ανύπαρκτο Μπέλα Λουγκόζι μέχρι τις ταινίες του Ρομέρο και το σήμερα έχει αναπτυχθεί μια εκτεταμένη φαινομενολογία των ζόμπι, σ' ό,τι αφορά την συμπεριφορά και τις ιδιότητές τους, το πώς γίνεται κανείς ζόμπι, το πώς μπορείς να σκοτώσεις ζόμπι, το τι θέλουν τελικά τα ζόμπι από εμάς (αν και συνήθως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ένα ζόμπι σε ποθεί για το μυαλό σου και μόνο) κλπ.
Σύμφωνα με τον Vidergar -υποψήφιο διδάκτωρ στη συγκριτική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ- (ναι, έγινε έρευνα γι' αυτό) η δημοτικότητα της αποκάλυψης των ζόμπι θα μπορούσε να είναι ένα ασυνείδητο κίνητρο μίας απρόσμενης βοήθειας στην αντιμετώπιση και τις συνέπειες μίας παγκόσμιας αποκαλυπτικής καταστροφής.
-Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

[...] Χρησιμοποιούμε τα μυθιστορήματα, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε συναισθηματικά το ενδεχόμενο μιας επικείμενης καταστροφής, αλλά ακόμα περισσότερο για να επαναλάβουμε τις ηθικές αναφορές στις καταστροφές ως αποτέλεσμα του Β “Παγκοσμίου Πολέμου»
[...] Ζόμπι είναι μια αντανάκλαση του εαυτού μας. Οι ηθικές αποφάσεις που λαμβάνουν οι επιζώντες σε ακραίες συνθήκες ενώ είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που θα είχαν στην κανονική ζωή τους.
[...] Παρά το γεγονός ότι ως κοινωνία έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε ένα θετικό μέλλον, αναμένοντας περισσότερο μια καταστροφή που θα έρθει, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα επιβιώσουμε, και εξακολουθούμε να θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

 

Με όλα αυτά υπόψιν λοιπόν, έχοντας λιώσει τις μπαταρίες των tablet μας και γεμίσει μύκητες τις οθόνες τους και πάνω απ' όλα έχοντας γίνει πολύ σκληροί καργιόληδες βασανίζοντας αμέτρητα ζόμπι, σας παρουσιάζουμε αυτά που γουστάραμε περισσότερο και λέει να παίξετε ώστε να κάνετε προπόνηση για την μέρα που τα πραγματικά ζόμπι της αποχαύνωσης κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά.
Συνολικά δοκιμάσαμε περίπου 235 παιχνίδια. Ορισμένα για να πω την αλήθεια τα απορρίψαμε άμεσα και ούτε καν τα εγκαταστήσαμε. Κάποια άλλα τα αποκλείσαμε σχεδόν αμέσως μόλις ξεκίνησαν (τεράστιες πατάτες), ευνόητο πως απ' έξω έμειναν αυτά που δεν κατεβαίναν είτε δεν έτρεξαν καθόλου, καθώς και αυτά που είχαν χρόνια να ενημερωθούν, ενώ σε καμία περίπτωση δεν λάβαμε υπόψη το rating και τα σχόλια που υπήρχαν στο καθένα.
Αναλυτική παρουσίαση κάνουμε σε αυτά που θεωρήσαμε τα κορυφαία, ενώ στα υπόλοιπα που ξεχωρίσαμε γίνεται απλή αναφορά και στο καθένα δίνεται και αντίστοιχο link εγκατάστασης από το GooglePlay (συνιστούμε όλα να τα παίξετε με ακουστικά, καθώς είναι διαφορετική η εμπειρία). Να λάβετε ακόμα υπόψιν σας πως σχεδόν όλα μπορείτε να τα παίξετε και off-line, παρ' όλ' αυτά μερικά για να σας αφήσουν να συνεχίσετε (πχ για περισσότερα items, coins, κλπ), ζητάνε σύνδεση στο διαδίκτυο.
Εν' τω μεταξύ θα πρέπει να δείτε και τι δικαιώματα ζητάει το καθένα, ορισμένα απαιτούν πολλά, εξ' ου και ο λόγος που εμείς τα δοκιμάσαμε σε tablets που δεν έχουν προσωπικά δεδομένα (επαφές, τηλέφωνα, sms κλπ). Εκτός αυτού είναι τέτοια η φύση και το στυλ των παιχνιδιών, που σε μικρή οθόνη smart-phone δεν έχει  καλή εμπειρία. Κάποια από αυτά δίνουν την επιλογή μεταφοράς τους στην sd-card, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα και τα πιο μεγάλα δεν έχουν αυτήν την ευχέρεια.


INFO: Ορισμένα, όταν είσαστε on-line, σας ζητούν να τους δώσετε δικαιώματα προκειμένου να κάνουν δημοσιεύσεις και ενημερώσεις στο Google profile σας. Απλά επιλέξτε (αν δεν έχετε δημιουργήστε) έναν κύκλο με μηδέν άτομα μέσα (ή έστω όσους θέλετε να μοιραζόσαστε τα κατορθώματά σας) και αντί για δημόσιες ενημερώσεις, να επιλέξετε να τις βλέπετε μόνο εσείς. Και φυσικά μπορείτε να αγνοείτε το share-button που βγάζουν κάθε τόσο.

 

- Και ιδού, ποια ξεχωρίσαμε (η σειρά παρουσίασης δεν έχει καμία σημασία, είναι όπως ανεβάσαμε τα screnshoots):

The Walking Dead Game

Αν είσαστε φαν της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς και σαν αρέσουν τα κινηματογραφικού τύπου παιχνίδια ρόλων, τότε αυτό είναι ένα από τα καλύτερα. Ρεαλιστικά γραφικά, πολύ καλή μουσική επένδυση, ηχητικά και οπτικά εφέ που στην ουσία πρόκειται για ένα πλήρες σενάριο με πέντε διαφορετικές season. Κινείται στα ίδια πρότυπα με την σειρά, που δράση βλέπουμε στους χαρακτήρες και όχι τόσο στα ζόμπι, με αυτό να επεκτείνεται και σε άλλα σημεία τραβώντας ορισμένες σκηνές όσο δεν πάει.

>>> The Walking Dead Game [παρουσίαση και εγκατάσταση]

Dead Trigger 2

Θα το χαρακτηρίζαμε κλασσικό παιχνίδι του παιχνίδι του είδους, διαθέτει πλοκή (σας αφήνω να καταλάβετε μόνοι/ες από ποια ζομπό-ταινία), συμπαθητικά αληθοφανή γραφικά, εύκολο χειρισμό (μετά από λίγο), απλοποιεί τα πράγματα στους πυροβολισμούς καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να σημαδέψετε, καλά ως ανατριχιαστικά ηχητικά εφέ, οι πρώτες πίστες βοηθάνε να μπεις εύκολα στο πνεύμα του παιχνιδιού και τον χειρισμό, ενώ τα βέλη σας δείχνουν την πορεία καθ' όλη την διάρκεια.
Μειονέκτημα πως για να ανοίξει, απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

>>> INSTALL

(έχει και πρώτο μέρος, αλλά σαφώς το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο και βελτιωμένο, ενώ προσοχή μην το μπερδέψετε με ένα άλλο παιχνίδι που ονομάζεται Zompie Trigger 2 και είναι ψιλό-μάπα).

Zombie Highway 2

Tα σπάει για όσους είναι ζομπόκαυλογκαζάκηδες. Αυτοκίνητα, παντιλίκια, νίτρο, ζόμπι που πηδάνε και αναποδογυρίζουν το αυτοκίνητο και άλλα τέτοια όμορφα. Πολλαπλές διαδρομές, λεπτομερή περιβάλλοντα, προσεγμένα κατασκευαστικά αυτοκίνητα, λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, ρεαλιστικοί ήχοι και καλός χειρισμός το κάνουν ένα από τα κορυφαία του είδους. Η οδήγηση γίνεται κρατώντας το tablet σαν τιμόνι και θέλει λίγο (όχι πολύ) χρόνο για να συνδυαστούν οι κινήσεις με τα όπλα και την ανατροπή των ζόμπι που τρέχουν σαν δαιμονισμένα.

>>> INSTALL

(έχει και πρώτο μέρος, αλλά σαφώς το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο και βελτιωμένο και επανασχεδιασμένο).

RouteZ

Στο ίδιο κλίμα με το αμέσως προηγούμενο, μα αρκετό διαφορετικό στυλ, εδώ η οδήγηση γίνεται με κινήσεις δεξιά-αριστερά επάνω στην οθόνη, κάτι που θέλει τον χρόνο του, ιδιαίτερα για να αποφεύγετε τα εμπόδια που είναι πολύ κοντά, αλλά και για να συλλέγετε τα coins. Προχωρώντας, μπορείτε να αναβαθμίζετε το αυτοκίνητο με οπλισμό, να αποκτάτε άλλο πιο ενισχυμένο και να κάνετε επισκευές (έχουν το κόστος τους). Ωραία γραφικά με κινηματογραφικές λήψεις, έχει αυτό το κάτι που γίνεται εθιστικό, κάτι που μας έκανε να παραβλέψουμε το γεγονός πως στο off-line gaming έχει κλειδιά που πρέπει να περιμένεις για να τα ξεκλειδώσεις.

>>> INSTALL

(Και αυτό έχει ένα με παρεμφερές όνομα, το Dead Route που δεν αξίζει καν να ασχοληθείτε).

Zompie Frontier

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια βολών (shoot em up), είναι ένα από τα πιο καλά, με την έννοια πως είναι εύκολο στον χειρισμό του, έχει ικανοποιητική συλλογή bonus και coins κατά την διάρκειά του, είναι με κάπως cartoonίστικο στυλ, δεν απαιτεί κίνηση στον χώρο, οι βολές γίνονται από στατικό σημείο και με σημάδι, μπορώντας να χρησιμοποιήσετε χειροβομβίδες και άλλα items αν σας την πέσουν πολλά. Και εδώ, κατά την διάρκεια αναβαθμίζετε με τα coins που κερδίζετε σκοτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα ζόμπι. Και αυτό μπορεί να καταντήσει εθιστικό, αν και δεν έχει καμία πλοκή ή άλλο ενδιαφέρον στοιχείο.

>>> INSTALL

(έχει και νούμερο 2, με κάπως καλύτερα γραφικά και ήχους, όμως κατά την γνώμη μας το πρώτο είναι πιο καλό και με πολύ λιγότερες διαφημίσεις όταν είσαστε on-line).


Με τα πιο πάνω καλύψαμε τα πιο βασικά είδη με ζόμπι games που το καθένα στο είδος του -κατά την γνώμη μας- είναι το καλύτερο, συνδυάζοντας όλους τους παράγοντες. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμα που αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά, ίσως κάποια να είναι και πιο καλά από ορισμένα από τα πιο πάνω για ορισμένους/ες.
-Αυτά είναι τα εξής: (η σειρά παρουσίασης είναι απολύτως τυχαία, δεν δείχνει κάτι, απλά με αυτήν την σειρά είχαμε αποθηκεύσει τα παιχνιδια):


Zombie Roadkill: Μια βελτιωμένη 3D έκδοση του πιο πάνω, σαφώς πολύ καλύτερο, δεν το βάλαμε όμως σαν προτεινόμενο, επειδή απαιτεί πολύ περισσότερο χώρο, πιο ισχυρό τηλέφωνο και έχει αρκετά πιο υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Blood Zombies HD: Το παιχνίδι είναι πολύ καλό σε κάθε επίπεδο, με γραφικά που ικανοποιούν αλλά συγχρόνως είναι και πολύ βαριά, ενώ από κάποια στιγμή κι' έπειτα αν δεν πληρώσεις για pro, δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Zombie Tsunami: Cartoon στυλ, πολύ διασκεδαστικό, ωραία χρώματα και μουσική, εύχρηστο στον χειρισμό, αν και απαιτεί προσοχή και όχι βιαστικές κινήσεις.

Zombie Defense: Το παιχνίδι είναι πραγματικά πολύ καλό σε κάθε σημείο του, έχει διαφορετικά επίπεδα τακτικής, η αναβάθμιση (όπλων/τεχνολογίας) γίνεται χωρίς πολύ μεγάλο κόπο. Ο μόνος λόγος που δεν μπήκε στα πιο πάνω προτεινόμενα είναι επειδή θέλει να είσαι on-line και έχει έναν ενοχλητικό καταιγισμό από διαφημίσεις.

SAS-Zombie Assault 4: Ένα καθαρά shooter ζόμπι σχεδιασμένο ειδικά για μικρές συσκευές, από τους δημιουργούς του Bloons TD 5. Επιλογή ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, επίπεδα δυσκολίας, ικανοποιητικές αναβαθμίσεις και με σχεδιασμό κλασσικών πετυχημένων παιχνιδιών, καταφέρνει να γίνει κόλλημα. Μειονέκτημα θα χαρακτήριζα τον χειρισμό, ιδιαίτερα όταν απαιτούνται combo συνδυασμοί.

Zombies Vs Robot: Παντελώς ηλίθιο, μα έχει πλάκα και σε προδιαθέτει να παίζεις, με bonus τα γραφικά που σου θυμίζουν κλασσικά shooter-games, όπως το Doom κλπ. Επιπλέον το να εξολοθρεύεις ζόμπι με ρομπότ, όσο να' ναι, έχει κάτι διαφορετικό.

Zombie Death Shooter: Αυτό μας άρεσε, όχι τόσο για το game-play του (που δεν είναι άσχημο), αλλά επειδή έχει στυλ σαν τον Grand Teft Auto και απέναντι στα ζόμπι βρίσκεται ένας gangstar! Αν και ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος, εν' τούτοις τις περισσότερες φορές που το τρέξαμε, έτρωγε κάποια κολληματάκια.
Ίδιο, αλλά με μια κοπέλα στην θέση του gamgsta και με διαφορετικό περιβάλλον είναι και το Girl vs Zombies

You Are Surrounded FREE Zombie: Το παιχνίδι είναι πραγματικά μοναδικό από κάθε άποψη. Γραφικά, ήχο, εφέ, game-play και δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα τον χώρο, με την δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών μέσα στον χώρο.
Προβληματιστήκαμε πολύ για το να θα το βάζαμε επάνω, στα προτεινόμενα, ο μόνος λόγος που δεν το κάναμε ήταν επειδή το παιχνίδι βρίσκεται σε beta, στα δυο tablets της δοκιμής μας (που όλα τους ήταν δυνατά) δεν έτρεχε ή μας πέταγε έξω, ενώ συγχρόνως χρειάζεται μια καμπύλη εκμάθησης ή έστω παίκτες συνηθισμένους σε τέτοιου είδους παιχνίδια "εικονικής πραγματικότητας".
Σε κάθε περίπτωση όμως -αν σας τρέξει- αξίζει να το δοκιμάσετε.

Death Moto 2 Kαι αυτό μας άρεσε πολύ, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, αντιμετωπίζετε τα ζόμπι επάνω σε μια μηχανή. Θέλει όμως τον χρόνο του για τις κινήσεις ώστε να είναι ακριβείς και ορισμένες φορές παρουσιάζει παγώματα. Απλά, για την φάση με την μηχανή αξίζει.
Κάπως αντίστοιχο και αρκετά καλύτερο σαν ιδέα και γραφικά είναι και το Satan's Zombies, αλλά για κάποιον λόγο είναι αρκετά βαρύ και μάλιστα το νιώθεις με την μια στο tablet. Δεν θα έλεγα πως είναι ό,τι καλύτερο για τηλέφωνα. Έχει όμως φάση.

Zombie Crush: Ένα πραγματικό παιχνίδι βολών, συμπαθητικά κλασικά gaming γραφικά, εύκολο χειρισμό, αλλά ωστόσο αρκετά κουραστικό στην συλλογή των απαραίτητων coins από ένα σημείο και μετά κάτι που σαφώς κουράζει και απογοητεύει.

Stupid Zombies: Καλοσχεδιασμένο arcde-στυλ παιχνίδι, με προσεγμένα -σχεδιαστικά- γραφικά σαν cartoons, απλό και όμορφο game-play, ευχαριστο και ότι πρέπει για να περνάει η ώρα. Ελαφρύ και ταχύτατο.
Έχει και δεύτερο μέρος με πιο καλά γραφικά στην ουσία, το game-paly είναι το ίδιο.

Zombie Smasher: Επίσης cartoon-style, άψογο από θέμα χαβαλέ, απλά πατάς και λιώνεις τα ζόμπι, αποφεύγοντας να χτυπήσεις τα παιδιά surfers από τη γειτονιά (wtf?), με εύκολο και απλό χειρισμό, αλλά με επίπεδο δυσκολίας που ανεβαίνει σε κάθε πίστα.


Αυτά εν' ολίγοις είναι που ξεχωρίσαμε, βέβαια αν κάνετε μια αναζήτηση στο GooglePlay θα εξακριβώσετε πως είναι πάρα πολλά, προσθέστε σε αυτά και πολλά που δεν έχουν την λέξη Zompie στον τίτλο τους (αλλά dead κάτι, κλπ) και θα εξακριβώσετε για τι όγκο παιχνιδιών μιλάμε -και μόνο στο Android.
Βασανίστε λοιπόν άφοβα τα ζόμπι και αφήστε τον κάθε συνωμοσιολόγο να λέει τα δικά του μέσα στην ζομπό-ζωή του ή ακόμα καλύτερα "φάτε του" τα μυαλά...
Enjoy...

Και επειδή -όπως είπαμε- είμαστε από default ψυχάκηδες, ορίστε μερικά ακόμα (για τηλέφωνα/tablets/υπολογιστές): #zompies.

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα Pareisaktos
  PareisaktosMar 21, 2015 02:35 ΠΜ

  Εντάξει, το κάψατε τελείως :D επικό trolling. Πολύ καλός ο πρόλογος, άλλα αυτό το "ζομπόκαυλογκαζάκηδες" ήταν αξεπέραστο.
  Τα 4 πρώτα είναι άψογα, όπως και το You Are Surrounded FREE Zombie που όμως πιάνει πολύ χώρο και θέλει vector γραφικα για να τρέξει.

Scroll to Top