BETA

Verdun Πρώτος παγκόσμιος 1914-1918 στο Linux [Steam]

Εικόνα Haris

Verdun (Steam) Πρώτος παγκόσμιος 1914-1918 στο Linux

Το Verdun (η μάχη του Βερντέν) είναι ένα FPS παιχνίδι βασισμένο στην ομάδα (multiplayer), και είναι εμπνευσμένο από την μάχη του Βερντέν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (1916). Οι παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια δράση που (ευτυχώς) δεν έζησαν ποτέ. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την indie εταιρία Blackmill και M2H που έχει την έδρα της στην Ολλανδία. Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι σκοτεινή, και περιλαμβάνει χαρακώματα και καμένη γη, χαρακτηριστικά των τότε μαχών.

Ορισμένα χαρακτηριστικά του τίτλου είναι ειδικές ρυθμίσεις για μάχες πρώτου παγκοσμίου πολέμου, τέσσερις ξεχωριστές διμοιρίες για την Γαλλία και την Γερμανία, ομαδικό παίξιμο και ξεχωριστούς ρόλους μέσα στην διμοιρία. Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία των παικτών για να γίνονται αυτοί δυνατότεροι, ειδικοί χάρτες, και διαπλατφορμική υποστήριξη για PCs με Linux, Mac OSX και Windows. Στοιχεία για massive multiplayer καθώς και τα σωστά όπλα σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα κάθε εποχής.

To squad gameplay

Το Verdun είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας, πολύ συμπτηγμένο. Αποτελείται από διμοιρίες καθεμιά με τέσσερις πολεμιστές. Μαζί με το co-operative gameplay υπάρχει το mode για co-op xp. Αυτό είναι για την περίπτωση που παίζεται μαζί με έναν άλλο παίκτη. Όσο περισσότερο co-op xp έχετε μαζί με τα μέλη της διμοιρίας, τόσο περισσότερο ισχυρή γίνεται αυτή.

Τύποι squad, ρόλοι και επίπεδα

Κάθε squad έχει συγκεκριμένο τύπο, που βασίζεται σε μια ιστορική μονάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαφορετικές στρατηγικές στη μάχη. Στο Βερντέν αγωνίζεστε κάτω από μια σημαία, είτε εκείνη της Αντάντ (σύμμαχοι), είτε του Άξονα (κεντρικές δυνάμεις). Κάθε τύπος squad έχει συγκεκριμένες δυνατότητες που κάνουν σίγουρο πως θα επιτύχει τους στόχους του. Για παράδειγμα το poilu squad έχει το rifle training που αυξάνει το bolt action και την πειθαρχία, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν περισσότερους τομείς.

Κάθε τύπος squad έχει ειδικό οπλισμό, ο οπλισμός εξαρτάται από το έθνος (Γαλλία - Γερμανία), ακόμα κάθε στρατιώτης παίρνει όπλα ανάλογα με τον ρόλο του, ένας γρεναδιέρος για παράδειγμα παίρνει grenades. Οι διμοιρίες αναβαθμίζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, και αυτό εξαρτάται από την συνεργασιμότητα των πολεμιστών μεταξύ τους και το πόσο καλά αυτό γίνεται. Για τον κάθε πολεμιστή, αυξάνονται επίσης οι πόντοι co-op xp.

Τύποι gameplay

Υπάρχουν ορισμένα squad based gametypes, αυτοί περιλαμβάνουν:

1. Μπροστινές γραμμές. Αυτό το mode είναι εμπνευσμένο από τα γαλλικά στρατεύματα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, και βάζουν κάποιον στο βάπτισμα του πυρός. Ο χάρτης διαιρείται σε γαλλικούς τομείς, που μπορούν και να αιχμαλωτιστούν. Δημιουργεί επίσης ένα μπροστινό μέτωπο όπου μετράει και ένας counter αιχμαλωσίας. Μια παράταξη κερδίζει όταν καταλαμβάνει την πλειοψηφία των χαρακωμάτων η με την λήψη υλικού από τους εχθρούς.

2. Αμυντικές γραμμές. Σε αμυντικό mode ο χάρτης διαιρείται σε διαδοχικούς τομείς. Η επιτιθέμενη ομάδα πρέπει να σπρώχνει τους αμυνόμενους πίσω τομέα προς τομέα, για να επιτύχει τη νίκη.

3. Τελευταία ευκαιρία. Σε αυτόν τον τρόπο παιξίματος, εσείς και η ομάδα σας βρίσκεστε αντιμέτωποι με ορδές αντιπάλων παικτών.

4. Ελεύθερο παίξιμο. Είναι ένα game mode free for all. Τα όπλα που δίνονται εδώ είναι bolt action καραμπίνες. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να επιστρέψουν στην εποχή όπου η χρήση της καραμπίνας ήταν δημοφιλής.

Περιβάλλοντα

Τα περιβάλλοντα στο παιχνίδι βασίζονται σε αληθινά πεδία μάχης, και οι σχεδιαστές του παιχνιδιού επισκέφθηκαν τους τόπους που οι μάχες αυτές δόθηκαν προκειμένου να αποδώσουν τα τοπία σωστά. Μερικά από αυτά είναι:

1. Vauquois. Ένα πυκνό γαλλικό δίκτυο δημιουργημένο γύρω από έναν κρατήρα με νάρκες. Με το πέρασμα των χρόνων πολλές μάχες άφησαν την σφραγίδα τους δημιουργώντας έναν λαβύρινθο από χαρακώματα, κρατήρες, όπλα και φωλιές.

2. Argonne. Ένα περιβάλλον που δημιουργήθηκε από χάρτες πραγματικών χαρακωμάτων. Πρόκειται για την περιοχή Αργκόν που βρίσκεται βορειοδυτικά του Βερντέν. Ένα γαλλικό και ένα γερμανικό σύστημα τάφρων με κλασσικά χαρακτηριστικά πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

3. Vosges. Βρίσκεται στα βραχώδη και δασώδη βουνά Vosges όπου υπάρχουν πολλά φυσικά εμπόδια. Ήταν μια περιοχή όπου δόθηκαν πολλές μάχες.

4. Caures. To περιβάλλον αυτό αναδημιουργήθηκε με βάση την πρώτη μέρα της μάχης του Βερντέν. Συνδυάζει τακτικές ανοικτού πολέμου αλλά και πόλεμο χαρακωμάτων. Οι χάρτες αργότερα περιλαμβάνουν και περιοχές όπως Φορτ Ντυμόντ και Βό.

Τα όπλα του παιχνιδιού

Το Verdun χρησιμοποιεί τα αυθεντικά όπλα της εποχής, μάλιστα αυτά που είχαν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί αντίστοιχα. Γι' αυτό τον λόγο λήφθηκαν υπόψη φωτογραφίες που υπήρχαν. Αυτά είναι:

•    Καραμπίνες: Gewehr ‘98, M93 Lebel, 07/15 Berthier, M16 Berthier Carbine, K98AZ
•    Πιστόλια: P08 Luger, Ruby 
•    Ελαφρά μηχανικά όπλα: MG 08/15, Chauchat
•    Γρενάδες: M15 Stielhandgranate, F1 
•    Διάφορα: Vengeur trench knife, M1887 Trench shovel

Ένα εξελιγμένο σύστημα όπλων στο παιχνίδι επιτρέπει και στα επόμενα είδη όπλων να χρησιμοποιηθούν:

•    Μπαγιονέττες: M1898/05 Seitengewehr, M1886 “Rosalie” bayonet
•    Καραμπίνες: VB rifle grenade, M17 gewehrgranate
•    Σκοπευτικά: APX Mle1917
•    Διάφορα: Chauchat “cache-flamme” muzzle suppressor. 

Απαιτήσεις συστήματος

Λ/Σ: Linux
Επεξεργαστής: Intel Core2duo 2,4 GHz η AMD στα 3 GHz
Μνήμη: 2 Gb
Κάρτα γραφικών: Nvidia 8600 και άνω
Σύνδεση στο διαδίκτυο για το multiplayer
Χώρος στον δίσκο: 2 Gb

Κριτικές

Οι κριτικές των παιχνιδάδων στο Steam είναι θετικές.

Η σελίδα του παιχνιδιού στο Steam:

http://store.steampowered.com/app/242860/?l=greek

Ένα video από το παιχνίδι

Από το γερμανικό κανάλι Linux παιχνιδιών GTuxTV

https://www.youtube.com/watch?v=hJMUojmWWy0

Καλό παίξιμο.

Πηγή:

http://verdun.wikia.com/wiki/Verdun_Wiki

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top