BETA

JonDo Linux: Μια απλή και ειδικευμένη διανομή για υψηλή Ανωνυμία

Εικόνα constantinos

Screenshot Επιμένοντας στο θέμα της Ιδιωτικότητας, καθώς είναι για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των μελλοντικών γενιών στις κοινωνίες. Σε μια σειρά από προηγούμενα άρθρα μας είδαμε τις δουλειές από ένα πρότζεκτ Ανοιχτού Κώδικα, το JohnDoNym και πιο συγκεκριμένα τα εξής: JonDonym Anomymity Test: Δείτε τα ίχνη που αφήνετε στο Διαδίκτυο

Δείτε με δυο κινήσεις, μέσα από οποιοδήποτε browser, πόσο γυάλινη είναι η κίνηση σας στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί να σας ταυτοποιήσει!

JonDo: Καλύψτε τα νώτα σας στο Διαδίκτυο με άλλη IP πίσω από Proxy (συν το JonDoFox, εδικά για τον Firefox).

Μια εύχρηστη και δυναμική εφαρμογή, διαθέσιμη για Linux, Windows, OSX & άλλα Unix-based OS η οποία αυξάνει την ανωνυμία μας στο web, καλύπτοντας την IP διεύθυνση μας πίσω από proxy! Και (το JonDoFox) ένα έτοιμο προφίλ για Ανωνυμια, ειδικά για τον Firefox browser, για κάλυψη της IP μας, πίσω από Proxy, σε συνδυασμό με το JonDo-IP changer!

JonDoBrowser: Ένας browser για Ανωνυμία, σε στυλ Tor

Ένας νέος web browser, ειδικά σχεδιασμένος προκειμένου να προσφέρει υψηλή ανωνυμία, ώστε να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα μας στο διαδίκτυο, διαθέσιμος για Linux, Windows, OSX!

Υπάρχει όμως μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, η οποία αφορά μια διανομή Linux, ένα πλήρες και εύχρηστο λειτουργικό σύστημα, αποκλειστικά και μόνο για υψηλά επίπεδα Ανωνυμίας, στο διαδίκτυο. Αυτή είναι το: JonDo Linux.

Τι είναι το JonDo Linux:

desktop Το JonDo Linux προσφέρει ένα χρηστικό live Linux που θα σας βοηθήσει να έχετε αυξημένα επίπεδα ανωνυμίας στο Web χωρίς να αφήνετε ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία είναι ικανά να σας ταυτοποιήσουν πληρως. Είναι κάτι αντίστοιχο με το Tails και άλλες αντίστοιχες διανομές πχ, ενδεικτικά: [-1-] [-2-] [-3-],μα και μια σειρά από αυτές τις οποίες έχουμε παρουσιάσει κατά το παρελθόν. Μας δίνει πρόσβαση στο DeepWeb, μπορουμε να κατεβάζουμε ανώνυμα αρχεία, είτε επικοινωνία με εφαρμογές του είδους ειδικευμένες επισης στην Ανωνυμία (πχ, το ChatCrypt που είδαμε τελευταία και αρκετές που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν), είτε να έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν επιτρέπονται στο σημείο που βρισκόμαστε, για να βλέπουμε ιστοσελίδες ban-αρισμένες και πολλά ακόμα. Διαθέτει δυο εκδόσεις, μια μικρή και μια μεγάλη (cd/dvd). Το Jondo live-CD/DVD προσφέρει ένα ασφαλές, προ-ρυθμισμένο περιβάλλον για ανώνυμο surfing και περισσότερα. Είναι βασισμένο στο Debian GNU/Linux και περιεχέι proxy clients για JonDonym, το Tor Onion Router και Mixmaster remailer. 7 Ως browser διαθέτει τον Jondo Browser έχοντας όλα προ-ρυθμισμένα για ανώνυμο web surfing, ενώ συγχρόνως μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικά προφίλ: Screenshot Σαν γραφικό περιβάλλον, χρησιμοποιεί του XFCE, με αποτέλεσμα ένα γρήγορο απλό, φιλικό και οικείο σε εμφάνιση λειτουργικό σύστημα. Επίσης, παρέχει επιπλέον εργαλεία για email (Icedove), για chat (Pidgin), σουίτα γραφείου (LibreOffice) και τον VLC Media Player (στο dvd), καθώς και τον Parole. Επίσης, διαθέτει και ένα πολύ καλό εργαλείο το ΜΑΤ για τον καθαρισμό των εγγράφων. To σύνολο πλαισιώνει μια σειρά ακομα γνωστών εφαρμογών, χρήσιμες για καθημερινή ή και ειδικευμένη χρήση, όπως επεξεργασία εικόνων/φωτογραφιών (GIMP), Wuala (υπηρεσία cloud), Calibre για eBooks και κάποια άλλα εργαλεία. 709

Download JonDo-Linux:

Το JonDo Linux, ειναι εργαλείο και αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μα μπορείτε να το τρέχετε live από κάποιο usb-stick (ή cd/dvd), εκκινώντας οποιοδήποτε υπολογιστή από αυτό, προκειμένου να διαφυλάσσετε σε κάθε σημείο την ανωνυμία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα σας Αυτό όμως, δε σημαίνει πως αν κάποιος επιθυμεί, δε μπορεί να την εγκαταστήσει στο δίσκο του (εσωτερικό ή εξωτερικό). Μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του, επιλέγοντας την έκδοση που θέλετε (cd ή dvd), με τη δεύτερη να έχει κάποιες επιπλέον εφαρμογές προεγκατεστημένες. Το μέγεθος τους είναι:

 • JonDo Live-CD (689 MB)
 • JonDo Live-DVD (978 MB)

Η παρούσα έκδοση της διανομής είναι η 0.9.47, με ημερομηνία έκδοσης την 27η Σεπτέμβρη 2013. DOWNLOAD την “κάψετε” σε κάποιο cd δισκάκι η σε ένα usb στικ, μπορώντας φυσικά να την χρησιμοποιήσετε και live, χωρίς δηλαδή να την εγκαταστήσετε στον δίσκο σας, όπως αναφέραμε. Screenshot-1 >>>περισσότερα, θα βρείτε και στο Wiki του. [box color=yellow]Η χρήση του είναι για Ανωνυμία. Το να μπείτε με αυτό σε Facebook, Gmail κλπ, όπου έχετε ταυτοποιημένο λογαριασμό, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, καθώς καταστρατηγείτε την ανωνυμία σας και τον λόγο ύπαρξης όλου αυτού. Με την ίδια λογική, δεν έχει νόημα να προσθέσετε οπουδήποτε άλλο addon, είτε skin σε browser ή άλλες εφαρμογές, επιπλέον εφαρμογές και οποιοδήποτε λογισμικό άσχετο και άγνωστης προέλευσης.[/box] Άλλο ένα εργαλείο για να πράξουμε τα αυτονόητα. Άλλη μια υπενθύμιση πως ο έλεγχος δεν πρέπει να είναι στα χέρια των λίγων. Πως και αυτό το θέμα μας αφορά ως μονάδες μα κυρίως ως σύνολο. Ας μη γελιόμαστε, απόλυτη ανωνυμία δεν υπάρχει πουθενα, σε κανέναν τομέα της ζωής, πόσο μάλλον στο διαδίκτυο. Μπορούμε όμως και έχουμε υποχρέωση, να τους κανουμε τη ζωή πιο δύσκολη. Οι μεγάλες ανατροπές, από "απλές" αντιδράσεις προκύπτουν άλλωστε.

 • Σχόλια

6 Comments:

 1. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΟκτ 23, 2013 01:49 ΠΜ

  ελα, παρε κατι να γελασεις λιγο ακομα, ξεροληδη:...

  http://www.java.com/en/download/faq/java_javascript.xml

  http://wiki.answers.com/Q/What_are_the_differences_between_java_and_JavaScript

  και μην ξεχασεις να βαλεις κανα λινκ σε σελιδα που να τρεχει σε java... ΛΟΟΟΛ!!!...

 2. Εικόνα DarkStupid
  DarkStupid (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 23, 2013 00:31 ΠΜ

  "ολες οι σελιδες χρησιμοποιουν javascript, εστω και ελαχιστα. ενταξει, η, java παει για φουντο ουτως’η’αλλως, αφου καμια σελιδα πλεον δεν λειτουργει σε java."

  lol'ed

 3. Εικόνα DimitrrisV
  DimitrrisV (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 20, 2013 16:04 ΜΜ

  Σε virtual machine θα λειτουργήσει;

 4. Εικόνα constantinos
  constantinosΟκτ 21, 2013 16:51 ΜΜ

  Ναι αμέ, μια χαρά, γιατί όχι;

 5. Εικόνα NikTh
  NikTh (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 21, 2013 19:08 ΜΜ

  Πρέπει κάποια στιγμή να γράψεις ένα άρθρο για το ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιεί ένας χρήστης που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. π.χ flash player .. κλπ. (εκτός και αν έχεις γράψει ήδη και δεν το έχω δει).

  Η προειδοποίηση που έχεις βάλει - πολύ καλή.
  Επίσης, διατηρεί κάποιος την ανωνυμία του σε ότι αφορά την σελίδα την οποία επισκέπτεται. Ο ISP αν θέλει μπορεί να δει τα πάντα. (σωστά ; γιατί δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος)
  Για να μην νομίζει δηλαδή κάποιος, ότι είναι αόρατος εντελώς.
  Εκτός και αν δεν έχει καν σύνδεση και χρησιμοποιεί «άλλα μέσα» για να συνδέεται στο Web.

 6. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΟκτ 21, 2013 20:17 ΜΜ

  το θεμα ειναι, οτι για το 99% των σελιδων, ολα αυτα μαζι, που η σελιδα anonymity test υποδεικνυει, ειναι πρακτικα ανεφικτα:...

  ολες οι σελιδες χρησιμοποιουν javascript, εστω και ελαχιστα. ενταξει, η, java παει για φουντο ουτως'η'αλλως, αφου καμια σελιδα πλεον δεν λειτουργει σε java.

  καποιες σελιδες, λειτουργουν αποκλειστικα σε φλας, ολοκληρη η δομη τους. αν το κλεισεις, η σελιδα καθισταται ουσιαστικα αχρηστη.

  οι headers που αναφερουν τυπο λειτουργικου, κλπ, αν απενεργοποιηθουν, δεν θα μπορουν πολλες σελιδες να αναγνωρισουν το λειτουργικο, ωστε να δωσουν την καταλληλη εκδοση καποιου προγραμματος, η, προσθετου στον firefox.

  αν μπλοκαρεις το history (διαγραφοντας και μπλοκαροντας το αρχειο places.sqlite στο προφιλ του firefox), θα εχεις σιγουρα προβλημα στην πλοηγηση στις σελιδες και μεταβαση μπρος, η, πισω σε αυτες...

  παρεπιπτωντως, αυτο με τα fonts δεν το καταλαβα. τι μπορει δηλαδη να "προδωσει" αυτο?

Scroll to Top