BETA

Δοκιμάσαμε τα Virtual-Reality Games του Android και είδαμε κύκλους [να έτσι]

Εικόνα constantinos

[απλά ήθελα να βάλω κι' εγώ φωτογραφία γάτας σε άρθρο μου, μια συνεισφορά στο web]

Ως γνωστόν στο οsarena κάνουμε ρεπορτάζ και όχι αστεία, με πολύ κόπο και όχι λίγες φορές με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας. Έχοντας πλέον γίνει σκληροί καργιόληδες/ισες -κυρίως μετά το αιματοκύλισμα των ζόμπι, περάσαμε στο επόμενο στάδιο και κάναμε αυτό που μας είπε ο Νίο (τι εννοείς, ποιος Νίο;) μέσω τηλεδιάσκεψης σε όραμα: Δοκιμάσαμε -όσα Virtual Reallity Games μας έκαναν κλικ (και αντέξαμε) για Android και στο τέλος είδαμε κύκλους -να έτσι:

Να διευκρινίσω πως τις εφαρμογές τις επιλέξαμε διά της webeπιστημονικής μεθόδου: "είδα φως και μπήκα" και φυσικά δεν παρουσιάζουμε όλες όσες δοκιμάσαμε, αλλά μόνο αυτές που για κάποιον λόγο, μας έκαναν "κλικ". Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία και όχι ενδεικτική, είναι με την σειρά που τις επιλέξαμε από το GooglePlay και τις δοκιμάσαμε (μην μας πιστεύεις).
Να πούμε ακόμα πως ορισμένες απαιτούν το Google Cardboard (κυκλοφορούν και φτηνά υποκατάστατα), κάποιες τρέχουν χωρίς αυτό, μα δεν δίνουν την απόλυτη εμπειρία που έχουν σχεδιαστεί.
Και είναι αυτές:

 

Virtual Barber Shop

Εντάξει, αυτό επίτηδες το βάλαμε πρώτο (είδες που σου είπαμε να μην μας πιστέψεις, γατάκι;), επειδή το γουστάραμε τρελά. Είναι μια "εικονική πραγματικότητα" ενός κουρείου και είναι διαολεμένα καλή! Σε σημείο που κοιτάγαμε στο πάτωμα να δούμε αν έχουν πέσει τρίχες. Ναι, σοβαρά.
Δοκιμάστε το, αξίζει και έχει και χάβαλο:

[INSTALL Virtual Barber Shop]

You Are Surrounded FREE Zombie

Εντάξει το παιχνίδι τα σπάει, δεν το βάλαμε πρώτο, επειδή θέλει βαρβάτο μηχάνημα για να τρέξει (vectro γραφικά, ισχυρό επεξεργαστή, κλπ). Σε βάζει μέσα σε ένα "τρισδιάστατο κόσμο" (360 μοιρών) που έχει κατακλυστεί από ζόμπι και καλείσαι φυσικά να επιβιώσεις.
Κατ' εμένα, είναι παιχνίδι για tablet και όχι για smart-phones και αν το μηχάνημά σας το σηκώνει, εγκαταστήστε το, δεν θα το μετανοιώνετε. Στα υπόψιν πως, μετά την εγκατάσταση, πιάνει αρκετό χώρο (κάποια giga, ανάλογα την συσκευή).

[INSTALL You Are Surrounded FREE Zombie]

VR Toilet Simulator

Μόνο και μόνο για την ιδέα, παίρνει το δεκάρι μας. Εξομοίωση χέστρας, με τα σκατά να περιέχουν. Θέλετε κάτι περισσότερο;
Respect στον developer. Θα θέλαμε όμως και επιλογή για εφημερίδα/περιοδικό για πιο Αλ Μπάντυ φάση.

[INSTALL VR Toilet Simulator]

Shooting Showdown

Μας πώρωσε (η προπόνηση με τα ζόμπια απέδωσε). Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι του iOS που έχει μεταφερθεί και στο Android, ένα καθαρά shooter-game, με σκοποβολή σε διαφορετικούς χώρους και αντικείμενα, με πολύ καλή ακουστική και γραφικά. Σε εθίζει.

[INSTALL Shooting Showdown]

Virtual Table Tennis 3D

Το λιώσαμε, το τερματίσαμε. Δυο φορές, τρεις. Ακόμα ακούμε πινγκ-πονγκ στ' αυτιά μας και βλέπουμε μπαλάκια να κάνουν κύκλους -να έτσι (βλέπε 2η εικόνα του άρθρου).
Ένα πολύ καλό 3D παιχνίδι ping-pong, με πολύ καλές λήψεις και γωνίες, ρεαλιστικούς ήχους και την αίσθηση τω κραδασμών.
Λέει, κατεβάστε το.

[INSTALL Virtual Table Tennis 3D]

VR Zombie Defense,Cardboard

Kαι αφού είπαμε πιο πάνω για ζόμπια (ναι ρε, είμαστε εμμονικοί με τα ζόμπια), να άλλο ένα -και καλά- virtual zompi game. Από όποια πλευρά και αν το δεις, σχεδιαστικά το παιχνίδι είναι άθλιο. Έχει όμως πολύ καλό χειρισμό του όπλου, ενώ με τα Google cardboard, δίνει πολύ πιο υψηλή εμπειρία.
Έχει χάβαλο και μας θύμισε το Doom. Το πρώτο. Και αυτοί είναι οι δυο λόγοι που το γουστάραμε.

[INSTALL VR Zombie Defense,Cardboard]

REFUGIO 3D Space-Station

Αυτό δεν είναι ακριβώς παιχνίδι, αλλά μας άρεσε πολύ. Πρόκειται για μια απεικόνιση της υπέροχης θέας του πλανήτη Refugio. Είστε σε ένα σταθμό Viewpoint στο βαθύ διάστημα. Χαλαρώστε και απολαύστε την θέα, πλήρως στερεοσκοπική 3D View και AutoWalk. Δυστυχώς και αυτό χρειάζεται συσκευή με κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά [Mit Autowalk funktion, empfohlen wird jedoch einPS3 Controller, Android Controller (idroid:con)].
Μας θύμισε μια φάση Cafe Del Mare στα καλύτερά του, αλλά στο διάστημα. Χαλαρωτικό και με εξαίσια γραφικά και ηχητική επένδυση. Αξίζει να μείνει για κάποιο διάστημα -μέχρι να το βαρεθείτε- στην συσκευή σας.

[INSTALL REFUGIO 3D Space-Station]

Virtual Tour Google Cardboard

Ούτε αυτό είναι παιχνίδι, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς δίνει μια εντελώς διαφορετική οπτική σε εικόνες/φωτογραφίες, μετατρέποντάς τις, από άψυχα τετράγωνα, σε "ζωντανές" με 3D ψευδαίσθηση, προσπαθώντας να σε κάνει μέρος της φωτογραφίας. Θα δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσά τους και από την Οία.
Αν η συσκευή σας υποστηρίζει το Google Cardboard, δείτε το αξίζει. Φυσικά όσο πιο μεγάλη η οθόνη, τόσο καλύτερη η αίσθηση.

[INSTALL Virtual Tour Google Cardboard]

Roller Coaster Virtual Reality

Χωρίς να είναι και κάτι ιδιαίτερο, το γουστάραμε επειδή μας θύμισε την διαστροφική χαρά που μας έφερνε αυτή η εμετίλα της μεγάλης ρόδας στα luna-parks μιας παλιότερης εποχής. Κάντε κινήσεις με το δάχτυλο στην οθόνη για να βλέπετε τριγύρω και κάτωωωωω (δεν συνιστούνται πιτόγυρα πιο πριν).
Οκ, είπαμε περί τίνος πρόκειται:

[INSTALL Roller Coaster Virtual Reality]
  [δείτε και το EON Rollercoaster, αν και δεν μας άρεσε]

Solitaire Zen

Τι να λέμε... 3D πασιέντζα, όπως αυτή που έπαιζες -και δεν φαντάζομαι να το κάνεις ακόμα- στα Windows. Το παιχνίδι διεξάγεται σε διάφορους χώρους, με πολύ καλή ηχητική του περιβάλλοντος, καλοσχεδιασμένα γραφικά και τέλος πάντων, έχει γέλιο (για λίγο).
Πίσα και πούπουλα στον developer. Πόκερ 3D κάνουν παλικάρι μου και όχι πασιέντζα...

[INSTALL Solitaire Zen]

Lost In The Kismet - VR Escape

Αυτό μας άρεσε πιο πολύ σαν ιδέα και στήσιμο, είναι εμφανές πως έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, μα έχει πλάκα να ασχοληθείς για λίγο. Το όλο σκηνικό έχει ως εξής: Έχετε έναν παίκτη που είναι -όπως εσείς- σε μια εικονική πραγματικότητα, μέσα σε ένα 3D δωμάτιο που πρέπει αφ' ενός να προσέξει μην κάνει κάποια ζημιά με τις κινήσεις του και αφετέρου -με την επίλυση διάφορων γρίφων- να προχωρήσει πιο πέρα στον περιβάλλοντα χώρο.
Υποστηρίζει εργαλεία εικονικής πραγματικότητας (Google Cardboard, ImmersiON-VRelia GO, Durovis Dive or HOMiDO), δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.
Αν το τρέχει η συσκευή σας δοκιμάστε το.

[INSTALL Lost In The Kismet - VR Escape]
 

War of Words VR

Δεν είναι παιχνίδι, μα πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον που αξίζει να το δείτε, καθώς δίνει μια άλλη διάσταση στην ανάγνωση, κάπως (ας πούμε) "διαδραστική". Η εφαρμογή σας μεταφέρει πίσω στο 1916, μέσω του Siegfried Sassoon στο αμφιλεγόμενο ποίημα του "The Kiss". Εκεί αναφέρεται στην Μάχη του Σομ που πολέμησαν περισσότεροι ποιητές και συγγραφείς από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία. "Το φιλί" γράφτηκε λίγο πριν από την μάχη του Σομ, ενώ ο Sassoon ήταν σε μια πορεία εκπαιδευτική εκστρατεία:


[...] Η σφαίρα και η ξιφολόγχη είναι αδελφός και αδελφή.
[...] Για τυφλή δύναμη του κάνω έκκληση, Φυλάω την ομορφιά της καθαρά από την σκουριά.
[...] Υπάρχει μόνο ένας καλός εχθρός (bosche), και αυτός είναι ένας νεκρός.

Έχει σχεδιαστεί για το Google Cardboard και ο θεατής θα παρουσιαστεί με ένα κυκλικό κουμπί -κοιτάζοντας αυτό, θα ενεργοποιήσει την εμπειρία που προσφέρει το War of Words VR. Ο ποιητής περιγράφει την προετοιμασία ενός όπλου για την μάχη. Μετά τον πυροβολισμό, η σφαίρα -που βγήκε από το τουφέκι- θα οδηγήσει τον θεατή στο δεύτερο μέρος του ποιήματος. Το "φιλί" που περιγράφει η συγγραφέας είναι μια αλληγορία για την πράξη της θανάτωσης, με την ξιφολόγχη ενός στρατιώτη του εχθρού.
Μας δείχνει το μέλλον της ανάγνωσης σε κάποια χρόνια από τώρα; Δεν ξέρω...

[INSTALL War of Words VR]


-Δείτε ακόμα τα εξής:

Virtual Shoot
Virtual Dribbler
Virtual Reality Camera
VR Flight Simulator
Susila Inspire virtual reality

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top