BETA

e-coins για ανώνυμες συναλλαγές χωρίς ίχνη

Εικόνα constantinos

Έχοντας μιλήσει αρκετά για κρυπτονομίσματα, νομιζω πως πρέπει να παρουσιάσουμε και μια ακόμα σειρά τέτοιων e-coins τα οποία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να καταστήσουν αδύνατο για έναν ερευνητή να αναλύσει ένα public ledger που είναι γνωστό ως block chain στο Bitcoin και να κρύψει τις ταυτότητες αυτών των συναλλαγών και είσπραξης. Άλλα πλεονεκτήματα είναι ότι τα χρήματα δεν μπορούν να κατασχεθούν και τα τέλη συναλλαγών είναι πολύ χαμηλά ή ανύπαρκτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κόσμος των cryptocurrencies περιέχει περίτεχνες απάτες, και συστήματα πυραμίδας. Δεν επικυρώνουμε οποιοδήποτε από τα παρακάτω νομίσματα, είναι καθήκον σας να κάνετε τους έλεγχους δυο και τρεις φορές. σχετικά με την ανωνυμία και την εμπιστοσύνη.

Dash

Το Dash είναι ένα από τα πιο γνωστά του είδους, παλιότερα ονομαζόταν Darkcoin και πρόκειται για Bitcoin based digital cash, επικεντρωμένο όμως στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το πορτοφόλι περιέχει ένα coin mixer. Έχετε την επιλογή να κάνετε τις χρηματοοικονομικές πράξεις σας δημόσια ή ανώνυμα, χρησιμοποιώντας ένα αποκεντρωμένο δίκτυο servers που ονομάζεται masternodes, με την ανωνυμία της συναλλαγής να μπορεί να ρυθμιστεί στο μεταξύ 2 ή 8 node hops. Ψηφιακό Χρήμα/νομίσματα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν βοηθήσει το δίκτυο να λειτουργησει έναν masternode αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Διαθέτει desktop εφαρμογη για Linux, Windows, OSX.

>>> η ιστοσελίδα του Dash.

CloakCoin

Κάθε χρήστης CloakCoin γίνεται μέρος ενός δικτύου με ανωνυμία και σε αντάλλαγμα, που διατηρεί το πορτοφόλι του ανοιχτό και βοηθάει άλλους να είναι επίσης ανώνυμοι, θα κερδίζει CloakCoins. Υπάρχει ενσωματωμένη μια αποκεντρωμένη αγορά που ονομάζεται OneMarket και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσετε το νόμισμά σας ανώνυμα, ή μπορείτε να ανταλλάξετε τα νομίσματά σας στο CloackTrade. Στο OneMarket, ο καθένας μπορεί να βάλει και να διαφημίσει το προϊόν του και να γίνουν οι αγοραπωλησίες.
Διαθέτει desktop εφαρμογή για Linux, Windows, OSX.

>>> η ιστοσελίδα του CloakCoin.

ShadowCash

Το ShadowCash είναι ένα αποκεντρωμένο cryptocurrency με την επιλογή να κάνει δημόσιες ή ιδιωτικές ανώνυμες πληρωμές. Όταν ανοίξετε το πορτοφόλι σας, θα βοηθήσετε να τρέξει το peer to peer δίκτυο και θα αποζημιωθείτε με ηλεκτρονικά μετρητά. Το ShadowCash έρχεται με έναν ενσωματωμένο ιδιωτικό messenger που κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες και σας επιτρέπει να μιλάτε με άλλους χρήστες στο δίκτυο.
Διαθέτει desktop εφαρμογή για Linux, Windows, OSX, Android, iOS.

>>> η ιστοσελίδα του ShadowCash.

LEOCoin

To LEOCoin (Learning Enterprise Organisation), διαθέτει μια εστίαση στο να είναι φιλικό προς τον χρήστη, έχει ένα αποκεντρωμένο peer to peer σύστημα πληρωμών με proof of work και proof of stake επικύρωση και με κρυπτογραφημένο το δημόσιο ledger. Σημειώστε όμως, ότι από ένα άρθρο στο Coindesk, υπάρχουν κατηγορίες εναντίον των προγραμματιστών πως κάνουν απάτη και μάλλον οι κατηγορίες φαίνεται να έχουν κάποια βάση. Πολύ προσοχή λοιπόν.
Διαθέτει desktop εφαρμογη για Linux, Windows, OSX.

>>> η ιστοσελίδα του LEOCoin.

AnonCoin

To AnonCoin (Anonymous cryptocurrency) που είναι ανοιχτού κώδικα, έχει εγγενή υποστήριξη για το δίκτυο I2P, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πάνω από το Tor, επιτυγχάνοντας όχι μόνο αποκεντρωμένες ενέργειες, αλλά και αυτόματη απόκρυψη της ΙΡ σας, οταν συνδεόσαστε σε έναν client. Αναπτύσσεται σχεδον δυο χρόνια, με πολύ δραστήρια εξέλιξη, ενώ έχει ένα πολύ καλό wiki με πλήρη τεκμηρίωση για τα πάντα.
Διαθέτει desktop εφαρμογή για Linux, Windows, OSX και άλλα Unix συστήματα.

>>> η ιστοσελίδα του AnonCoin.

Monero

To Monero (XMR) είναι -ανοιχτού κώδικα και δύσκολο να εντοπιστεί- νόμισμα χρησιμοποιώντας peer to peer συναλλαγές, με public ledger και με τις εισπράξεις και τις μεταφορές χρημάτων να παραμένουν ιδιωτικά από προεπιλογή. Το Ring signatures, που χρησιμοποιεί, κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα στο να συνδεθεί κάποια συναλλαγή με έναν συγκεκριμένο υπολογιστή. Αυτό το νόμισμα μπορεί να ενσωματωθεί στο ανώνυμο δίκτυο I2P και μπορείτε, αν θέλετε, να τρέξετε έναν πλήρη κόμβο (node). Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα web based λογαριασμό Monero.
Διαθέτει desktop εφαρμογη για Linux, Windows, OSX, FreeBSD.

>>> η ιστοσελίδα του Monero.

BitcoinDark

 

Το BitcoinDark, επίσης ανοιχτού κώδικα, έχει μια νέα και όχι ακόμα τόσο αποδεκτή, προσέγγιση στα ανώνυμα κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλούν teleport για κλωνοποίηση συναλλαγών και τέλος πάντων είναι ακόμα αρκετά δύσκολο να κατανοήσουμε την τεχνολογία της πρώτης γενιάς αυτού του είδους των e-coins. Αποτελεί μέρος του SUPERNET, του αποκεντρωμένπυ δικτύου συναλλαγών που καθιστά πολύ δύσκολο να υπάρξουν κλοπές ψηφιακών νομισμάτων, αποθηκεύοντάς τα σε πολλαπλούς κόμβους.
Διαθέτει desktop εφαρμογη για Windows, OSX.

>>> η ιστοσελίδα του Bitcoindark.


 

Αυτή είναι η λίστα με τα όσα από αυτά θεωρούνται πιο διαδεδομένα, πιο αποδεκτά και πιο διάφανα (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο). Υπάρχουν αρκετά ακόμα, αλλά καλύτερα μακρυά.

 • Σχόλια

3 Comments:

 1. Εικόνα omorfantras
  omorfantras (χωρίς επαλήθευση)Απρ 17, 2015 22:50 ΜΜ

  Το επόμενο βήμα για τα ψηφιακά νομίσματα

  http://waves.pirateparty.gr/content/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

 2. Εικόνα lasvegas83
  lasvegas83 (χωρίς επαλήθευση)Απρ 18, 2015 22:04 ΜΜ

  πηγαίνει στο φόρουμ

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=998838.new#new

  σε λίγες ημέρες υπάρχει ελληνική μετάφραση

  εξήγηση CLOAK POSA3

 3. Εικόνα sidi25
  sidi25 (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 08, 2015 02:11 ΠΜ

  Kalispera paidia,

  mia orea kai poli kali kinisi apo tin omada tou cloakcoin

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=1102622.new#new

Scroll to Top