BETA

MetalKettle: Ένα αποθετήριο με χρήσιμα addons για το Kodi [XBMC]

Εικόνα Helen

Το XCBMC/Kodi Media Center είναι σίγουρα το κορυφαίο λογισμικό για multimedia, όμως ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι αν δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα αυτά τα τρίτα πρόσθετα (addons) που ανεβάζουν την λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά του στο έπακρο. Με τη νέα εποχή του Kodi, είδαμε αρκετά νέα addons μα και επανασχεδιασμό και πλήρη διόρθωση των πιο παλιών που όχι λίγες φορές παρουσίαζαν προβλήματα συμβατότητας στις διάφορες εκδόσεις, είτε ήταν κακογραμμένα.
Στο osarena έχουμε δώσει έμφαση στο Kodi (XBMC), καθώς ολόκληρο το "οικοσύστημά" του, το θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό σε μια εποχή που αυτό που ονομάζουν πειρατεία διώκεται πολύ σκληρά, καθώς οι δυνατότητές του μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό ανάχωμα και ελπίζοντας πως θα ασχοληθούν με αυτό και τα addons του και έλληνες developers αλλά και μεταφραστές/υποτιτλιστές.
Στα πλαίσια αυτών των παρουσιάσεων λοιπόν, θα δούμε και ορισμένα από τα πιο καλά και συνεχώς ενημερωμένα αποθετήρια (repos) που διατίθενται, τα οποία περικλείουν μια λίστα addons, με διαφορετικό περιεχόμενο και δυνατότητες το καθένα, κάνοντας την αρχή από το MetalKettle Repo.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και συνεχώς εξελισσόμενα αποθετήρια για το XBMC/Kodi που περιλαμβάνει μια σειρά από addons με πρόσβαση σε διαφορετικού είδους περιεχόμενο το καθένα, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα προτιμήσεων, όπως ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου, τηλεοπτικές σειρές, ενήλικες ταινίες, αθλητικά, livt-tv και αρκετά ακόμα.

Εγκατάσταση του MetalKettle Repo:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ώστε να το προσθέσετε στο XBMC σας:

Πρώτα θα το κατεβάσετε: [DOWNLOAD] (via Github).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή αρκετοί κάνουν την ερώτηση: Όλα όσα λέμε για το κodi/xbmc, ισχύουν ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος που το έχετε εγκατεστημένο (Linux, Windows, OSX, Android κλπ). Τα ίδια ισχύουν για όλους.

O τρόπος εγκατάστασής του είναι ίδιος με ενός οποιουδήποτε addon για το XBMC/kodi.
Αναλυτικότερα:

-1ος τρόπος:

Ανοίξτε το XBMC και μεταβείτε:

Σύστημα > Ρυθμίσεις

και από εκεί επιλέξτε:

Πρόσθετα

Από εκεί, από το αριστερό μέρος, επιλέγετε:

Εγκατάσταση από αρχείο zip

Από δεξιά, πατάτε το:

Αρχικός φάκελος

και κάνετε περιήγηση στο σημείο που έχετε κατεβάσει τα zip αρχεία, επιλέγοντάς τo. Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί, ακόμα και αν σας δώσει κάποιο μήνυμα πως το αρχείο είναι μη σωστά δομημένο ή κάτι τέτοιο.

Screenshot-XBMC Media CenterScreenshot-XBMC Media Center-1

και κάνετε περιήγηση στο σημείο που έχετε κατεβάσει τα zip αρχεία, επιλέγοντάς τo (repository.metalkettle-1.4.3.zip)

-2ος τρόπος:


[εδώ, θα πρέπει να έχετε κλειστό το xbmc/kodi) και να το ανοίξετε μετά την εγκατάσταση]
Αφού φυσικά το κατεβάσετε, για να αποφύγετε την μανούρα και την αργή διαδικασία να το περάσετε μέσω του XBMC, κάντε το εξής απλό και αφού το αποσυμπιέσετε μόλις κατέβει, να το μεταφέρετε στον ανάλογο φάκελο του xbmc στο σύστημά σας:

-Linux:

.xbmc/addons

(είναι κρυφός φάκελος, μέσα στον προσωπικό σας [/home] και τον βλέπετε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και Η [Ctrl+H]):

Screenshot

-Windows:

Users\<το_όνομα_χρήστη_σας>\AppData\Roaming\XBMC\addons\

-OSX:

Users/<το_όνομα_χρήστη_σας>/Library/Application Support/XBMC/addons/

Android:

Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/addons/

-iOS:

/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/addons/

 

Ενεργοποίηση και προσθήκη addons:

Τώρα, ασχέτως πώς το εγκαταστήσατε, θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε. Πηγαίνετε:

Πρόσθετα [Add-ons] > Λήψη πρόσθετων [Get Add-ons]

Από την λίστα που θα εμφανίσει, επιλέγετε το:

MetalKettles Addon Repository

και μετά:

Πρόσθετα Βίντεο [Video Add-Ons]

από την λίστα εκεί, μπορείτε να επιλέξτε, όποιο από τα διαθέσιμα addons θέλετε:

Με κλικ επάνω στο καθένα, σας ανοίγει το παράθυρο εγκατάστασης και η διαδικασία ολοκληρώνεται με ένα κλικ, πατώντας το σχετικό κουμπάκι [Εγκατάσταση/Install]:

 


Θα σας δώσει την συνήθη ειδοποίηση για επιβεβαίωση της εγκατάστασης και, πλέον, μπορείτε να τα βρείτε από την αρχική οθόνη του Kodi/XBMC:

ΒΙΝΤΕΟ > Πρόσθετα > το_όνομα_του_addon

 

Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβετε και με τα Πρόσθετα Μουσικής που διαθέτει (είναι ελάχιστα, αλλά καλά), αν θέλετε κάποιο από αυτά, τα οποία φυσικά στην συνέχεια, θα τα βρείτε από την αρχική οθόνη του Kodi/XBMC:

 

ΜΟΥΣΙΚΗ> Πρόσθετα > το_όνομα_του_addon

Με την αντίστοιχη διαδικασία, μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο δεν σας κάνει.
Αν τυχόν κάποια στιγμή, σας το δείχνει ως άδειο το αποθετήριο (μετά από κάποιο update για παράδειγμα), κάντε αυτήν την απλή διαδικασία για να το επιλύσετε: [ Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με τα άδεια αποθετήρια στο Kodi/XBMC].

Αddons που ξεχωρίσαμε:

Αν δεν θέλετε όλο το αποθετήριο, μπορείτε να κατεβάσετε τα επί μέρους addons που σας ενδιαφέρουν ένα-ένα από την σελίδα του στο GitHub: [DOWNLOAD]

-Δείτε επίσης:
Πώς εντοπίζετε ή ορίζετε εξωτερικούς υπότιτλους και πώς τους συγχρονίζετε στο Kodi [XBMC]
Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]
Για ακόμα περισσότερα αποθετήρια, addons και tips, στο σχετικό tag: #xbmc.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top