BETA

O Enpass Password Manager διαθέσιμος και για Linux

Εικόνα constantinos

O Enpass Password Manager, είναι γνωστός, στον κόσμο των Windows, διαχειριστής κωδικών και αφού στη συνέχεια κυκλοφόρησε έκδοση για το OSX και για φορητές συσκευές (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry), αισίως παρουσίασε και μια έκδοση διαθέσιμη για Linux. Πρόκειται για έναν password-manager με πολύ περισσότερες δυνατότητες από τους συνηθισμένους καθώς εκτός της σημαντικής πολυπλατφορμικής υποστήριξης, διαθέτει ενσωματωμένο ενσωματωμένο backup και συγχρονισμό για Dropbox, Google Drive, OneDrive και Box, μπορώντας να χρησιμοποιηθεί ώστε να έχετε προστατευμένα αρχεία και στο cloud.
Ενώ ο Enpass δεν είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα, χρησιμοποιεί το SQLCipher, ένα ανοικτού κώδικα extension σε SQLite που παρέχει διαφανή 256-bit AES κρυπτογράφηση των αρχείων της βάσης δεδομένων.
Διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια τυχαίων κωδικών καθώς φυσικά και την επιλογή για δημιουργία επιλεγμένου από τον χρήστη κωδικό, ενώ μπορεί να εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (υποστηρίζει TXT, CSV και XML formats).
Εκτός από τους κωδικούς πρόσβασης, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διάφορων άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, στοιχεία της credit κάρτας, ασφαλείς σημειώσεις, κλπ.
Ένα άλλο καλό που έχει, είναι πως αν βρεθεί σε αδράνεια κλείνει πολύ γρήγορα (ζητώντας την εισαγωγή του κωδικού σας για ν' ανοίξει και πάλι), αποτρέποντας έτσι την χρήση του από τρίτους που μπορεί να έχουν φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή σας.
Επιπλέον έχει ενσωματωμένη αναζήτηση, οργανώσιμες κατηγορίες με υποστήριξη για προσαρμοσμένους φακέλους, προσαρμόσιμα πεδία για κάθε κατηγορία και αρκετά ακόμα
H εφαρμογή λειτουργεί πολύ καλά, είναι εύκολη στην χρήση αλλά λείπει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στην επιφάνεια εργασίας (οι εφαρμογές για κινητά έρχονται με ενσωματωμένο αυτό στο πρόγραμμα περιήγησης): δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης/autotype και έτσι θα πρέπει να αντιγράψετε/επικολλήσετε τον κωδικό πρόσβασης που δεν είναι πάντα και τόσο καλή ιδέα. Ωστόσο, μια επέκταση για τα προγράμματα περιήγησης (Firefox και Chrome) θα έρθουν στις αμέσως επόμενες εκδόσεις του.

Εγκατάσταση του Enpass

Μπορείτε ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του: [DOWNLOAD] Σημειώστε ότι το download link σας το στέλνει μέσω mail που ζητάει να εισάγετε.

Σε Linux, αφού κατέβει, δεξί κλικ επάνω του > Ιδιότητες > Δικαιώματα και επιλέξτε να είναι Εκτελέσιμο. Στη συνέχεια το τρέχετε με διπλό κλικ επάνω του ή με drag & drop στο τερματικό/κονσόλα σας, πατώντας μετά Enter.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλει την libxss1, για να δουλέψει, που κανονικά την έχετε ήδη εγκατεστημένη στο σύστημά σας, μα έτσι κι' αλλιώς θα την βρείτε στους διαχειριστές πακέτων (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Yum, Yast, SoftwareManager, κλπ) των διανομών σας.

 

Θα ανοίξει πρώτα το wizard εγκατάστασης που με 2-3 κλικ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν αποδεχτείτε το EULA του:

Την πρώτη φορά που θα τον τρέξετε, θα σας ζητήσει να εισάγετε έναν κεντρικό κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα πρέπει να φροντίσετε να είναι ισχυρός και μοναδικός:

Από εκεί και πέρα το περιβάλλον του είναι πολύ εύκολο και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και σε αρχάριους:

>>> η ιστοσελίδα του Enpass.

[το είδαμε στο WebUp8]

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top