BETA

Επανήλθε το Kickass Torrents αλλά με αρκετές επιφυλάξεις

Εικόνα Maria

Κυκλοφορεί η συγκεκριμένη είδηση: Λίγο μετά το κλείσιμο του KickassTorrents (ΚΑΤ) ξεκίνησε το διάδοχο σάιτ, υπό την μορφή φόρουμ, το Katcr.co. Είχαν υποσχεθεί τότε πως πολύ γρήγορα θα επιστρέψουν και τα τόρρεντς. Κάτι που συνέβη προχθές, Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου 2016) και το νέο σάιτ Katcr.co (KATcr) επανήλθε πλήρως λειτουργικό.

KickassTorrents

Το KickassTorrents υπήρξε η μεγαλύτερη σελίδα διαμοιρασμού torrents αρχείων στην εποχή μετά το PirateBay. Πολύ καλά σχεδιασμένη, με σωστές επιστροφές αποτελεσμάτων και συνεχώς ενημερωμένη, αποτέλεσε κόμβο για εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να βρουν περιεχόμενο που ίσως υπό άλλες συνθήκες να μην μπορούσαν.
Ευρισκόμενοι σε μια εποχή που τα πάντα, ως το νερό και ο αέρας, θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και ολόκληρη η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από το κέρδος με πατέντες και πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και σε όσα θεωρούσαμε ως αυτονόητα, ήταν επόμενο το διαδίκτυο να βρεθεί στο επίκεντρο.

Τον περασμένο Ιούλιο, το KickassTorrents, με εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες καθημερινά, έκλεισε από τις αρχές των ΗΠΑ μετά την σύλληψη του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του, του Artem Vaulin. Ο 30 χρόνος φαίνεται να είναι εκτός από ιδρυτής, και ο εγκέφαλος του kickasttorrents, του μεγαλύτερου site παράνομου «κατεβάσματος» υλικού στον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο, καθώς υπολογίζεται ότι από το site έχει «κατέβει» υλικό που κοστολογείται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δείτε πώς επιτεύχθηκε η σύλληψη του Vaulin και η κατοχή της βάσης δεδομένων του KickassTorrents, από την NSA / FBI. Αυτό, επειδή όπως (πολύ γενικώς και αορίστως) λέγεται, ομοσπονδιακοί των Η.Π.Α. προσέγγισαν τον Vaulin σαν διαφημιστές, και έτσι αποκάλυψαν έναν τραπεζικό λογαριασμό που συνδέεται με το site. Στην σύλληψη αυτή, οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και Πολωνίας δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν τίποτα χωρίς (πρωτίστως) την συμβολή της Apple, μα και άλλων όπως της Microsoft αλλά και του Χόλιγουντ και συγκεκριμένα της MPAA (Motion Picture Association of America, η ένωση των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών στούντιο) που φοβήθηκε την χασούρα η οποία (παρεμπιπτόντως) επηρεάζει μόνον την ελίτ του Χόλιγουντ.

Αμέσως μετά το κλείσιμό του βέβαια, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, η βάση δεδομένων του έγινε διαθέσιμη στο κοινό με την δημιουργία ενός mirror της σελίδας του Kickass.

 

Η είδηση (?): Katcr.co· το νέο KickassTorrents

Η είδηση φαίνεται να ξεκίνησε από το Torrentfreak που μιλάει για πλήρη επαναφορά του KickassTorrents, ως Katcr.co πλέον.

Λίγο μετά το κλείσιμο του KickassTorrents, μια ομάδα από τα αρχική επιτελικά στελέχη του KickassTorrents ξεκίνησε το διάδοχο σάιτ υπό την μορφή φόρουμ, το Katcr.co, με την υπόσχεση πως λίαν συντόμως θα ανεβάσουν και τα αρχεία torrents. Το Katcr.co έχει ξεκινήσει πλέον ως μια ιστοσελίδα σε πλήρη λειτουργία, με τα αρχεία torrent και η οποία φαίνεται πανομοιότυπη με το αρχικό Kickass Torrents.

Κάποια από τα επιτελικά στελέχη του αρχικού Kickass Torrents, παλιοί διαχειριστές και συντονιστές, έθεσαν σε εφαρμογή την επαναφορά της, με αποτέλεσμα η νέα σελίδα να χρησιμοποιεί μια καινούρια και ασφαλή βάση δεδομένων, διατηρώντας την παλιά της εμφάνιση.

Ταυτόχρονα επέστρεψαν και πολλοί uploaders που ανέβαζαν αρχεία torrent στο παλιό site (το Kickass Torrents).

Σύμφωνα με το Torrentfreak, η ομάδα του Katcr τους είπε:

The majority of our original Staff, Admins and Moderation team joined us after Kat.cr went down – which is something we’re very proud of. This shows the loyalty, dedication and real love for KAT that we all share.

We have all our major uploaders on board and they continued to share tirelessly even before the torrent engines returned. The torrent community can continue to expect to see uploads from all the names they know and trust.

ελληνιστί:

Αφού έκλεισε το Kat.cr, οι περισσότεροι από το προσωπικό μας, τους admins μας αλλά και από την ομάδα συντονισμού, μας ακολούθησαν – και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Γιατί η πράξη τους αυτή δείχνει την πίστη, την αφοσίωση και την αγάπη για το ΚΑΤ που όλοι μοιραζόμαστε.

Επέστρεψαν και οι βασικοί μας uploaders που, ακούραστοι, ανέβαζαν υλικό πριν καν επανέλθει η λειτουργία των μηχανών των torrents. Η κοινότητα των torrents μπορεί να περιμένει να δει uploads από όλα τα ονόματα που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Η ομάδα KATcr που βρίσκεται πίσω από το νέο σάιτ katcr.co/new υπόσχεται ότι τα μέλη θα είναι ασφαλή στο νέο portal. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που έφτιαξαν το νέο σάιτ, για να προστατέψουν τους χρήστες του διαδικτύου από κακόβουλα αντίγραφα της ιστοσελίδας, τα οποία έχουν ως στόχο να μοιράσουν malware ή να υποκλέψουν δεδομένα από ανυποψίαστους χρήστες που κατεβάζουν torrents:

In order to keep our members safe we chose to rebuild and keep only safe elements. Despite the fact that a rebuild took longer, the safety of our community comes first.

ελληνιστί:

Για να προστατέψουμε τα μέλη μας, επιλέξαμε να χτίσουμε από την αρχή την ιστοσελίδα, διατηρώντας μόνο τα ασφαλή στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι το να χτίσουμε από την αρχή το σάιτ, μας πήρε αρκετό χρόνο, προέχει η ασφάλεια της κοινότητας.

Το λινκ που δίνουν για το νέο σάιτ Katcr.co λειτούργησε λίγο πριν την στιγμή που δημοσιεύεται το παρόν άρθρο (Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016).

Στο Torrentfreak έχουν γίνει βέβαια δύο Updates. Στο πρώτο αναφέρεται πως η ιστοσελίδα έπεσε λόγω τεχνικών θεμάτων.
Στο δεύτερο update εμφανίζεται κάποιο μέλος της ομάδας του KATcr, να εξηγεί πως το site έπεσε λόγω της μεγάλης κίνησης.

 

Katcr.co· το νέο KickassTorrents ή «κάτι άλλο»;

Η αλήθεια είναι πως, βλέποντας την είδηση, μας παραξένεψε για διάφορους λόγους και έτσι προσπαθήσαμε να το ψάξουμε όσο γινόταν, και να το αναλύσουμε. Βρήκαμε λοιπόν αυτά που παρουσιάζουμε παρακάτω, με τους χρήστες να μιλάνε για παγίδα και να αναρωτιούνται από κι ως πού έχει ξεκινήσει καμπάνια χρηματοδότησης για την νέα ιστοσελίδα.

Ψάχνοντάς το λοιπόν, βρήκαμε αυτό. Παρότι το λινκ δεν λειτουργεί, από την αναζήτηση, κάτω από το λινκ εμφανίζεται αυτό το κείμενο ως περίληψη:

Fundraiser for KAT Community

https://katcr.co/directpaypal. -

Fundraiser account seems to have been reported as "A campaign organizer was Committing fraud" .... For some reason, some envious people just live for the ...

που με απλά λόγια σημαίνει ότι:

Έρανος για την Κοινότητα του KAT

Ο λογαριασμός ο οποίος δημιουργήθηκε για ενίσχυση του KAT, έχει καταγγελθεί ως απάτη... Για κάποιον λόγο, κάποιοι ζηλόφθονοι άνθρωποι απλά ζουν για το...

Από την περίληψη λοιπόν, η οποία εμφανίζεται κάτω από το λινκ, φαίνεται ότι προφανώς αυτός που ξεκίνησε τον... έρανο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα καθέκαστα, ούτως ειπείν την αναφορά που έγινε για απάτη, αποκαλώντας ζηλόφθονους αυτούς που τον / τους κατηγορούν για απάτη.

 

Αλλά και στο reddit τους τα σούρνουν:

sorry for being an complete asshole but serious question why does kat need money from fundraiser?

Που - σε απλά ελληνικά - ρωτάει κάποιος (και λογικά):

Συγνώμη ρε παίδες, γιατί με τόσα κέρδη το KAT να χρειάζεται να μαζέψει χρήματα για να ανέβει το σάιτ;

 

Τα ίδια λένε και στο Twitter του KATC:
Από πού κι ως πού ζητάνε χρήματα για να επανέλθει το ΚΑΤ;

 

 

δηλαδή:

Έρανο; Για ποιο λόγο κύριοι; Το ΚΑΤ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό που βλέπω τώρα δεν είναι τώρα από μια μεγάλη κραυγαλέα παγίδα· έλεος δηλαδή...

 

>>> Η ιστοσελίδα του νέου Katcr.co (KATcr). 

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top