BETA

Spectro και Harmattan: Δυο εντυπωσιακά σετ με Conky

Εικόνα Alina

Δυο όμορφες σειρές με εντυπωσιακά comky για όσους τα χρησιμοποιείτε, ώστε να φρεσκάρετε το desktop σας. Για τα βασικά, ώστε να εγκαταστήσετε και λειτουργήσει κάποιο conky, τα έχουμε πει: Τα βασικά για να εγκαταστήσετε κάποιο Conky στο desktop σας.
Η αλήθεια είναι πως αν και όλα αυτά τα μοντέρνα conky είναι εντυπωσιακά και μπορούν να δώσουν πλήθος διαφορετικών πληροφοριών, εν' τούτοις, είναι μπελαλίδικη η ρύθμισή τους. Στον κανόνα αυτόν, υπάγονται και τα δυο παρακάτω (αν και το πρώτο όχι τόσο πολύ). Και τα δυο παρέχουν διαφορετικά mode εμφάνισης (μικρό, μεσαίο, μεγάλο). Και τα δυο εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη θέση και προκειμένου να την αλλάξετε, χρειάζεται επέμβαση στο αρχείο τους (conkyrc), εντοπίζοντας τα x και y σημεία τα οποία είναι το πλάτος και ύψος αντίστοιχα):

1. Spectro Conky:

conky_spectro_by_zagortenay333-d6qg9mg

To Spectro conky, είναι ένα εντυπωσιακό με εμφανισιακές παραλλαγές ενός Cοnky, αφιερωμένο στις καιρικές ενδείξεις, αλλάζοντας το φόντο του ανάλογα την θερμοκρασία και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Θα λειτουργήσει για όλα τα Linux desktops περιβάλλοντα, (Gnome Shell, Unity, Κανέλα, Gnome Classic, XFCE, Mate και άλλα) χωρίς πρόβλημα. Αυτό το conky δείχνει μόνο μετεωρολογικές πληροφορίες σε λεπτομέρειες (5 ημέρες) με την υποστήριξη του curl και περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά θέματα εμφάνισης (Numix, Elune, Flat, Flat-Dark, Bauraturia).

Για να βάλετε τις καιρικές ενδείξεις της πόλης σας, αφού το κατεβάσετε, θα πρέπει να ανοίξετε τον File Manager σας, στον προσωπικό σας φάκελο (/home). Πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl και Η (Ctrl+H), ώστε να εμφανιστούν τα κρυφά αρχεία και ανοίξτε το αρχείο: .conkyrc με τον κειμενογράφο σας (με δεξί κλικ επάνω του, έχετε την επιλογή).
Θα δείτε ένα σημείο, όπου σας λέει να επικολλήσετε τον μετεωρολογικό κώδικα της πόλης σας:

Screenshot

Για να το κάνετε αυτό μεταβείτε στην σελίδα: weather.yahoo και κάντε αναζήτηση για την τοποθεσία σας. Μόλις την εντοπίσει και σας την δείξει, στο τέλος του url, θα δείτε και κάποιον αριθμό (συνήθως επταψήφιο). Κάντε copy αυτούς τους αριθμούς (όχι ολόκληρο το url), επικολλήστε τον αρχείο του conky και αποθηκεύστε το.

Για να το εγκαταστήσετε σε Debian, Ubuntu, Linux Mint, Lmde, Arch και άλλες διανομές, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το curl στο σύστημά σας, Αυτό κάποιες διανομές το έχουν προεγκατεστημένο, άλλες όχι, μα σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται στους διαχειριστές πακέτων (Κέντρο Λογισμικού, SoftwareManager, Synapric, κλπ), μα για συντομία μπορείτε και μέσω τερματικού:

sudo apt-get install curl

Κατόπιν, για να εγκαταστήσετε το πακέτο με τα conky, έχετε δυο τρόπους:

1. Ο πιο γρήγορος, μέσω του τερματικού σας, με τις εντολές:

cd && wget -O .spectro-conky.sh http://goo.gl/Yy69UV
cd && chmod +x .spectro-conky.sh && ./.spectro-conky.sh

2. Το κατεβάζετε από το DevianArt που το έχει ο δημιουργός του: [DOWNLOAD]
Μόλις κατέβει το αποσυμπιέζετε και επειδή έχει κάποια κρυφά αρχεία, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+H, ώστε να τα δείτε. Πρώτα εγκαταστήστε τα fonts που έχει (στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με κλικ επάνω τους). Αν όμως είναι πολλές, ανοίξτε τον προσωπικό σας φάκελο (/home) και πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και Η (Ctrl+H), ώστε να εμφανιστούν οι κρυφοί σας φάκελοι. Εντοπίστε τον φάκελο με τ’ όνομα: .fonts και κάντε τα copy-paste εκεί μέσα -αν δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος φάκελος, δημιουργήστε τον.
Μετά μετακινήστε τα αρχεία .conky-weather και .conkyrc στον προσωπικό σας φάκελο, βάλτε την μετεωρολογική τοποθεσία της πόλης σας (στο πρώτο αρχείο) όπως είπαμε πιο πάνω και αποθηκεύστε.
Για να το ξεκινήσετε δώστε την παρακάτω εντολή στο τερματικό σας, τ' οποίο μπορείτε να κλείσετε μόλις τρέξει το conky:

conky

Αν το βαρεθείτε, μπορείτε να το διαγράψετε, με τις εντολές:

cd && wget -O .uninstall-spectro-conky.sh http://goo.gl/Z10nws
chmod +x .uninstall-spectro-conky.sh && ./.uninstall-spectro-conky.sh

Conky Harmattan:

Screenshot

Το Conky Harmattan, είναι μια συλλογή δώδεκα διαφορετικών θεμάτων και αυτό δουλεύει επίσης με το curl, τ' οποίο πρέπει να έχετε στο σύστημά σας, όπως είπαμε πιο πάνω. Το conky αυτό σε όλες τις παραλλαγές του, δεν δημιουργεί τις διάφορες σκιές και επικαλύψεις στο desktop σας που κάνουν αντίστοιχα conky και ως σύνολο παρέχει πλήρη ώρα/ημερομηνία, καιρικές ενδείξεις και πληροφορίες για το σύστημά σας.
Μόλις το κατεβάσετε και αποσυμπιέσετε, πατήστε Ctrl+H, ώστε να δείτε τα κρυφά αρχεία που περιλαμβάνει και πρέπει να μετακινήσετε στον προσωπικό σας φάκελο, να βάλετε την καιρική ένδειξη της πόλης σας (αντίστοιχα όπως πιο πάνω) και να επιλέξετε το θέμα και mode που θέλετε. Ειδικά σε αυτό, τις οδηγίες που περιλαμβάνει είναι καλό να τις ανοίξετε, επειδή πρόκειται για ένα από τα conky που είναι μπελαλίδικες οι ρυθμίσεις του και ακόμα πιο δύσκολο να τις δώσει κάποιος βήμα με βήμα:
DOWNLOAD
Αν το βαρεθείτε, διαγράψτε όλα τ' αρχεία του.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top