BETA

Facebook: Εμείς θα σώσουμε τον κόσμο [#not]

Εικόνα Maria

Άλλος ένας σωτήρας μας· το Facebook. Θα σώσει τον κόσμο, λέει ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg, με μια ανοιχτή επιστολή - που έστειλε χθες, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2017, στην κοινότητα του Facebook.

Βέβαια, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ από παλιά το είχε το όραμα :gen. Άλλου (;) είδους όραμα βέβαια, μα εν πάση περιπτώσει. Ο λόγος για το «δωρεάν» ιντερνέτ του Facebook, που ακούει στο όνομα Internet.org.

Δεδομένου ότι η κύρια χρήση του εργαλείου (Internet.org) ήταν το Facebook, η πρωτοβουλία ήταν στην πραγματικότητα για να σπρώξουν περισσότερους ανθρώπους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εν λόγω social (κοινωνικό δίκτυο).

Μάλιστα, έκτοτε, το Internet.org μετονομάστηκε σε «internet.org by Facebook» (Πρόγραμμα «Δωρεάν Βασικών Υπηρεσιών από το Facebook») και ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι όλοι θα είναι σε θέση να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Zuckerberg, το όραμά του είναι:

[...]να αναπτυχθεί μια ομάδα βασικών υπηρεσιών διαδικτύου που θα είναι δωρεάν στην χρήση. Αυτές θα μπορούσαν να είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, ίσως αναζήτηση και άλλα πράγματα, όπως ο καιρός. Το να παρέχουμε μια δέσμη από αυτά, δωρεάν στους χρήστες, θα λειτουργήσει σαν ένα είδος παρακίνησης -οι χρήστες οι οποίοι μπορεί να είναι σε θέση να πληρώσουν για υπηρεσίες δεδομένων και τηλέφωνα σήμερα, απλά δεν βλέπουν το νόημα γιατί να πληρώσουν για τις υπηρεσίες αυτές. Αυτό, θα τους δώσει μια ιδέα του γιατί αυτά είναι σημαντικά και θα τους οδηγήσει να πληρώνουν για περισσότερες υπηρεσίες όπως αυτή -ή έτσι ελπίζουμε.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του όλου πλάνου, τον Αύγουστο του 2013, τόνισε πως «η συνδεσιμότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα». Κι όταν μιλάει για δικαιώματα ο κύριος Facebook, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Η μασκαρεμένη προοπτική προσφοράς διαδικτυακής πρόσβασης είναι στην πραγματικότητα το τυράκι που θα τραβήξει τα συμπαθή «τριτοκοσμικά» ποντικάκια στην φάκα του Facebook και των συναφών «υπηρεσιών» zero rating (μηδενικής χρέωσης).
Πώς θα πείσουμε εκείνους που δεν χρησιμοποιούν, άρα δεν πληρώνουν, να χρησιμοποιούν ώστε να πέφτει το παραδάκι. Και δυστυχώς, οι κάτοικοι εκείνων των περιοχών, όπου το διαδίκτυο και φυσικά η ενημέρωση είναι άγνωστες λέξεις, πιθανότατα θα πέσουν με τα μούτρα.

Το Internet.org έχει εξαπλωθεί σε χώρες όπως η Γκάνα, η Κολομβία. Από την στιγμή της εμφάνισής του κατηγορείται ευθέως ότι παραβιάζει την διαδικτυακή ουδετερότητα, δωροδοκώντας μη ουδέτερους παρόχους ώστε εκείνοι να εξαιρούν το Facebook και άλλες υπηρεσίες από τους περιορισμούς στην μεταφορά δεδομένων. Η Ινδία απαγόρευσε το πρόγραμμα σχεδόν αμέσως μετά την θέσπισή του, και η Αίγυπτος το απαγόρευσε μια εβδομάδα αργότερα, τασσόμενες σαφώς υπέρ του net neutrality.

>>> Δείτε: Η παγίδα του Internet.org

Και το σχέδιό του :cool δεν σταμάτησε εκεί. Το Facebook, έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή 49 χωρών στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμά του «Δωρεάν Βασικές Υπηρεσίες», το 2016 είχε συνομιλίες και με τον Λευκό Οίκο και με παρόχους ασύρματης πρόσβασης για την επέκταση του προγράμματος «Δωρεάν Βασικές Υπηρεσίες» και στις Ηνωμένες Πολιτείες (προσθέτοντας στο σλόγκαν δικαιώματος και την Αμερική και λέγοντας ότι «η συνδεσιμότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και στις ΗΠΑ»), ώστε να επιτευχθεί η κυριαρχία της εταιρείας Facebook και στο Internet της Αμερικής.
Μάλιστα, προσπαθεί να υπονομεύσει και τις Ρυθμιστικές Αρχές, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission) δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και άρχισε ήδη να το ψάχνει το θέμα και να δει πώς θα χειριστεί τα προγράμματα zero rating (μηδενικής χρέωσης) όταν 58 κολοσσοί της τεχνολογίας μεταξύ αυτών και η Reddit, έστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών καλώντας για μια ανοιχτή συζήτηση ώστε να μάθει επιτέλους ο κόσμος τι σημαίνει και με τι ισοδυναμεί αυτή η «μηδενική χρέωση» για την ουδετερότητα του δικτύου.

Το σχέδιο του Facebook να ελέγξει το Διαδίκτυο ακόμα και στην Αμερική δείχνει πως δεν σταματάει σε τίποτα. Και όλοι γνωρίζουμε (μα το αποκαλύπτουν και οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας) ότι και μπορεί και δεν διστάζει να επηρεάζει (κοινώς, αποφασίζει για) το είδος των ειδήσεων που μαθαίνουν οι άνθρωποι. Ποιος ξέρει και τι άλλο ακόμα.

>>> Θυμηθείτε μόνον αυτά, έτσι, ως ένα μίνι βιογραφικό για τον... σωτήρα μας:
- Facebook: Όσα δεν ήξερες. Μάθε-Προστατέψου!
- To Facebbok, σας παρακολουθεί και ας έχετε κάνει Logout!
- Facebook sucks: Δέκα λόγοι γι' αυτό
- Hello: To Facebook θέλει να διαχειρίζεται και τις κλήσεις σου. Εσύ;
- Το Facebook έδωσε στις κυβερνήσεις στοιχεία 38Κ χρηστών μέσα σε 6 μόλις μήνες
- Τι δίνει το Facebook στους τσαίους [αστυνομία]

 

16 Φεβρουαρίου 2017· Mark Zuckerberg: το Facebook θα σώσει τον κόσμο :clap

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Χθες, Πέμπτη (16 Φεβρουαρίου 2017), ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, (μας έκανε την τιμή και μας) αποκάλυψε το σχέδιό του να σώσει τον κόσμο. Κάθισε λοιπόν και έγραψε μια ανοιχτή επιστολή (άκα μανιφέστο) για τον... λαό του. Ο Zuckerberg ξεκινάει την επιστολή του θέτοντας το ερώτημα (θα δείτε, μόνος του ρωτάει, μόνος του απαντάει):

Today I want to focus on the most important question of all: are we building the world we all want?

ελληνιστί:

Σήμερα θέλω να επικεντρωθώ στο πιο σημαντικό θέμα: Χτίζουμε τον κόσμο που όλοι μας επιζητούμε;

 

Και απαντάει -τα 'παμε, πάλι θα τα ξαναλέμε; ναι, ο ίδιος ρωτάει, ο ίδιος απαντάει -άκα, βρίσκει την λύση:
Η εταιρεία του το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, θα συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας κοινωνίας που (ε, ναι, ο ίδιος ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ) θεωρεί καλύτερη.

Πώς;

Απλούστατο, χτίζοντας μια παγκόσμια κοινότητα.

Όλος ο κόσμος στο Facebook λέμε.

Τι; Δε μας πιστεύετε; Ιδού:

Today we are close to taking our next step. Our greatest opportunities are now global -- like spreading prosperity and freedom, promoting peace and understanding, lifting people out of poverty, and accelerating science. Our greatest challenges also need global responses -- like ending terrorism, fighting climate change, and preventing pandemics. Progress now requires humanity coming together not just as cities or nations, but also as a global community.

This is especially important right now. Facebook stands for bringing us closer together and building a global community.

δηλαδή:

Σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα μας. Οι μεγαλύτερες δυνατές ευκαιρίες μας είναι πλέον παγκόσμιες - όπως το να επιφέρουμε την ευημερία και την ελευθερία, να προωθούμε την ειρήνη και την κατανόηση, την έξοδο από την φτώχεια και την επισπεύσουμε την πρόοδο της επιστήμης. Όλες αυτές οι μεγάλες για εμάς προκλήσεις χρειάζονται παγκόσμιες αντιδράσεις - όπως το τέλος της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και η πρόληψη πανδημιών. Η πρόοδος πλέον απαιτεί η ανθρωπότητα να συγκεντρωθεί, να συγκλίνει και να συνεργαστεί· όχι μόνον ως πόλεις ή ως έθνη, αλλά και ως μια παγκόσμια κοινότητα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την στιγμή τούτη. Και αυτό αντιπροσωπεύει το Facebook, φέρνοντάς μας πιο κοντά και οικοδομώντας μια παγκόσμια κοινότητα.

Και σε αυτό φυσικά ποντάρει και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Αν δεν καταλαβαίνουν αυτοί τις σκέψεις μας και τις επιθυμίες μας, τότε ποιοι; Αν δεν μας σώσουν αυτοί, που ναι, αυτοί (το Facebook ντε), θα φροντίζουν για την ασφάλειά μας, τότε ποιοι;

Έχουν σχέδιο λέμε· όλα τα έχει σκεφτεί αυτός ο Mr Facebook, έχει όραμα:

Looking ahead, one of our greatest opportunities to keep people safe is building artificial intelligence to understand more quickly and accurately what is happening across our community.

ούτως ειπείν:

Κοιτώντας προς το μέλλον, μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μας για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς είναι να οικοδομήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη έτσι ώστε να καταλαβαίνει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τι συμβαίνει σε ολόκληρη την κοινότητά μας.
 


Απορία osarena:

Σαν πολλοί σωτήρες δεν μαζευτήκανε βρε παιδιά;

Η Google, το Facebook, η Microsoft, η Apple και μια σειρά ακόμα εταιρειών - ολόκληρη η αγορά στην ουσία - έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν να είναι ει δυνατόν, ολόκληρος ο πληθυσμός του πλανήτη συνδεδεμένοι ή τέλος πάντων, να μπορούν με κάποιον τρόπο, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους άπαντες. O πρωταρχικός λόγος φυσικά, είναι το χρήμα. Και αυτό θα έρθει βέβαια, με την κατανάλωση από τους πολίτες. Ξέρετε αλήθεια πού γίνεται η μεγάλη μάχη αυτήν ακριβώς την στιγμή; Στο ποιοι θα παρέχουν υπηρεσίες. Για σκεφτείτε το λίγο. Πόσοι ενδιάμεσοι υπάρχουν για τα e-shops και άπαντα τα καταναλωτικά «αγαθά» / υπηρεσίες; Από εκεί και πέρα, η ολιγοπωλιακή δύναμη επιτυγχάνει ακόμα περισσότερα, καθώς αποκτά έλεγχο (data-bases με προσωπικά δεδομένα), διαμορφώνοντας και επιβάλλοντας καταναλωτικές συνήθειες με ψευδείς ανάγκες, χειραγωγώντας τις μάζες. Εύλογο είναι, πως αυτή η δύναμη επιβάλλει κυβερνήσεις, νομοθεσίες, κανονικότητες και τον τρόπο ζωής που γίνεται πλέον τόσο όμοιος και κοινότυπος πια, σε ανθρωπότυπους, συμπεριφορές και λόγο.

Λοιπόν, όποιος/-α βρει, κάποιον από αυτούς τους «μεγάλους» της τεχνολογίας που δεν έχει δηλώσει κάτι σχετικό με «καλύτερο κόσμο» ή δεν έχει χαρακτηριστεί σαν «οραματιστής» και άλλα τέτοια τσιτάτα, εμείς κερνάμε ένα τριήμερο με το Stallman στα γραφεία του FSF να σας κάνει διάλεξη για το GNU και το e-macs.

 • Σχόλια

12 Comments:

 1. Εικόνα όπασουλέω
  όπασουλέω (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 10:01 ΠΜ

  Ένας φλώρος θα σώσει τον κόσμο.Χαχαχα!

 2. Εικόνα οk
  οk (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 11:16 ΠΜ

  στην ινδια ειδατε τι εγινε με την οικονομικη καταστροφη που προκαλεσε σε μεγαλο βαθμο το οραμα του μπιλ γκειτς (που επισης θελει να μας σωσει) για μια οικονομια χωρις μετρητα;
  σας ξεφυγε η ειδηση ε;

 3. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΦεβ 18, 2017 13:42 ΜΜ

  οκ, αν εγινε αποτομα και χωρις προμελετη, εννοειται οτι εγιναν ολα πτανα. πηγε τωρα ο μικρομαλακος σε μια χωρα που ο μηνιαιος μισθος ειναι οσο ενα καρβελι ψωμι, να εφαρμοσει "πειραματικα" αχρηματη οικονομια. αυτα δεν τα κανεις σε μια χωρα με τετοιο βιοτικο επιπεδο, γιατι θα την αποδιαλυσεις. και δεν τα κανεις οσο υπαρχουν τα συνορα και οι λοιπες μαλακιες (που εμποδιζουν την ελευθερη διακινηση αγαθων και πορων).

  αχρηματη οικονομια μπορει να υπαρξει. και στον κουμμουνισμο, και στην αναρχια,(και λεμε για την καθαρη αναρχια, οχι για τα μπαχαλακια που σπανε και καινε διαφορα), η αχρηματη οικονομια ειναι μια βασικη δομη της υπαρξης τους. ΑΛΛΑ, θελει προσεκτικο σχεδιασμο και προμελετη, και η μεταβαση να γινει σταδιακα σε βαθος χρονων, για να μπορεσει να εξοικειωθει και να προσαρμοστει η κοινωνια στα νεα δεδομενα.

 4. Εικόνα οk
  οk (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 15:32 ΜΜ

  μπερδευτηκες dark (ή εγω δεν καταλαβα τι ειπες), δε λεμε για αχρηματη οικονομια αλλά για οικονομια χωρις μετρητα, δηλαδη οικονομια που οι συναλλαγες θα γινοντε με πλαστικο χρημα οπως θελουν να το κανουν και εδω στην ελλαδα, οποτε κρατηστε την ιστορια για τον επιπλεον λογο οτι μπορει να μην ειναι ασχετη με εμας. Επισης ο τεως μικρομαλακος υπολογιζε οτι αφου κυκλοφορουν 1 δις καρτες sim στην ινδια η μεταβαση θα γινοταν υποτιθεται ευκολα (γαμω τους οραματιστες λεμε) . Επισης αυτο με τα συνορα που λες δεν το καταλαβα, τα ανοιχτα συνορα βοηθαν τα κορακια της παγκοσμιοποιησης να επιβαλλουν τα δικα τους , μπορει καλλιστα το να εχεις κλειστα συνορα ή το να εφαρμοζεις πολιτικη προστατευτισμου να σε κανει να ορθοποδησεις αλλά σε συγκεκριμενες περιπτωσεις , οχι γενικα.
  Παντως πριν γινει αυτο η οικονομια της ινδιας ειχε αναπτυξη μεγαλητερη απο της κινας!
  Λοιπον παρτε και ενα σχετικο αρθρακι με ημερομηνια λιγο πριν ξεκινησει το μπαχαλο στην ινδια για να αρχισετε να κατατοπιζεστε, ειμαι σιγουρος οτι θα το βρειτε ενδιαφερον http://economictimes.indiatimes.com/news/economy/policy/india-to-be-most-digitised-economy-in-7-years-says-bill-gates/articleshow/55483442.cms

 5. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΦεβ 18, 2017 17:08 ΜΜ

  α, γιατι εγω καταλαβα αχρηματη. δηλαδη χωρις καν χρηματα, αλλα καποιου αλλου ειδους (π.χ. ανταλλακτικη, ας πουμε, η, κατι τετοιο). οσο για τα συνορα, αν παψουν να υπαρχουν, θα χασουν και ολοι αυτοι οι χαρτογιακαδες το μεγαλυτερο μερος της "δυναμης τους". και αυτο γιατι θα εχουν χασει το "πλεονεκτημα" του διαιρει και βασιλευε. γιατι νομιζεις οτι δημιουργηθηκαν τα συνορα και οι επικρατειες;

  επιφανειακα "προστατευεσαι", αλλα ουσιαστικα υποδουλωνεσαι, αφου σε διασπουν, για να σε χειριζονται πολυ πιο ευκολα. αν καταργηθουν τα συνορα και οι εθνικες αντιπαλοτητες, (τις οποιες οι ιδιοι μας εχουν περασει), και στραφουμε ολος ο κοσμος εναντιων τους σε ολη τη γη, το ξερουν οτι ειναι τελειωμενοι και αυτοι και η "εξουσια τους". οποτε μας διαιρουν, για να μας ελεγχουν ευκολοτερα

  ολα ειναι δυστυχως θεμα εξουσιας και ελεγχου πλεον. ποιος θα εξουσιασει οσο το δυνατον πιο πολλους, και πως ο ιδιος θα τους εκμεταλλευτει οσο το δυνατον περισσοτερο για δικο του ωφελος. συνορα, παρακολουθησεις, υποκλοπες, data mining, κανουν οτι μπορουν, για να μας μαθουν καλυτερα και απο τον ιδιο μας τον εαυτο, ωστε να μας εχουν στο χερι και να μας εκβιαζουν αν παμε να αντιδρασουμε

 6. Εικόνα ok
  ok (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 18:10 ΜΜ

  :) ναι ισχυει το διαιρει και βασιλευε και ολα αυτα που λες , ειδικα αυτο οτι ολα ειναι θεμα εξουσιας και ελεγχου, αλλά επισης ισχυει και μαλιστα περισσοτερο οτι ανοιχτα συνορα και ελευθερη διακινηση κεφαλαιων , πορων και εργαζομενων (δηλαδη ελευθερη οικονομια το λενε αυτο) = το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο, ή αλλιως που χρειαζομαστε φτηνα εργατικα χερια ; στη γερμανια; ας φερουμε μερικους προσφυγες... πως θα ανταγωνιστει πχ ο πορτογαλλος αγροτης τα φτηνοτερα εισαγομενα απο κινα με ανοιχτα συνορα που οδηγουν τελικα σε συμφωνιες τυπου ceta; θα μπορουσε να υπαρξει η ceta και οι υπερεθνικες συμφωνιες προς οφελος πολυεθνικων αν δεν ειχαμε ανοιχτα συνορα ; τυχαια λεγοντε πολυεθνικες; που θα καταληξουν οι ποροι που εχουμε αναγκη αν οχι στο μεγαλοκαπιταλιστη που συσσωρευει πλουτο αν δεν του μπαινει συνοριακος φραγμος; μηπως μετα θα σε εχει στο χερι; για αυτο ειπα αναλογα την περιπτωση μπορει ο προστατευτισμος να σε κανει να ορθοποδησεις και οχι οτι γενικα ειναι ετσι. Τσεκαρε λιγο ποιοι θελουν ελευθερη διακινηση αγαθων , πορων και κεφαλαιων και νομιζω θα πεισθεις. Φυσικα τα ιδια λαμογια μπορει να σου πουν το αντιθετο αν τους συμφερει γιατι αυτοι ενεργουν κατα περιπτωση. Εμεις ομως;

 7. Εικόνα Χάρης
  Χάρης (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 21:30 ΜΜ

  Νομίζω πως το θέμα δεν είναι εκεί στο “ανοιχτά σύνορα”. Δεν πιστεύω πως είναι πολλές οι περιπτώσεις νορμάλ πολιτών που θέλουν να ταξιδέψουν και εμποδίζονται. Λέω για παράδειγμα, εγώ η εσύ θέλεις να φύγεις τόσο εύκολα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, και έχεις πρεμούρα να περάσεις τα σύνορα και δεν μπορείς; Μα για να πας κάπου αλλού θα πρέπει να έχεις στέγη και δουλειά.

  Εκτός αν μιλάμε για περιπτώσεις όπου θέλεις εσύ να πας στον Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, και θέλεις έγκριση και βίζα. Αυτά όμως είναι απαιτήσεις που ζητούν όπως να τους καταθέσεις 15.000 Ε σε τράπεζα δική τους, να είσαι κάτω από 40 ετών, να έχεις πτυχίο τριτοβάθμιας, να έχεις πρόσκληση από εργοδότη. Όλα τα παραπάνω τα δικαιολογούν με το σκεπτικό πως θα έχεις δουλειά, και αν έχεις κάποιο ατύχημα, με τα 15.000 Ε θα το αντιμετωπίσεις σε πρώτη φάση. Δηλαδή δεν θα είσαι στον δρόμο να ζητιανεύεις σε μια ξένη χώρα.

  Αν πάρεις το μεταναστευτικό όπως το βιώνουμε, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως όλοι οι ερχόμενοι είναι πρόσφυγες, και όχι θύματα διακίνησης trafficing. Η πως δεν υπάρχουν μέσα και Άισις-δες, η πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών που θα δηλώσουν πρόσφυγες. Γι' αυτό υπάρχει η χάρτα του ΟΗΕ που καθορίζει το πως γίνεται η μετακίνηση, και ο χειρισμός του προσφυγικού θέματος.

  Βεβαίως συμφωνώ μαζί σου πως χωρίς σύνορα, σημαίνει χωρίς σύνορα για την διακίνηση κεφαλαίων, χρηματικών ποσών, λαθρεμπορίου, και πολυεθνικών. Χωρίς σύνορα ερωτώ, θα σταμάταγες τη Μονσάντο; Όχι, θα στα φέρει τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια και σιτάρια. Αν έχεις σύνορα όμως, τα σταματάς εκεί. Το ίδιο και άλλα όπως τρελές αγελάδες. Μέχρι στιγμής η ασύνορη κατάσταση βολεύει τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους. Το αντίθετο είναι ο προστατευτισμός. Με προστατευτισμό προστατεύεις την τοπική παραγωγή, τους αγρότες της χώρας σου.

 8. Εικόνα Ντοναλντ Ιλιάζι
  Ντοναλντ Ιλιάζι (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 11:18 ΠΜ

  Συμφωνώ με όλα όσα αναγράφεται. Όμως δεν θα έπρεπε ενώ τα γνωρίζεται να μην χρησιμοποιείτε την υπηρεσία; Και αυτό πάει παντού όχι μόνο σε εσάς.

 9. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΦεβ 18, 2017 13:54 ΜΜ

  οποιοι τα γνωριζουν και δεν θελουν την "υπηρεσια" αυτη, δεν τη χρησιμοποιουν. εδω λογω της σελιδας αναγκαστικα χρησιμοποιουν αυτες τις "social υπηρεσιες", για να κοινοποιουνται τα περιεχομενα της σελιδας σε ολους, ωστε να μην αποκλειεται κανεις απο την οποιαδηποτε γνωση μπορει να παρει αποδω (ειτε τεχνικη, ειτε κοινωνικη, ειτε περι ιδιωτικοτητας, οτιδηποτε). ακομα και αν ο αλλος ξημεροβραδιαζεται στο φεισμπουκ και πουθενα αλλου (που κακο δικο του κανει, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα), ακομα και αυτος εχει δικαιωμα να εχει προσβαση εδω, δεν βρισκεις;

 10. Εικόνα xor eax, eax
  xor eax, eax (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 18, 2017 15:44 ΜΜ

  Και χαφιές, και άχρηστος, και άσχετος, και ψώνιο, και σωτήρας... γιατί δεν φτιάχνει κόμμα στην Ελλάδα;

 11. Εικόνα matthew
  matthewΦεβ 18, 2017 20:26 ΜΜ

  Πήξαμε στους σωτήρες! Να δούμε ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες! :D

 12. Εικόνα l3nsman

  Α... και για να μην ξεχνιόμαστε, ο συγκεκριμένος κύριος ξεσπίτωσε και καμιά εκατοσταριά οικογένειες για να κάνει το "φιλέτο του" πιο ιδιωτικό...

  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/mark-zuckerberg-facebook-ceo-sues-hawaii-hundreds-families-force-sell-land-kauai-kuleana-act-a7535731.html

  Μιλάμε για πολύ μεγάλο φιλάνθρωπο!

Scroll to Top