BETA

Linux και Android για παιδιά!

Εικόνα constantinos

Επειδή τα παιδιά, έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες και απαιτησεις από τους ενήλικες, θα κανουμε μια λίστα με προγράμματα, παιχνιδια, εκπαιδευτικό λογισμικό, hardware, ειδικευμένες διανομές, τόσο για Linux οσο και για Android που αφορούν τα παιδιά. Θα καλύψουμε προσχολικές και σχολικές ηλικίες. Σημειώστε επισης πως τα περισσότερα από τα προγράμματα και παιχνιδια που παραθέτουμε είναι εκτός του Linux, διαθέσιμα τόσο για Windows, όσο και για OSX. Στα παιχνιδια αν και υπαρχουν πολλά, εδώ θα δώσουμε αυτά που δεν περιέχουν καθόλου βια. Το θέμα αυτό, φυσικά θ' ανανεώνεται συνεχώς με ότι νεότερο προκύπτει.

ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ LINUX ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Doudou Linux Το Doudou Linux είναι μια εκπληκτική διανομή για παιδιά ηλικίας από 2 μεχρι 12 ετών. Μελετημένη για αυτές τις ηλικίες και τις ανάγκες των παιδιών, καταφέρνει να τους δώσει ένα πανέμορφο περιβάλλον ιδιαιτέρως ελκυστικό γι’ αυτά και παράλληλα να τους προσφέρει εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία. QIMO LINUX Μια διανομή (Ubuntu based), σχεδιασμένη για παιδιά! (από 3 ετών και πάνω) Foresight Kid’s Edition Μια έκδοση της διανομής Foresight, για παιδιά σχολικής ηλικίας. PCLinuxOS-Edu Μια Ελληνική διασκευή της διανομής PCLinuxOS, για παιδιά σχολικής/προσχολικής ηλικίας ILOOG LINUX Μια Ελληνική διανομη,η βασισμένη στο Gentoo, για μαθητές λυκείου, φοιτητές, καθώς και για επιστημονική χρήση. Ubuntu Sugar Remix Μια διασκευή του Ubuntu, ένα άλλο γραφικό περιβάλλον ας πούμε που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά όλων των ηλικιών! To γραφικό περιβαλλον του One Laptop Per Child. Oι εκπαιδευτικοί, δείτε και το WiildOS, μια διανομη για παρουσιάσεις, κατάλληλη και για την τάξη.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ LINUX ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Kido’z Επειδή το διαδίκτυο, όπως και η καθημερινότητα στη ζωή, κρύβει πολλά, τα παιδιά χρειάζονται ένα ασφαλές διαδίκτυο. Αυτό το προσφέρει ο Kido’z, ένας browser, ειδικά σχεδιασμένος για παιδιά, παρέχοντας ασφάλεια από τις κακοτοπιές του διαδυκτιου. kidZui Ένα add-on του Firefox που δε λειτουργεί σαν τα υπόλοιπα που ξερουμε, μα μεταμορφώνει κυριολεκτικά τον Firefox σ’ ένα πανέμορφο και ασφαλή στη περιήγηση για παιδιά browser! pySioGame Ένα σύνολο των εκπαιδευτικών εφαρμογών και παιχνιδιών για τα παιδιά και όλα λειτουργούν μέσα από ένα και μόνο παράθυρο. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνιδια και εφαρμογές, όπως μαθηματικά, ανάγνωση, γραφή, ζωγραφική και ασκήσεις μνήμης, για παιδιά ηλικίας 3 με 10 χρόνων. Open Office Kids Μια έκδοση της σουίτας γραφείου OpenOffice, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, από την Jean-Marie Lafon, εκπαιδευτικό και μητέρα. KWordQuiz Εκμάθηση λεξιλογίου για παιδιά. Klavaro Ένα ελεύθερο πρόγραμμα δακτυλογράφησης και εκμάθησης (πληκτρολογίου), για παιδιά (και μεγάλους). Physion Ελληνικό πρόγραμμα εξομοίωσης Φυσικής, για μαθητές λυκείου (μα και φοιτητές). Snake Wrangling Εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Python, ειδικά για παιδιά!

LINUX ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (εκπαιδευτικά και καθαρά ψυχαγωγικά)

Color it by Numbers Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αριθμών και χρωμάτων, για παιδιά μικρότερης ηλικίας. SpaceChem Ένα δημοφιλέστατο παιχνιδι τ’ οποίο βασιζόμενο σε πραγματικές ασκήσεις χημείας, δοσμένα σαν παζλ που πρέπει να λύσει ο παίκτης, είναι ιδανικό και για εκπαιδευτικούς σκοπούς (δωρεάν demo και για σχολεία). Crayon Physics Deluxe Ένα έξυπνο και ενδιαφέρον παιχνιδάκι παζλ που στηρίζεται στην πραγματική φυσική που έχουν τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κίνηση και πτώση. Για παιδιά και μεγάλους. http://osarena.net/android/android-apps/memory-ena-elliniko-pechnidi-gia... Secret Maryo Chronicles Ένα όμορφο παιδικό παιχνίδι, χωρίς βια, στα χνάρια του πασίγνωστου Super Mario. Dofus Ένα χαριτωμένο παιχνιδάκι για παιδιά (από 12 ετών και πάνω) τ' οποίο αν και περιλαμβάνει οπλισμό, δεν είναι βίαιο. Go Olie O Olie είναι ένα όχι και τόσο έξυπνο σκουλήκι και βρίσκεται σε μια αποστολή στη ζούγκλα, ωστε να συλλέξει τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται στον δρόμο του και παράλληλα βέβαια ν’ αποφύγει και να φυλαχτεί από τους εχθρούς και τους κινδύνους της ζούγκλας. Zaz Ένα ψυχαγωγικό παιχνιδάκι, με πολύχρωμες μπίλιες. Zatikon Παιχνίδι στρατηγικής και κατάκτησης για πιο μεγάλα παιδιά μα και για ενήλικες.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ LINUX ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:

Τα Χριστούγεννα ως γνωστόν, είναι για τα παιδιά, έτσι κάποια ευχάριστα παιχνιδάκια, γι' αυτή τη περίοδο. Christmas Eve Crisis Ο Αη-Βασίλης, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μοίρασμα των δώρων και χρειαζεται βοήθεια! Μια σειρά από Χριστουγεννιατικα παιδικά (και όχι μόνο) παιχνιδια. Για μικρά και μεγάλα παιδιά!

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:

Τα χρώματα και τα σχεδία γοητεύουν και προκαλούν τον ενδιαφέρον των παιδιών. Συλλογή με παιδικά wallpapers σαν εικόνες από παραμύθια! Μερικά υπέροχα wallpapers με παιδικές ζωγραφιές σε όμορφα απλά και ξεκούραστα φόντα. Για παιδιά κάθε ηλικίας φυσικά! Δέκα Tux walpapers για παιδιά Μια σειρά wallpapers με τη μασκότ του Linux σε παιδικά σχέδια και χρώματα. IPink: Ένα χαρούμενο παιδικό GTK θέμα! Ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα που είναι σχεδιασμένο για παιδιά. Ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα, με μια καρδούλα που χτυπάει για κέρσορα. χαρουμενα εικονίδια, μικροεφέ και ένα σετ από εικονίδια, διαμορφωμένα για το θέμα.

ΑΝDROID ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Bord Ένα πίνακας κιμωλίας για μικρά και μεγάλα παιδιά Sprinkle Junior Ειδική παιδική έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού γρίφων Sprinkle. Drawdle Ζωγραφική και παιχνίδι στο Android Παιδικές γιορτινές εφαρμογές για το Android Χριστουγεννιάτικα παιχνιδια για τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Parenting: Ages & Stages – Χρήσιμη εφαρμογή για νέους γονείς (Android) Θέμα του είναι ο νέος γονέας και μας δίνει οδηγίες στο πως να ανταπεξέλθουμε στον άθλο του πρώτου μας παιδιού. H πληροφορική στο Λύκειο Η απαξίωση της πληροφορικής σε όλο της το μεγαλείο! Κατεβάστε δωρεάν όλα τα σχολικά βιβλία! Για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο. Αποθετήριο εκπαιδευτικού λογισμικού στο Fedora Η ομάδα του Fedora πακετάρισε όλα εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα αποθετήριο για να είναι εύκολη η εγκατάσταση από τα παιδιά Εργαστήρι Πληροφορικής με Linux σε Δημοτικό σχολείο Κάτι που πολύ εύκολα, μπορεί να κάνει ο ο σύλλογος γονέων η το μαθητικό συμβούλιο, ενάντια σ' ένα ανάλγητο κράτος που υποβαθμίζει διαρκώς την Παιδεία. Μάθε μπαμπά μου Linux! Με αυτό το άρθρο, τα παιδιά μπορούν να δώσουν στους γονείς τους να καταλάβουν, γιατί πρέπει να έχουν Linux! Διαδικτυακά παιχνίδια: Τι είναι και πως επιδρούν σε παιδιά και έφηβους Γράφει ο Μακρής Ευάγγελος, M.Sc, Κλινικός Ψυχολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

HARDWARE

Toys’R'us Tablet απο την Toys ‘R’ Us για παιδιά άνω των 6 ετών! One Laptop Per Child Tablet Το One Laptop Per Child ήταν ένα από τα πιο μεγάλα εγχειρήματα, με πραγματικά μεγάλο όραμα και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς και με χιλιάδες εργατοώρες απο εθελοντές του Ανοιχτου Λογισμικού. Τώρα ο κύριος Νεγρεποντε, παρουσιάζει τη νέα εκδοχή του μαθητικού notebook, τ’ οποίο θα τρέχει Android (τ’ οποίο ως γνωστό βασίζεται -και είναι- Linux). -Και τέλος για όσους αισθάνονται η είναι μεγάλοι, ένα κείμενο που θα βοηθήσει να θυμηθείτε πως είναι να είσαι παιδί: Ταξιδι στη χαμενη αθωοτητα,με το Μικρο Πριγκιπα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανεβάσαμε καποιες ενδεικτικές εφαρμογές και παιχνιδια. Σαφώς και στις αντίστοιχες κατηγορίες του osarena:

θα βρείτε πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευτικά η ψυχαγωγικά καιαπό τα παιδιά (η για τα παιδιά). -Τέλος, σας συνιστούμε να διαβασετε και το σχετικό άρθρο, στο Linux Foundation:

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top