BETA

Για νέους πολίτες του Deep-Dark Web

Εικόνα Maria

deep dark web4

Μια μικρή βόλτα στο άγνωστο Deep-Dark-Web και κάποια σημεία για να αρχίσετε και να έχετε συγκεντρωμένα, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε γι' αυτό.

Όταν αναφερόμαστε στο «βαθιά στο Web», συνήθως μιλάμε για τα ακόλουθα:

- Το περιεχόμενο των βάσεων δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων περιέχουν πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε πίνακες που δημιουργήθηκαν από προγράμματα, όπως το Access, Oracle, SQL Server, MySQL (υπάρχουν και άλλα είδη, αλλά θα επικεντρωθούμε σε πίνακες της βάσης δεδομένων για λόγους απλότητας).
- Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων είναι προσβάσιμες μόνο από το ερώτημα. Με άλλα λόγια, η βάση δεδομένων πρέπει κάπως να αναζητηθεί και με τα δεδομένα που έχουν, να ανακτηθεί και έπειτα εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα. Αυτό είναι ευδιάκριτο από στατικές, αυτόνομες ιστοσελίδες, οι οποίες μπορεί να έχουν άμεση πρόσβαση.
- Ένα σημαντικό ποσό των πολύτιμων πληροφοριών στο Web παράγεται από τις βάσεις δεδομένων.

Αυτά που είναι ακόμα σημαντικά, να γνωρίζουμε, σχετικά, με το Deep-Dark Web:

- Το Deep Web περιέχει 7.500 terabyte πληροφοριών ενώ το «επιφανειακό Web» (εκείνο δηλαδή το Web που βρίσκουμε από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης) περιέχει 19 terabyte πληροφοριών. · το «Deep Web» περιέχει περίπου 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένα έγγραφα σε σύγκριση με το 1 δισεκατομμύριο που υφίστανται στο «επιφανειακό Web».
- Το βαθύ Web είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη κατηγορία των νέων πληροφοριών στο Διαδίκτυο. · Oι Deep ιστοσελίδες τείνουν να είναι πιο περιορισμένες, με βαθύτερο περιεχόμενο, από τους συμβατικούς χώρους του «επιφανειακού Web». · Το περιεχόμενο Deep Web είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ανάγκη πληροφόρησης και αγοράς. · Ένα πλήρες ενενήντα πέντε τοις εκατό από το Deep Web είναι προσβάσιμες στο κοινό πληροφορίες – που δεν υπόκεινται σε τέλη ή συνδρομές. Αυτοί που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια, είναι χάκερ, επιστήμονες, έμποροι ναρκωτικών, αστρονόμοι, δολοφόνοι, φυσικοί, επαναστάτες, κυβερνητικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ομοσπονδιακοί, τρομοκράτες, διεστραμμένοι, ανθρακωρύχοι δεδομένων, απαγωγείς, κοινωνιολόγοι κλπ. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι άνθρωποι παντός είδους ηθικής.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο σε λεπτομέρειες για το DeepWeb, έχει ήδη γίνει, σε προηγούμενο άρθρο μας: Deep Web | Η άλλη πλευρά του διαδικτύου που δεν βλέπεις!
Το DeepWeb, είναι αναμφίβολα, ένας υπέροχος και μυστηριώδης κόσμος, με πολλές εκπλήξεις και αρκετούς κινδύνους. Σε καμία όμως, περίπτωση, ΔΕΝ είναι η διαδικτυακή «στέγη» εγκληματιών, όπως ισχυρίζονται μερικοί, παπαγαλίζοντας αυτά που τους καθοδηγούν να πουν και να επιβάλλουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Η αλήθεια όμως είναι, πως η αναζήτηση στο διαδίκτυο σήμερα, μπορεί να συγκριθεί με το να προσπαθήσουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ σε όλη την επιφάνεια ενός ωκεανού. Ενώ ένα μεγάλο μέρος μπορεί να πιαστεί στο δίχτυ, εξακολουθεί να υπάρχει ένας πλούτος πληροφοριών που είναι βαθειά, και ως εκ τούτου τον χάσαμε!
Ο λόγος είναι απλός: Οι περισσότερες πληροφορίες του Ιστού είναι θαμμένες πολύ κάτω σε ιστοσελίδες που δημιουργούνται δυναμικά, και οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης δεν τις βρίσκουν.

Και φυσικά, για να πάτε σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να έχετε και το κατάλληλο μέσο. Ένα από αυτά είναι και το Tor.

Η πλήρης ονομασία του είναι: The Onion Router (Tor) και πρωτοδημιουργήθηκε πριν κάποια χρόνια για τις ανάγκες του ναυτικού των ΗΠΑ. Η λέξη onion (=κρεμμύδι) υποδηλώνει τα πολλαπλά «στρώματα» που χρησιμοποιεί κατά την λειτουργία του. Οι σκοποί που πλέον χρησιμοποιείται είναι πολλοί και δεν είναι όλοι κατ’ ανάγκη και ηθικοί. Έχοντας ως κύριο στόχο την ανωνυμία, όπως είναι ευνόητο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας για διαφορετικούς σκοπούς.

-Ούτε για το Tor, θα τα επαναλάβουμε, τα έχουμε ήδη αναλύσει, σε προηγούμενο άρθρο μας: Tι είναι και πώς δουλεύει το Tor για Ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Επιγραμματικά, για την περιήγηση στο Deep-Dark-Web:

 • Χρησιμοποιήστε μια, οποιαδήποτε διανομή Linux η οποία έχει τον Firefox.
 • Τρέξτε την live από κάποιο usb stck ή cd/dvd.
 • Εγκαταστήστε το Tor, όπως αναφέρεται στα links πιο πάνω.
 • Μπείτε στο Βαθύ Web (οι καταλήξεις των σελίδων είναι συνήθως .onion)
 • Αν έχετε δεδομένα στον δίσκο του υπολογιστή που τρέχετε live την διανομή, μπορείτε να τον αποσυνδέσετε. ΜΗΝ συνδέσετε καμία εξωτερική συσκευή.
 • Ακόμα καλύτερα, να ΜΗΝ συνδεόσαστε από το σπίτι σας, μα από κάποιο δημόσιο δίκτυο (πχ σε ένα καφέ).
 • Μια αλλαγή και στα DNS δεν θα έκανε κακό. Αν γνωρίζετε πώς ν’ αλλάξετε και στον ρούτερ σας, κάντε το.
 • Κρύψτε την Mac Andress σας (αυτό και το προηγούμενο ΠΡΙΝ συνδεθείτε στο Tor)

Καλό θα ήταν, πριν μπείτε στο DeepWeb, αν δεν έχετε εμπειρία, να αποσυνδέσετε ή να καλύψετε με ταινία την κάμερά σας, να απενεργοποιήστε το javascript cookies, τα temp data και να χρησιμοποιήστε ccleaner (oι έχοντες Windows το BleachBit), ιδιαίτερα οι νέοι χρήστες Linux. Στη συνέχεια, αποκτήστε πρόσβαση στο Hidden Wiki το οποίο είναι ένα μικρό αλλά χρήσιμο σημείο αναφοράς για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο βαθύ ιστό.

Λάβετε υπόψη ότι ο Tor δεν είναι 100% ανώνυμος. Πολλαπλά proxies απαιτούνται σαν πρόσθετα στον tor, και βέβαια, ένα τείχος προστασίας καθώς και ένα καλό αντιβιοτικό πρόγραμμα (για τους χρήστες Windows). Δεν είναι πανάκεια η ανωνυμία και σίγουρα η ασυδοσία, καθώς αν κάποιοι το επιθυμούν να ψάξουν στοχευμένα κάποιους ανθρώπους, έστω και πολύ δύσκολα, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, ώστε ν’ ανακαλυφθεί η διαδρομή κάποιου αρχείου. Αυτό άλλωστε το σημειώνει και το ίδιο το Tor project:

This is experimental software. Do not rely on it for strong anonymity.

Αυτός ο λόγος που αναφέραμε και όλα τα παραπάνω. Καλό θα ήταν, να έχετε υπόψη σας και το obfsproxy, ιδιαίτερα σε κινηματικούς σκοπούς, ενώ αν υπάρχει λόγος ακόμα περισσότερης μυστικότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συγκεκριμένα "αόρατα" fonts.

Το Tor, λοιπόν, επιτρέπει στους ανθρώπους να κινούνται ανώνυμα με τις καλά κρυμμένες υπηρεσίες που προσφέρει. Αναφερόμαστε στις υπηρεσίες που τρέχουν στους Tor-clients που λειτουργούν ως γέφυρα και επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν σε αυτές μέσω των servers του δικτύου Tor. Η θέση των υπηρεσιών είναι η τοποθεσία που είναι κρυμμένη με τέτοιον τρόπο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί η διαδρομή της αποστολής της κάθε πληροφορίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν ανώνυμα. Βεβαίως, το πόσο ασφαλείς είναι, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και πολλές ομάδες έχουν κάνει αντίστοιχες έρευνες επί του θέματος. Είναι πάντως αρκετά ασφαλείς από την στιγμή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί η θέση των κρυμμένων υπηρεσιών Tor.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν ερευνητικές εργασίες σύμφωνα με τις οποίες, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορούσαν να ελεγχθούν οι πόροι αρκετών Tor-servers.

deep dark web1

Η «ζωή» στο .onion

Οι κρυμμένες υπηρεσίες έχουν διευθύνσεις που μοιάζουν πολύ με τους συνηθισμένους domains, με μόνη διαφορά είναι ότι είναι τυχαίες αλυσίδες συμβόλων κειμένου (στην πραγματικότητα, είναι ένα hash του ιδιωτικού κλειδιού των υπηρεσιών) που καταλήγουν συνήθως σε .onion, ενδεικτικό του Tor-domain.
Η λέξη onion (=κρεμμύδι) υποδηλώνει τα πολλαπλά «στρώματα» που χρησιμοποιεί κατά την λειτουργία του. Για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα sites, θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν Tor-client. Αλήθεια, τι είδους ιστοσελίδες είναι αυτές που έχουν την κατάληξη .onion;

Πόρνο!

Η πορνογραφία φαίνεται πως είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα στις ιστοσελίδες .onion, όπως είναι και στο κανονικό Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, οι σελίδες YAPE και ΑΡΕ, είναι πολύ δημοφιλείς.

Τα Forums

Τα διάφορα φόρουμ είναι, επίσης, αρκετά δημοφιλή. Όπως το The Onionforum. Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί και μιλάνε για όλα τα είδη των θεμάτων. Ως επί το πλείστον, συζητούν για φυσιολογικά πράγματα, όπως είναι η πολιτική και τα διάφορα άλλα θέματα που είναι δημοφιλή και στο κανονικό Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα θέματα συζήτησης που υποθέτω ότι κανείς δεν θα τολμούσε να μιλήσει για αυτά χωρίς το ατού που του δίνει η ανωνυμία του, αλλά τέτοιου είδους περιπτώσεις σπανίζουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί και συζητούν για τα ίδια πράγματα που μιλούν και σε άλλα φόρουμ. Η μόνη διαφορά είναι πως διατηρούν την ανωνυμία τους και φυσικά, δεν μπορούν να γνωρίζουν αντίστοιχα και το ποιος διαχειρίζεται το εν λόγω φόρουμ. Υπάρχει επίσης ένα φόρουμ, το xiwayy όπου οι άνθρωποι γράφουν με μικρά σχέδια που μοιάζουν με σπίτια, τετράγωνα, κύκλους και άλλα περίεργα σχήματα. Υπάρχουν φήμες ότι οι άνθρωποι στην Ασία κατανοούν αυτά τα σχέδια.

Έγγραφα, βιβλία

Ο Alex Jones των Infowars.com και PrisonPlanet.com έχει διαβάσει τα ομοσπονδιακά έγγραφα και γνωρίζει το πλήρες σχέδιό τους. Πρόκειται για έναν αρκετά δημοφιλή τύπο, λόγω της γνώσης του επί των εγγράφων αυτών, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα στο core.onion.

Πολλά ενδιαφέροντα έγγραφα είναι διαθέσιμα σε διάφορες ιστοσελίδες onion. Στην βιβλιοθήκη The Tor Library μπορείτε να βρείτε αρκετά από αυτά. Επίσης, το Bebop’s Home in Onionspace έχει μια μεγάλη συλλογή από κυβερνητικά έγγραφα που ρίχνουν φως σε πολλά καυτά ζητήματα. Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε το Thomas Paine’s Common Sense αλλά και τα Ομοσπονδιακά κυβερνητικά έγγραφα The Federalist papers, τα οποία είχαν αρχικά δημοσιευθεί ανώνυμα. Υπάρχουν βέβαια και Tor mirrors των αντίστοιχων ιστοσελίδων που μπορεί να επισκεφτεί ο οιοσδήποτε ακόμα και στο κανονικό Διαδίκτυο, όπως είναι τα textfiles.com, μα και το Indymedia-Athens.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον έγγραφο που αξίζει να διαβαστεί είναι αυτό που διέρρευσε από την γερμανική αστυνομία. Εκτός από τα υπόλοιπα βιβλία που είναι διαθέσιμα σε αρχεία κειμένου στο 2evy5quvwdyiyuqr, ένα σημαντικό έργο που μπορεί να βρει κανείς είναι και το βιβλίο 1984 του Τζωρτζ Όργουελ που είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και εκδόθηκε το 1949, ένα χρόνο πριν τον θάνατό του (αναφέρεται στο θέμα του Big Brother).

Παρόλο που έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας αφότου κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Οργουελ, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν προειδοποίηση για τον κόσμο που ζούμε και για εκείνον που έρχεται. Πολιτικό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ελεγεία της χαμένης ελευθερίας, αλληγορία των πολιτικών μύθων του Ψυχρού Πολέμου, όπως και αν το ονομάσει κανείς, παραμένει έργο αιχμής. Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλε-οθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και στις συνειδήσεις. Όλα προσαρμόζονται στην μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το... Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός.
Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι' αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του, δηλαδή η ελευθερία, η γλώσσα και τα ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης, πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος˙ θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό. Όταν ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο του, το 1984 ήταν μέλλον. Σήμερα είναι παρελθόν. Αλλά, μετά από το έργο αυτό, το πραγματικό 1984 θα είναι πάντα μια χρονιά του μέλλοντος, η πρώτη ενός ζοφερού μιλένιουμ που απειλεί την ανθρώπινη ιστορία.
Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία του εικοστού αιώνα, το 1984, διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία. Η εφιαλτική του αλήθεια για το κράτος της θανατερής τρομοκρατίας απέχει μόλις ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα: ήδη ο Μεγάλος Αδελφός μας βλέπει.

Blogs!

Τα Blogs διαβάζονται από πολλούς ανθρώπους. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, υπάρχουν πολλά blogs και στο Deep Web. Το balrqba4x57ofa6s που έχει, ως επί το πλείστον, θεματολογία αναφορικά με λογισμικό για το Tor. Ένα ακόμη blog είναι και το Monster που προειδοποιεί ότι έρχεται η εποχή παγετώνων (!!)....

Βίντεο

Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (World Trade Organization -WTO) που ασχολείται με τους παγκόσμιες κανόνες του εμπορίου μεταξύ των εθνών, δεδομένου ότι οι τύραννοι του Διαδικτύου θέλουν να ασκούν δικτατορικό έλεγχο πάνω σε αυτούς και στην οικογένειά τους. Ένας «καθρέφτης» τέτοιων βίντεο διαμαρτυρίας υπάρχει και στην χώρα του onion.

Chat

Οι άνθρωποι θέλουν να μιλούν και να συζητούν για το πώς πέρασαν την ημέρα τους, ανώνυμα. Υπάρχουν πολλοί IRC servers στο Deep Web. Για παράδειγμα, να ένα τέτοιο web based chat.

Λογισμικό

Υπάρχει και το masked λειτουργικό σύστημα, τ' οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε χρησιμοποιώντας (μόνο?) το Tor. Διατίθενται, επίσης, διάφορα attack tools και defend tools (εργαλεία επίθεσης και υπεράσπισης). Αν υποστείτε επίθεση στον υπολογιστή σας, τότε ίσως θα πρέπει να επισκεφθείτε το Tor για να μάθετε αφ’ ενός μεν τι χρησιμοποιούν για να επιτεθούν και αφ’ ετέρου πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.
Η ιστοσελίδα gdos2zurqy7miigj σας επιτρέπει να κατεβάσετε το GnuPG, μεταξύ άλλων.

Αρχεία…

Ιστοσελίδες όπως η sTORage και η Anonymous Upload Center επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανεβάζουν (upload) και να κατεβάζουν (download) αρχεία. Τα πάντα είναι διαθέσιμα σε αυτό το είδος των υπηρεσιών. Το μόνο που έχουν κοινό όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι ότι το περιεχόμενό τους διατίθεται ως… αρχείο!

Παιχνίδια!

Υπάρχουν, επίσης, ορισμένα πειρατικά παιχνίδια για κονσόλες (consolegames) για το MAME arcade machine emulator που μπορείτε να ανακαλύψετε.
Βέβαια, και στο κανονικό Διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν αντίστοιχα παιχνίδια.

Αναζήτηση

Για το Deep Web, χρειαζόμαστε πιο ειδικευμένες μηχανές αναζήτησης, οι οποίες δίνουν αποτελέσματα από αυτό. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος το πώς φιλτράρονται αυτά τα αποτελέσματα, ούτε είναι και ακριβώς το ίδιο, με το να βρίσκεσαι μέσα σε αυτό. Ωστόσο οι συγκεκριμένες μηχανές “ψαρεύουν” ένα μεγάλο δίκτυο πληροφοριών, μη προσιτό (σε μας), από τις συνήθεις μηχανές αναζήτησης.
Το πώς ακριβώς λειτουργούν δεν μπορώ να το αναλύσω τεχνικά, καθώς δεν έχω και τις γνώσεις, ωστόσο όλες αναφέρουν σχετικά στις σελίδες τους. Ειδικεύονται σε συγκεκριμένα θέματα (επιστημονικά, τεχνικά, κλπ) και όπως θ’ ανακαλύψετε, ορισμένες φορές δίνουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Δείτε κάποιες από τις πιο γνωστές: Deep Web | Μηχανές Αναζήτησης για το Βαθύ Διαδίκτυο.

Όσα παίρνει ο άνεμος...

Φαίνεται ότι, πλέον, πολλές από τις, μέχρι πρότινος, δημοφιλείς .onion ιστοσελίδες, έχουν εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Κάτι που βέβαια είναι κατανοητό αν αναλογιστούμε πόσο δύσκολο είναι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, προσφέροντας τις παρακάτω υπηρεσίες. Πώς μπορεί μια ιστοσελίδα να αναγκάσει κάποιον να πληρώσει για τις υπηρεσίες της όταν οι επισκέπτες της είναι όλοι χρήστες του Tor, που σημαίνει πως είναι απρόθυμοι να σας πουν ποιοι είναι ή πού βρίσκονται; Η ιστοσελίδα nnqtnsoohprzqcke.onion παρόλο που ήταν από τις πλέον δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, με βάση τον κινητήρα datapark, δεν υφίσταται πια.

Ενδιαφέρουσες; Όχι πάντα...

Μερικά sites είναι απλά πληκτικά. Όπως το metaq3ayddzzcfzc το οποίο σας λέει μόνον ότι… «Δουλεύει!». Αυτό είναι μάλλον υπέροχο, αλλά δεν θα το έλεγες και ενδιαφέρον.

Αφετηρίες

Η anegvjpd77xuxo45.onion/services είναι μία λίστα υπηρεσιών που ελέγχει περιοδικά τις ιστοσελίδες onion τις οποίες αναγνωρίζει, λόγω του ότι βρίσκονται στην λίστα της και σας ενημερώνει ποιες είναι ψηλά σε αναγνωσιμότητα και ποιες όχι. Πολλοί bloggers επιδιώκουν να μπουν οι ιστοσελίδες τους στην core.onion, δεδομένου ότι είναι καταχωρημένη στις σελίδες του Tor και η γνωστή αμερικανική (προπαγανδιστική για πολλούς) μηχανή Wikipedia. Υπάρχουν ακόμη πολλές σελίδες με «HiddenServices» (κρυμμένες υπηρεσίες).
Η μηχανή αναζήτησης Torgle είναι ένα καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στο Βαθύ Διαδίκτυο˙ απλά πληκτρολογήστε αυτό που ψάχνετε και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχετε άμεσα αποτελέσματα. Καλή διασκέδαση λοιπόν σ’ αυτήν την άγνωστη «χώρα» που λέγεται Deep Web! Και να θυμάστε ότι θα πρέπει να προσέχετε πολύ, πριν δημοσιεύσετε το οτιδήποτε στα φόρουμ. Γενικότερα, πριν κάνετε την οιανδήποτε δημοσίευση, σκεφτείτε το καλά. Γιατί αυτά που λέτε μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν ποιος είστε, πού βρίσκεστε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και ούτω καθεξής, ανεξάρτητα από το αν η σύνδεσή σας είναι ανώνυμη ή όχι. Αν, μάλιστα, δώσετε και τον αριθμό του τηλεφώνου σας, όλοι θα γνωρίζουν ποιος είστε…

Μιλάμε για Ανωνυμία προφανώς και όχι για κάτι άλλο. Και επειδή σίγουρα, κάποια στιγμή, θα χρειαστείτε και κάποια εργαλεία κρυπτογράφησης και στο DeepWeb, θα βρείτε αρκετά που θα σας βοηθήσουν στο σχετικό tag: #encrypt.


Tα παραπάνω, είναι μια καλή αρχή για τα βήματά σας, στο Βαθύ Διαδίκτυο. Να λάβετε υπόψη σας, τα όσα αναφέρονται τόσο σε αυτό το άρθρο, όσο και στα υπόλοιπα παραπεμπτικά. Ευνόητο βέβαια, πως τα onion-links που παραθέτουμε εδώ, χρειάζονται τον Tor-browser και δεν πρόκειται ν' ανοίξουν με έναν συνηθισμένο browser. Στο προσεχές μέλλον, θα επανέλθουμε και με άλλα άρθρα, για το DeepWeb και το Tor, σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτά είναι "κακά" και "παράνομα"....

Τώρα είμαι απλά ένα γρανάζι στη μηχανή. Μια πραγματικά μεγάλη μηχανή. Και πραγματικά, κάνω απλά και μόνον τη μετάδοση πληροφοριών που βρέθηκαν σε άλλα φόρουμ, όπως προαναφέρθηκε. Απλώς προσπαθώ να βρω τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτά ήδη. Θέλω να ξέρω τι λένε για τα τρέχοντα γεγονότα, για τη Λιβύη, την έρευνα της NASA σ’ αυτό το metorite, για τις ανώτερες εξωγήινες μορφές ζωής, κλπ.

[το παρόν άρθρο, είναι συνεργατικό]

 • Σχόλια

57 Comments:

 1. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 03, 2013 17:08 ΜΜ

  Δηλαδή ως πληροφορία λαμβάνεις μόνο το κείμενο; Περιλαμβάνεις και τις κωδικοποιήσεις; Οι εικόνες και τα βίντεο δεν αποτελούν πληροφορία;

  Αν όμως δέχεσαι μια εικόνα ως πληροφορία, από τη στιγμή που το βίντεο είναι 30 εικόνες το δευτερόλεπτο δεν πρέπει να το πολλαπλασιάσεις x30 x διάρκεια βίντεο; Και τι γίνεται με τις εικόνες που περιέχουν και κείμενο;

  Θα ήθελα να δω την έρευνα του 2010 που επιβεβαιώνει και η NSA και δίνει τα ίδια ακριβώς νούμερα με την έρευνα του 2001 και με την ίδια ακριβώς διατύπωση. Αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο ορισμός της πληροφορίας. Για παράδειγμα ένα lorem ipsum είναι πληροφορία παρόλο που δεν σημαίνει τίποτα; Μια εξίσωση πόση πληροφορία είναι; Για παράδειγμα το E= mc^2 που εμπεριέχει τόσες πολλές πληροφορίες θα το μετρήσεις σαν 6 bytes, σαν όλα τα bytes αυτών που σημαίνει ή σαν 0 bytes γιατί για κάποιον που δεν ξέρει τι σημαίνει η εξίσωση δεν σημαίνει τίποτα.

  Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αν φύγεις από τον ορισμό της πληροφορίας και το ανάγεις στα όρια της φιλοσοφίας τότε μπορείς να βγάλεις ότι νούμερο θέλεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Με αυτή τη λογική μπορώ να σου πώ ότι η πληροφορία στο web είναι ένα googol και να έχω το ίδιο δίκαιο με σένα.

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΑυγ 02, 2013 18:50 ΜΜ

  Άλλη μια φορά, επειδή, καταλαβαίνω πως δεν μπορεί να γίνει πληρως κατανοητό. Ομολογώ πως και εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα και σκεφτόμουν ανάλογα.
  Το μέγεθος στο διαδίκτυο σε τέτοιες κλίμακες μετριέται με tera η peta.
  Κάντε αυτό: http://osarena.net/hacks-guides/apo-to-web-sto-desktop-me-drag-drop.html
  Πόσο είναι το μέγεθος? Ελάχιστα kb, σωστά?
  Κατέβασε (αποθήκευσε) τώρα την συγκεκριμένη σελίδα. Πόσο είναι? Πιο πολλά kb, ίσως και καποια mb.
  Τράβα screenshot. Πόσο είναι πάλι? Κάποια ελάχιστα mb η kb, ναι?
  Τι κοινό έχουν όλα αυτά όμως?
  Πως δίνουν ΜΙΑ πληροφορία, έτσι?
  Εκτιμώντας το μέγεθος των ιστοσελίδων και servers, του web και λαμβάνοντας ως γνώμονα την πληροφορία, αυτή πρέπει να απομονώσουμε και μετρήσουμε σε σύνολο. Σωστά?
  Τι μονάδα μέτρησης πρέπει να μπει? Προφανώς, kb, mb, tera....
  Σύμφωνα λοιπόν, με εκτιμήσεις έρευνας του 2010 που έχει ως γνώμονα τα έτη 2008-2009 η συνολική πληροφορία εκτιμάται σε τόσο μέγεθος.
  Υπάρχουν αρκετές απόψεις και διαφορετικά νούμερα στο θέμα.
  Εμείς βασιστήκαμε στο πιο φερέγγυο και πόσο μάλλον αν αυτό το επιβεβαιώνει και η NSA.
  Μιλάμε φυσικά κατά προσέγγιση.
  Προφανώς από τότε ως σήμερα είναι πιο αυξημένα τα νούμερα.
  Μιλάμε όμως για πληροφορία.
  Για να γίνει πιο αντιληπτό, κάντε αυτό που λέω στην αρχή και δείτε τις διαφορές. Όλοι οι μέθοδοι είναι άντληση πληροφοριών. Ως σωστό τρόπο όμως, λαμβάνουμε τον πρώτο.
  Εν πάση περίπτωση, μια αναζήτηση με το παραπάνω νούμερο και deepweb θα σας επιστρέψει αποτελέσματα.

 3. Εικόνα dstilio
  dstilio (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 02, 2013 16:13 ΜΜ

  Κωνσταντίνε λοιπάμαι αλλά ο Chris έχει δίκιο.
  Είναι τελείως λάθος η χρήση του 19 ΤΒ.

  Αν εννοείς μοναδικές πληροφορίες και όχι Bytes, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το TB.
  Θα έπρεπε να πειτε:
  19 τερα πληροφορίες.
  Δηλαδή 19.000.000.000.000 πληροφορίες.
  Δηλαδή 19 τρισ πληροφορίες.
  το "ΤΒ" είναι μόνο για Bytes (8 bits) ψηφιακής πληροφορίας και όχι για "πληροφορίες" ακαθόριστου μεγέθους (όπως έφερες για παράδειγμα το βίντεο).

 4. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 01, 2013 23:04 ΜΜ

  Από τους ορισμούς σας;
  Το deep web είναι το περιεχόμενο των βάσεων δεδομένων. Εδώ συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι ότι όταν το λέτε δεν εννοείτε αυτό που σημαίνει. Δηλαδή ιστοσελίδες που παρέχονται στο χρήστη με ερωτήματα σε βάσεις δεδομένων.
  Το osarena βασίζεται στο wordpress. Το wordpress δουλεύει ως εξής, όλα τα άρθρα αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, και η σελίδα που βλέπω όταν εισέρχομαι είναι δυναμική και γίνεται από το php που τρέχει και στέλνει το ερώτημα στην sql να μου φέρει τα πιο πρόσφατα άρθρα (απλοικά, είναι λίγο πιο περίπλοκο). Αν εγώ κάνω μια αναζήτηση για άρθρα με τον όρο deep web για παράδειγμα, θα δημιουργηθεί μια άλλη σελίδα. Αυτή η σελίδα είναι μέρος του deep web γιατί ο crawler δεν την βλέπει. Αυτός είναι ο ορισμός, τώρα αν θέλεις να δώσεις άλλον ορισμό, πολύ καλά κάνεις, αλλά ο αποδεκτός ορισμός είναι αυτός. Αν θέλεις να κάνεις το osarena deep web είναι απλούστατο, αφερείς όλα τα link και απλά έχεις ένα search box όπου για να πάρεις οποιοδήποτε άρθρο θα πρέπει να γράψεις ένα ερώτημα. Και αυτό είναι αφήνοντας την google να κάνει crawl.

  ΟΚ, ποια είναι η μονάδα μέτρησης των ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ πληροφοριών και πως μετατρέπεται ώστε να μας δίνει το αποτέλεσμα των 19 Terabyte? Όταν γράφετε 19 TB τι εννοείτε; Αυτό που εννοεί και ο υπόλοιπος κόσμος; Σε παρακαλώ θερμά, απάντησε μου σε αυτή την ερώτηση.

  Επίσης, πάω στοίχημα ότι το άρθρο που διάβασες θα αναφέρεται σε πόσο περιεχόμενο δεν είναι διπλότυπο, δηλαδή για παράδειγμα πόσα βίντεο δεν είναι αντίγραφα κάποιου άλλου και όχι ποιος αριθμός βίντεο, εικόνες και κείμενα υπάρχουν στο web. Αν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς με την έννοια πληροφορία. Πάντως έτσι και βρεις το link στείλτο.

  Παρεμπιπτόντως, δεν έμεινα αρκετά στο "ένα βίντεο είναι μια πληροφορία". Αν θεωρήσουμε ένα ντοκυμαντέρ για τα άγρια ζώα, αυτό περιέχει μόνο μια πληροφορία; Υπολογίζω ότι έχει πολύ περισσότερες αλλά αν θες ανέλυσε μου λίγο τη γνώμη σου.

  Η απάντηση μου για την Amazon προσπαθούσε να σου ξεκαθαρίσει ότι το deep web όπως ορίστηκε δεν είχε σχέση με την κρυπτογράφηση ή όχι αλλά με την αδυναμία των μηχανών αναζήτησης να υποβάλλουν ερωτήματα σε βάσεις δεδομένων. Αυτός είναι και ο ορισμός που δίνεται στο άρθρο. Η amazon δεν είναι ένα σύνολο στατικών σελίδων αλλά είναι σελίδες που παράγονται από queries.

  Τέλος, ποτέ δεν αμφέβαλλα ότι είναι θεωρητικά δυνατό και πρακτικά αδύνατο να κατεβάσει κανείς το web. Όμως το άρθρο υποστηρίζει ότι είναι πρακτικά δυνατό γιατί 19 ΤΒ μπορεί να χει ο καθένας σπίτι του. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο που παίρνει τηλέφωνο σε έναν ISP και ζητάει να του στείλουν ένα demo του internet. Ο υπάλληλος του απαντάει ότι μπορούν να του δώσουν ένα μηνα δωρεάν συνδρομή και ο πελάτης απαντάει, όχι δεν θέλω συνδρομή, δεν μπορείτε να γράψετε το internet σε μερικά cd και να μου το στείλετε;

  Το 2001-2002 είχα διαβάσει ένα άρθρο σε κάποιο περιοδικό το οποίο μιλούσε για το deep web. Ως εκ θαύματος μιλούσε για 19 ΤΒ και 7500 ΤΒ. Τότε είχε μια δόση αλήθειας, με την έννοια ότι ήταν το οποίο είχε μετρηθεί και υπολογισθεί αν και όχι ακριβώς.

  Δεν θα σε κουράσω παραπάνω, αλλά σε θερμοπαρακαλώ ακόμα μια φορά απάντησε μου που βρέθηκε ο αριθμός 19 ΤΒ για το επιφανειακό web και ποια η σημασία των terabyte σε αυτό το πλαίσιο και ποια η σχέση αυτών των terabyte με τα terabyte που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε;

 5. Εικόνα constantinos
  constantinosΑυγ 01, 2013 21:29 ΜΜ

  O όρος DarkWeb, υπήρχε προ του Deep.
  Δοκίμασε να κατεβάσεις αυτό το άρθρο και συγχρόνως καν'το copy-paste στον κειμενογράφο σου. Δες την διαφορά (σε μέγεθος).
  Σε κάθε περίπτωση αυτό το άρθρο, περιέχει μια πληροφορία.

  Προσεγγίζοντας το περιεχόμενο του διαδικτύου με μια έρευνα του 2010 (δεν έχω πρόχειρο link), εκτιμάται σε αυτό το νούμερο ο αριθμός ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ πληροφοριών και όχι data.
  Το διαδίκτυο ΔΕΝ είναι μόνο το www, μα όλα.
  Για να μπεις στο IRC, Usentet, κλπ που πρέπει να έχεις πρόσβαση;
  Προφανώς σε ένα σχόλιο, μιλάμε απλά και κατανοητά, ώστε να γινόμαστε αντιληπτοί από όλους.
  Και πιστεύω, αυτά είναι υπέρ του δεόντως κατανοητά.

  Παρ' ολ' αυτά σου διευκρινίζω, ξανά, την διάφορα, τα "βαρίδια", ας πούμε:
  Η πληροφορία που υπάρχει σε Usenet είναι εκπληκτική και μπορεί να είναι συγκρίσιμο μέγεθος με τα υπόλοιπα.
  Το ίδιο και η πληροφορία που υπάρχει στο deepweb.

  Κατά τ' άλλα σου επαναλαμβάνω, είναι θεωρητικά δυνατό, να κατεβάσει κάποιος όλο το διαδίκτυο, αν γνωρίζει όλες τις ιστοσελίδες και έχει τον ανάλογο αποθηκευτικό χώρο.
  Να και καποια εργαλεία:
  http://osarena.net/logismiko/applications/httrack-diavase-istoselides-ston-skliro-sou-disko.html
  http://osarena.net/hacks-guides/katevaste-websites-quick-tip.html
  Πρακτικά, φυσικά, είναι αδύνατο.

  Ακόμα δεν κατάλαβα τι εννοείς με το Amazon.
  Και οι τράπεζες στη κεντρική τους σελίδα δεν έχουν κρυπτογράφηση, μα αν πας για συναλλαγή έχουν.
  Και στην Valve και σε σε χίλιες-δυο ακομα σελίδες, το ίδιο.
  Τι σχέση αυτό με τα υπόλοιπα? Μια κρυπτογραφημένη σελίδα ή όχι?

 6. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 01, 2013 19:09 ΜΜ

  Καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι σε μια φιλοσοφική αντιμετώπιση της έννοιας της πληροφορίας. Τότε όμως το πως μπορείς να μετρήσεις και να βγάλεις τον αριθμό 19 ΤΒ, με το byte να είναι 8-bit, είναι πέραν των δικών μου νοητικών δυνατοτήτων. Πως το συναίσθημα που παράγεται από την ανάγνωση ενός κειμένου μπορεί να μετρηθεί σε byte φαντάζομαι ότι θα μου το εξηγήσεις στο επόμενο σχόλιο σου. Για φιλοσοφία δεν μιλάμε; Γιατί ακόμα και στην θεωρία των υπερχορδών και της ολογραφικής αρχής, πάλι η ένοια της πληροφορίας μια μορφή bit είναι.
  Τέλος πάντων, αν η πηγή για τα 19 και 7500 ΤΒ είναι άλλη από το άρθρο που σου έδειξα θα ήθελα να την δω γιατί είμαι εξαιρετικά περίεργος για το πως άλλος ερευνητής κατέληξε στο ακριβώς ίδιο νούμερο, με την ακριβώς ίδια διατύπωση χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετική μεθοδολογία σε ότι αφορά την έννοια της πληροφορίας και για το ποια είναι αυτή. Για παράδειγμα πόσα bytes πληροφορίας είναι ένα βίντεο, πόσα μια εικόνα και πόσα ένα κείμενο και αν υπάρχει συσχέτιση αυτών των byte με τα byte που μετράμε όλοι οι υπόλοιποι. Πάντως είναι καλή πρακτική να μην χρησιμοποιούμε τις ίδιες ονομασίες μονάδων όταν λέμε διαφορετικά πράγματα. Φαντάσου να λέγαμε: ανέβηκα στην ζυγαριά και είδα ότι πήρα 4 Watt πρέπει να κάνω δίαιτα.

  Το Usenet είναι μέρος του Internet αλλά όχι του Web. Το web είναι το πρωτόκολο http. Το usenet και το irc είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ευρύ web είναι απλά μια έννοια που δεν υπάρχει.
  ΠΑΡΑΘΕΣΗ
  Και σαφώς άλλα τα δεδομένα του τι θεωρούταν crypto τότε (που κακώς τα κατετατασαν στο DeepWeb), άλλο τώρα.
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
  Αυτή η πρόταση δεν βγάζει κανένα νόημα. Είναι σαν να λες άλλο πράγμα η κβαντομηχανική τότε (που κακώς την κατέτασαν στη φυσική) και άλλο τώρα που χρησιμοποιείται για να πούμε οποιαδήποτε βλακεία μας έρχεται στο μυαλό χωρίς να έχουμε ιδέα για το τι μιλάμε. Για παράδειγμα: η κβαντομηχανική λέει ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι καθαρή ενέργεια.

  Ο όρος deep web καθορίστηκε από τους συγγραφείς του άρθρου που σου παρέθεσα. Μάλιστα αναφέρουν μέσα στο άρθρο ότι επέλεξαν αυτό τον όρο γιατί δεν τους άρεσε ο όρος "αόρατο web" που χρησιμοποιούνταν πιο πριν. Τέλος, κάνε ένα πείραμα, πάνε με το firefox στο Amazon. Θα δεις ότι δεν εμφανίζεται ένα λουκετάκι στην μπάρα. Αυτό σημαίνει ότι πριν τη διαδικασία των αγορών, το Amazon ΔΕΝ είναι κρυποτγραφημένο.

  Το ότι επιστημονικοί οροι περνάνε στην καθημερινότητα με έννοιες διαφορετικές από την επιστημονική τους σημασία όντως είναι πραγματικότητα, αλλά το να πεις οτι ο σωστός όρος είναι αυτός τις καθομιλουμένης νομίζω ότι παραπάει. Ακόμα και στη wikipedia το εξηγούν:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_web
  Ξέρω ότι αρκετοί δεν συμπαθούν την wikipedia αλλά από προσωπική εμπειρία, σε επιστημονικά θέματα είναι εντυπωσιακά ακριβής.

 7. Εικόνα constantinos
  constantinosΑυγ 01, 2013 17:45 ΜΜ

  Προσπάθησε να καταλάβεις την διαφορά:
  Εσύ μιλάς για data, το άρθρο μιλάει για (κατά προσέγγιση) καθαρή πληροφορία.
  Γι' αυτό σου είπα να δεις και το usenet, Όπου ο όγκος της πληροφορίας είναι ιλιγγιώδης, ώστε να καταλάβεις τις εννοώ με την έννοια: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ και όχι δεδομένα.
  Το Usenet, φυσικά και είναι μέρος του ευρέως web, όπως και το IRC και άλλα που πλέον δεν είναι γνωστά.
  Τα μέσα της δεκαετίας του 90, τις πληροφοριες που τις έβρισκες νομίζεις?
  Στο web ή σε usenet, irc, κλπ?
  Και σαφώς άλλα τα δεδομένα του τι θεωρούταν crypto τότε (που κακώς τα κατετατασαν στο DeepWeb), άλλο τώρα.

 8. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 01, 2013 04:43 ΠΜ

  Ναι, και θα σου πώ και από που είναι τα στοιχεία. Το 19 terabyte το δείχνει.
  ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
  Το Deep Web περιέχει 7.500 terabyte πληροφοριών ενώ το «επιφανειακό Web» (εκείνο δηλαδή το Web που βρίσκουμε από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης) περιέχει 19 terabyte πληροφοριών.
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
  http://quod.lib.umich.edu/cgi/t/text/text-idx?c=jep;view=text;rgn=main;idno=3336451.0007.104

  ΠΑΡΑΘΕΣΗ
  The deep Web contains 7,500 terabytes of information compared to nineteen terabytes of information in the surface Web
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

  ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ημερομηνία δημοσίευσης: August 2001.
  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αξίζει μια ανάγνωση. Πάντως για τους σκοπούς μας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το amazon και το ebay το 2001 θεωρούνταν deep web γιατί η δημιουργία της σελίδας που βλέπουμε είναι δυναμική και γίνεται με ερωτήματα στις βάσεις δεδομένων αυτών των site. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι κάποια site τα οποία κατατάσσουν οι συγγραφείς ως deep web:
  Amazon.com
  IBM Patent Center
  NASA Image Exchange
  eBay.com
  Federal Express
  UPS
  Elsevier Press
  Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν το taxis είναι ακριβώς ο ορισμός του deep web γιατί προσφέρει μια εξατομικευμένη σελίδα που φέρνει ένα κείμενο βασισμένο στα ερωτήματα στη βάση δεδομένων της εφορίας. Το δικό μου e9 είναι τελείως διαφορετικό από το δικό σου και ο crawler δεν έχει πρόσβαση.

  Είναι τώρα αρκετά τεκμηριωμένο το σχόλιο μιας και βρήκα και την αρχική πηγή του άρθρου; Μήπως οι υπολογισμοί που έκανα ήταν λάθος; Γιατί 19 Terabyte κατεβαίνουν σε 146 μέρες και θέλουν 19 δίσκους του 1ΤΒ. Εκτός αν δεν διαβάζω σωστά και τό άρθρο δεν αναγράφει αυτά τα νούμερα. Δεν έχεις απαντήσει σε αυτό, είναι 19 ΤΒ το surface internet ή όχι; Και αν όχι γιατί το λέτε;

  Παρεμπιπτόντως, η πληροφορία μετριέται σε bit, όπως η ενέργεια μετριέται σε Joule και η απόσταση σε μέτρα και είναι κβαντισμένη. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το ένα βίντεο είναι μια πληροφορία, και αντιστοίχως μια εικόνα είναι μια πληροφορία, ή ένα κείμενο είναι μια πληροφορία πάλι ο υπολογιστής σε bit θα τη μετρήσει. Εκτός αν είναι κβαντικός οπότε θα τη μετρήσει σε qubit αλλά αύτο είναι άλλο ζήτημα.

  Usenet και freenet. Θα σε ξαφνιάσει να μάθεις ότι χρησιμοποιώ newsgroups? Μάλλον.. τέσπα:
  https://groups.google.com/forum/#!browse

  Τώρα πλέον είναι αναζητήσιμες. Το 2001 μπορεί να μην ήταν. Δυστυχώς θέλεις συνδρομή για να κατεβάσεις αρχεία αλλά τα μηνύματα τα βλέπεις μια χαρά. Όπως και να' χει.

  To usenet δεν είναι μέρος του Web.

  Το ίδιο λένε και οι συγγραφείς της δημοσίευσης πάνω στην οποία βασίστηκε το άρθρο. Πάντως για να είμαι δίκαιος το άρθρο προφανώς βασίστηκε σε δευτερογενείς πηγές και όχι στις αρχικές δημοσιεύσεις οπότε η συγγραφέας λογικά παρασύρθηκε, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί τα στοιχεία που παραθέτει είναι λανθασμένα και μάλιστα ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ήταν λανθασμένα. 19 Terabyte είναι πλέον 19 δίσκοι. Αν είναι και 2.5 ιντσών είναι όλοι μαζί στο ύψος ενός midi tower.

  Στο τελευταίο όχι δεν το νομίζω ούτε εγώ. Δεν γνωρίζω την Μαρία και άρα δεν μπορώ να κάνω καμιά κρίση. Νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής στο τι με ενόχλησε και αυτό ήταν τα λάθη ως προς τι ορίζεται ως deep web, πόσο είναι, ποια η διαφορά του deep web όπως ορίζεται στο άρθρο (δυναμικές ιστοσελίδες που δημιουργούν περιεχόμενο μετά από ερωτήματα σε βάσεις δεδομένων) και με το τι εννοούμε σήμερα (δηλαδή site τα οποία έχουν κατάληξη .onion).

 9. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 31, 2013 23:33 ΜΜ

  Σύμφωνα με το άρθρο, το εύρος των διαθέσιμων πληροφοριών είναι 19 terabyte ή 4042 dvd. Μια χαρά κατεβαίνει. Με μια 24άρα σύνδεση θέλεις περίπου 146 μέρες. Το εύρος των μη διαθέσιμων πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο είναι 7500 terabyte. Ένας σημαντικός αριθμός σίγουρα αλλά μόνο στο youtube ανεβαίνουν κάθε λεπτό γύρω στις 72 ώρες βίντεο, και με μέσο όρο συντηρητικά ας πούμε 20 MB/λεπτό βίντεο, μας δίνει 86,4 GB ανα λεπτό. Σε μια μέρα δηλαδή 124 TB. Άρα το youtube χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να πιάσει τον όγκο δεδομένων του deep web.
  Δεύτερον από τη στιγμή που αναφέρεσαι στο usenet, αυτό δεν ανήκει στο web αλλά για τις ανάγκες της συζήτησης θα πω μόνο ότι το usenet σε μεγάλο βαθμό είναι αναζητήσιμο οπότε....
  Πρακτικά αυτό που κάνει το άρθρο είναι να οδηγεί τον αναγνώστη στο συμπέρασμα ότι οι μερικές χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούν το deep web (δηλαδή στα πλαίσια του άρθρου τiς διευθύνσεις με κατάληξη onion) παράγουν 350 φορές περισσότερο περιεχόμενο από τα δις ανθρώπων που χρησιμοποιούν το φανερό web. Δεύτερον όταν το άρθρο λέει ότι:
  "οι περισσότερες πληροφορίες του Ιστού είναι θαμμένες πολύ κάτω σε ιστοσελίδες που δημιουργούνται δυναμικά, και οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης δεν τις βρίσκουν.Και φυσικά, για να πάτε σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να έχετε και το κατάλληλο μέσο. Ένα από αυτά είναι και το Tor."
  λέει αλήθεια αλλά μόνο για το συγκεκριμένο περιβάλλον .onion. Οι περισσότερες σελίδες είναι κάθε άλλο παρα τέτοιες είναι. Για παράδειγμα η σελίδα που δημιουργείται στο taxis όταν κάποιος υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση είναι τέτοια και μπορεί να θεωρηθεί deep web. Αν κάποιος από το άρθρο καταλαβαίνει ότι αυτό εννοεί η Maria Ar τότε μάλλον έχω πρόβλημα με τα ελληνικά μου και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
  Τρίτον και αυτό είναι που με ενόχλησε περισσότερο, δεν υπήρξε κριτική σκέψη. Σε οποιονδήποτε ασχολείται στοιχειωδώς με πληροφορική, θα έπρεπε να χτυπήσουν 14 λαμπάκια όταν διαβάζει ότι το Web έχει 19 Terabyte πληροφοριών διαθέσιμα. Ακόμα και αν αφήσουμε μόνο το κείμενο ASCII και αφαιρέσουμε εικόνες, βίντεο και ότι άλλο, το νούμερο 19 Terabyte φαντάζει και είναι αστείο.

 10. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 31, 2013 17:16 ΜΜ

  Μιλάμε για το εύρος των διαθέσιμων πληροφοριών. Αν κάνεις καποια στιγμή χρήση του Usenet & Freenet, θα καταλάβεις για τι όγκο μιλάμε.
  Θεωρητικά, ναι μπορείς να κατεβάσεις όλο το Internet στο pc σου και υπάρχουν εφαρμογές γι' αυτό (έχουμε παρουσιάσει τις καλύτερες). Πρακτικά βέβαια δεν γίνεται, αφ' ενός επειδή κατεβάζει τόσα πολλά επιπλέον data που θέλουν άπειρο χώρο, από την άλλη επειδή είναι αδύνατο να εντοπίσεις όλες τις σελίδες του διαδικτύου.

 11. Εικόνα constantinos
  constantinosΑυγ 01, 2013 00:16 ΠΜ

  Η διαφορά των λεγομένων αυτών, σε σχέση με τα όσα λέει το άρθρο, είναι πως το δεύτερο έχει στοιχεία, προιόν έρευνας.
  Κατ' άλλους εκτιμάται 1.2 million terabytes, για άλλους 5 τρισ megabytes, ενώ η η Google έχει ευρετήριο περίπου 200 terabytes ή 004% του συνολικού μεγέθους.
  -Τυχαία παραδείγματα:
  http://sciencefocus.com/qa/how-many-terabytes-data-are-internet
  http://www.wisegeek.org/how-big-is-the-internet.htm

  Άλλοι πάλι εκτιμούν πως υπάρχουν 155 million websites, μα ακομα και ένα νήπιο γνωρίζει, πως αυτό είναι σχετικό, καθώς κάθε μήνα ανοιγοκλείνουν ιστοσελίδες.

  Κατά τ' άλλα, μάλλον μπερδεύεις τις κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες με το deep web στη προκειμένη (στο "παράδειγμα" του Taxis που είπες).

  Όπως σου είπα και προηγουμένως, μπες πρώτα εκεί (deepweb), μπες και στα Usenet, Freenet και αφού σχηματίσεις γνώμη και έχεις καποια συγκεκριμένα και απτά αντεπιχειρήματα, έλα να το ξανασυζητήσουμε.
  Και πριν από αυτό, προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τον όρο πληροφορία και πόσο απέχει από τα Youtube videos που αναφέρεις (που και έτσι να το πάρεις: 1 βίντεο=1 πληροφορία).

  Από την άλλη, σιγουρα, αν καταφέρεις να κατεβάσεις στον δίσκο ενός υπολογιστή όλο το web, θα γίνεις παγκοσμίως γνωστός, μέχρι και το cern θα δείξει ενδιαφέρον.

  Τέλος, μια αναζήτηση με όποια μηχανή χρησιμοποιείς θα σου δώσει αποτελέσματα για όλα αυτά. Οπότε, αν έχεις κάτι διαφορετικό να πεις, ας γίνει τεκμηριωμένα.
  Προφανώς, δεν έχει βάλει το χέρι της η MariAf, σε όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις του παγκοσμιου web, παρελθούσες και νέες, για να κάνει, για τους δικούς της άγνωστους λόγους, προπαγάνδα υπέρ του DeepWeb, έτσι?

 12. Εικόνα psyxroskianapodos
  psyxroskianapodos (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 05, 2013 01:56 ΠΜ

  surprise:

  http://www.twitlonger.com/show/n_1rlo0uu

 13. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 05, 2013 04:30 ΠΜ

  πεφτω απο τα συννεφα! εκτος κι αν το εφμπιαι πεταει αδεια για να πιασει γεματα κρεμμυδια!

 14. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 31, 2013 02:25 ΠΜ

  ωραιο το αρθρακι παντως!

  δλδ πολυ κακο για το τιποτα σα να μου φαινεται! απλα μερικοι θελουν αν αισθανονται εκ του ασφαλους επικινδυνοι! LoooL

  η πλακα ειναι πχ αυτο:

  Πολλοί bloggers επιδιώκουν να μπουν οι ιστοσελίδες τους στην core.onion, δεδομένου ότι είναι καταχωρημένη στις σελίδες του Tor και η γνωστή αμερικανική (προπαγανδιστική για πολλούς) μηχανή Wikipedia(....)

  δλδ μετα βασανων και κοπων (ιντερνετ καφε,usb diσtros, κλπ) θα καταδυθω στο deepweb και θα πεσω πανω στο μαλακα που για να τον αποφυγω κατεφυγα στα καταγωγια...!?!?!

  για να μην αναφερθω στα εξαιρετικα επικινδυνα φορουμ που γραφουν με σπιτακια (!!!), στα σπαζαρχιδικα "η ζωη μου στην ανωνυμια" και στο σπανιο και δυσευρετο 1984!

  συνωμοσιολογικον ps: πεφτει ολιγην απο γκριζα διαφημιση περι του deepweb (οχι απαραιτητα απο την πλευρα σας) τελευταια αραγες?! :))

 15. Εικόνα georgezaf
  georgezaf (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 30, 2013 18:40 ΜΜ

  Παρα πολυ καλο άρθρο....Ευχαριστουμε για τς διευθύνσεις και την βοηθεια....! (Το osarena μας ανοιξε τα ματια...)

 16. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 30, 2013 20:01 ΜΜ

  Σ' ευχαριστούμε πολύ georgezaf! :D

 17. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 30, 2013 15:56 ΜΜ

  Επειδή, ασχέτως του πότε το βγάλαμε το άρθρο, από τότε που ετοιμαζόταν μέχρι σήμερα, μπορεί να έχουν αλλάξει κάποιες διευθύνσεις. Συμβαίνει συχνά στο deepweb αυτό.
  Εμένα ανοίγουν κάποια links.
  Με κάποια από τις αναφερόμενες μηχανές αναζήτησης, θα μπορέσεις να εντοπίσεις ότι αναφέρεται και σ' ενδιαφέρει.

  @dstilio με proxy & tor θα κάνεις δουλειά μια χαρά.

 18. Εικόνα anpk5
  anpk5 (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 30, 2013 05:24 ΠΜ

  Τρέχω τον Tor Browser και προσπαθώ να ανοίξω τα links που δίνεται στο άρθρο αλλά δεν ανοίγει κανένα...
  Γιατί;;;

 19. Εικόνα dstilio
  dstilio (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 30, 2013 14:39 ΜΜ

  σκεφτομαι πολυ να το χρησιμοποιησω το deep web για να εντοπίσω υλικό αυτο-εκπαίδευσης για τεχνολογίες που συνήθως είναι επί πληρωμή.
  Όμως το γεγονός ότι θα πρέπει να κατεβαίνω σε κάποια πλατεία με δημοτικό ίντερνετ ή σε κάποια καφετέρεια με ελεύθερο ίντερνετ, για να μπαίνω και όχι από την άνεση του γραφείου μου ή του σπιτιού, με αποτρέπει ελαφρώς.

 20. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 31, 2013 06:56 ΠΜ

  Ερώτηση.. 7500 terabyte για το deep web, 19 terabyte για το web. Άρα μπορώ να χωρέσω όλο το web στο desktop μου; Τυπογραφικό; Όχι, δεδομένα 2001 όταν το deep web αναφερόταν στο κομμάτι που δεν είχε δηλωθεί σε μηχανές αναζήτησης αλλά και πάλι υποεκτημιμένο μου φαίνεται. Τότε είχαμε δίσκους μερικών gb, όλο το web που βρίσκαμε ήταν 1000-1500 δίσκοι; Άλλες εποχές βέβαια, άλλες τεχνολογίες.
  Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι το deep web (με την έννοια του .onion) έχει περισσότερες πληροφορίες από το κανονικό. Σίγουρα δεν θα ήταν deep και dark τότε γιατί θα έπρεπε να έχει περισσότερους servers από τη google, τη microsoft και την yahoo μαζί και το νοίκιασμα server δεν είναι κάτι που γίνεται ανώνυμα.
  Τώρα στα δεδομένα που βρίσκονται σε βάσεις δεδομένων που δεν μπορούν να βρεθούν από crawlers ναι είναι αλήθεια. Για παράδειγμα ότι υπάρχει στο dropbox ή σε οποιοδήποτε cloud service ή επιχειρήσεις που θέλουν να μεταφέρουν δεδομένα μόνο σε υπαλλήλους τους, το taxis, κρυφά βίντεο στο youtube ακόμα και προσωπικά μηνύματα σε φόρουμ. Αν και είναι αλήθεια, ο τρόπος που γράφτηκε το άρθρο υπονοεί ότι στις σελίδες με κατάληξη .onion υπάρχουν τόνοι πληροφοριών, περισσότεροι από ότι βρίσκει η google το οποίο τουλάχιστον σε ποσότητα δεν μπορεί να είναι αλήθεια, δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά.

 21. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 05, 2013 06:39 ΠΜ

  Ακόμα και να πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα, ξέρετε τι βλέπω εγώ;
  Πως το FBI, η NSA και όλες οι συναφείς "Υπηρεσίες", το έχουν δει τσιφλίκι τους το Διαδίκτυο!

 22. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 21, 2015 11:19 ΠΜ

  Βασικα δεν ειμαι μαφιοζος οποτε δεν "καιγομαι" και πολυ για το dark web.

 23. Εικόνα Nik
  Nik (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 21, 2015 12:19 ΜΜ

  Δηλαδη μονο μαφιοζοι πανε στο dark web;
  Σορυ, μα εισαι πανασχετος η πανηλιθιος.

 24. Εικόνα Ξάδελφος
  Ξάδελφος (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 21, 2015 13:03 ΜΜ

  Ναι είναι αυτά που λες δεν διαφωνώ και αυτό είναι δείγμα της γενικότερης κατάστασης. Για παράδειγμα το μόνο πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο "αναλφάβητος" τρομάζει και μόνο με το άκουσμα των λέξεων hackers, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, αναρχισμός, κλπ, υπακούοντας τυφλά στην πλύση εγκεφάλου των πληρωμένων ΜΜΕ και των "εκπαιδευτικών συστημάτων".
  Mε αυτό όπως καταλαβαίνεις, δεν θα μπορέσεις να βγάλεις ποτέ από το αναλφάβητο μυαλό τους, πως το DarkWeb είναι τόπος εγκληματιών, πως οι αναρχικοί είναι εχθροί της ανθρωπότητας, πως το υπάρχον σύστημα και η νομιμότητα του είναι δύσκολα μα η μόνη εξασφάλιση των ανθρώπων και όλες αυτές τις παπαριές που διαδίδονται από τα συστημικά μέσα.

 25. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 21, 2015 22:00 ΜΜ

  Στην Ελλαδα δεν υπαρχει λογος να μπεις στο dark web εκτος αν εισαι μαφιοζος. Το dark web εχει νοημα μονο για αυτους που ζουν ή επισκεπτονται χωρες με ολοκληρωτικα καθεστωτα ακτιβιστες, δημοσιογραφους, ρεπορτερς κτλ

 26. Εικόνα Nik
  Nik (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 21, 2015 23:39 ΜΜ

  Δηλαδη στην ΕΛ-λαδα δεν υπαρχουν ακτιβιστες & χακτιβιστες; Ειναι μια ομορφη αγγελικα πλασμενη χωρα & ολοι αυτοι που ειναι στα κελια σαν ποινικοι κρατουμενοι ειναι μαφιοζοι;
  Εχεις υποψη σου ποσα σχετικα με την ΕΛ-λαδα υαρχουν στο darkweb?
  Εχεις ακουσει για κατι κυνηγητα και συληψεις σε σπιτα και internetcafe (λχ το συμβαν στη Ν. φιλαδελφεια?)
  Δηλαδη jθα περιμενες εσυ να μπει ο Πρετεντερης, η Τρεμη και ο Μακελειος στο darkweb να κανουν ερευνα& μετα να σε ενημερωσουν?

 27. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 00:22 ΠΜ

  Δεν καταλαβαινω γιατι τα spiders της Google δεν βρισκουν αυτα τα αρχεια του Deep web?

  Παντως πολυ περιεργη αυτη η διαφημιση για το Deep web και του βιβλιου 1984. Χμμμ... Το βιβλιο 1984 που αναφερατε το βρισκεις με μια αναζητηση στο google. Επισης ο Οργουελ αν δεν κανω λαθος ηταν μελος της Fabian society δηλαδη νεοταξιτης ανθρωπος της εξουσιαστικης ΚΛΙΚΑΣ και στο βιβλιο του απλως περιεγραφε τα σχεδια της κλικας του. Χμμμ...

 28. Εικόνα Nik
  Nik (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 11:04 ΠΜ

  Οπς μεγαλε τους επιασες στα πρασα. Ας το ομολογησουν επιτελους, εδω στο osarena και ολοι οι αναρχικοι, πως τους χρηματοδοτει ο Soros και τα σκοτεινα κεντρα της Αστανα της πρωτευουσας της ΝτΠ.
  Για πειτε ρε ρεμαλια, ποσα σας εδωσε το Dark Web για να το διαφημισετε και ποσα πο απογονοι του Οργουες. εεεεεε;;;; Ποσα;;;;

 29. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 13:44 ΜΜ

  Μια απλη αναζητηση αν κανεις στο google με τις λεξεις "Χαξλευ, Οργουελ, Fabian" θα βρεις τονους πληροφοριων για την σχεση αυτων των δυο με την Fabian.

 30. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 15:29 ΜΜ

  Εδω μπορειτε να διαβασετε πως οι αναρχικοι συνεργαζονται με τους εξουσιαστες Ιλλουμινατι.

  http://thoughtcrimeradio.net/2013/12/is-anarchist-philosophy-an-illuminati-scam/

 31. Εικόνα Nik
  Nik (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 15:39 ΜΜ

  LOL!!! @bobos οκ το τερματισες φιλε.
  Φοβερη η πηγη σου και αξια σεβασμου.

 32. Εικόνα Αυτεξούσιος
  ΑυτεξούσιοςΙουν 22, 2015 19:39 ΜΜ

  Ότι μπορεί κατά καιρούς να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες τους κάποιοι ναι
  αλλά ότι συνεργάζονται συνειδητά δεν παίζει με τίποτα.

  "Όλα αυτά τα κόμματα – οι Εσέροι, οι Μενσεβίκοι, οι αναρχικοί, οι λαϊκοί σοσιαλιστές – επί δεκάδες
  χρόνια παρίσταναν μόνο τους επαναστάτες, φορούσαν μόνο τη μάσκα, και πήγαιναν στα κάτεργα από καθαρή υποκρισία! Και μόνο στην ορμητική πορεία της επανάστασης ξεσκεπάστηκε απότομα η αστική υπόσταση αυτών των σοσιαλπροδοτών!"
  Σε πια σελίδα, κεφάλαιο δώσε παραπομπή για να το διαβάσω αν μπορείς;

 33. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 20:57 ΜΜ

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΕΤΩΝ ΜΑΣ, ΣΕΛΙΔΑ 21

 34. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2015 16:54 ΜΜ

  Ο Σολζενιτσιν δεν ειχε καμια εκτιμηση τους αναρχικους. Μαλιστα στο βιβλιο του "Αρχιπελαγος Γκουλαγκ" εγραφε:

  "Όλα αυτά τα κόμματα – οι Εσέροι, οι Μενσεβίκοι, οι αναρχικοί, οι λαϊκοί σοσιαλιστές – επί δεκάδες
  χρόνια παρίσταναν μόνο τους επαναστάτες, φορούσαν μόνο τη μάσκα, και πήγαιναν στα κάτεργα από καθαρή υποκρισία! Και μόνο στην ορμητική πορεία της επανάστασης ξεσκεπάστηκε απότομα η αστική υπόσταση αυτών των σοσιαλπροδοτών!"

 35. Εικόνα Helen
  HelenΙουν 22, 2015 17:24 ΜΜ

  Καλά, για να να αποδόσεις τι έλεγε και εννοούσε ο Solzhenitsyn θα πρέπει να τον έχεις μελετήσει σχολαστικά και όχι απομένοντας μια πρότασή του. Από την άλλη, τι σημασία έχει; Και τι σημασία έχει ποιος πραγματικά ήταν ο Όργουελ; Η ίδια η ανθρώπινη ιστορία δείχνει πως αν κάποιο γουρούνι αποκτήσει "έννομη" δύναμη, θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο. Συνεπώς, μια χαρά τα λέει η φάρμα των ζώων. Και στο τέλος-τέλος ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Πάντα συνέβαινε και συμβαίνει. Μια ματιά στην πολιτική σκηνή το επιβεβαιώνει. Αυτός ο αυτοπροσδιορισμός όμως δεν σημαίνει και πως ισχύει. Ούτε και πως ο οποιοσδήποτε όρος, σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη το τσουβάλιασμα και την κατηγοριοποίηση, είναι ορθά αποτυπωμένος στο συνειδητό.

 36. Εικόνα Αυτεξούσιος
  ΑυτεξούσιοςΙουν 23, 2015 09:22 ΠΜ

  [Πολύ δύσκολο είναι επίσης ν' αποφασίσει κανείς: σε ποια κατηγορία, στους χείμαρρους
  των φυλακών ή στο ισοζύγιο του εμφυλίου πολέμου, πρέπει να κατατάξουμε τις δεκάδες
  χιλιάδες των ο μ ή ρ ω ν , αυτών των φιλήσυχων πολιτών, που δεν κατηγορήθηκαν προσωπικά
  για τίποτα, που τα ονόματά τους δεν καταγράφηκαν ούτε με μολύβι, που τους άρπαξαν και
  τους εξόντωσαν για να εκφοβίσουν και να εκδικηθούν τον εχθρό στα πεδία των μαχών ή το
  επαναστατημένο πλήθος; Μετά τις 30 Αυγούστου 1918 η Νι-Κα-Βε-Ντε έβγαλε τη διαταγή:
  27
  «Να συλληφθούν αμέσως όλοι οι δεξιοί Εσέροι (Σοσιαλεπαναστάτες) και από την αστική
  τάξη και τους αξιωματικούς να συγκεντρωθεί σ η μ α ν τ ι κ ό ς α ρ ι θ μ ό ς ο μ ή ρ ω ν »14.
  (Σύμφωνα με αυτή τη λογική θα έπρεπε, λόγου χάρη, μετά τη δολοφονική απόπειρα, που
  έκανε ο Αλεξάντρ Ουλιάνωφ με την ομάδα του, να έπιαναν όχι μόνο αυτούς, αλλά και
  όλους τους φοιτητές της Ρωσίας και σ η μ α ν τ ι κ ό α ρ ι θ μ ό μ ε λ ώ ν τ ω ν Ζ έ μ σ τ β ο .) Με
  απόφαση του Σοβιέτ Αμύνης στις 15 Φεβρουαρίου 1919 – φαίνεται πως συνεδρίαζε υπό
  την προεδρία του Λένιν; – δόθηκε εντολή στην Τσε–Κα και στην Νι-Κα-Βε-Ντε να πιάνουν
  ομήρους μεταξύ των αγροτών στις περιοχές όπου «δεν διεξάγεται εντελώς ικανοποιητικά»
  το καθάρισμα των σιδηροδρομικών γραμμών από τα χιόνια, «έτσι ώστε να τουφεκιστούν,
  αν δεν τελειώσει το καθάρισμα από τα χιόνια»15. Με απόφαση του Συμβουλίου των
  Επιτρόπων του Λαού16, στο τέλος του 1920, δόθηκε άδεια να πιάνονται όμηροι και οι
  σοσιαλδημοκράτες.
  Παρακολουθώντας από κοντά μόνο τις συνηθισμένες συλλήψεις, δεν μπορούμε να μην
  προσέξουμε πως ήδη από την άνοιξη του 1918 αρχίζει να τρέχει αδιάκοπα ο χείμαρρος των
  προδοτών – σοσιαλιστών, που δεν θα πάψη να τρέχει για πολλά χρόνια. Όλα αυτά τα
  κόμματα – οι Εσέροι, οι Μενσεβίκοι, οι αναρχικοί, οι λαϊκοί σοσιαλιστές – επί δεκάδες
  χρόνια παρίσταναν μόνο τους επαναστάτες, φορούσαν μόνο τη μάσκα, και πήγαιναν στα
  κάτεργα από καθαρή υποκρισία! Και μόνο στην ορμητική πορεία της επανάστασης
  ξεσκεπάστηκε απότομα η αστική υπόσταση αυτών των σοσιαλπροδοτών! Έτσι ήταν πολύ
  φυσικό ν' αρχίσουν οι συλλήψεις! Μετά το διωγμό των συνταγματοδημοκρατών (ΚΑΝΤΕ),
  μετά τη βίαιη διάλυση της Συντακτικής Συνελεύσεως και τον αφοπλισμό του συντάγματος
  Πρεομπραζένσκυ και άλλων συνταγμάτων, άρχισαν να πιάνουν λίγους – λίγους τους
  Εσέρους και τους Μενσεβίκους, κρυφά στην αρχή. Όμως από τις 14 Ιουνίου 1918, τη μέρα
  που τους αποκλείσανε από όλα τα Σοβιέτ, αυτές οι συλλήψεις άρχισαν να γίνονται πιο
  συχνά και πιο μαζικά. Στις 6 Ιουλίου επεκτάθηκαν και στους αριστερούς Εσέρους, που
  παρίσταναν πιο ύπουλα και για περισσότερο καιρό τους συμμάχους του μοναδικού
  συνεπούς κόμματος του προλεταριάτου. Από τότε, όταν σε οποιοδήποτε εργοστάσιο ή σε
  οποιαδήποτε μικρή πόλη ξεσπούσε μια εργατική αναταραχή, δυσαρέσκεια ή απεργία (το
  καλοκαίρι του 1918 έγιναν κιόλας πολλές, ενώ τον Μάρτιο του 1921 συγκλόνισαν την
  Πετρούπολη, τη Μόσχα, και ύστερα την Κρονστάνδη και ανάγκασαν την κυβέρνηση να
  εφαρμόσει τη ΝΕΠ – Νέα Οικονομική Πολιτική), ταυτόχρονα με τη βίαιη καταστολή της, τις
  υποχωρήσεις και την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργατών, η Τσε–Κα
  συνελάμβανε τις νύχτες μυστικά τους Μενσεβίκους και τους Εσέρους με την κατηγορία ότι
  αυτοί ήταν οι πραγματικοί υποκινητές των ταραχών.
  Το καλοκαίρι του 1918, και τον Απρίλη και τον Οκτώβρη του 1919, έγιναν αλλεπάλληλες
  συλλήψεις αναρχικών. Το 1919 έπιασαν όσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής των Εσέρων
  μπόρεσαν να βρουν και τους έριξαν στη φυλακή του Μπουτύρκι, όπου έμειναν ώσπου να
  δικαστούν, το 1922. Τον ίδιο χρόνο, το 1919, ο Λάτσις, σημαντικό στέλεχος της Τσε–Κα,
  έγραψε για τους Μενσεβίκους: «Άνθρωποι σαν αυτούς μας εμποδίζουν πάρα πολύ. Γι' αυτό
  τους βγάζουμε από τη μέση, ώστε να μην μπερδεύονται στα πόδια μας... Τους χώνουμε σε
  μιαν απόμερη γωνίτσα, στο Μπουτύρκι, και τους αναγκάζουμε να καθίσουν φρόνιμα εκεί,
  ώσπου να τελειώσει η πάλη ανάμεσα στην εργασία και στο κεφάλαιο» 17. Τον ίδιο χρόνο, το
  1919, συνέλαβαν και τους αντιπροσώπους του εξωκομματικού συνεδρίου των εργατών (γι'
  αυτό και δεν έγινε το συνέδριο)18.]

  Αν το κατάλαβα καλά το εννοεί διαφορετικά,γιαυτό και το θαυμαστικό.

 37. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 23, 2015 02:23 ΠΜ

  Ναι, μαλλον, το λεει ειρωνικα.

 38. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 23, 2015 22:34 ΜΜ

  Βρηκα κατι ενδιαφερουσες πληροφοριες:

  Αναρχία καί Μασονία . Τό κοινό πεντάκτινο αστέρι τούς ★ , προδίδει τήν μεταξύ τούς στενή συνεργασία .
  http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post_15.html

  Αναρχία ή Ανωμαλία ; Ό διεστραμμένος ψευτο αναρχικός Μιχαήλ Μπακούνιν ερωτεύτηκε τήν ίδια τού τήν αδερφή !
  http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post_8481.html

 39. Εικόνα Nik
  Nik (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 24, 2015 00:35 ΠΜ

  Έλεος ρε συ bobos. Λυπήσου μας.!
  Έρχεσαι σε μια σελίδα που υποθέτω ξέρεις από πριν πως την διαβάζουν άνθρωποι που έχουν μελετήσει και είναι συνειδητά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
  Τα εχεις διαβάσει αυτά που λες η απλά παραθέτεις ένα link από ένα ελληνοψυχάδικο blog τελευταίας κατηγορίας, τίγκα σε εικόνες ρασοφόρων μάγων και gif ελληνικές σημαίες;
  Δηλαδή απλά μια αναζήτηση για αυτό δεν έκανες πριν; Να δεις τι ισχύει και ποιοι είναι οι μόνοι που διατείνονται αυτά;
  Αλλά που και πάλι δεν καταλαβαίνω τη σημασία.

  Τώρα το άλλο για το αστέρι, μπορεί εσύ να το ανακαλύπτεις τώρα άλλα είναι παλιά αστεία ιστορία.
  Μπορώ εδώ και τώρα να σου παραθέσω δεκάδες αντίστοιχα, για την ελληνική σημαία, το σύμβολο του ναζισμού και τις θεωρίες συνωμοσίας των συμβόλων που κατεβαίνουν στο μυαλό του κάθε ψυχάκια.
  Το θέμα είναι τι από αυτά ΘΕΛΕΙ να πιστέψει ο καθένας.

  Εγώ δεν το συνεχίζω άλλο να το συζητώ το θέμα, δεν είμαι και σε ηλικία να κάψω και αλλά εγκεφαλικά κύτταρα.

  "Ας έχουμε λοιπόν εμπιστοσύνη στο αιώνιο Πνεύμα που δεν καταστρέφει και δεν εκμηδενίζει παρά μόνο γιατί αυτό είναι η ανεξάντλητη πηγή που αιώνια δημιουργεί κάθε ζωή. Η ηδονή της καταστροφής είναι ταυτόχρονα μια δημιουργική ηδονή"
  (Μιχαήλ Μπακούνιν)

 40. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙουν 24, 2015 03:06 ΠΜ

  bobos, πραγματικα, εψαξες πολυ για να τα βρεις? σε λιγο θα μας βρεις κανα ΜΠΛΩΚ να λενε, οτι οι αναρχικοι εχουν σχεση και με σατανιστες, η, παγανιστες, επειδη οι τελευταιοι εχουν την πενταλφα (οι παγανιστες ορθια, οι σατανιστες ταβλιασμενη τ'ανασκελο). επισης απο ποτε το "σημα" της αναρχιας (το Α μεσα σε κυκλο), "μοιαζει" με πεντακτινο αστερι? (η, πενταλφα)

  οσο για το αλλο, με τον μπακουνιν και τη "σχεση με τη αδερφη του", ποιος ειναι σιγουρος οτι ηταν οντως ολοκληρωμενη σχεση, και οχι φημες συκοφαντιας? αλλα και ακομα και αν οντως ηταν πραγματικη ολοκληρωμενη σχεση, τι εγινε? και? ας πιστευανε οτι θελανε για τον εαυτο τους. απο τη στιγμη που δεν στερουσαν καποια ελευθερια, η, δεν εβλαπταν τους γυρω τους, γιατι να σε νοιαζει?

  καταφερα να τα ανοιξω τελικα με σχεδον ασημαντη απωλεια ιδιωτικοτητας (δυστυχως ειναι το μονο που διασωθηκε). εγω οχι εγκεφαλικα κυτταρα εκαψα, οχι επεξεργαστες που γινανε καρβουνο, αλλα τωρα σας γραφω βλεποντας τα ραδικα αναποδα (εχει και δροσια εδωκατω)

 41. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 24, 2015 10:57 ΠΜ

  Δηλαδη αν δεν ηταν ολοκληρωμενη σχεση αλλα μονο χαδακια και χουφτωματα εχει καμια σημασια? lol

 42. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙουν 24, 2015 02:26 ΠΜ

  προσπαθησα να ανοιξω αυτα τα λινκ του "bobos", με το donotlink, με ενεργο proxy, σε εξομοιωτη με διαφορα καλουδια για ιδιωτικοτητα (γιατι σιγα μην δινω και hit σε ΜΠΛΩΚ με ονομασια "στωμεν καλως", και σιγα μην μπαινω και απο το βασικο συστημα μου σε ΜΠΛΩΚ). προσεξα οτι στο donotlink υπαρχει το αδιακριτο ρουφιανοβιβλιο, και το ηλιθιο "doubleclick", που ειναι το χειροτερο ιντερνετικο σκουπιδι, γεματο με οτι κακοβουλο μπορει καποιος να φανταστει. μπορουμε να εμπιστευτουμε το donotlink απο τη στιγμη που εχει συνδεση με αυτες τις αηδιες? κατι αλλο "καθαρο" υπαρχει?...

  http://postimg.org/image/sp3j00yc5/

  και αλλο ενα, οτι πατωντας το λινκ του donotlink σε αλλο tab, για να ανοιξω το ΜΠΛΩΚ, λεει οτι φαινομαι σαν "ρομποτ", και οτι δεν επιτρεπουν ανοιγμα λινκ απο ρομποτ, και μηχανες αναζητησης, για να μην υπαρχει προσβαση στατιστικων στα λινκ. αυτο γινεται υποθετω λογω του proxy που εχω βαλει. κατι τετοιο ομως, που ειναι προσανατολισμενο στην ιδιωτικοτητα (που σχεδον παντα γινεται χρηση proxy), δεν θα επρεπε να εχει φτιαχτει ωστε να λειτουργει χωρις προβληματα με proxy?...

  http://postimg.org/image/sp3j00yc5/

  θα προσπαθησω να τα ανοιξω κατεβαζοντας σταδιακα τα φιλτρα. αν δεν με ξαναδειτε, θα σημαινει οτι βαρεσα segfault απο οτι διαβασα εκειμεσα, εκαψα και τους 4 επεξεργαστες μου και τα εγκεφαλικα μου κυτταρα, και σας βλεπω αναποδα μαζι με τα ραδικια :D :D

 43. Εικόνα Αυτεξούσιος
  ΑυτεξούσιοςΙουν 24, 2015 08:34 ΠΜ

  Υπάρχει ένα άρθρο για "Τεκτονισμός και Αναρχισμός "από εδώ
  http://anarchyarchives.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5.html
  αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω πόσο αξιόπιστο είναι.

 44. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 24, 2015 11:14 ΠΜ

  Σε δυο ώρες μπορώ να έχω δημοσιευμένο ένα "άρθρο-μελέτη" για το οτιδήποτε. Πχ: "Κομμωτική και Καπιταλισμός; Η εντροπία, αναμεταξύ τους σχέση και οι επιρροές". Το συγκεκριμένο άρθρο έχει πολλές αληθοφάνειες μα και αρκετές ανακρίβειες. Πιο απλά, μισές αλήθειες βάσει των οποίων οικοδομήθηκε ένα ψέμα (ιδιαίτερα στο ελληνικό γίγνεσθαι). Από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα κοινωνικά πολιτικά κριτήρια του 19ου αιώνα με το σήμερα. Η σημερινή μορφή της αναρχίας, είναι εντελώς διαφορετική, ακόμα και από τις επικρατούσες κομουνιστικές ιδεολογίες του προηγούμενου αιώνα. Αν για παράδειγμα, σήμερα αναφέρεις τον όρο "σοσιαλπατριώτες" σε μια καθαρά (ιδεολογικά) κολεκτίβα, θα προκληθεί μεγάλο γέλιο, με την ακυρότητα του όρου.

 45. Εικόνα Αυτεξούσιος
  ΑυτεξούσιοςΙουν 24, 2015 19:20 ΜΜ

  Ναι όπως τα λες,και ξέρεις ειδικά σε συνομοσιολογικους κύκλους παίζουν πολύ αυτές οι ετικέτες
  και εμπλουτίζονται π.χ. οικουμενιστες.Αλλά από την άλλη για τα δεδομένα της εποχής εκείνης και να
  είχαν σχέσεις κάποιοι σε μια στιγμή της ζωή τους λόγω κοινωνικής θέσης η κάτι άλλο δεν έχω τις κατάλληλες
  γνώσεις για να κρίνω.
  Όταν είχα πρωτοδιαβασει αυτό το άρθρο γιατί πάνε χρόνια και μετά γκουγκλαρισα το όνομα του συγγραφέα του αυτό με
  τρόμαξε περισσότερο.

 46. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 24, 2015 21:33 ΜΜ

  ΑΝΑΡΧΙΑ, ΜΑΣΟΝΙΑ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ
  Αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς: "Μασόνοι και ξένες υπηρεσίες κάνουν κουμάντο στην χώρα μας...!!!"...
  http://kyanosaden.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7.html

 47. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΙουν 25, 2015 11:40 ΠΜ

  Ακόμα και εκ διαμέτρου αντίθετες πεποιθήσεις συμβαίνει πολλές φορές να έχουν κοινά στοιχεία, είτε στο ιδεολογικό κομμάτι είτε επί του πρακτέου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν τις κάνει όμοιες και δε λέει και τίποτα από μόνο του. Έχει σημασία η διαδικασία μέσα από την οποία διαμορφώνονται τα εκάστοτε κοινά. Πολύ απλά, μπορεί να συναντηθούμε στο δρόμο αλλά από αλλού ξεκινήσαμε, είναι εντελώς διαφορετική η θεώρησή μας επί της “διασταύρωσης” και αλλού έχουμε σκοπό να πάμε.

  Ο προσεταιρισμός και η εξίσωση μιας διαφορετικής κατάστασης απλά και μόνο επειδή τυγχάνει να έχει ορισμένα κοινά με τη δική μας, ωφελεί συνήθως τον “κατώτερο” της περίστασης. Στο συγκεκριμένο άρθρο, προσομοιάζεται ο ελευθεροτεκτονισμός με τον αναρχισμό. Και μάλιστα το υπογράφει τέκτονας. Αυτός “μιλάει”, αυτός αναφέρει στοιχεία. Η άλλη πλευρά είναι απούσα. Σκέφτομαι λοιπόν το εξής: από άποψη “κοινωνικής αποδοχής”, παρόλο που και οι δύο ιδεολογίες βρίσκονται χαμηλά στη συνείδηση του πλήθους (δε θα αναλύσω τα γιατί), σαφώς και ο “αναρχικός” βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον “μασόνο”. Μήπως λοιπόν το άρθρο είναι μια ύπουλη προσπάθεια, του τύπου “να, έχουμε πολλά κοινά, άρα εμείς οι τέκτονες δεν είμαστε και τόσο κακοί”; Η προσομοίωση δουλεύει και ανάποδα, όπως στη γνωστή "θεωρία των δύο άκρων". Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να εξετάζουμε -εκτός από τα κοινά- το πόσο συγκρουσιακές είναι οι διαφορές.

  Για παράδειγμα, αναφέρει επί λέξει ότι στους τέκτονες απαγορεύεται να εκφράζουν τις προσωπικές τους ιδέες, ιδιαίτερα αν αυτές διαφοροποιούνται από την πεπατημένη. Αυτό είναι σαφής υποταγή στον “κοινό στόχο” (αλλιώς κοπάδι) και κομβικό σημείο που καθορίζει ολόκληρη την πορεία του ατόμου. Αν απαγορεύεται να πεις το διαφορετικό, πόσο πιθανό είναι να το πράξεις; Αποτελεί επίσης δομική αντίθεση σε σχέση με τον μη περιορισμό των ελευθεριών που θέλει ο (καλώς εννοούμενος) αναρχισμός.

  Για τα περί Μπακούνιν που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι καθαρό ad hominem. Ακόμα κι αν πήδαγε την αδερφή του, που λέει ο λόγος, δεν επηρεάζεται η εγκυρότητα ορισμένων κοινωνικών πεποιθήσεών του. Όπως και αντίστροφα -και συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους- το ότι ήταν κάπου “σωστός” δε συνεπάγεται ότι θα ήταν παντού. Έτερον εκάτερον.

  Συμφωνώ επίσης με αυτό που αναφέρει ο Κωνσταντίνος και είναι λάθος που παρατηρείται συχνά σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδεολογικούς χώρους. Οι ιδέες δεν είναι στάσιμες. Γεννιούνται σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και ισχύουν επακριβώς μόνο σε αυτές. Καθώς όμως οι καταστάσεις αλλάζουν, (πρέπει να) προσαρμόζονται και οι ιδέες. Αν δεν το κάνουν, είναι δογματισμοί και θα καταλήξουν νεκρές. Έτσι λοιπόν, είναι άσκοπο και χαζό θα έλεγα να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τη δική μας εποχή σύμφωνα με το τι συνέβαινε παλιότερα, όπως επίσης και να μεταφέρουμε απαράλλαχτες ιδέες από το παρελθόν. Είναι λάθος επίσης να επιχειρούμε να κρίνουμε σύμφωνα με τις δικές μας πεποιθήσεις, εφαρμόζοντάς τες όμως σε καταστάσεις όπου δεν ισχύουν. Χωρίς να είναι de facto καλύτερος ή χειρότερος, ο “απέναντι” δεν εμπνέεται (και άρα δεν περιορίζεται) από την όποια δική μας ιδεολογία. Εμείς κρινόμαστε στα πλαίσια του κόσμου μας κι αυτός στο δικό του. Δε ζυγίζουμε πέτρες με το μέτρο και δε μετράμε απόσταση με το κιλό.

 48. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Mar 28, 2016 03:35 ΠΜ

  @dstilio με proxy & tor θα κάνεις δουλειά μια χαρά.

  @constantinos έχεις γράψει το παραπάνω. Θα ήθελα να υποβάλω δύο ερωτήσεις. Αν χρησιμοποιώ tails, η χρήση του proxy είναι απαραίτητη; Το κατέβασμα και η εγκατάσταση Add-ons στον browser του tor στο tails είναι ασφαλή για την διατήρηση της ανωνυμίας;

 49. Εικόνα Χάρης
  Χάρης (χωρίς επαλήθευση)Απρ 21, 2016 11:14 ΠΜ

  Ρε παιδιά νομίζω πως γίνεται ένα μπέρδεμα στους ορισμούς. Άλλο είναι το Deep Web, και άλλο το Dark Web. Και θα έλεγα ίσως κακώς χρησιμοποιείται ο όρος Dark Web αντί του Dark Net. Θα πω παρακάτω πως τα καταλαβαίνω από την πλευρά μου, και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

  Το Deep Web είναι περιεχόμενο ιστότοπων http, το οποίο δεν μπορεί κανείς να εντοπίσει από μηχανές αναζήτησης εξ' αιτίας του τρόπου που αυτές λειτουργούν. Είναι φυσικό λοιπόν, το επιφανειακό web να αντιστοιχεί σε πολύ μικρό ποσοστό, αφού αναφέρεται στις κεντρικές σελίδες, και υποσελίδες. Ένας δικτυακός τόπος μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες υποσελίδες, fora, άρθρα και ένα σωρό άλλα, που είτε μπορείς να έχεις πρόσβαση, είτε όχι (δεν είσαι μέλος, η είναι επί πληρωμή).
  Ακόμα και το Osarena είναι επιφανειακό web + deep web. Δηλαδή αν βάλεις στο google συγκεκριμένο άρθρο ενός από εμάς, πάει να πει πως θα στο βγάλει, και θα σου πει Osarena; Όχι! Δεν υπάρχει δηλαδή μύθος και μυστήριο όσον αφορά το Deep Web. Απλά, όποιος ενδιαφέρεται, ψάχνει πιο καλά, και πιο εκτεταμένα, πάει στο site, και σκάβει μέσα.

  Το Dark Web τώρα, είναι χώρος ο οποίος αφορά το παράνομο. Γι' αυτό και λέγεται Dark. Αυτό, είτε είναι web ιστότοποι, είτε dark IRC, είτε οτιδήποτε. Ας μην νομιμοποιούμε τώρα όλο τον χώρο του Dark Net, λόγω του απλού ακτιβισμού και της λογοκρισίας. Δεν μπορώ να κάνω δεκτό σαν άνθρωπος, πως δικτυακοί τόποι εκμετάλλευσης ανθρώπων, η βασανιστών ζώων, η κάθε λογής ψυχανώμαλων, εμπόρων όπλων, ναρκωτικών, αναβολικών χαπιών, trafficing, οτιδήποτε όλα αυτά, συναγελάζονται με ακτιβιστές η ιδεολόγους της αναρχίας ή του κομμουνισμού!

  Δέχομαι έναν αγωγό επικοινωνίας κρυπτογραφίας για ιδεολόγους ακτιβιστές, και λογοκριμένους, όπως περίπου την εποχή που τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν στην παρανομία, και οι κομμουνιστές διώκονταν και φυλακίζονταν. Και όταν στην κατοχή, οι Γερμανοί απαγόρευαν το να έχεις ραδιόφωνο, η αν είχες, έρχονταν και στο κλείδωναν να λαμβάνει μόνο τον κατοχικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών (γερμανικό τότε). Τα υπόλοιπα παρανόμου περιεχομένου, και ειδικά των ψυχανωμάλων, τα απορρίπτω ασυζητητί.

  Και μην βάζουμε την περιέργεια, ρε παιδιά το ξέρετε πως η ψυχολογική βλάβη βλέποντας απλά αυτά τα πράγματα, δεν είναι άμεση, είναι όπως το μετατραυματικό στρες. Μετά από καιρό σου εμφανίζονται οι ψυχολογικές επιπτώσεις παρακολούθησης ανώμαλων διαδικτυακών περιεχομένων. Είναι κρίμα να φθείρει κάποιος την ψυχή του προς χάριν όλων αυτών των διεστραμμένων.

  Αφήστε, που όλο το FBI, η NSA, η KYP, εκεί μέσα θα είναι! Θα στήνουν "μαγαζάκια" και όποιον πιάσουνε, την δουλειά τους κάνουν εκείνοι. Σου λέει, α εσύ τι είσαι, α αθλητής, και θες να ψωνίσεις αναβολικά χάπια. Α, μούβαλες και Τορ πουλάκι μου ε; Τσούπ! σ' έπιασα.

  Άσε και το άλλο. Είναι δυνατόν να πάει λογικός άνθρωπος να αγοράσει παράνομο χαπάκι από δαύτους; Να το πιεις και να πεθάνεις; Ρε παιδιά στην δεκαετία του 80' γράφανε οι εφημερίδες πως οι έμποροι βάζανε ότι θέλανε σ' αυτά που πουλάγανε. Πόσοι χάσανε τη ζωή τους εκείνη την εποχή;

  Συγνώμη που χαλάω σε μερικούς τη μανέστρα, μα όπως είπα δεν θέλω να βάζω στο ίδιο τσουβάλι ακτιβιστές, ιδεολόγους αγνούς αναρχικούς, και κομμουνιστές, λογοκρινόμενους με κάθε λογής απόβρασμα που επίσης υπάρχει στο Dark Net. Και πως επίσης δεν θα ενθάρρυνα σερφάρισμα σε δικτυακούς τόπους ψυχανωμάλων. Πρόσφατα διάβαζα στο zoosos, για μερικούς που κακοποίησαν ορισμένα ζώα στο Γαλάτσι. Από κει πέρα παίρνουν ιδέες όλοι αυτοί; Μην το συγχέουμε με την ελευθερία. Το ρώτησες κύριε το ζώο για να το κακοποιήσεις;

 50. Εικόνα Helen
  HelenΑπρ 21, 2016 13:41 ΜΜ

  Δεν είναι ακριβώς λάθος Χάρη. Είναι ορισμοί που δοθήκαν εσκεμμένα και όχι τυχαία.
  Πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα (όσο αφορά την πρόσβαση), μα εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, οριοθέτησης του "νόμιμου" και "μη νόμιμου". Τι είναι αυτά; Ποιος τα ορίζει και γιατί;

 51. Σελίδες

Scroll to Top