BETA

FPV Freerider: Εξομοίωση πτήσης ενός Drone

Εικόνα Alina

Drones είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) ή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Τα drones έχουν την μορφή μικρών ελικοπτέρων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μέσα για να κατασκοπεύουν και να κτυπούν στόχους. Aν και σαν ορολογία μπήκαν πρόσφατα στο λεξιλόγιό μας, κυρίως από τα σχετικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι ούτε κάτι νέο, ούτε και τόσο παιχνίδια. Χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια για πολεμικές επιχειρήσεις και να θυμάστε τα είχαμε δει να δρουν από τους μπάτσους του πλανήτη, τις ΗΠΑ, ενάντια στην Al-Qaeda, ενώ οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ΜΕΙΟ. Αυτές οι μη επανδρωμένες μηχανές κινούνται στον αέρα (πάνω από την επιφάνεια της Γης), στην επιφάνεια της θάλασσας και υπό την θάλασσα, αυτόνομα (χωρίς πιλότο ή κυβερνήτη), προγραμματισμένα ή τηλεκατευθυνόμενα, (αερομοντέλα) σε μορφή μικρού αεροπλάνου ή ελικοπτέρου με έναν ή περισσότερους κινητήρες και έλικες συντονισμένους για πλήρως ελεγχόμενη πτήση από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους, ενώ χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, σε αυτά με σταθερά φτερά, όπως τα αεροπλάνα, και στα ελικοφόρα (όπως τα ελικόπτερα). Για τον προσδιορισμό του αριθμού των κινητήρων ή ελίκων χρησιμοποιείται ο όρος Multicopter ή Multirotor και διαχωρίζονται σε Quadcopter (με 4 έλικες), Hexacopter, Octacopter κλπ.
Σήμερα η χρήση τους είναι ευρεία τόσο για πολεμικούς σκοπούς (αναγνωριστικούς, κατασκοπευτικούς ή και για μεταφορά βομβών) όσο και για ερασιτεχνικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ενώ πλέον έχουν βρει εφαρμογή και στις δυνάμεις καταστολής, δηλαδή από τους μπάτσους σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους προσφάτως και η Ελλάδα.

Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, έχουν ξεπηδήσει και πολλές εφαρμογές προσομοίωσης πτήσης με drones, καθώς και διάφορα παιχνίδια. Επάνω σε αυτό το σκεπτικό, βασίζεται και το FPV Freerider που πρόκειται για ένα quadcopter racing simulator που υποστηρίζει προβολή πρώτου προσώπου (FPV) και οπτική επαφή (LOS) περιλαμβάνοντας τόσο self-leveling, όσο και ακροβατικά, μέσα από 4 διαφορετικά τοπία αυτήν την στιγμή, ενώ στην πορεία θα προστεθούν και άλλα. Δίνει επίσης την δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για τις τιμές των εισροών, την φωτογραφική μηχανή και την φυσική.
Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, OSX, Android και στοιχίζει 4.99 δολάρια, μα δίνει και ένα πλήρες δωρεάν demo με εξομοίωση πτήσης, σ' ένα από τα 4 τοπία που διαθέτει.
Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν σας πως η χρήση του μέσω πληκτρολογίου και mouse είναι περιορισμένη και συνιστάται η χρήση ενός usb controller. Προσωπικά το δοκίμασα με ένα απλό και φτηνό gamepad της Logitech που έχω, και δούλεψε μια χαρά. Λογικά θα δουλέψει σχεδόν με το οποιοδήποτε και μπορείτε να το τσεκάρετε μέσω του demo που διατίθεται.

 

Κατεβάστε το FPV Freerider

Κατεβάστε, ανάλογα το λειτουργικό σας το demo (στο τέλος της σελίδας τα download links) και αφού το αποσυμπιέσετε, τρέξτε το ομώνυμο αρχείο.
Για Linux έχει δυο εκδόσεις, για 32b και 64b συστήματα, που θα πρέπει πρώτα να το κάνετε εκτελέσιμο (δεξί κλικ επάνω του > Ιδιότητες και επιλέξτε να είναι Εκτελέσιμο).

[DOWNLOAD FPV Freerider]

- Πάρτε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί:

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top