BETA

Brutal Legend: ένα dark heavy metal-άδικο παιχνίδι για Linux

Εικόνα Haris

BrutalLegend

Ένα ξεχωριστό παιχνίδι

“Έπαιζα από τις τέσσερις η ώρα το απόγευμα μέχρι την μία μεταμεσονύκτια, νομίζω πως τώρα μπορώ να πω μια αντικειμενική γνώμη, το Brutal Legend είναι το καλύτερο παιχνίδι που έγινε ποτέ” Tim Schafer.

Το Brutal Legend είναι ένα action adventure που παρουσιάστηκε αρχικά από τις Double Find Productions και Electronic Arts για τις πλατφόρμες Playstation 3 και Xbox 360. Εκδόθηκε στα 2009. Στα 2013 έρχεται στις πλατφόρμες Windows, Mac OS και Linux. Παρ' ότι είχε εκδοθεί από την Vivendi games πριν από την συνένωσή της με την Activision, η τελευταία είχε εξαιρέσει το παιχνίδι από το χαρτοφυλάκιο της μετά την συγχώνευση. Αργότερα το πήρε η Electronic Arts μέσα από την Activision και οι δύο τους κατέληξαν σε δικαστική διαμάχη όσον αφορά τον τίτλο αυτόν.

Το στόρι του παιχνιδιού

O Tim Schafer δημιουργός του παιχνιδιού εμπνεύστηκε γι' αυτό από τις προσωπικές του μουσικές εμπειρίες. Ο τίτλος μας παρουσιάζει έναν χαρακτήρα τον Eddie Riggs κιθαρίστα, την φωνή του οποίου υποδύεται ο Jack Black. Είναι άνθρωπος του δρόμου, μουσικός, που αναπάντεχα τηλεμεταφέρεται στην κόλαση του heavy metal. Εκεί, θα παίξει τον ρόλο του σωτήρα της ανθρωπότητας ενάντια σε υπερφυσικά όντα και δαίμονες. Για να τα βγάλει πέρα, θα χρησιμοποιήσει έναν πέλεκυ, και την σχήματος V κιθάρα του, που έχει πλέον μαγικές ικανότητες. Παίζοντας μια σόλο ροκιά όταν δει τα σκούρα, έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν φωτιές, αστραπές, βροντές, κατακρημνίσεις, και άλλα που “παίρνουν τους εχθρούς και τους σηκώνουν”. Ακόμα έχει ένα μαγικό ραβδί.

Η ονομασία για τον Eddie προήλθε από τον Eddie the Head μασκότ των Iron Maiden. Το επίθετο Riggs προήλθε από τον Derek Riggs τον σχεδιαστή της φιγούρας. Η ιστορία ξεκινά καθώς ο Eddie κουρδίζει την κιθάρα του, τραυματίζεται και λίγο αίμα στάζει πάνω σε ένα πετράδι της ζώνης του που τυγχάνει να είναι καταραμένο. Αυτό το πετράδι ήταν η πέτρα του Ormagoden ενός σκανδιναβικού δαίμονα.
Ο Ormagoden ήταν στη σκανδιναβική μυθολογία ο καταστροφέας του αρχαίου κόσμου, και εκείνος που έβαζε φωτιά στον ουρανό. Ο δαίμονας αυτός ξυπνά και μεταφέρει τον Eddie μέσα σε έναν σκοτεινό φανταστικό κόσμο. Ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε από τους αρχαίους τιτάνες. Ο Eddie καταφέρνει να αποκαλύψει τα μηνύματα και να χρησιμοποιήσει την δύναμη των τιτάνων. Φαίνεται λοιπόν πως είναι ο εκλεκτός.

Καθώς ο Eddie φτάνει στο ναό του Ormagoden καταφέρνει να δραπετεύσει, και συναντά την Οφηλία. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από τον Άμλετ. Μαζί πηγαίνουν σε ένα μυστικό βουνό για να δώσουν μάχη με έναν μοτοσυκλετά μπασίστα κιθαρίστα τον Kill Master. Τη φωνή του υποδύεται ο Lemmy Kilmster των Iron Maiden. Αργότερα ο Eddie συναντά την Lita Halflord και τον νεότερο αδελφό της Lars. Αυτοί τον βοηθούν, μαζί και την Οφηλία, να ξεκινήσουν ένα κίνημα αντίστασης κατά του Daviculus (τη φωνή του οποίου υποδύεται ο Tim Curry). Μέσα στον σκοτεινό κόσμο ο Eddie θα ανακαλύψει και άλλες φιγούρες όπως τους Razorfire Boars που είναι τέρατα, καθώς και γιγάντιες αράχνες που κατασκευάζουν χορδές μπάσου αντί για ιστό. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Στο παιχνίδι, ακούγονται φωνές και άλλων μουσικών της heavy metal όπως των Lemmy Klimster, Ozzy Osbourne, Lita Ford και διασημοτήτων όπως Tim Curry. Στη μουσική παίζουν περίπου 100 κομμάτια heavy metal διαλεγμένα από τον Schafer. Οι πωλήσεις του παιχνιδιού πήγαν πολύ καλά καθώς το 2009 μόνο δόθηκαν 224.976 κομμάτια για Xbox, και 145.734 κομμάτια για PS3, φτάνοντας ένα σύνολο 370.710.

Το gameplay

To Brutal legend είναι παιχνίδι δράσης, περιπέτειας τρίτου προσώπου που περιλαμβάνει έναν ανοικτό κόσμο που ο Schafer όρισε σε έκταση 64 τετραγωνικών μιλίων. Ο παίκτης ελέγχει τον πρωταγωνιστή Eddie Riggs. Ο Eddie έχει στην διάθεση του ορισμένα όπλα όπως τον πέλεκυ που λέγεται Separator, την V κιθάρα του που λέγεται Clementine, αυτή μπορεί και έχει τις δυνατότητες να βγάζει μαγικά ξόρκια σε μουσική heavy metal, ακόμα το ραβδί που ο Eddie κατασκευάζει και λέγεται Deuce από το “The druide plow”. Διάφορες αναβαθμίσεις για τα παραπάνω όπλα βρίσκει κανείς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ή αγοράζοντας τες με νομίσματα σε σημεία που λέγονται Motor Forge.

Όλα τα παραπάνω όπλα μπορούν να συνδυαστούν το ένα με το άλλο, και να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους του Eddie. Για παράδειγμα μπορείς να ρίξεις πυροτεχνήματα με την κιθάρα, και στη συνέχεια να χτυπήσεις τον αντίπαλο με τον πέλεκυ. Ο Eddie δεν μπορεί να παίζει συνέχεια κιθάρα καθώς αυτή θα υπερθερμανθεί. Πρέπει μετά να περιμένει να κρυώσει για να την ξαναπαίξει, και να επωφεληθεί από τα μαγικά της. Η κιθάρα μπορεί να δημιουργήσει διάφορα άλλα φαινόμενα και εφέ ανάλογα με τα σόλο που παίζεις, είναι κομμάτια που προξενούν κατάλληλες καταστροφές στους εχθρούς, ή μπορούν να ενδυναμώνουν τους φίλους σου.

Υπάρχουν περίπου 23 κύριες αποστολές μέσα στο σενάριο, και 30 άλλες υπο-αποστολές που ο παίκτης μπορεί να πάρει αν θέλει. Μπορεί επίσης να επιλέξει πραγματικά χεβι μέταλ τραγούδια του Schafer. Μπορούν να παιχθούν από το Deuce's radio. Το Mouth of Metal χρησιμοποιείται για να προσθέτει η αφαιρεί τραγούδια από την συλλογή. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο Eddie συναντά ορισμένους συμμάχους. Κάθε ένας τους μπορεί να κάνει μια ειδική συνεργασία μαζί του. Για παράδειγμα μια πρώτη συνεργάτιδα του είναι η Οφηλία. Ο Eddie μπορεί ακόμα να θέτει υπό τον έλεγχο του ομάδες, όπως τους Headbangers που τους αναθέτει να καταστρέψουν κάποια αγάλματα.

Ο Eddie Riggs μπορεί ακόμα να δημιουργεί μια ομάδα επίθεσης, όπως για παράδειγμα με τους Fan Geysers αυτό το πετυχαίνει με το να παίξει ένα ειδικό σόλο. Ένας άλλος χαρακτήρας που λέγεται Mangus που έχει τον ρόλο του sound guy, μπορεί να τον βοηθήσει να φτιάξει τέτοιες ομάδες. Αφού ο παίκτης δημιουργήσει τον στρατό του, μπορεί να κάνει επίθεση στους αντιπάλους με τον στρατό να παίζει ρόλο minions ή σε συνεργασία με τον ίδιο. Ο Eddie μπορεί να μεταλλαχθεί και σε έναν φτερωτό δαίμονα που μπορεί να πετά πάνω από τις μάχες, δίνοντας οδηγίες ή καθοδηγώντας τις επιθέσεις.

Το παιχνίδι συμπεριλαμβάνει multiplayer mode. Αυτό το mode είναι βασισμένο σε ομάδες και μπορεί να παίξει σαν ένα παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου. Υπάρχει mode φατρίας τέσσερις εναντίον τεσσάρων, που παίζει σε ειδική αρένα έξω από την campaign του single player. Κάθε ομάδα επιλέγει μία φατρία από τέσσερις, αυτό επηρεάζει τους πόρους και τους τρόπους που οι παίκτες μπορούν να επικαλεστούν ξόρκια. Η μια ομάδα υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι της άλλης. Μερικές φατρίες είναι οι Ironheade, αυτοί μοιάζουν με ανθρώπους και ελέγχονται από τον Eddie Riggs, οι Drowning Doom που είναι πλάσματα της μυθολογίας και ελέγχονται από την Οφηλία, και οι Tainted Coil διαβολικές υπάρξεις που ελέγχονται από τον Doviculus.

Συνιστώμενες απαιτήσεις hardware

 • Λειτουργικό: Ubuntu 12.04 LTS με όλα τα updates
 • Επεξεργαστής: Dual core 2,2 Ghz
 • Μνήμη: 2 GB
 • Κάρτα γραφικών: 256 MB, GeForce 220, Radeon HD 4550, Intel HD 4000 Graphics
 • Χώρος στον δίσκο: 9 GB

Η σελίδα του παιχνιδιού στο Steam για κατέβασμα ή αγορά: [DOWNLOAD]

Δύο videos από το παιχνίδι.

Το πρώτο σε Ubuntu 13.04 σε ανάλυση 1920 Χ 1080 με τις παρακάτω προδιαγραφές:

CPU: AMD Phenom II x 4 965 3.4GHz
GPU: Asus Nvidia GTX 680 2GB (Nvidia 313)
RAM: 8GB DDR3 Corsair 1333MHz
OS: Ubuntu 13.04 32Bit

Το δεύτερο video με καλές σκηνές, με κάρτα AMD Radeon HD7770 και οδηγούς Catalyst 13.4-16.

Καλό παίξιμο.


[Πηγή]

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα psyxroskianapodos
  psyxroskianapodos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 03, 2014 09:48 ΠΜ

  Αν και σίγουρα είναι καλύτερο από τα 8 στα 10 παιχνίδια για linux ου κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, δεν παύει να έχει τις αδυναμίες του.
  Στην ουσία είναι ένας αχταρμάς: λίγο action, λίγο open world racing, λίγο strategy. Ανακατώνει πολλά είδη χωρίς να τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά σε κανένα. Ειδικα το strategy κομμάτι είναι ψιλοαπαράδεκτο εδώ που τα λέμε.
  Το soundtrack οκ καλό, αλλά μετά την 20η φορά που ακούς το ίδιο κομμάτι παύει να έχει ενδιαφέρον.
  Αν δεν το έχετε παίξει πάντως παίξτε το, έστω και μόνο για το ρώκ της υπόθεσης.

Scroll to Top