BETA

Gnome Twitch: Φέρτε την πλατφόρμα του Twitch στο desktop σας

Εικόνα apache

Το Twitch, ως γνωστό, είναι η μεγαλύτερη video-πλατφόρμα συνάντησης των gamers από ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερους από 45 εκατομμύρια ανθρώπους να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις. Αποτελεί έναν από τους πιο κεντρικούς άξονες για την πορεία των παιχνιδιών και έτσι εκεί μέσα θα βρείτε από casual gamers, επαγγελματίες παίκτες, προγραμματιστές καθώς και gaming media organizations. Μέσα από παρακολουθήσεις βίντεο, συζητήσεις και διοργανώσεις τουρνουά, το Twitch θεωρείται και όχι άδικα, μια δυναμική κίνηση για την gaming κοινότητα, δημιουργώντας μια συμμετοχική εμπειρία που ξεπερνά το gameplay.
Βέβαια, για να τρέχετε το Twitch, χρειάζεται να το κάνετε μέσω του browser σας κάτι που ίσως δεν είναι τόσο βολικό, μα και σε αρκετές περιπτώσεις ένα ακόμα tab στον browser, θα καταναλώνει ακόμα περισσότερη ram συνολικά.

Και εδώ ακριβώς έρχεται το Gnome-Twitch που δίνει την δυνατότητα να το τρέχετε εκτός του browser σας, απευθείας στο desktop σας. Η εφαρμογή είναι καλοσχεδιασμένη και δεν κάνει εκπτώσεις στην εμπειρία χρήσης ενώ το καλύτερο από όλα, το λογισμικό κάνει χρήση διαφορετικών stream back-ends, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποια streams θα βλέπετε στην desktop εφαρμογή σας.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που προσφέρει μια θαυμάσια εμπειρία για όλους όσους χρησιμοποιούν το Twitch, ενώ για να παρακολουθήσετε ένα stream Twitch fans, δεν θα χρειαστεί να εισάγετε οποιαδήποτε πληροφορία χρήστη. Όταν το Gnome Twitch εκκινεί, τα streams μπορούν να προβληθούν αμέσως. Ωστόσο, για ακόμα καλύτερη και προσωποποιημένη εμπειρία, η σύνδεση με τον Twitch λογαριασμό σας θα ήταν το ιδανικότερο.
Για να παρακολουθήσετε το stream ενός παιχνιδιού, κάντε κλικ στο κουμπί «Games» στο επάνω μέρος του παραθύρου. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα streaming κανάλια που κάνουν αναμετάδοση. Όταν το Gnome Tweak φορτώνει μια ροή, μπορείτε να συμμετέχετε στο chat room, να στείλετε μηνύματα, stickers και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε να κάνατε με την χρήση από την ιστοσελίδα του στον browser σας.

Εγκατάσταση του Gnome Twitch:

Θα το βρείτε στους Διαχειριστές Εφαρμογών σχεδόν όλων των Linux διανομών, κάνοντας αναζήτηση για Twitch και έτσι η εγκατάστασή του είναι ένα κλικ υπόθεση:

Αν τυχόν και δεν δουλεύει πλήρως, τις αναγκαίες εξαρτήσεις του, θα τις βρείτε εδώ και κανονικά όλες βρίσκονται στους Διαχειριστές Εφαρμογών των διανομών σας.

- Σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, αρκεί να εγκαταστήσετε το πακέτο «Ubuntu restricted extras», αν δεν το έχετε ήδη. Περιέχει μερικά μη δωρεάν εργαλεία και βιβλιοθήκες που απαιτούνται, όπως για παράδειγμα ο αποκωδικοποιητής βίντεο H.264. Κατόπιν, μπορείτε να εγκαταστήσετε το gnome-twitch, είτε από το Κέντρο Λογισμικου, είτε μέσω του αποθετηρίου του.
Αυτά για συντομία, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε μέσω του τερματικού κονσόλας σας, με τις εξής εντολές:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
sudo add-apt-repository ppa:samoilov-lex/gnome-twitch
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-twitch

- Σε Arch και παράγωγες διανομές, θα το βρείτε στο AUR: [INSTALL],

- Σε Fedora είναι κάμποση διαδικασία λόγω εξαρτήσεων, οπότε για συντομία από το τερματικό / κονσόλα σας, δίνετε μια-μια, τις ακόλουθες εντολές:

sudo dnf https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release... -y
sudo dnf install gstreamer1-libav
sudo dnf copr enable ippytraxx/gnome-twitch
sudo dnf install gnome-twitch

Σε κάθε περίπτωση, μετά την εγκατάστασή του θα το βρείτε στο μενού σας.

>>> η σελίδα του Gnome Twitch στο Github.

Ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο, αν ασχολείστε με το Gaming.

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Keravnos2
    Keravnos2 (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 04, 2017 23:52 ΜΜ

    καλό αλλά δεν βρίσκω τρόπο να ψάχνω τα Ελληνικά κανάλια μόνο αγγλικά μου βγάζει ξέρει κανείς πως να ψάχνω στα Ελληνικά κανάλια ?

Scroll to Top