BETA

GooniesRM: Το remake ενός ιστορικού παιχνιδιού, βασιζόμενου στην ομώνυμη ταινία

Εικόνα Helen

Η ταινία «The Goonies», σημάδεψε για τα καλά την κινηματογραφική ιστορία στην δεκαετία του 80 και μάλλον λίγοι είναι όσοι δεν έχουν ακούσει για αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια αμερικανική κωμική περιπέτεια παραγωγής 1985 σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ, το σενάριο έγραψε ο Κρις Κολόμπους και την παραγωγή ανέλαβε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το story έχει ως εξής (πληροφορίες από Wikipedia):

Οι «Γκούνις», μια ομάδα φίλων, που ζουν στην Αστόρια, έρχονται αντιμέτωποι με την κατεδάφιση των σπιτιών τους, εξαιτίας της επέκτασης του Astoria Country Club. Ενώ εξερευνούν την σοφίτα του Μίκι, ανακαλύπτουν μια παλιά εφημερίδα μαζί με έναν Ισπανικό χάρτη και ένα κατασκεύασμα που σχετίζονται με την φήμη ενός ξεχασμένου θησαυρού πειρατών κάπου στην περιοχή. Ο Μίκι προσπαθεί να πείσει τους φίλους του και τον αδερφό του να ψάξουν για τον θησαυρό του πειρατή Μονόφθαλμου Γουίλι. Αρχικά διστακτικοί, η παρέα τελικά αποφασίζει να μην ακούσουν τον αδερφό του Μίκι, Μπράντον και να ξεκινήσουν μια τελευταία περιπέτεια των «Γκούνις».

Θα κατευθυνθούν προς την ακτή και θα βρεθούν σε ένα παραθαλάσσιο εγκαταλελειμμένο εστιατόριο που φαίνεται να ταιριάζει με τις συντεταγμένες που έδωσε ο χάρτης. Η παρέα όμως αγνοεί ότι το εστιατόριο, χρησιμοποιείται ως κρυψώνα από μια οικογένεια φυγάδων, τους Φρατέλι. Αφού έρθουν αντιμέτωποι με τους Φρατέλι, οι Γκούνις επιστρέφουν στο εστιατόριο αφού αυτοί έχουν φύγοι και ανακαλύπτουν ποιοι πραγματικά είναι. Έτσι αποφασίζουν να στείλουν τον αδέξιο και χοντρούλη φίλο τους Τσανκ να φέρει βοήθεια. Ωστόσο, οι Φρατέλι επιστρέφουν, αναγκάζοντας τους Γκούνις να χρησιμοποιήσουν μια κρύπτη κάτω από το εστιατόριο για να ξεφύγουν. Οι Φρατέλι πιάνουν τον Τσανκ και τον ανακρίνουν ώστε να βρουν και τους υπόλοιπους Γκούνις. Ο Τσανκ δεν τους λέει τίποτα μέχρι που νυχτερίδες πετάγονται από το εστιατόριο. Βάζουν τον Τσανκ μαζί με τον παραμελημένο και παραμορφωμένο αδερφό Φρατέλι, Σλοθ, ενώ οι υπόλοιποι Φρατέλι ακολουθούν τα ίχνη των Γκούνις.

Καθώς οι Γκούνις διασχίζουν το σπήλαιο, ο Μίκι ανακαλύπτει ότι ταιριάζει με τον χάρτη και πείθει την υπόλοιπη παρέα να συνεχίσουν να το ακολουθούν για να βρουν τον θησαυρό. Θα ξεπεράσουν πολλές φονικές παγίδες που τοποθέτησε ο Μονόφθαλμος Γουίλι και τελικά πέφτουν σε μια λίμνη όπου βρίσκεται το πλοίο του Γουίλι. Ενώ οι άλλοι αρχίζουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με τους θησαυρούς του πλοίου, ο Μίκι ανακαλύπτει τον σκελετό του Γουίλι και τον αναγνωρίζει ως τον πρώτο «Γκούνι», αφήνοντάς του μέρος του θησαυρού ως φόρο τιμής. Ωστόσο, καθώς οι Γκούνις ετοιμάζονται να φύγουν, πιάνονται από τους Φρατέλι, που παίρνουν τον θησαυρό και αναγκάζουν τα παιδιά να πέσουν στην λίμνη. Οι Γκούνις σώζονται από τους Τσανκ και Σλοθ και τους βοηθούν να βγουν στην ακτή. Με τα παιδιά να μην αποτελούν πλέον απειλή, οι Φρατέλι παίρνουν και τον υπόλοιπο θησαυρό. Αυτό ενεργοποιεί μια τελευταία παγίδα, που κάνει την σπηλιά να καταρρέει. Οι Γκούνις μπαίνουν σε μια τρύπα και καταλήγουν στην παραλία. Δύο περαστικοί αστυνομικοί τους εντοπίζουν και φωνάζουν βοήθεια.

Οι Γκούνις σύντομα θα επανενωθούν με τους γονείς του, ενώ οι Φρατέλι συλλαμβάνονται και ο Τσανκ προσφέρεται να πάρει τον Σλοθ στο σπίτι του. Ο Μίκι θα βρει στην τσέπη του ένα σακουλάκι με διαμάντια που πήρε από το πλοίο και ο πατέρας του με μια γρήγορη εκτίμηση, πιστεύει ότι είναι αρκετά για να σώσουν τα σπίτια όλων. Καθώς όλοι πανηγυρίζουν, το πλοίο του Μονόφθαλμου Γουίλι, σαλπάρει στην απέραντη θάλασσα.

Επάνω στην ίδια ιστορία βασίζεται και το remake «The GooniesRM», ένα παιχνίδι που επανέρχεται σχεδόν 30 χρόνια μετά, καθώς μετά την επιτυχία της ταινίας η Datasoft κυκλοφόρησε και το ομώνυμο παιχνίδι, το οποίο επίσης έκανε μεγάλη επιτυχία και παιζόταν στα μηχανήματα εκείνης της εποχής. Μια ομάδα με την ονομασία Sloth Team, το επανέφερε δημιουργώντας ένα πιο σύγχρονο remake του που είναι διαθέσιμο για Linux και Windows.

Κατεβάστε το The GooniesRM:

Ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, μπορείτε να το κατεβάσετε από την download-page του:

[DOWNLOAD The GooniesRM]

Σε Linux, αφού το κατεβάσετε και αποσυμπιέσετε, διπλό κλικ στο ομώνυμο αρχείο (GooniesRM) που θα βρείτε μέσα στον αποσυμπιεσμένο φάκελο.

Μόλις φορτώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε τις πρώτες απλές αποστολές από το σπίτι, οι οποίες φυσικά στην συνέχεια θα δυσκολεύουν:

 
 

>>> Η ιστοσελίδα του GooniesRM.

- Την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, μπορείτε να την δείτε εδώ (StarMovies) ή εδώ (Gamato).

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top