BETA

H Κίνα o στρατός από Hackers και να ο Εχθρός

Εικόνα Maria

Το ότι η Κίνα διαθέτει στρατιές χάκερ, δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν. Όπως το ίδιο δεν εκπλήσσουν οι αντίστοιχες στρατιές (με άλλα ονόματα όμως) των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Ισραήλ. Το γεγονός όμως ότι το παραδέχεται δημοσίως, λένε πως, σοκάρει. Και αυτο το λενε οι τυποι που έχουν δημιουργήσει την ΝSA, Mosant, Στάζι και άλλες τέτοιες "όμορφες" υπηρεσίες:
Πολλές χώρες, μεταξύ αυτών οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία, είχαν υπόνοιες ότι -εδώ και πολύ καιρό- αυτό το κομμουνιστικό έθνος πραγματοποιούσε κυβερνοεπιθέσεις.

Μέχρι τώρα όμως, κάθε φορά που γινόταν κάποια επίσημη διαμαρτυρία, η Κίνα αρνούνταν την οιαδήποτε ανάμειξη.

Αίφνης, η Κίνα αποφάσισε να ανοίξει την «κουρτίνα» που κάλυπτε αυτό το μυστήριο. Στην τελευταία έκδοση του Science of Military Strategy (Επιστήμη της Στρατιωτικής Στρατηγικής) που αναλύει τις κινεζικές στρατιωτικές ενέργειες και σκέψεις, και υποβάλλεται από το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού People's (Liberation Army -PLA) -το οποίο παρεμπιπτόντως διαβάζουν προσεκτικά οι Δυτικοί αναλυτές και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ- αναγραφόταν τα περί για Κίνας κυβερνο-πολέμου του στρατού.

Ο Joe McReynolds από το Κέντρο Πληροφοριών Έρευνας και Ανάλυσης (Center for Intelligence Research and Analysis), εμπειρογνώμονας της κινεζικής στρατιωτικής στρατηγικής, είπε ότι η Κίνα έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι χρησιμοποιεί hackers και μονάδες κυβερνο-πολέμου. Αναφερόμενος μάλιστα στην συγκεκριμένη έκδοση του Science of Military Strategy, την χαρακτήρισε ως τεκμήριο που παρουσιάζεται «μία φορά σε κάθε γενιά» αφού για πρώτη φορά η Κίνα δηλώνει:

Ναι, όντως, διαθέτουμε δυνάμεις δικτύου· και μάλιστα, έχουμε ομάδες τόσο στον στρατό όσο και στην πολιτική.

Να θυμίσουμε ότι το 2013 ο Mandiant, Αμερικανός πράκτορας, δημοσίευσε μια έκθεση εξήντα σελίδων με πληροφορίες για την Μονάδα 61398 -την Κινέζικη hacking ομάδα. Η εν λόγω ομάδα, με έδρα την Σαγκάη, θεωρήθηκε ύποπτη για ζημιές που προκλήθηκαν τόσο σε αμερικανικές εταιρείες όσο και στην αμερικανική κυβέρνηση.

Το δε 2014, οι ΗΠΑ κατέθεσαν ποινική δίωξη εναντίον πέντε Κινέζων στρατιωτικών αξιωματούχων· οι Gu Chunhui, Wang Dong, Wen Xinyu, Huang Zhenyu και Sun Kailiang κατηγορήθηκαν για πειρατεία και είναι οι πλέον καταζητούμενοι Κινέζοι χάκερ του FBI.

 

Τι είδους hacking στρατό έχει η Κίνα;

Σύμφωνα πάντα με τον McReynolds, η Κίνα έχει τρεις μονάδες για στρατιωτικές επιχειρήσεις:

  • Ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις για τον κυβερνοπόλεμο (για αμυντικές και πολεμικές επιθέσεις στο δίκτυο)
  • Εμπειρογνώμονες από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο)
  • Εξωτερικούς φορείς (μη-κυβερνητικούς χάκερ για πόλεμο στον κυβερνοχώρο)

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν συγκεκριμένα στοιχεία για την συμμετοχή της Κίνας στις αντικυβερνητικές δράσεις. Όλες όμως οι προσπάθειες των ΗΠΑ έπεφταν πάντα σε κενό, με την Κίνα να μην δίνει λαβή για περαιτέρω συζήτηση -αρνούμενη την οιαδήποτε ανάμειξη.

Πηγή


Βέβαια, από το 2011 ακόμα -σε συνέντευξη που έδωσε, στους Times, πρώην στρατηγός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού- η Κίνα είχε παραδεχτεί ότι για αμυντικούς σκοπούς έχει στον στρατό της μια μονάδα (ονόματι Blue Army) από 30 hackers.

Το Πεντάγωνο μάλιστα -τώρα- παρέθεσε και την προηγούμενη έκδοση (PDF) του Science of Military Strategy, που δημοσιεύθηκε το 1999, όπου φαίνεται ότι στην συνολική θεώρηση που έχει η Κίνα περί πολέμου περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο. Το γιατί κυκλοφορεί ξανά φέτος (2015) -ακριβώς το ίδιο- δεν το γνωρίζουμε, μα έχουμε μια.... υποψία. Εσείς; [Η NSA hack-άρει την Κίνα, ισχυρίζεται ο Edward Snowden] - [Το FBI στέλνει malware υψηλής τεχνολογίας στο email ύποπτου "τρομοκράτη"].

Ας θυμηθούμε τι μας έλεγαν τότε τα... τέρατα της «ενημέρωσης» που μας ενημερώνουν ειδησιο-γραφικά:

Μα όλα οκ. Ο εχθρός δημιουργήθηκε, είναι εξ' ανατολών, είναι κομμουνιστικός και έτοιμος να κάνει κακό στην καλή «πολιτισμένη» δύση. Άρα, πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ακόμα -ελέγχου, καταστολής, τερματισμού της ιδιωτικότητας, για το δικό μας καλό, από τις στρατιές των κομμουνιστών hackers που εποφθαλμιούν το Farm Vile μας στο Facebook. Και, συν τ' άλλα, η Κίνα πρέπει να γίνει ακόμα πιο φτηνή για τις δυτικές πολυεθνικές....

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top