BETA

Hack.chat· για να δημιουργήσετε το δικό σας Chatroom σε 5 δευτερόλεπτα

Εικόνα Maria

Η συνομιλία (το chat) μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου ήταν η πλέον δημοφιλής υπηρεσία από το 1988, τότε που δημιουργήθηκε το IRC· ένας υπέροχος τρόπος για να μιλάτε με ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο για τα πάντα, αφού επιτρέπει σε ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο να λάβουν μέρος σε συζητήσεις. Είναι το μέρος όπου το Internet ζωντανεύει! [Δείτε περισσότερα: Τι είναι και η βασική χρήση του IRC.]

Από τότε, μέχρι και σήμερα, το chat (η διαδικτυακή συνομιλία με αποστολή μηνυμάτων κειμένου) στα Chatrooms (στους χώρους συζήτησης) συνεχίζει να προσελκύει τον κόσμο μιας και είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που συνήθως έχουν κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι.

Βέβαια, εν έτει 2016, έλλειψη εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων δεν υπάρχει. Τουναντίον, είναι τόσες πολλές οι υπηρεσίες που προσφέρουν «δωρεάν» chat.
Είναι που οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά τον εθισμό των ανθρώπων σε τέτοιους είδους υπηρεσίες επικοινωνίας· βλέπε Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, IM («Instant Messaging», ελληνιστί «άμεσα μηνύματα») στο Twitter, Hangouts (τηλεδιασκέψεις) και ένα σωρό άλλες αντίστοιχες εφαρμογές.

Η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να υπάρχει κανείς έλεγχος, καμία παρακολούθηση, καμία καταστολή. Τα όσα λένε οι άνθρωποι μεταξύ τους σαφώς και πρέπει να μένουν ανάμεσά τους και να μην χρησιμοποιούνται από τρίτους. Αντ' αυτού, ζούμε σε μια εποχή όπου η ιδιωτικότητά μας παραβιάζεται ασύστολα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τίποτε δεν είναι ασφαλές και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν υποκλέπτονται οι συνομιλίες του.

Εδώ, λοιπόν, την λύση έρχεται να δώσει το είναι που μπαίνει το Hack.chat, μία δωρεάν υπηρεσία, ανοιχτού κώδικα, για ασφαλείς συνομιλίες. Το Hack.chat χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS, που σημαίνει ότι η επικοινωνία σας είναι κρυπτογραφημένη.
Ο δημιουργός του, ο Andrew Belt, υπόσχεται πως οι servers του Hack.chat δεν αποθηκεύουν κανένα απολύτως στοιχείο, μα ούτε και κάποια συζήτηση. Έτσι, εξασφαλίζεται η διασφάλιση του απορρήτου σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Μπορείτε, αν θέλετε, να δημιουργήσετε το δικό σας chatroom απευθείας από τον browser σας. Σημειωτέον πως το chatroom («δωμάτιο» / χώρος επικοινωνίας) που δημιουργείτε, αυτοκαταστρέφεται αμέσως μόλις τελειώσει το chat (η συνομιλία σας). Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε το Hack.chat, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για παραβίαση της ιδιωτικής σας ζωής.

 

Πώς να δημιουργήσετε άμεσα διαθέσιμο chatroom με το Hack.chat

Είναι απλούστατο στην χρήση του αφού δεν χρειάζεται ούτε λογαριασμό να δημιουργήσετε, ούτε να κάνετε εγγραφή.

Βήμα 1:

Δεν έχετε παρά να μεταβείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:

Στο παραπάνω url, όπου «your-channel», πληκτρολογείτε το όνομα που θέλετε να δώσετε στο δικό σας Chatroom (στο κανάλι σας) στο οποίο θέλετε να συνομιλήσετε (το ερωτηματικό το βάζετε κανονικά και αμέσως μετά, το κανάλι επικοινωνίας). Στην περίπτωσή μας, επιλέξαμε το όνομα OSarena:

Αυτό που κάνετε δηλαδή, είναι να δημιουργήσετε το δικό σας κανάλι επικοινωνίας - απλά, γράφοντας αμέσως μετά το

το όνομα που θέλετε για το δικό σας κανάλι συνομιλίας).

 

Βήμα 2:

Αμέσως θα σας ζητηθεί να επιλέξετε και ένα nickname (ψευδώνυμο), με το οποίο θα εμφανίζεστε:

Κλικ στο OK και είστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε την συνομιλία:

 

Στον χώρο που εμφανίζεται από κάτω, πληκτρολογείται το μήνυμά σας:

 

Τόσο απλό. Ο οιοσδήποτε θέλει να συνομιλήσει μαζί σας, δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει ακριβώς το ίδιο url, στην περίπτωσή μας είναι το:

Επειδή το κανάλι που δημιουργήσατε είναι ιδιωτικό και ούτε το όνομά του αλλά ούτε και τα δεδομένα του δεν αποθηκεύονται πουθενά, δεν υπάρχει περίπτωση να διεισδύσει κάποιος τυχαίος στο δικό σας Hack.chat.

 

Άλλα χαρακτηριστικά

- Αν πάτε τον δείκτη του ποντικιού στο δεξί μέρος της σελίδας, θα εμφανιστεί μια πλαϊνή μπάρα:

Η μπάρα αυτή έχει λίγες και σαφείς επιλογές, όπως το αν θέλουμε να ενημερωνόμαστε για το ποιος μπήκε ή βγήκε από το chat, να καθαρίσουμε το ιστορικό, και να επιλέξουμε χρωματικό μοτίβο. Αυτές τις επιλογές μπορεί να τις διαχειριστεί όπως θέλει ο κάθε συμμετέχων στο chat.
 

- Το Hack.chat έχει και έτοιμα κανάλια επικοινωνίας (θα τα βρείτε και στην σελίδα του, μα φαίνονται και πιο κάτω όπως θα δείτε), αν θέλετε, για παράδειγμα, να μπείτε και να τα δοκιμάσετε· να συνομιλήσετε για μαθηματικά (?math), για φυσική (?physics), για χημεία (?chemistry), για τεχνολογία (?technology), για προγραμματισμό (?programming), για παιχνίδια (?games), είτε απλά για ψυχαγωγία και για να χαλαρώσετε (?lounge).

Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ πάνω σε κάποιο από αυτά και να προσθέστε το «όνομά» / ψευδώνυμό σας (nickname).
 

Hack.chat και ξερό ψωμί

Όπως λένε και οι ίδιοι στην σελίδα τους:

Welcome to hack.chat, a minimal, distraction-free chat application.

Channels are created and joined by going to https://hack.chat/?your-channel. There are no channel lists, so a secret channel name can be used for private discussions.

Here are some pre-made channels you can join:

?lounge ?meta
?math ?physics ?chemistry
?technology ?programming
?games ?banana 
And here's a random one generated just for you: ?t7qk9kaj

Server and web client released under the GNU General Public License.

No message history is retained on the hack.chat server.

που σημαίνει:

Καλώς ήρθατε στο hack.chat, μία απλούστατη, χωρίς περισπασμούς, εφαρμογή συνομιλίας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλια και να συνομιλήσετε, μεταβαίνοντας στην διεύθυνση https://hack.chat/?your-channel. Δεν υπάρχουν λίστες καναλιών και, ως εκ τούτου, είναι μυστικό το όνομα του καναλιού, μπορώντας να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικές συζητήσεις.

Ορίστε και μερικά έτοιμα κανάλια στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε:

?lounge ?meta
?math ?physics ?chemistry
?technology ?programming
?games ?banana 
Και αυτό είναι ένα τυχαίο κανάλι που δημιουργήθηκε μόνο για εσάς: ?t7qk9kaj

Τόσο ο Server - που φιλοξενεί τις συζητήσεις (κανάλια) -, όσο και ο web client (για να συνδεθείτε στον server και να συζητήσετε) διατίθενται βάσει της GNU General Public License.

Δεν διατηρείται ιστορικό μηνυμάτων στον server (διακομιστή) της hack.chat.
 

Σημείωση: Το τελευταίο κανάλι, το ?t7qk9kaj,  μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν δεν θέλετε να κάνετε το βήμα Νο1, οπότε θα γράψετε απευθείας το nickname (ψευδώνυμό) σας με το οποίο θέλετε να εμφανίζεστε.

 

 

Εφαρμογές Android:
https://goo.gl/UkbKYy
https://goo.gl/qasdSu

>>> ο κώδικάς του στο github
>>> η ιστοσελίδα του Hack.chat

Βέβαια, όσο καλό και αν είναι, όσο και αν προτείνεται από κοινότητες και ανθρώπους που ασχολούνται με «άλλες» πλευρές του διαδικτύου, θα πρέπει να βασιστούμε στον λόγο του ανθρώπου που έχει τον server.
Όπως και να έχει όμως, το Hack.chat, είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία.

>>> Δείτε και ένα μικρό βίντεο για το Hack.chat:

 

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Ανώνυμος
    Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Mar 10, 2016 12:15 ΜΜ

    Βέβαια, όσο καλό και αν είναι, όσο και αν προτείνεται από κοινότητες και ανθρώπους που ασχολούνται με «άλλες» πλευρές του διαδικτύου, θα πρέπει να βασιστούμε στον λόγο του ανθρώπου που έχει τον server.
    ...αυτό...
    Από την άλλη , θα μου πεις , από το τίποτε κάτι είναι κι αυτό .

Scroll to Top