Πως να αλλάξετε το μέγεθος του κέρσορα σας

Δημοσιεύτηκε από

Ο κέρσορας (cursor), είναι ένα σημαντικό μέσο της αλληλεπίδρασης μας με το σύστημα μας. Αρκετές οι φορές που δεν μας ικανοποιεί το μέγεθος του (η εμφάνιση του είναι κάτι διαφορετικό που επισης μπορούμε να βάλουμε άλλον κέρσορα -δείτε πως, αν δεν ξέρετε-).

Aν όπως και να έχει, δεν σας ικανοποιεί το υπάρχον μέγεθος του κέρσορα σας και θέλετε να το αυξομειώσετε, είναι κάτι απλό:

1. Εγκαταστήστε το dconf-tools, αν δεν το έχετε ήδη. Θα το βρείτε στα αποθετήρια των διανομών σας (Κεντρο Λογισμικού, Synaptic, κλπ) η αν θέλετε, μπορείτε μέσω τερματικού/κονσόλας, με την παρακάτω εντολή:

sudo apt-get install dconf-tools

2. Μετά ανοίξτε το, δίνοντας την εντολή:

dconf-editor &

3. Από την αριστερή στήλη, στο παράθυρο που θα σας ανοίξει, περιηγηθείτε στο:

org => Gnome => desktop => interface

4. Από το δεξί μέρος, εντοπίστε την επιλογή: cursor size και αλλάξτε το μέγεθος του, κάνοντας κλικ επάνω του και γράφοντας τον αριθμό που θέλετε (το default συνήθως ειναι 22 με 24):

5. Αποθηκεύστε την αλλαγή, κλείστε το παράθυρο των ρυθμίσεων και κάντε αποσύνδεση (αν δεν δείτε την αλλαγή, θα γίνει σίγουρα με την επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή σας).

1 Comment

  • Αυτό που μου αρέσει σε εσάς, είναι πως όποιος θέλει να βρει το οτιδήποτε, όσων αφορά το Linux πάντα, αλλά και όχι μόνο, μπορεί να το βρει εδώ! Ένα μεγάλο μπράβο! Όχι γιατί το άρθρο τα σπάει, αλλά για την τόσο μεγάλη θεματολογία και ποικιλία θεμάτων! ειλικρινά ,σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς για την τόσο κοπιαστική δουλειά που κάνετε για να προσφέρετε γνώση σε εμάς! Γνώση, πότε σημαντική και πότε όχι τόσο σημαντική. Όλα έχουν την αξία τους και την σημασία τους.

Leave a Reply

— required *

— required *


+ 1 = six