Πως να κάνετε reset το Unity

Δημοσιεύτηκε από

Οι περισσότεροι που γνωριζω και έχουν εγκατεστημένο Ubuntu (και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, μα κυρίως με την 64b έκδοση), μετά από κάποιο καιρό νοιώθουν το περιβάλλον εργασιας του Unity πιο βαρύ, με αργές ανταποκρίσεις του dash, όχι και τόσο καλή συμπεριφορά του launcher (αν υπάρχει απόκρυψη) και άλλα.
Έχουν τύχει περιπτώσεις που για να μαζευτεί ήθελε πολύ δουλειά, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις η πιο καλή λυση είναι reset και επαναφορά στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
Στην κατάσταση δηλαδή που ήταν το Unity (το γραφικό περιβάλλον), αμέσως μετά την εγκατάσταση του.

Η διαδικασια είναι απλή και θα την πάμε μέσω τερματικού. Ανοιξτε το και δώστε την παρακάτω εντολη, πατώντας Enter και τον κωδικό σας που θα ζητηθεί:

sudo apt-get install dconf-tools

Με αυτήν εγκαταστήσαμε το dconf-tools. Αν το έχετε ήδη, προσπεράστε το και προχωρήστε στο επόμενο βημα:

dconf reset -f /org/compiz/

Κάναμε reset το Unity και το Compiz.
Τώρα κάντε μια επανεκκίνηση το γραφικό περιβάλλον του Unity:

setsid unity

Μπαίνοντας και πάλι, θα το βρείτε οπός ήταν στην αρχή.

5 Comments

  • Τα έκανα όπως τα λες αλλά δεν άλλαξε κάτι.

  • Constantinos και εγω απογοητευτικα απο την 64μπιτ κυριως με unity, ο 32 μπιτ καλυτερο αλλα βαρυ και αυτο, πλεον το ουμπουντου πηγε στο παταρι (τουλαχιστον για την ωρα!)

  • Πάντως το ότι συζητάμε τέτοια θέματα είναι θετικό. Παλιά ήταν μέγα ταμπού και έσχατη προδοσία να πεις ότι παρατήρησες επιβράδυνση στην απόκριση ενός linux.
    Τα κλισέ του τύπου http://www.whylinuxisbetter.net/ δεν κάνουν καλό.

    • Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το ubuntu με το unity 3d από την έκδοση 12.04 και 12.10 beta2 που τεσταρα είναι απλά για το καλάθι των αχρήστων. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια θα το ξανατεστάρω.

Leave a Reply

— required *

— required *


two + 5 =