BETA

XBMC: Διορθώστε το σφάλμα: "Script failed! : addon.py" [Errno 97]

Εικόνα constantinos
Tags: 

Ένα σφάλμα που μπορεί να σας παρουσιάσει το XBMC, είναι το εξής:

Script failed! : addon.py

και αυτό δυστυχώς είναι συνηθισμένο και όσο και αν περιμέναμε δεν φάνηκε κανένα update που να το διορθώνει αυτό. Screenshot-3

Πώς διορθώνουμε αυτό το σφάλμα:

Στην ουσία το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, μα θα αναφερθώ σε Linux, καθώς δεν μπορώ να ξέρω απ' έξω ποια είναι η διαδρομή του αρχείου που πρέπει να επέμβουμε για να το διορθώσουμε σε Windows και OSX (αν και στο δεύτερο είναι σχεδόν αντίστοιχο με του Linux). Η επέμβαση θα πρέπει να γίνει στο αρχείο με τ' όνομα: xbmc.log. Αυτό θα το βρείτε μέσα στον προσωπικό σας φάκελο και βρίσκεται στον κρυφό φάκελο .xbmc. Ανοίξτε λοιπόν τον προσωπικό σας φάκελο με τον File Manager σας και πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl και Η (Ctrl+H) ώστε να εμφανιστούν οι κρυφοί σας φάκελοι. Πηγαίνετε προς τα κάτω και εντοπίστε τον φάκελο: .xbmc. Ανοίξτε τον θα δείτε εκεί μέσα και έναν φάκελο με τ' όνομα: temp. Ανοίξτε και αυτόν και εκεί πέρα θα δείτε και το αρχείο που ζητάμε: xbmc.log: Screenshot-3 Ανοίξτε το και αυτό και εντοπίστε την λέξη:

Errno

η οποία θα πρέπει να είναι (συνήθως), προς το τέλος του αρχείου. Σημειώστε τον αριθμό του λάθους και τι λέει στη συνέχεια (την περιγραφή του σφάλματος). Αυτά τα Errno σφάλματα, μπορεί να είναι διαφόρων ειδών, όμως το πιο συνηθισμένο είναι αυτό που λέει:

urlopen error [Errno 97] Address family not supported by protocol

που συνήθως παρουσιάζεται στο torrent addon (δείτε σχετικά). Όπως μπορείτε να δείτε, η περιγραφή μπορεί να ρίξει λίγο φως σχετικά με το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζετε, ωστόσο για τους αμύητους αυτό μπορεί να είναι ασυναρτησίες και να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Παρ' όλα αυτά, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με το σφάλμα που βγάζει, θα δώσει άμεσες λύσεις. Η διαδικασία συνήθως είναι παρόμοια με αυτήν που θα περιγράψουμε πιο κάτω για το σφάλμα [Errno 97] που είναι και το πιο σύνηθες:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το: etc, στις εντολές, έχει ένα κενό: e tc, και αυτό επειδή κάποιο από τα μέσα αυξημένα μέτρα ασφαλείας του server, την θεωρεί ως κακή (για αυτόν). Μέχρι να διορθωθεί αυτό την δίνουμε έτσι, επομένως, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τo κενό, όταν γράψετε την εντολή, αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα.

1. Εδώ θα πρέπει να κανουμε μια επέμβαση στο αρχείο: /hosts που βρίσκεται στην διαδρομή:

/e tc > /hosts

Screenshot-4 2. Ανοίξτε λοιπόν αυτόν τον φάκελο (e tc) με δικαιώματα root. Ορισμένες διανομές (πχ το Mint) έχουν την επιλογή στο δεξί κλικ επάνω σε έναν φάκελο, προκειμένου να ανοίξει με δικαιώματα root (διαχειριστή). Άλλη λύση είναι να δώσετε μια εντολή του στυλ:

sudo nautilus

το σκέτο sudo, δεν είναι και το πιο σωστό, μα στην περίπτωσή μας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Φυσικά το nautilus, θα το αλλάξετε με τον File Manager που έχει η διανομή σας. Πιο γρήγορα μπορείτε να ανοίξετε αυτό το αρχείο (hosts), με τον κειμενογράφο σας, ως root, με την εντολή (στο τερματικό σας):

sudo gedit /e tc/hosts

και εδώ το gedit, θα το αλλάξετε με τον κειμενογράφο που χρησιμοποιεί η διανομή σας ή αυτόν που δουλεύετε. 3. Δείτε αν υπάρχει μια γραμμή η οποία ξεκινά με:

0.0.0.0

Screenshot-5 εάν υπάρχει, μπροστά της θα έχει ένα καγκελάκι (#). Αφαιρέστε το και μετά αποθηκεύστε το αρχείο με αυτή την αλλαγή. Η διόρθωση θα γίνει άμεσα και αν ανοίξετε το XBMC σας μετά από λίγο, το πρόβλημα θα έχει πλέον λυθεί:

 • Σχόλια

8 Comments:

 1. Εικόνα oxide
  oxide (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 15, 2014 17:30 ΜΜ

  Μπορείτε να βρείτε και τη λύση με το vimeo add on που πολύς κόσμος έχει πρόβλημα?

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 15, 2014 21:26 ΜΜ

  Και ούτε πρόκειται να δουλέψει ποτέ καλά το vimeo στο xbmc, είναι θέμα των αλλαγών που κάνει συνεχώς η σελίδα. Γι' αυτό και δεν υπάρχει λύση ποτέ. Ακόμα και αν βρεθεί σε λίγες ημέρες θα ξανασπάσει.

 3. Εικόνα Μανος Τ.
  Μανος Τ. (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 16, 2014 00:56 ΠΜ

  Και γω ειμαι περιεργος τι εννοεις. Και κυριως ποιος ειπε και απο ποτε πως δεν υπαρχει το 127.0.0.1 στο hosts?
  Ισως το αρχειο να εχει μια διαφορετικη μορφη απο διανομη σε διανομη σε διανομη, μα στην ουσια λεει τα ιδια πραγματα.
  π.χ:

  ::1 ip6-localhost ip6-loopback
  fe00::0 ip6-localnet
  ff00::0 ip6-mcastprefix
  ff02::1 ip6-allnodes
  ff02::2 ip6-allrouters

  κ.λπ-κ.λ.π-κ.λ.π

  Και αν θες μου λες και εμενα τι να κανω επειδη οντως επαιζε η γραμμη 0.0.0.0 (λογω xbmc)που μολις την εκρυψα με το # διορθωθηκε και προβλημα με το p2p addon.
  Μα προφανως, ασχετα αν δουλεψε θα ειναι λαθος ε;
  Θες να μου πεις εσυ το σωστο να το διορθωσω (ασχετα αν δουλευει) με το πιο πανω;
  ε, ρε φιλε;
  Και γιατι ρε φιλε και οι τυποι του xbmc, λενε το ιδιο με εδω;
  ε, ρε φιλε;

 4. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙουν 16, 2014 00:56 ΠΜ

  σε καποιες περιπτωσεις χρησιμοποιειται και το 0.0.0.0, που και αυτο ουσιαστικα ειναι σαν το 127.0.0.1. απλα εχει διαφορα, οτι αν τρεχεις καποιον σερβερ, και βαλεις αυτο, ο σερβερ "ακουει" σε καθε μηχανημα που ειναι συνδεμενο στο δικτυο. ενω το 127.0.0.1 μπλοκαρει τη συνδεση μονο στο ιδιο μηχανημα, αποκλειοντας εξωτερικες συνδεσεις.

  το 0.0.0.0 δεν υπαρχει απο default αλλα μπαινει σε περιπτωσεις που χρειαζεται, σε καποιον σερβερ για παραδειγμα, αρκει αυτος να εχει ρυθμιστει να "ακουει" σε αυτη τη διευθυνση. ισως και το xbmc να εχει καποια λειτουργια που να χρειαζεται να "ακουει" σε εισερχομενες συνδεσεις στο ιδιο δικτυο.

  ναι, το localhosts κανονικα ειναι οντως καπως ετσι:...

  127.0.0.1localhost
  127.0.1.1DarkGoth

  αλλα δεν δημιουργειται προβλημα αν προσθεσεις και το 0.0.0.0.

  για την ακριβεια ενα καλα στημενο localhosts ειναι καπως ετσι:...

  127.0.0.1localhost
  127.0.1.1DarkGoth
  # start of list of blocked hosts
  127.0.0.1unwanted.spywaresite.com
  127.0.0.1useless.crapsite.com
  127.0.0.1lousy.scamsite.com
  # end of list of blocked hosts
  # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
  ::1localhost ip6-localhost ip6-loopback
  fe00::0ip6-localnet
  ff00::0ip6-mcastprefix
  ff02::1ip6-allnodes
  ff02::2ip6-allrouters
  ff02::3ip6-allhosts

 5. Εικόνα kostas
  kostas (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 16, 2014 00:16 ΠΜ

  Ρε φίλε το Hosts στο localhost πάντα έχει το 127.0.0.1....
  Τι είναι αυτά λές ?

  Δεν υπάρχει η γραμμή που λές τόσο στα Winodws όσο και σε Linux !

 6. Εικόνα Helen
  HelenΙουν 16, 2014 00:25 ΠΜ

  Ρε φίλε, επειδή λείπει ο συντάκτης σου απαντώ εγώ:
  ποιος είπε πως δεν υπάρχει από default το 127.0.0.1;
  Και που στα κομμάτια σου λέει, για το 127.0.0.1;

  Διάβασες τι λέει και σε τι αναφέρεται το άρθρο; Έκανες και καποια αναζήτηση στο διαδίκτυο να δεις τι λένε για αυτό και αν λένε κάτι άλλο;
  Έκανες τον κόπο να πας στο xbmc wiki;

  Άντε για προσέξτε λίγο με την αγένεια σας, ορισμένοι εξυπνάκηδες. Επειδή εσείς μπορεί να να έχετε άλλα ζόρια δεν σας φταίνε οι άλλοι. Αν δεν σου αρέσει και δεν μπορεί μην το κάνεις. Γκε-γκε; Δεν σε έπιασε κάνεις από τον λαιμό να το κάνεις. Ή δώσε μας εσύ που το κατέχεις την σωστή λύση αν λες πως αυτή είναι λάθος (άσχετα βέβαια αν σε εμάς έπιασε).
  Το screenshot ΔΕΝ το βλέπεις; Θες να το κανουμε μεγένθυση;

 7. Εικόνα kiros
  kiros (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 21, 2014 04:37 ΠΜ

  Εγω που εχω windows 8.1 τι να κανω ?

 8. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 22, 2014 16:28 ΜΜ

  Λογικά τα ίδια, κάπου μέσα στο C:/ProgramFiles θα είναι αυτό το αρχείο.

Scroll to Top