BETA

Ξεπεράστε το πρόβλημα με μπλοκαρισμένες εντολές και λέξεις στην σελίδα σας

Εικόνα Panos M

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων, βρίσκεται σε sharehost, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές, να έχουν πρόβλημα με κάποιες λέξεις, οι οποίες και πάλι αφορούν κατά κύριο λόγο εντολές.
Εντολές που δίνονται από τεχνολογικές σελιδες, όπως το osarena και πλήθος άλλων σε ολόκληρο τον κόσμο, για διεργασίες μέσω τερματικού/κονσόλας, κάτι σύνηθες σε σελίδες με αντικείμενο το Linux, μα και άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως OSX, FreeBSD, μα και αλλα Unix-based λειτουργικά συστήματα, καθώς και με Android, μα ορισμενες φορές και με Windows, όταν δίνονται κάποιες οδηγίες για εντολές μέσω prompt που μπορεί να περιλαμβάνουν "κακές" εντολές.
Αυτές οι εντολές βέβαια, θεωρούνται κακές, από τον server τον οποίον φιλοξενείται η σελίδα, καθώς κάποιες μπορεί να τις θεωρήσει ως επιθετικές προς αυτόν.
Ανάλογα τα επίπεδα ασφαλείας που έχει, αυτές οι εντολές ποικίλουν, μα ένα σύνηθες φαινόμενο, είναι η εντολή w-get ή άλλες που περιλαμβάνουν το e tc.
Όπως βλέπετε, αυτές τις δυο εντολές, τις γράφω την μεν μια με παύλα και την άλλη με κενό.
Θα έχετε προφανώς δει και σε καποια άρθρα τις τελευταίες ημέρες κάτι τέτοια:

ScreenshotScreenshot-1

Οκ, αυτό είναι ένα ημίμετρο, μα σίγουρα όχι και το πιο καλό. Τι κάνουμε όμως, αν αυτό αργεί να διορθωθεί από τον Hοsting που βρίσκεται η σελίδα μας;
Υπάρχουν κάποιες "λύσεις", οι οποίες όμως, δεν θα αρέσουν σε αυτούς που σας παρέχουν τον server και υπάρχει πιθανότητα και να σας ban-άρουν, οπότε δεν τις συζητάμε καν.
Οπότε, πάμε σε μια άλλη λύση, μπακαλίστικη μεν, μα αποδοτική και δεν χρειάζεται οι χρήστες να διορθώσουν την εντολή, μα να την κάνουν copy-paste, όπως συνήθως.
Αυτό που θα κάνουμε, είναι χρήση ASCII και συγκεκριμένα HTML ASCII, αλλάζοντας έναν χαρακτήρα από την "κακιά" εντολή, με έναν αντίστοιχο html acii χαρακτήρα.

ή

INFO: Οι αριθμοί είναι η γλώσσα των υπολογιστών. Για να επικοινωνήσουν με τα προγράμματα (και με άλλους υπολογιστές), οι υπολογιστές μετατρέπουν χαρακτήρες και σύμβολα σε αριθμητικές αναπαραστάσεις.

Στη δεκαετία του 1960, η ανάγκη για τυποποίηση οδήγησε στη δημιουργία του Αμερικανικού Τυπικού Κώδικα για την Ανταλλαγή Πληροφοριών (ASCII) (προφέρεται ασκ-κι). Ο πίνακας ASCII περιέχει 128 αριθμούς που εκχωρούνται σε αντίστοιχους χαρακτήρες. Ο ASCII παρέχει στους υπολογιστές έναν τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποθηκεύουν και να κάνουν ανταλλαγή δεδομένων με άλλους υπολογιστές και προγράμματα.

Το κείμενο που έχει μορφοποιηθεί σε ASCII δεν περιέχει πληροφορίες μορφοποίησης όπως έντονη γραφή, πλάγια γραφή ή γραμματοσειρές. Εκτός από την πληκτρολόγηση ενός χαρακτήρα στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα χαρακτήρων του συμβόλου ως μια συντόμευση, ή όταν κάποιο σύμβολο δεν είναι διαθέσιμο στο πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείτε.

Ίσως κάποια στιγμή να διαβάσατε κάποια αγγελία για μια θέση εργασίας όπου ο εργοδότης ζητά τα βιογραφικά σημειώματα των ενδιαφερόμενων να υποβάλλονται σε μορφή ASCII. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το αν στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με φαξ ή σε ένα τυπωμένο αντίγραφο, ο εργοδότης δεν επιθυμεί το βιογραφικό σας να περιέχει καθόλου ειδική μορφοποίηση. Το κείμενο που μορφοποιείται με ASCII λειτουργεί καλά με το λογισμικό σάρωσης Οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR), και οι μεγάλες εταιρείες το χρησιμοποιούν συχνά για τη σάρωση βιογραφικών σημειωμάτων.

Screenshot-2
Screenshot-3
Και για να το δούμε, στην πράξη, αν θέλουμε να δώσουμε την εντολή: w-get, κανονικά, χωρίς την παύλα, κάνοντας χρήση ενός acii, χαρακτήρα για το πρώτο γράμμα, το w, θα δίναμε κάτι τέτοιο:

wget

Kαι επειδή σίγουρα, είναι αδύνατον να τους γνωρίζετε και τους θυμόσαστε, υπάρχουν πολλές λίστες στο διαδίκτυο και ορίστε μια από αυτές: HTML ASCII Reference.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως άλλον χαρακτήρα έχουν τα κεφαλαία γράμματα και άλλον τα μικρά.

Ίσως να μην είναι η ιδανική λύση, ωστόσο είναι ένα μέτρο, μέχρι να βρείτε μια λύση με την εταιρεία που έχετε το hosting.
Αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας, καθώς είναι τεράστιες οι επιθέσεις που δέχονται καθημερινά οι servers και οι σελιδες που φιλοξενούνται σε αυτούς, για προστασία και μόνο.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top