BETA

Blackphone: Ευκαιρία, από $629 μέχρι $879, θα κοστίζει η Ιδιωτικότητα!

Εικόνα Helen

Screenshot-2 Αυτό που συμβαίνει θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί σαν "το μεγαλείο του καπιταλισμού". Η ιδιωτική ζωή σε οποιαδήποτε σημείο, έχει πάψει να υφίσταται, προς όφελος των πολυεθνικών (πρωτίστως και των κρατικών υπηρεσιών αμέσως μετά), ένα από τα πιο "σπουδαία" δημιουργήματα του καπιταλισμού. Και αφού κατάφερε να καταστρατηγήσει αναίμακτα (και) την ιδιωτικότητα, αμέσως μετά άρχισε να την πουλάει! Μη μου πείτε πως δεν είναι "σπουδαίο" κάτι τέτοιο; Η ανάγκη για υπέρ-κέρδος, δημιουργεί κέρδος που μπορεί να φέρει και πάλι υπέρ-κέρδος! Συγχρόνως αν δείτε με πιο καθαρή μάτια τα συστήματα διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες "εξουσίες" (νομοθετική, δημοσιογραφία, κλπ), βασίζονται επάνω στον φόβο που διασπείρουν στις κοινωνίες.

Γιατί αυτός ο πρόλογος;

Θυμάστε το Blackphone που είχαμε αναφερθεί στις αρχές του χρόνου (2014), όταν είχε κυκλοφορήσει η ανακοίνωση σχετικά με αυτό; Αφού έκανε την βόλτα της από το Mobile World Congress που διεξήχθη στην Βαρκελώνη την 24η Φεβρουαρίου (2014) και έχοντας εν' τω μεταξύ προβληθεί τα μέγιστα από αναρίθμητες ιστοσελίδες στον κόσμο (=δωρεάν διαφήμιση), έκανε την εμφάνισή της και άρχισε να διατίθεται στην αγορά με τιμή τα $629 που μπορεί ν' ανέβει στα $879 με κάποιες έξτρα υπηρεσίες. blackphone_largeΑν δεν θυμάστε τι είναι το Blackphone, πρόκειται για ένα smartphone που δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία κατασκευής smart-phones GeeksPhone και την Silent Circle, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια των επικοινωνιών, με στόχο την προστασία της ιδιωτικότητας. Μια high-end συσκευή με μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του Android η οποία διαθέτει ορισμένες εφαρμογές επικεντρωμένες στην ιδιωτικότητα και με μια σειρά χαρακτηριστικών που μπορούν να καλύψουν από την απλή χρήση, μέχρι επαγγελματική/εταιρική (υποψιάζομαι πως θα κάνει θραύση σε δημοσιογράφους και "στελέχη" εταιρειών).

Χαρακτηριστικά:

Σε εμφάνιση τα έχουν καταφέρει πολύ καλά, καθώς η συσκευή διαθέτει ευχάριστο λεπτό βιομηχανικό σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, ενώ διαθέτει εντυπωσιακά specs. Σε μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλο από ένα iPhone 5S και ελάχιστα πιο μικρό από ένα Samsung Galaxy S5 σε μέγεθος. -Τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής: Screenshot -Τα πλήρη: Screenshot-2 Εξαιρετικά θα έλεγα, πλήρως ανταγωνιστικά με κορυφαίες συσκευές και με τέτοια εμφάνιση που καθιστούν δευτερεύουσα την ουσία που, όπως λένε, δημιουργήθηκε, την ιδιωτικότητα. Προσεγμένη είναι και η εμφάνιση του λειτουργικού, με καλοφτιαγμένα εικονίδια που δείχνουν ακόμα πιο όμορφα στο σκούρο φόντο και με μια eye-candy συνολική εμφάνιση: blackphone_screenshot_2blackphone_screenshot_1 Το λογισμικό που περιλαμβάνει για την αύξηση της ιδιωτικότητας, είναι κάποιες ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές (υπάρχουν ήδη ακριβώς αντίστοιχες στο GooglePlay, μα και ανοιχτού κώδικα στο F-Droid), καθώς και κάποιες τρίτες, όπως το Disconnect, το SpiderOak (cloud υπηρεσία) και το Kismet για διαχείριση wifi: Screenshot-1 hero45Το αν θα κυκλοφορήσει στην ευρώπη, πότε και πόσο θα κοστίζει δεν το γνωρίζω, επί του παρόντος, μπορεί να το παραγγείλει κάποιος από την ιστοσελίδα του. Τώρα πόσο τυχαίο είναι που τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν κυκλοφορήσει η συσκευή, κυκλοφορήσαν "νέες δηλώσεις" του Snowden (πουλάει τρελά το παλικάρι), δεν το γνωρίζουμε. Κοινός νους είναι όλα και ορισμένα πράγματα είναι κραυγαλέα. πάντως όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αυτή την συσκευή ως "σύμβολο της ιδιωτικότητας των ανθρώπων" και άλλα τέτοια "επαναστατικά" τσιτάτα, ας κάνουν καλύτερα καμιά βουτιά στην θάλασσα να συνέλθουν. >>> η ιστοσελίδα του Blackphone.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top