BETA

Raspberry Pi: Κάποιες απίστευτες δημιουργίες που μπορείτε να κάνετε!

Εικόνα Maria

8 τρομερά πράγματα δημιουργήθηκαν με το Raspberry Pi

Ο μικρο-υπολογιστής RaspberryPi κατέστη πραγματική επιτυχία μεταξύ των οπαδών της τεχνολογίας ανά τον κόσμο. Το πρώτο μοντέλο [Model Α] εξαντλήθηκε στις ΗΠΑ μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Ο καθένας θέλει να αποκτήσει αυτόν τον υπολογιστή που είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Και φυσικά, το γεγονός ότι είναι χαριτωμένος και φθηνός δεν είναι ο κύριος λόγος της επιτυχία του. Άλλωστε ο συνδυασμός του, με την επίσης πολύ φθηνή πλακέτα Arduino, μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και τεχνολογία ή αυτοματισμούς που σε κάποιες περιπτώσεις θα τις αγοράζατε πανάκριβα.
Η επιτυχία του κρύβεται στο ότι με το Raspberry Pi, οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν πολλά καταπληκτικά πράγματα. Κυριολεκτικά αυτή η μικρή υπολογιστική μονάδα και οι δυνατότητες που έχει, μπορούν να εξαντληθούν μόνο από την φαντασία των ανθρώπων.

 

INFO: Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής ενιαίων-πινάκων που κοστίζει 35 $, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Συνδέστε ένα πληκτρολόγιο, τηλεόραση ή DVI / HDMI οθόνη και μια κάρτα SD με ένα υποστηριζόμενο Linux εγκατεστημένο ή και ένα FreeBSD πλέον και έχετε ένα μικρό υπολογιστή, καθ’ όλα έτοιμο για να πάτε στη δουλειά σας. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ανακηρύχθηκε και σε ένα από τα πέντε κορυφαία Linux projects για το 2012. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, και η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (ουσιαστικά πρόκειται για τη C++ με κάποιες μετατροπές). Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω προγραμμάτων σε Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider. Οι περισσότερες εκδόσεις του Arduino μπορούν να αγοραστούν προ-συναρμολογημένες· το διάγραμμα και πληροφορίες για το υλικό είναι ελεύθερα διαθέσιμα για αυτούς που θέλουν να συναρμολογήσουν το Arduino μόνοι τους.

Δείτε μερικές δημιουργίες, με πρωταγωνιστή το RasberyPi και πείτε απλά: WTF???:

1.  BrewPi: Φτιάξτε μπύρα

BrewPi

Το BrewPi δημιουργήθηκε από έναν Γερμανό που λατρεύει τη μπύρα. Εν τάχει, αυτό που έκανε, είναι ένας ρυθμιστής ζύμωσης, Ανοιχτού Κώδικα, που τρέχει με Arduino και Raspberry Pi. Ο πίνακας του Arduino συγκεντρώνει δεδομένα από τους αισθητήρες, προσαρμόζει ελέγχους θερμοκρασίας στο ψυγείο και τρέχει μια έγχρωμη οθόνη OLED.
Υπάρχει επίσης ένα διαδικτυακό περιβάλλον (web-based interface) για την προβολή και τον έλεγχο των θερμοκρασιών. Αυτό τρέχει σε έναν διακομιστή web (web server), ο οποίος έχει φορτωθεί στο RaspberryPi, το οποίο τρέχει επίσης Python scripts προκειμένου να επικοινωνεί με το Arduino.
>>> Σας άρεσε; Δείτε στην σελίδα του, πώς μπορείτε να το κάνετε, καθώς δίνει τις σχετικές οδηγίες: BrewPi.

2. Bartendro: Ένα ρομπότ… μπάρμαν:

Το Bartendro είναι ένα κοκτέιλ ακριβείας που το φτιάχνει το ρομπότ! Κάνει νόστιμα ποτά, γρήγορα και κατ’ επανάληψη, χωρίς να δημιουργείτε το χάος, κάνοντας άνω κάτω τα πάντα γύρω σας. Δεν θα χρειαστεί καν να λερώσετε τα χέρια σας. Ο συνδυασμός του BrewPi και του Bartendro θα δημιουργήσει πάρτι για όλους, που θα διαρκούν για πάντα.
>>> Καλό; Δείτε τις σχετικές οδηγίες: Bartendro.

3. Beer Keyboard: Μια μπύρα πληκτρολόγιο:

Το Raspberry Pi φαίνεται να τα πηγαίνει τόσο καλά με το αλκοόλ και τα πάρτι! Εξ’ ου και το τρίτο έργο σ’ αυτόν τον κατάλογο σχετίζεται πάλι με μπύρα. Πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο κατασκευασμένο από κουτιά μπύρας αντί των κλασσικών κλειδιών. Το εν λόγω πληκτρολόγιο ελέγχεται από ένα Raspberry Pi που είναι συνδεδεμένο με μια μεγάλη τηλεόραση plasma.
>>> Δεν το πιστεύετε; Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε: Beer Keyboard.

4. Το Beetbox: drum kit (ντραμς) από ζαχαρότευτλα/παντζάρια:

Ο δημιουργός του το αποκάλεσε «Beetbox». Χρησιμοποιεί το Raspberry Pi, μαζί με ένα χωρητικό αισθητήρα αφής και έναν ενισχυτή ήχου, προκειμένου να κάνει κάθε κομμάτι των τεύτλων να παράγουν έναν ήχο όταν τα αγγίζετε!
>>> Μην ρωτάτε γιατί. Επειδή μπορεί! Δείτε πώς: BeetBox.

5. Pi + Lego = SuperComputer:

Μπορεί το Raspberry Pi να φαίνεται σαν ένα παιχνίδι για τα παιδιά, ένεκα ότι ο αρχικός σκοπός του ήταν να μάθει στα παιδιά τον προγραμματισμό. Όταν, όμως, συνδυάζεται με ένα άλλο ανεπανάληπτο παιδικό παιχνίδι, με το Lego, τότε μετατρέπεται σε έναν σούπερ υπολογιστή! Μια ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Southampton, με τα παιδιά τους, έχουν δημιουργήσει έναν σούπερ υπολογιστή από 64 Raspberry Pi και Lego.
>>> Δείτε πώς: Pi-Lego SuperComputer

6. Μια αράχνη ρομπότ:

Απλά, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που… τα λέει όλα. Πιστέψτε με, το θέλετε απεγνωσμένα.
>>> Η αράχνη ονομάζεται Charlotte και πληροφορίες θα βρείτε στο Trossen Robotics.

7. Φέρτε το R2D2 στη γη:

Το δημιούργησε, με ένα Raspberry Pi, ένας τύπος που λατρεύει το Star Wars. H διανομή που τρέχει είναι η Rasbian και όλα τα σχετικά, αναφέρονται στο βίντεο.
>>>Δείτε περισσότερα στο blog του δημιουργού.

8. Έναν ρετρό υπολογιστή:

Οι οπαδοί των ρετρό παιχνιδιών, θα τον λατρέψουν. Ιδού ο ρετρό υπολογιστής του μέλλοντος, που γίνεται με ένα Raspberry Pi.

Λοιπόν; Ακόμα να αρχίσετε να παίζετε με το RasberyPi; Σε επόμενο άρθρο, θα δούμε και άλλες δημιουργίες με αυτό και πιο προσιτές στον καθένα.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top