BETA

Transparency Grenade: PC χειροβομβίδα, για κυβερνήσεις-πολυεθνικές!

Εικόνα Helen

Την παντελή έλλειψη σε κράτος και τη στενή σχέση των πολιτικών με επιχειρήσεις και πολυεθνικές καθώς και την εξάρτηση που υπάρχει μεταξύ τους τη γνωρίζουμε άπαντες και βέβαια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο Transparency Grenade είναι ένας μικρού μεγέθους υπολογιστής που δημιουργήθηκε από τον Julien Oliver και τη παρούσα στιγμη είναι σαν μοντέλο επίδειξης, στη τεχνολογική έκθεση Weise7 που διεξάγεται στο Βερολίνο.
Ο TG είναι ένα ακριβές αντίγραφο της Σοβιετικής χειροβομβίδας F1 εξωτερικά.
Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας ARM υπολογιστής (για φορητές συσκευες) που τρέχει Linux και επισης περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο, μια ισχυρή wireless κεραία και μια μπαταρία.

Όταν τραβηχτεί η... περόνη της, συλλαμβάνει το διαθεσιμο network traffic και ήχο που υπάρχει στον χώρο και με ασφάλεια και ανωνυμία, stream-αρει όλα τα δεδομενα σ' έναν dedicated server και όλα τα αποτελέσματα προβάλλονται σε κοινή θέα στο σημειο που εγινε η... έκρηξη! (που δούλεψε δηλαδη ο TG).

Η ποιότητα κατασκευής του επισης είναι εντυπωσιακή και στη κυριολεξία τέχνη, καθώς το περίβλημα είναι μετασκευασμένο από ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό υλικό διάφανης ρητίνης.
Τα μεταλλικά μέρη του είναι χειροποίητα και περασμένα με ασήμι, με έναν πραγματικό μηχανισμό σκανδάλης, από ένα βιδωτό καπάκι και από λεπτομερή χαρακτική σε όλο το σώμα του.

Φυσικά η συσκευή δεν έχει σχεδιαστεί για δημόσια χρήση, μα ως μια μορφή διαμαρτυρίας και υπενθύμισης στις κυβερνήσεις και εταιρείες αρπακτικά, καθώς και για ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που αδιαφορούν.

Αν και δίνει όλες τις οδηγίες για τη κατασκευη της, εν τούτοις (αν κατάλαβα καλά), καποιες λεπτομέρειες δεν είναι πλέον διαθέσιμες, ωστόσο οι έχοντες τις γνώσεις, με βάση τα υπάρχοντα σχέδια, θα είναι αρκετά εύκολο να κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο.

-Τα βασικά χαρακτηριστικά, αυτού του μικρού μα παντοδύναμου υπολογιστή, είναι:

  • Gumstix' ARM Cortex-A8 computer with expansion board
  • Arduino Nano (for SPI display control)
  • LED Bargraph (for wireless signal level, controlled by GPIO pin outs from Overo COM)
  • Powerful 802.11 board antenna
  • 3.7v battery
  • 64x32 pixel LCD RGB display (harvested from NKK 'SmartSwitch)
  • 5mm cardioid microphone
  • 8Gb MicroSD card.
  • Ο υπολογιστής τρέχει τη ειδικά διαμορφωμένη διανομη: Angstrom OS, ένα GNU/Linux embedded operating system κατασκευασμένο για ARM devices.

Σαφώς και η κοινή λογική λέει πως ένα μεγαλο μέρος αυτής της κατασκευής, των λειτουργιών της μάλλον,θα πρέπει να χρησιμοποιείται.
Έτσι μετά από τα πολλά αιτήματα των ανθρώπων για κάτι τέτοιο, υπήρξε μια γενναιόδωρη προσφορά από τον Scott Robinson, προγραμματιστή Android και δημιουργήθηκε μια εφαρμογή του Transparency Grenade, για συσκευες Android (root-αρισμενες).

Φυσικά είναι ευνόητο πως ο δημιουργός της, με τις ισχύουσες καθεστωτικές νομοθεσίες, δεν θα μπορουσε να διέθετε απ' ευθείας μια τέτοια εφαρμογή, το apk δηλαδη αρχείο της για συσκευες Android, ωστόσο, διαθέτει τον κώδικα της, ωστε να μπορεί ο καθένας να την χτίσει (δεν είναι δύσκολο), μα και να την διαμορφώσει για τις δικές του ανάγκες, όποιος έχει γνώσεις.


Ιστοσελίδα-TG
ÅngströmOS
Android-TG

Για σκεφτείτε το Transparency Grenade να ενεργοποιείται σε καποιο ελληνικό υπουργείο ή μιας από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες του κατεστημένου τοπικού κεφαλαίου,να σπάει δεδομενα και να τα προβάλλει δημόσια και σε κοινή θέα στον κόσμο..

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top