BETA

Χρησιμοποιήστε VPN στο KODI [XBMC] για πρόσβαση παντού, ανωνυμία και ασφάλεια

Εικόνα constantinos

To KODI Media Center (XBMC) είναι το καλύτερο Media Center που υπάρχει και μέσω των διαφόρων διαθεσίμων addons γι' αυτό, ο καθένας μπορεί να έχει άμεσα πρόσβαση σε ό,τι είδους περιεχόμενο επιθυμεί. Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να δούμε κάτι το οποίο όμως μας μπλοκάρει την πρόσβαση, είτε δίνοντας ένα σχετικό μήνυμα, είτε μην ανοίγοντας καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει περιορισμός πρόσβασης στο περιεχόμενο λόγω πνευματικών και άλλων ηλίθιων δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας την χώρα προέλευσής σας από την διεύθυνση ΙΡ που έχετε. Σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και γενικότερα η χρήση ενός VPN θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Και όταν λέμε γενικότερα είναι γιατί μια VPN σύνδεση κρυπτογραφεί τα πραγματικά στοιχεία σας για να εξασφαλίσει ενισχυμένη προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειάς σας.
Συνοπτικά, VPN θα λέγαμε πως είναι:

Το Virtual Private Network (Ιδιωτικό Εικονικό Δίκτυο) ή VPN, είναι μια ομάδα υπολογιστών (ή διακριτά μεταξύ τους δίκτυα) που είναι δικτυωμένα μεταξύ τους μέσω ενός δημόσιου δικτύου, δηλαδή το ίντερνετ. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα VPNs για να συνδέσουν μεταξύ τους απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων και τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιούν τα VPNs για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους δικτύου όταν δεν είναι φυσικά συνδεδεμένα (πχ. με κάποιο καλώδιο πάνω σε έναν διακομιστή) στο ίδιο το LAN (local area network / τοπικό δίκτυο) ή ως μια μέθοδο για την ασφάλεια και για την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών τους, όταν γίνεται χρήση μιας σύνδεσης πάνω σε ένα μη αξιόπιστο δημόσιο δίκτυο [δείτε αναλυτικότερα: Τι είναι VPN και γιατί να το χρησιμοποιήσω;].

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή αρκετοί κάνουν την ερώτηση: Όλα όσα λέμε για το κodi / xbmc, ισχύουν ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος που το έχετε εγκατεστημένο (Linux, Windows, OSX, Android κλπ).
Τα ίδια ισχύουν για όλους.

 

ΛΥΣΗ 1η: VPN στο desktop σας

Η εγκατάσταση και η χρήση ενός VPN είναι πλέον κάτι πολύ εύκολο ασχέτως λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε σε αυτό.
Θα μπορούσατε ωστόσο να δοκιμάζατε πολύ απλά το Hamachi ή το πιο απλό (κατά την γνώμη μου) GAdmin. Θα προτείναμε μάλιστα να ρίξετε μια ματιά και στο σχετικό tag: #vpn που θα βρείτε αρκετές ακόμα λύσεις.

Εκτός των πιο πάνω, υπάρχουν αμέτρητες δωρεάν υπηρεσίες VPN και μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας επιστρέψει πολλά αποτελέσματα. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλοι τόσο καλοί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι καθόλου εξυπηρετικοί στο video streaming, συνεπώς χρειάζεται λίγο ψάξιμο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε κάποιους VPN providers που είναι δωρεάν και με τα υπάρχοντα δεδομένα, θεωρούνται αξιόπιστοι και η ενεργοποίησή τους γίνεται με ελάχιστα κλικ:

1. TorVPN.
2. VPNBook.
3. CyberGhost.

Ωστόσο το Hamachi και το GAdmin που αναφέραμε, από τις openVPN υπηρεσίες που έχουν, μπορούν να σας καλύψουν.

Η ομάδα του ΤV-addons της πλατφόρμας με τα περισσότερα τρίτα addons για το KODI (XBMC), προτείνει την υπηρεσία Private Internet Access η οποία όμως δεν είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη για Linux, Windows, OSX, Android, iOS. Σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε στα γρήγορα, μέσω του τερματικού / κονσόλας σας, δίνοντας μια-μια, τις εντολές:

Επιλέξτε να πατήσετε το y (ΝΑΙ), αν σας ζητήσει να εγκαταστήσει κάποιες εξαρτήσεις (πχ: python 2.7 ή το network-manager-openvpn).
Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση, θα σας ζητήσει να κάνετε login με τον λογαριασμό σας που θα πρέπει να έχετε ήδη δημιουργήσει στην σελίδα της υπηρεσίας.
Κατόπιν, απλά επιλέξτε σύνδεση:

Την σελίδα του Private Internet Access, θα την βρείτε στην σχετική δημοσίευση του TV-addons.

Σαν προσωπική άποψη, νομίζω πως στην σημερινή εποχή του διαδικτύου, ένα κονδύλι της τάξης των 60 με 80 ευρώ ετησίως για VPN είναι κάτι χρήσιμο και αναγκαίο. Τουλάχιστον για όσους το μπορούν, καθώς αναμφίβολα οι εποχές είναι δύσκολες. Σε κάθε περίπτωση όμως δοκιμάζοντας διάφορους ελεύθερους VPN providers, θα κατασταλάξετε κάπου που θα σας ικανοποιεί.

Όπως και να έχει, μετά την εγγραφή και την εγκατάσταση κάποιας VPN υπηρεσίας που θα επιλέξετε, θα την τρέξετε και μόλις συνδεθείτε σε κάποιον VPN server, ανοίξτε το KODI (XBMC) σας. Θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση και σε μπλοκαρισμένο περιεχόμενο, ενώ το πιο καλό είναι ότι δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά ή καθυστέρηση στην ποιότητα και την ταχύτητα της σύνδεσής σας.

 

Λύση 2η: VPN μέσα από το KODI (XBMC) σας

Επειδή όμως με τα πιο πάνω, δεν μας ικανοποιεί το άρθρο, τουλάχιστον στην προσπάθεια να δώσουμε μια λύση προσιτή και άμεση σε όσο το δυνατόν περισσότερους και πιο αρχάριους, να δώσουμε μια ακόμα λύση για VPN πρόσβαση μέσω ενός addon για το KODI (XBMC), του DathoVPN. Με αυτό δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι από τα πιο πάνω και ούτε να εγκαταστήσετε οτιδήποτε στο desktop σας, αλλά η VPN πρόσβαση θα γίνει με ελάχιστα κλικ μέσα από το KODI (XBMC) σας.

Δημιουργήστε έναν έγκυρο λογαριασμό στην σχετική σελίδα του Datho.
[η δωρεάν υπηρεσία του θα καλύψει χωρίς πρόβλημα τις περισσότερες περιπτώσεις].

Κατεβάστε το DathoVPN-KODI Addon: [DOWNLOAD] και στην συνέχεια θα το εγκαταστήσετε στο Kodi / Xbmc σας.

>>> Δείτε αναλυτικότερα την εγκατάσταση addons στο Kodi / Xbmc, αν δεν ξέρετε.

Αφού δώσει την επιβεβαίωση της εγκατάστασής του, πηγαίνετε στην αρχική οθόνη του KODI (XBMC) και επιλέξτε, ανάλογα την έκδοση που έχετε:

Σύστημα > Πρόσθετα [Add-ons] > Λήψη πρόσθετων [Get Add-ons]

ή:

Σύστημα > Πρόσθετα [Add-ons] > Install fron repository

Από την λίστα που θα εμφανίσει, επιλέγετε το:

DathoVPN

και επιλέξτε να το εγκαταστήσετε, πατώντας το σχετικό κουμπάκι [Εγκατάσταση / Install]:

Αφού δώσει την ειδοποίηση εγκατάστασής του, μεταβείτε:

Εφαρμογές [Programs] > Πρόσθετα [Addons]

και επιλέξτε το "DathoVPN" που θα ξεκινήσει μ' ένα μήνυμα καλωσορίσματος:

Και το πρώτο που θα σας ζητήσει, είναι να βάλετε τα στοιχεία του Datho λογαριασμού σας που δημιουργήσατε στην αρχή:

και αμέσως μετά, το λειτουργικό σας σύστημα:

Αφού τα εισάγετε, θα σας ανοίξει η λίστα με τους ανά χώρα vpn servers, απ' όπου μπορείτε να επιλέξετε μ' ένα-δυο κλικ:

Στην αρχική και μόνο σύνδεση, ενδέχεται να πάρει κάπου 20 με 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η VPN σύνδεση. Μετά θα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.


Αυτό ήταν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα μπορείτε να έχετε VPN πρόσβαση στο KODI (XBMC) σας, χωρίς να παρατηρήσετε πρόβλημα στην ταχύτητα της σύνδεσής σας, μα και ταυτόχρονα να έχετε ένα υψηλό επίπεδο ανωνυμίας και ασφάλειας.

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα samantas5855
    samantas5855 (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 08, 2015 17:15 ΜΜ

    nomizo to ixa kani gia laol1 sto kodi

Scroll to Top