BETA

Η βάση δεδομένων του KickassTorrent επανήλθε

Εικόνα Helen

Σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση για την σύλληψη του φερόμενου ως ιδρυτή της σελίδας διαμοιρασμού KickassTorrent και της ολικής καταστολής της, τα πράγματα δείχνουν να έχουν μια εξέλιξη που δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη και μάλλον αρχίζει να γίνεται κάτι παρόμοιο όπως στην περίπτωση του Piratebay που με την βάση δεδομένων του διαθέσιμη και ανοιχτή, επανήλθε και με αρκετά διαφορετικά domains από ανθρώπους και ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην προκειμένη περίπτωση, η πρωτοβουλία ήρθε από την ομάδα του IsoHunt (το οποίο επίσης είχε αναμειχθεί στην επαναφορά του Piratebay) που έκανε μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός mirror της σελίδας του Kickass.
Μάλιστα, η ομάδα έχει πάρει και μια ξεκάθαρα πολιτική θέση, συντάσσοντας ένα μανιφέστο, αναφέροντας συν τα άλλα, πως η σύλληψη του Artem Vaulin (του φερόμενου ως ιδρυτή του Kickass) είναι κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλούν σε συμμετοχή στα petitions στις σελίδες του Change.org και σε αυτήν του Λευκού Οίκου.

 

Όσον αφορά την επάνοδο της βάσης δεδομένων του Kickass, από την ομάδα του isohunt διευκρινίζεται πως την υπάρχουσα στιγμή οι λειτουργίες αυτού του ΚΑΤ mirror είναι κάπως περιορισμένες. Όπως χαρακτηριστικά λένε:

It’s not perfect but if users need to save and archive something it’s time. We don’t know how long it can last, but at least it’s something.

δηλαδή:

Δεν είναι τέλειο, αλλά αν οι χρήστες χρειάζονται να αποθηκεύσουν και να αρχειοθετήσουν κάτι, ήρθε η ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει, αλλά τουλάχιστον είναι κάτι.


η σελίδα του kickasstorrents

Η σελίδα αυτή έχει μια αντίστοιχη εμφάνιση με του ΚΑΤ και σε ένα παρεμφερές domain:

kickasstorrents.website

Ενώ όμως ψάχναμε αν έχει συμβεί και κάτι άλλο, ανακαλύψαμε όντως κάτι και όπως δείχνει πρόκειται για έναν πλήρη κλώνο του ΚΑΤ. Δεν ξέρουμε αν είναι μια παλιά ιστοσελίδα που είναι μια εναλλακτική λύση του KickassTorrents, ή κάποιο ΚΑΤ mirror που έχει «αναστήσει» την ιστοσελίδα του KickassTorrents και όσο είδαμε κανείς δεν έχει κάποια σαφή άποψη περί αυτού. Η σελίδα έχει την πλήρη εμφάνιση, λειτουργίες και χαρακτηριστικά του ΚΑΤ και φυσικά ολόκληρη την βάση δεδομένων του, μα δεν δουλεύει και τόσο καλά.


η αρχική σελίδα του dxtorrent, ίδια ακριβώς με του ΚΑΤ

Αν και δείχνει να έχει κάποια down-time, είναι η εξής:

dxtorrent.com

UPDATE: Υπάρχει και το kickass.unblocked.cat, που στην κεντρική του σελίδα, φαίνεται να διαθέτει βάσεις δεδομένων πολλών torrent sites.
Μάλιστα, η σελίδα διαθέτει και πιστοποιητικό ασφαλείας (από την Comodo). Δεν έχουμε βέβαια προσωπική άποψη, όμως, όσο είδαμε, δεν δουλεύει σωστά.

UPDATE 2: Όπως φαίνεται, δουλεύει και το kickassto.cr. Φαίνεται να λειτουργεί καλά, μα μόνο με magnet-links.

UPDATE 3: Με σχόλιο στο άρθρο, είδαμε πως υπάρχει και το proxyportal.org/kickass, με διάφορα mirrors του ΚΑΤ (αυτήν την στιγμή 20, μα προστίθενται συνεχώς).

UPDATE 4: Άλλο ένα από τα domain του ΚΑΤ επανήλθε και είναι το kickasstorrents.to.

UPDATE 5: Δουλεύει επίσης και το kickass.unblocked.cat που είχε δημιουργηθεί πιο παλιά, με τα προηγούμενα προβλήματα που είχε τόσο το Kickass, όσο και άλλες σελίδες τότε (2012-2013).

UPDATE 6: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το Kickass επανήλθε κανονικά με διαφορετικό domain. Δουλεύει κανονικά όπως προηγουμένως και είναι εδώ:
kat.am


 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η εξέλιξη δείχνει αυτό που ήδη είναι γνωστό. Πως το κλείσιμο μιας σελίδας διαμοιρασμού torrent θα δημιουργήσει άλλες δέκα στην θέση της και αναδεικνύει όχι μόνο το άσκοπο, μα και πως όλο αυτό το κυνήγι, η δημιουργία «ενόχων», «υπόπτων» και «κακών», έχει βαθύτερα αίτια και σκοπούς. Βλέπετε, ένας ακόμα παράγοντας είναι πως - άσχετα του τι νομίζουν οι πολλοί - με τα torrents θα βρεις βιβλία και συγγράμματα, τα οποία έχουν κλειδωθεί και πρόσβαση σε αυτά έχει μόνο μια ελίτ.
Βέβαια, θα πρέπει να έχουμε και κατά νου πως όλοι αυτοί οι κλώνοι, που προκύπτουν, δεν είναι κατ' ανάγκη αθώοι ούτε ασφαλείς.

 • Σχόλια

6 Comments:

 1. Εικόνα ud
  ud (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 22, 2016 16:46 ΜΜ

  https://proxyportal.org/kickass
  εδώ ρε παιδιά.

 2. Εικόνα Helen
  HelenΙουλ 22, 2016 17:04 ΜΜ

  Ευχαριστώ. Έγινε και ενημέρωση στο άρθρο.

 3. Εικόνα ud
  ud (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 22, 2016 17:32 ΜΜ

  τίποτα , αν και απο οτι βλέπω το community , που ήταν αρκετά δυνατό θα μείνει down , σίγουρα ήταν ένας λόγος που το έριξαν ..

 4. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 22, 2016 23:45 ΜΜ

  http://kickasstorrents.to/

 5. Εικόνα Panagiotis

  Honeypots everywhere

 6. Εικόνα Γιωτα
  Γιωτα (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 25, 2016 20:01 ΜΜ

  Το kat.al που μπαίνω δεν είναι καλό?

Scroll to Top