BETA

Infosolutions και hacking άλογα

Εικόνα Helen

Θυμάστε την Infosolutions; Αν όχι, ας κάνουμε ένα μικρό φρεσκάρισμα της μνήμης.
 - Μεταφέρουμε από διάφορα καθεστωτικά sites:

Η infosolutions είναι μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Επιλέχθηκε δε, από την ίδια την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του της Ν.Δ. μετά από εξέταση πολλών προσφορών, διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.
Συνολικά, το κόστος της διαδικασίας υπολογιζόταν περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο αν αυτός χρειαστεί.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι άγνωστη στη Ν.Δ. αφού επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχε αναλάβει κι άλλα έργα, μικρού βέβαια, κόστους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers.
Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού.
Εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στην Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στην συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας.
Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με την "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" για παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Από την εποχή πάντως που η εταιρεία αναλάμβανε "εργάκια" της τάξης των 2.000 έως 7.500 ευρώ, πέρασε με την προσφορά που έδωσε για την διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ. σε άλλη οικονομική σφαίρα αφού η προσφορά της, αν και φθηνότερη, φέρεται να άγγιζε τα 700.000 και πλέον ευρώ.
Οι υπηρεσίες που θα παρείχε ήταν η κατασκευή ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε εκλογέας στο κάθε εκλογικό τμήμα και μέσω αυτού θα επιστοποιείτο ότι ο κάθε εμφανιζόμενος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ θα γινόταν η μετάδοση-επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η παρουσίασή τους.

Μια ανακοίνωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εκλογές που ποτέ δεν έγιναν την προκαθορισμένη ημερομηνία, όπως γνωρίζουμε:

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.

Από καθεστωτικά πάλι, για το θέμα:

Στην Infosolutions αποδίδεται το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί η διενέργεια της διαδικασίας.
Η εταιρεία φέρεται να επελέγη επειδή κατέθεσε την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά, ενώ το πελατολόγιό της αποτελείται κυρίως από μικρές επιχειρήσεις στην περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της είναι «Under Construction».

Λίγο ακόμα, για όσες/ους δεν τα θυμάστε όλα:

Άφαντη, "άστεγη" και τελικά περισσότερο επιχείρηση - φάντασμα φαίνεται να είναι η εταιρεία που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη και οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ την Κυριακή που κατέληξαν στο απόλυτο φιάσκο.

Ένα λογιστικό γραφείο, αλλά και μία σχολή μαγειρικής για παιδιά στις ίδιες διευθύνσεις! Το γεγονός όπως είναι φυσικό, δημιουργεί περισσότερα ακόμη ερωτηματικά για την νομιμότητα και την αξιοπιστία της εταιρείας που από το 2009 αναλάμβανε "γαλάζια" έργα και μάλιστα με την έγκριση και σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία του Αθανάσιου Κλωνάρη και της Μαρίας Τυρμάκη Ο.Ε., με αντικείμενο εργασίας τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, φαίνεται να έχει ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της την 12/10/2004, δεν διαθέτει ιστοσελίδα στο FB, δεν είναι καταχωρημένη στην ΕΕΤΤ, δεν φαίνεται να διαθέτει ISO 27001.
 

Τι συνέβη όμως τώρα (11/16);

Η είδηση είναι είδηση και πρέπει να δοθεί, καθώς δεν έχει γίνει γνωστή από πουθενά ως τώρα και αυτή είναι η πρώτη γνωστοποίηση:

Η άπραγη ούτως ή άλλως, σελίδα της Infosolutions βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη από την ομάδα της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS).

 

Το μήνυμα που έχουν αναρτημένο, είναι το εξής:

Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη πολιτική παράταξη στην Ελλάδα κατάφερε να αναθέσει τις εκλογές του κόμματος, σε μια εταιρία που δεν υφίσταται, σε μια εταιρία που δεν υπάρχει και η δικαιολογία για ανεπαρκή εξοπλισμό, είναι απλά δικαιολογία. Όπως θα έχετε πάρει γραμμή καιρό τώρα, συστηματικά βρισκόμαστε σχεδόν σε οποιοδήποτε σύστημα θέλουμε και απλά περιμένουμε παρατηρούμε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή δεν διαφωνεί μόνο. Η Σκηνή όταν διαφωνεί, έχει προτάσεις, σοβαρές λογικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, με το μικροτέρο δυνατό κόστος και τη μέγιστη επίδραση. Πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει και επιλέγει με γνώμονα το χειρότερο, μέχρι στιγμής. Σε καμία περίπτωση δεν μας απασχολεί να επιρεάσουμε κανένα αποτέλεσμα και ούτε έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν απολύτως. Διαφωνούμε με την υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη και πόσο περισσότερο που ανοίκει σε μια γενιά πολιτικών, που στο μόνο που συνέβαλαν ήταν στην καταστροφή της χώρας και της νεολαίας. Παρατηρήσαμε όλα τα καλά, παλιά, πολιτικά ψευτοκόλπα και τακτικές, δυστυχώς. Προτιμάμε νέα άτομα με όραμα για το αύριο. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να κάνουν λάθη, λόγο μικρής εμπειρίας, αλλά αυτό είναι που θα μπορέσει να φέρει, όχι αλλαγή, αλλά ίσως καλύτερα αποτελέσματα. Ο Μητσοτάκης ή ο Τζιτζικώστας είναι οι καλύτερες επιλογές. Και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα θέλαμε να δούμε συνεργασία ανάμεσα σε αυτά τα άτομα. Τον λαό, δεν τον απασχολούν τα κόμματα (πέρα απο τα κομματόσκυλα), το λαό τον απασχολούν οι ενέργειες που γίνονται, για ένα καλύτερο αύριο. Ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, η πολιτική του κόμματος φαίνεται να επιλέγει Μεϊμαράκη, αλλά ο λαός επιλέγει καθαρά Μητσοτάκη. Οι εκλογές του κόμματος είναι ουσιαστικά μια αναμέτρηση στο παλιό, διεφθαρμένο σύστημα και στην ελπίδα για κάτι καλύτερο. Για να δούμε τι θα επικρατήσει λοιπόν, γιατί στην άλλη πλευρά, είδαμε νίκη του παλιού και διεφθαρμένου, βλέπε Συριζα, όπως ακριβώς βλέπαμε Πασοκ. Ο Τσίπρας τα έκανε μαντάρα. Βέβαια κατάλαβε στη πορεία ότι το προσωπικό του πιστεύω, δεν είναι το πιστεύω του λαού, κι έτσι έγινε περισσότερο πατριώτης και κατάλαβε ότι θα πρέπει να κάνει αυτό που είναι καλό για το σύνολο, άσχετα αν δεν συμφωνεί. Βέβαια όπως είπαμε και πριν χρόνια, όποιος και να ερχόταν στην εξουσία αυτά τα χρόνια, θα έτρωγε τα μούτρα του είτε με τον έναν, είτε με άλλο τρόπο. Βέβαια ο Συριζα είναι η απόλυτη νίκη του παλιού και διεφθαρμένου, το οποίο ονομάζαν νεο και φρέσκο. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η συνέχεια του παλιού και διεφθαρμένου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Συριζα ή θα νικήσει το καλό του λαού; Και αν νικήσει το καλό του λαού, άραγε θα επικρατήσει στη πράξη;

Η ΣΚΗΝΗ

Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή μπορεί να προσφέρει πλήρες εκσυγχρονιστικό σύστημα για μια πραγματικά ψηφιακή Ελλάδα, με το μικρότερο δυνατόν κόστος και με αναλυτικές οδηγίες για το σχεδιασμο, υλοποίηση και συντήρηση του συστήματος. Μιλάμε για μια Ελλάδα που ο λαός δεν θα χρειάζεται να στήνεται στις ουρές και οι διαδικασίες θα δουλεύουν ρολόϊ, με διαφάνεια. Αυτό θα φέρει ανάπτυξη, μηδαμινό κόστος, με ελάχιστη γραφειοκρατία, ασφάλεια και επιχειρηματικότητα. Βέβαια, αυτό θα σημάνει και απόλυση κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά δεν υπάρχει πόλεμος δίχως απώλειες. Θα επαρκούν τα 2/3 των ήδη εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, για να λειτουργεί το κράτος, σε ρυθμούς και εξυπηρέτηση ευρωπαϊκών χωρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρ΄όλα αυτά η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή, GHS, είναι η παλαιότερη εν συνεχή ενεργεία, ανεξάρτητη - αυτόνομη κίνηση χάκερ στον κόσμο, που δεν σχετίζεται με κανέναν οργανισμό ή κυβέρνηση.
Σε αυτή την επίθεση, θέλουμε να ανακοινώσουμε τη δημιουργία εκ νέου, δημόσιας κοινότητας. Ελάτε σε αυτο το ηλεκτρονικό ταξίδι για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Παιδεία!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο χρόνος (προσωπικός) είναι το βασικό κριτήριο διαφόρων επιθέσεων. Για το παρών χτύπημα, είχαμε πρόσβαση από την ώρα που ανακοινώθηκε η επιλογή της εταιρίας φάντασμα, infosolutions, και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ήδη πρόσβαση πριν ακόμα γίνουν επιλογές κομμάτων ή κυβερνητικών υπηρεσιών. Εφόσον ελέγξαμε τα δεδομένα του server τα οποία και είναι πλήρως μη ενδιαφέροντα, θέλαμε να κάνουμε το χτύπημα την αρχική ημέρα των εκλογών του κόμματος, αλλά δεν είχαμε χρόνο. Τελικά είπαμε να το κάνουμε πριν τη πρωτοχρονιά αλλά και πάλι ήμασταν απασχολημένοι, ξέρετε δουλειές υποχρεώσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε βλέπετε τις διακοπές που κάνετε εσείς και αναθέτετε το κάθε "έργο" σε οποιοδήποτε άχρηστο βρεθεί και οδηγείτε την κοινωνία στην σημερινή κατάσταση..... (συριζα άκου και εσύ, εσύ δεν είσαι το πουλάκι στο παιχνίδι τα μήλα που παίζαμε στις γειτονιές). Τελικά άποφασίσαμε να κάνουμε το όλο θέμα σήμερα. Έτσι μία ώρα πριν, συντάξαμε αυτό το μήνυμα. Η επίθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στα πολύ γρήγορα από αριθμό ατόμων, βέβαια και ένα άτομο είναι αρκετό γι΄αυτή την επίθεση. Αλλά όπως λέγαμε και πριν δεν έχουμε το χρόνο, έτσι καθένας έκανε από κάτι, για να διευκολύνουμε την όλη διαδικασία. Ξέρετε μετά από αυτό το χτύπημα πιθανόν να δουλεύουμε, διαβάζουμε και γενικότερα να προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Και συνεχίζουν αναλύοντας τις θέσεις τους...

Θέσεις, με τις οποίες είμαστε αντίθετοι στο σύνολό τους, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της GHS, μα από θέμα hacking / cracking αναγνωρίζουμε τις υψηλές δυνατότητές τους και κάποια συμβολικά τους χτυπήματα. Ελπίζουμε, το επόμενο να μπορέσουν να το κάνουν και κάπου ακόμα πιο δυνατά, όπως σε κάποια "ΔΕΚΟ", ΤΕΙΡΕΣΙΑ, κρατική υποδομή.

>>> η σελίδα της Infosolutions: infosolutions.gr.

 • Σχόλια

7 Comments:

 1. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 12, 2016 00:06 ΠΜ

  Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις αγαπητή Helen.
  Βασικά πολύ αμφιβάλλω αν οι νοοτροπία και το mentality της GHS ταιριάζει με το περιεχόμενο του τρέχοντος forum, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να είσαι aligned με τις πράξεις της (διότι κάτι τέτοιο άφησες να εννοηθεί ή έτσι εγώ το κατάλαβα btw).
  Βέβαια εγώ θυμάμαι την GHS σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της (στο κοντινό παρελθόν ή όχι και τόσο κοντινό) που είχε απόλυτα συγκεκριμένη τοποθέτηση. Δεν λέω αν είναι κακή ή καλή. Δεν μπορώ να την κρίνω (έχω βέβαια γνώμη). Απλά λέω οτι κατά την άποψη μου απέχει παρασάγγας από αυτή ετούτου του site.

  Για την τρέχουσα κίνηση της τώρα μπορώ να πω με σιγουριά οτι έχει βελτιώσει το επίπεδο της (στον γραπτό λόγο) αλλά και την... ορθογραφία της (1-2 σημαντικά λαθάκια είδα μόνο). Βέβαια στο τελευταίο μπορεί επιτέλους ο άγνωστος συγγραφέας της να χρησιμοποιήσε επιτέλους έναν καλό Greek Spell Checker.... { :p }

  Οσο αφορά τώρα στο αν "φάνε" ΔΕΚΟ, ΤΕΙΡΕΣΙΑ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, επίτρεψε μου να σε πληροφορήσω οτι κάτι τέτοιο είναι εύκολο και πολύ πιθανόν να έχει συμβεί τώρα ή στον παρελθόν.
  Υπάρχουν μερικοί κανόνες που συχνά (όχι πάντα - αλλά συχνά) ακολουθούνται σε μεγάλα powned και είναι:
  1. Μην το πεις ποτέ & σε κανέναν.
  2. Βάλε backdoor για να μην χάσεις την "κατάληψη".
  3. Μάζευε υλικό.

  Δημοσιεύεις πράγματα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο ή μόνο αν θέλεις να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους, αλλά να ξέρεις οτι μετά από αυτό κατά 99,9% θα χάσεις τον server κατά συνέπεια θα πρέπει να θυσιάσεις την πληροφόριση στην δημοσιοποίηση...
  Άσε που η δημοσιοποίηση έχει και το ρίσκο οτι το θέμα θα ψαχτεί ενδελεχώς από τις αρχές, οπότε πρέπει να είσαι σίγουρος πως ότι έκανες το έκανες... αθόρυβα ή τέλος πάντων έχεις κρύψει τα ίχνη σου από τους αντίστοιχους Hackers της ΔΗΕ (και όχι μόνο...).

  in any case the choice is yours. ;)

 2. Εικόνα Evi
  EviΙαν 12, 2016 01:50 ΠΜ

  Για μισό. Αυτό είναι είδηση και μάλιστα καλή. Αν δηλαδή, οι τάδε εθνικιστές, χτυπούσαν το τάδε site του τάδε κόμματος, δεν θα ήταν είδηση; Αυτό γιατί να μην είναι;
  Η είδηση, η ειδησεογραφία, δεν έχει να κάνει πως πάντα δημοσιεύεις αυτά που θέλεις και σου πάνε, μα κάποιες φορές έστω θα πρέπει να ανεβάσεις και την είδηση ξερή. Αυτό δε σημαίνει πως συμφωνείς.
  Σίγουρα όσοι ανεβάζουν την είδηση ενός φόνου, δεν είναι κατά δύναμη φονιάδες.
  Υπάρχει και η αποστασιοποίηση (disclaimer) άλλωστε για να ξεκαθαρίσεις και την θέση σου με την κάθε είδηση.
  Και στο τέλος-τέλος, όταν έχεις στα χέρια σου μια αποκλειστικότητα, την ελέγχεις και την βγάζεις την είδηση και για να το κάνεις αυτό δε χρειάζεται να είσαι αναγκαστικά και επαγγελματίας δημοσιογράφος, Στο διαδίκτυο είμαστε εξάλλου.

 3. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 12, 2016 14:59 ΜΜ

  Πολύ γρήγορα, όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην παρασύρει κι άλλους αυτό.
  Συνοψίζω σε 2 bullets:
  1. Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα;
  2. Σιγά την αποκλειστικότητα βρε... Κοντράρεις το MEGA ή κανα ΑΝΤ1 (ΣΚΑΙ κλπ) στις "αποκλειστικότητες" (lol - αστειεύομαι ΦΥΣΙΚΑ!!) ...; εκτός κι αν μας κάνεις κι εσύ πλάκα, οπότε πάσο!

 4. Εικόνα Evi
  EviΙαν 12, 2016 15:36 ΜΜ

  Κατάλαβα τι έγραψες, μα σε ένα public site, μια απάντηση προλαμβάνει και άλλα που ίσως αποτελούν τροφή για τρίτα trolls που όπως ξέρεις κυκλοφορούν σε αφθονία, σαν καρχαρίες γύρω από το osarena.

  Αποκλειστικό ή μη, είναι ένα γεγονός, μια είδηση, κάτι που την στιγμή της σύνταξης βρισκόταν σε εξέλιξη.
  Ήταν μεγάλη είδηση; Έδωσε "γροθιά στο σύστημα"; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι, μα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός.
  Και το γεγονός είναι πως σαφέστατα γελοιοποιούνται δημόσιοι εργολάβοι. Ίσως αυτό να μην λέει κάτι σε εμάς προσωπικά, μα στον μέσο καναπεδάτο παθητικό αστό ίσως πει.

  Χρειαζόταν να ενημερωθεί και όλη η υπόλοιπη συντακτική ομάδα;
  Όχι, από τη μια ήταν είδηση σε εξέλιξη και 2 άτομα κρίναμε πως πρέπει να βγει - σαν είδηση, από την άλλη, όπως ξέρεις, στο osarena υπάρχει στο απόλυτο η ελευθερία έκφρασης, σε κείμενα, ειδήσεις, άρθρα, κάτω από το όνομα του κάθε συντάκτη.

  Φυσικά και το "αποκλειστικό" ήταν σαρκασμός. Άλλωστε άλλοι έχουν δηλώσει πως το osarena είναι "ανταγωνιστής" (!!!) και πως είναι κατά κάποιο τρόπο και οι εκπρόσωποι των απανταχού hackers (sic) -απ' όπου και... αν προέρχονται (sic ξανά).

  Κατά τ' άλλα, φυσικά και κλωτσιές σε φασισμό, εθνικισμό και φυλές, μα αυτό δεν έχει να κάνει με το hacking/cracking στην προκειμένη.

 5. Εικόνα Χάρης
  Χάρης (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 12, 2016 17:02 ΜΜ

  "προλαμβάνει και άλλα που ίσως αποτελούν τροφή για τρίτα trolls που όπως ξέρεις κυκλοφορούν σε αφθονία, σαν καρχαρίες γύρω από το osarena".

  Α, φανταστική! :-) Αυτό το "σαν καρχαρίες γύρω γύρω" ήταν το κάτι άλλο. Μου θυμίζει και τα ντοκιμαντέρ του Κουστώ. ;-)

  "Κατά τ' άλλα, φυσικά και κλωτσιές σε φασισμό, εθνικισμό και φυλές"

  Εύγε. :-)

  Τώρα, κοίτα με τις γατο-φυλές αλλάζει το πράγμα. ;-) Αν είχες ποτέ μια Σιάμ σε σύγκριση με μια κεραμιδόγατα θα μου πεις. ;-) Άλλες χάρες η μία άλλες η άλλη. ;-)

 6. Εικόνα Χάρης
  Χάρης (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 12, 2016 18:42 ΜΜ

  "Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή μπορεί να προσφέρει πλήρες εκσυγχρονιστικό σύστημα [....] για να λειτουργεί το κράτος, σε ρυθμούς και εξυπηρέτηση ευρωπαϊκών χωρών".

  Να πω σε ποιο σημείο έχω την επιφύλαξη και την διαφωνία μου. Για να γίνει κάτι τέτοιο Έλεν, θα πρέπει πρώτα να είχαν κάνει (σύμφωνα με την επιστήμη της Ανάλυσης Συστημάτων", μια μεγάλη περίοδο προμελέτης και διερεύνησης του ήδη υπάρχοντος συστήματος, πράγμα που αδύνατον να έκαναν. Δηλαδή, πότε πρόλαβε η ελληνική χάκιγκ κοινότητα να κάνει μελέτη, και στη συνέχεια να υποβάλλει πρόταση, συμπεραίνοντας πως μόνο τα 2/3 των Δ.Υ θα χρειαστούν; Δεν διαφωνώ καθόλου πως το σύστημα, το μηχανογραφημένο, χωλαίνει και θα έχει αδυναμίες και φραγμούς. Δεν ξέρουμε όμως, πότε πρόλαβαν και έκαναν επανασχεδιασμό, σε κάτι που σίγουρα δεν έχουν χαρτογραφήσει; Αυτό λέω. Όχι πως δεν είμαι υπέρ της προόδου, φυσικά και είμαι, αλλά είμαι εναντίον των απολύσεων. Αν μου πεις, επανεκπαίδευση η αλλαγή πόστου, συμφωνώ. Στην αλλαγή σε ανοικτού κώδικα και σε Linux φυσικά και συμφωνώ.

  Το "σε επίπεδο ευρωπαικών χωρών" χμμ... έχω και εδώ τα ερωτηματικά μου, στο σημείο που εκείνοι λειτουργούν διαφορετικά. Πάει το μυαλό μου στους γερμανικούς δήμους που βάλαν Linux, αλλά και εκεί δεν τους φέραν κάποια εμπόδια; Και γιατί δεν επεκτάθηκε το πρόγραμμα λινουξοποίησης και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες στη Γερμανία πχ;

 7. Εικόνα AndreasV
  AndreasVΙαν 13, 2016 12:57 ΜΜ

  Να φανταστείτε το πόσο τους νοιάζει, η σελίδα είναι ακόμα powned... (ROLF)
  Μήπως να πούμε στα παιδιά στην GHS να πάρουν και το domain? ;)

  To άκρον άωτον του γελοίου... έτσι; Τι να λέμε τώρα...
  Ghosts Busters!!

Scroll to Top