BETA

Συζήτηση με τον Gabriel Weinberg της DuckDuckGo

Εικόνα constantinos

gabrielweinberg [box]The original English follows the Greek translation[/box] Οι μηχανές αναζήτησης είναι η σημαντικότερη πρόσβαση στην πληροφορία στο διαδίκτυο. Είναι αδιανόητο να φανταστούμε έναν browser που να μην έχει την δυνατότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο.Οι μηχανές αναζήτησης είναι από τα λίγα εργαλεία του Internet που προσπαθούν να βάλουν τάξη και να προσφέρουν διέξοδο σε όσους αναζητούν μία πληροφορία στο Δίκτυο αλλά δεν γνωρίζουν πού ακριβώς θα την βρουν. Τυπικά, μία μηχανή αναζήτησης διαθέτει μία βάση δεδομένων με καταγεγραμμένες διευθύνσεις του Internet, στις οποίες ο χρήστης μπορεί να βρει συγκεκριμένα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν. Ο χρήστης αναζητεί αυτό που θέλει με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και η μηχανή αναζήτησης του παρουσιάζει τις διευθύνσεις εκείνες στις οποίες μπορεί αυτός να βρει σχετικές πληροφορίες. Η ύπαρξή τους, κρατάει από τα χρόνια που το διαδίκτυο έγινε ευρέως προσιτό και υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία και αρκετές μηχανές, πριν φτάσουμε στο σήμερα, τ' οποίο μονοπωλεί η Google (δείτε σχετικά, με την ιστορία των μηχανών αναζήτησης, καθώς και ποιες είναι διαθέσιμες σήμερα). Πριν κάποιο διάστημα, κάποιοι μίλησαν ανοιχτά, για αυτή την μονοπωλιακή τακτική της Google. Αυτή την φορά, ήταν ο Gabriel Weinberg Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DuckDuckGo (DDG), μιας νέας μηχανής αναζήτησης. Έχει τύχει, να παρακολουθούμε αυτή την μηχανή, από τις αρχές της σχεδόν και που τότε ήταν γνωστή ως DuckDuckbot. Πλέον η μηχανή έχει εξελιχτεί και είναι διαθέσιμη για οποιοδήποτε browser, επίσης υπάρχει και σαν πρόσθετο (addon) για κάποιους browsers (Firefox, Chrome/ium, Opera), παρέχοντας πιο έξυπνη αναζήτηση και ίσως και πιο χρηστική. Συγχρόνως, έχει και έναν διαφορετικό τρόπο αναζήτησης, με Terminal access, ενώ διατίθεται τόσο για Android, όσο και για iOS. Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε πρόσφατα, μετά τις αποκαλύψεις από τον Snowden, για την NSA και τις παρακολουθήσεις, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων που άρχισαν να την χρησιμοποιούν, με συνεχή ανοδική πορεία. Μάλιστα, την περίοδο αυτή, την χρησιμοποιούμε και ως μηχανή αναζήτησης για το Blog του osarena. Screenshot-1 -Όπως "συστήνεται" η ίδια η DDG: Η DuckDuckGo είναι μια γενική μηχανή αναζήτησης όπως η Google. Οι διαφορές τους όμως είναι τεράστιες.

 • Η DuckDuckGo δεν παρακολουθεί τους χρήστες. Ως εκ τούτου, δεν συλλέγει ούτε μοιράζεται με τρίτους τις προσωπικές σας πληροφορίες).
 • Μειώνει τα ανεπιθύμητα μηνύματα, με τα διάφορα φίλτρα.
 • Παρουσιάζει τις καλύτερες άμεσες απαντήσεις (μέσω των συνεργατών της, όπως είναι η Wolfram Alpha και με τη βοήθεια των προγραμματιστών της που συμβάλλουν με την πλατφόρμα άμεσης απάντησης.
 • Δεν βάζει τους χρήστες σε κάποιο φίλτρο φούσκα (είναι αντικειμενική και δεν μεροληπτεί όσον αφορά τα αποτελέσματα αναζήτησης, αναδεικνύοντας κάποιες ιστοσελίδες).
 • Η Solo ιδρύθηκε το 2008 από τον Gabriel Weinberg και αυτο-χρηματοδοτήθηκε τα πρώτα χρόνια.
 • Από το 2011 και μετά, η χρηματοδότηση γίνεται από την Union Square Ventures (που είναι οι υποστηρικτές των Twitter, Tumblr, Foursquare, Kickstarter, μεταξύ άλλων).
 • Μέσω της DuckDuckGo γίνονται πάνω από 3 εκατομμύρια άμεσες αναζητήσεις ανά ημέρα.
 • Το 50% των χρηστών της DuckDuckGo είναι από τις ΗΠΑ, το 45% από την Ευρώπη

Επόμενο ήταν λοιπόν, να μας απασχολήσει περισσότερο, μα και να μας προβληματίσει και έτσι, ζητήσαμε από τον Gabriel Weinberg, τον ιδρυτή της, να μας λύσει ορισμενες απορίες μας.

τα γραφεία της DDG τα γραφεία της DDG

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Gabriel Weinberg είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DuckDuckGo, μιας μηχανής αναζήτησης που όπως ισχυρίζεται, αφ’ ενός μεν ΔΕΝ μας παρακολουθεί, αφ’ ετέρου μας δίνει καλύτερες και άμεσες απαντήσεις. Ο Gabriel Weinberg υπήρξε ακόμα ο ιδρυτής της NamesDatabase, η οποία πωλήθηκε στην Classmates.com το 2006. Ο Weinberg σπούδασε στο MIT, με B.S. στη Φυσική και M.S. (Μεταπτυχιακό) στην Τεχνολογία και την Πολιτική. Είναι επίσης ενεργός, διαπιστευμένος επενδυτής του δικτύου Active Angel Investors και blogger. Το 2008 ιδρύει την DuckDuckGo, έχοντας τότε την ονομασία Solo. Προσωπικά, είχε τύχει να τον "πρωτοσυναντήσω" δικτυακά, όταν (δεν θυμάμαι πού), είχα διαβάσει το παρακάτω και με αναζήτηση βρήκα ότι το χρησιμοποιούσε για ένα παλιό του πρότζεκτ ο Gabriel:

Excess ain't rebellion. You're drinking what they're selling. Your self-destruction doesn't hurt them. Your chaos won't convert them. They're so happy to rebuild it. You'll never really kill it.

Που θα πει:

Η υπέρβαση δεν είναι εξέγερση. Καταναλώνετε ό,τι σας πουλάνε. Η αυτοκαταστροφή σας δεν τους βλάπτει. Το δικό σας χάος, δεν θα τους αλλάξει. Θα χαρούν να το προκαλέσουν για όσες φορές χρειαστεί.

Βέβαια, οι ερωτήσεις που του έκανα, ήταν περισσότερες, αφορούσαν και πιο γενικά θέματα, όπως η NSA και πιο ειδικευμένες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της DDG, καθώς και κάποιες προσωπικές ερωτήσεις, μα λόγω της πίεσης χρόνου του Gabriel, δεν απαντήθηκαν και έτσι βγάζουμε τη συνέντευξη με τις απαντημένες ερωτήσεις: -Γεια σου Gabriel. Θα σε γυρίσω πίσω στον χρόνο και θα σου ζητήσω να θυμηθείς την αφορμή που σε ώθησε να δημιουργήσεις μια μηχανή αναζήτησης, σε μια περίοδο όπου το τοπίο (καλώς ή κακώς) ήταν ξεκάθαρο με την κυριαρχία της Google.

Είδα απλά ένα μονοπάτι για την οικοδόμηση μιας καλύτερης μηχανής αναζήτησης με περισσότερες άμεσες απαντήσεις και λιγότερο spam. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι άρχισαν να πηγαίνουν απευθείας σε ιστοσελίδες όπως η Wikipedia, Η Yelp, η IMDB και εκατοντάδες άλλα sites για να παίρνουν απαντήσεις πιο γρήγορα. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως αν θα μπορούσαν, με κάποιον τρόπο, να βγαίνουν αυτές οι απαντήσεις και να εμφανίζονται πάνω από τα παραδοσιακά links, τότε οι άνθρωποι θα έχουν μια πιο συναρπαστική εμπειρία αναζήτησης.

-Σίγουρα το αγαπημένο σου "παιδί", είναι η DDG. Δεν θα κουράσουμε με ερωτήσεις, για το πώς έγινε, ήδη τα έχουμε αναφέρει στον πρόλογο και σε άλλα άρθρα μας. Και η πρώτη της ονομασία, ήταν DuckDuckBot και με λίγο διαφορετικό interface από το σημερινό, φιλτράροντας αποτελέσματα και από άλλες μηχανές αναζήτησης.  Ξέρω, πως θα έχεις κουραστεί να τ' απαντάς, μα θα σε ρωτήσω αυτά που σκέφτονται οι χρήστες. Αλλιώς να υπάρχουν σ' ένα About στ' Αγγλικά και αλλιώς να τα διαβάζουν στην γλώσσα τους και άμεσα από τον ιδρυτή της. Πάμε λοιπόν: :D -Πώς μπορεί ο χρήστης να είναι σίγουρος ότι τα στοιχεία του (οι αναζητήσεις του, οι σελίδες που επισκέπτεται κτλ) δεν διατίθενται σε κυβερνητικές υπηρεσίες (εφόσον δεν είναι ανοιχτού κώδικα το DuckDuckGo?)  Με το track από τυχόν διαφημίσεις τι γίνεται; Οικονομικά η DDG, εκτός της επένδυσης από την Union Square Ventures, ($3 million, διάβασα στο ycombinator.com, πως στοίχισε αυτή η επένδυση) πώς ανταπεξέρχεται;

Είναι ένας μύθος αυτό που λέγεται ότι, δηλαδή, οι μηχανές αναζήτησης χρειάζεται να σας παρακολουθούν για να βγάλουν χρήματα από την αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Όταν πληκτρολογείτε μια αναζήτηση, μπορούμε να δείξουμε μια διαφήμιση με βάση τον συγκεκριμένο όρο αναζήτησης, ακριβώς όπως κάνουν οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται tracking (εντοπισμό) διότι βασίζεται στη λέξη και όχι στο άτομο. Για παράδειγμα, όταν πληκτρολογείτε τη λέξη «αυτοκίνητο», μπορούμε να σας παρουσιάσουμε μια διαφήμιση αυτοκινήτου. Εκείνη τη στιγμή σας δείχνουμε μία διαφήμιση, εν αντιθέσει όμως, με τις πολλές (μερικές φορές 10-15) που θα σας εμφανίσουν άλλα sites. Μπορούμε επίσης να κερδίζουμε έσοδα από ανώνυμες  θυγατρικές μας. Επί του παρόντος, το eBay και η Amazon είναι δύο συνεργάτες θυγατρικών μας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί όλο αυτό, εδώ: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216405-advertising-and-affiliates

-Ανοιχτό ή Κλειστό Κώδικα, χρησιμοποιεί η DDG;  Πόσοι απασχολούνται με την άμεση ανάπτυξη, εξέλιξη και αποσφαλμάτωση της; Έχει δημιουργηθεί, μια κοινότητα γύρω της που συμβάλλει στην βελτίωση της;

Είμαστε μια ομάδα περίπου 20 ανθρώπων που έχουν εξαπλωθεί σε πάνω από 12 χώρες. Επιπλέον, υπάρχει ένα δίκτυο συντελεστών Ανοιχτού Κώδικα και οπαδοί που έχουν βοηθήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, όλα τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από την επέκταση της εν λόγω ομάδας των συνεισφερόντων και ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους είναι να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση και την υποστήριξη της κοινότητας μας. Και, ναι! Έχουμε πολλά συστατικά Ανοιχτού Κώδικα, συμπεριλαμβανομένου ενός που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει άμεσα απαντήσεις στην DuckDuckGo και ονομάζεται «DuckDuckHack». Μεταξύ των συνεισφερόντων Ανοιχτού Κώδικα και των μελών της κοινότητάς μας που υποβάλλουν αναφορές σφαλμάτων (bug reports), είναι και τα φόρουμ˙ και γενικά υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που μας βοηθούν, δίνοντάς μας feedback (ανατροφοδότηση), αλλά και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Τα links που μπορείτε να χρησιμοποιείτε είναι τα εξής:

-Πόσο της εκατό (%) από τις σελίδες υπολογίζεται πως είναι καταγεγραμμένες στην βάση δεδομένων της;

Παίρνουμε αποτελέσματα από πολλαπλές πηγές και, ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να υπολογίσουμε συγκεντρωτικά ένα τέτοιο νούμερο. Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε στη σελίδα μας, την σχετική με τις πηγές μας: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216399-sources

DDG, υπόκειται σε νομοθεσία των ΗΠΑ, όπου διάφορα παράξενα νομοσχέδια όπως τα ACTA/SOPA/PIPA/CISPA, πρόσφατα και το Computer Fraud and Abuse Act –CFAA, υποβόσκουν συνεχώς και συγχρόνως οι βιομηχανίες του θεάματος έχουν τον έλεγχο σε οικονομία και "κουλτούρα" επηρεάζοντας αποφάσεις. Είδαμε τόσες σελίδες διαμοιρασμού να κλείνουν τα δυο τελευταία χρόνια και οι ιδρυτές του The Pirate Bay και όχι μόνο, είναι φυλακή. Τι θα κάνει, αν καποια στιγμή η κυβέρνηση, νομοθετήσει να της δίνονται όλα τα στοιχεία από κάθε δικτυακή υπηρεσία/προϊόν/σελίδα;

Τα στοιχεία μας -δηλαδή τα προσωπικά σας δεδομένα- είναι πραγματικά ανώνυμα, με την έννοια ότι, ακόμη και αν μας υποχρέωναν να παραδώσουμε  όλα τα δεδομένα μας, θα ήταν άχρηστα για τους οργανισμούς, από τη στιγμή που δεν μπορεί να συνδεθεί μια αναζήτηση με έναν συγκεκριμένο χρήστη. Η Πολιτική μας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξηγεί περισσότερα για αυτό το θέμα, εδώ: https://duckduckgo.com/privacy

-Σίγουρα η DDG, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Αυτό σημαίνει πως θα βλέπουμε, ας μου επιτραπεί ο όρος: "νέες εκδόσεις", ανά καποια χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν χρονοδιαγράμματα γι' αυτά η υπάρχει άλλο πλάνο;

Ελπίζουμε να έχουμε τη δική μας έκδοση αναζήτησης εικόνων (όπως και πολλές άλλες μεγάλες συνιστώσες) στο εγγύς μέλλον. Πάνω σε αυτά δουλεύουμε τώρα.

-Κυκλοφορεί ένα Firefox addon, για χρήση του με το Tor. Θα δούμε καποια επίσημη ειδική έκδοση της DDG και για το DeepWeb ή δουλεύει επαρκώς η υπάρχουσα;

Η πλατφόρμα άμεσης απάντησης που έχουμε στην DuckDuckHack έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει και να φέρνει στην επιφάνεια αυτές τις πιο κρυφές πηγές. Η κοινότητά μας έχει τη δυνατότητα να σας προτείνει πηγές και να αναπτύσσει plugins ώστε να αποκτάτε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες.

-Κάποιοι, με όλα όσα συμβαίνουν, είναι ιδιαιτέρως καχύποπτοι και ίσως σκέφτονται, πως από πίσω είναι η Google ή κάποιος άλλος μεγάλος του χώρου ή ακόμα και μυστικές υπηρεσίες, ενώ όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η DDG, είναι Αμερικάνικη εταιρεία. Το promotion που κάνει, επίσης βασίζεται σε Αμερικάνικα πρότυπα. Έχετε σκεφτεί πως ίσως αυτό να είναι κάπως παράξενο και να μην έχει πάντα θετικό αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό κοινό; Έχω δει ένα υπέροχο promo που έχετε δημιουργήσει, μα δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Θα κάνει επέκταση και σε άλλες ηπείρους, εκτός ΗΠΑ; Εννοώ, με φυσική παρουσία, όπως γραφεία;

Επί του παρόντος, η κίνηση των λογαριασμών μας προέρχονται μόνον κατά το 50% περίπου από τις ΗΠΑ και η πλειοψηφία των λογαριασμών είναι από την Ευρώπη˙ εκτός ΗΠΑ. Αυτό μας δείχνει πως, σε πολλά πράγματα, έχουμε ήδη επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους. Στην πραγματικότητα, έχουμε servers σε όλο τον κόσμο που αντιδρούν στα αιτήματα, σε περιφερειακό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ομάδα μας και όλοι οι συντελεστές έχουν εξαπλωθεί σε όλη την υδρόγειο αρκετά ομοιόμορφα. Παρόλα αυτά, είμαστε ακόμα μια ομάδα με έναν πολύ μικρό πυρήνα και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ανάγκη να ανοίξουμε άλλο γραφείο, επί του παρόντος.

-Παρατηρώντας την DDG, από τις αρχές, έχω την αίσθηση πως έγινε πιο ευρέως γνωστή, μέσα από το οικοσύστημα του Linux. Αν δεν κάνω λάθος ο Midori ήταν ο πρώτος browser που την χρησιμοποίησε ως default search engine, ενώ σε πρόσφατες εκδόσεις και το Linux Mint. Ισχύει αυτό; Μπορείς να μας δώσεις κάποια στατιστικά, για την χρήση της, ανά λειτουργικά συστήματα;

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής μας έχει γίνει από στόμα σε στόμα. Δεν μπορούμε να δώσουμε στατιστικά και νούμερα που αφορούν τις συνεργασίες μας, αλλά ο Midori και το Linux Mint ήταν ανάμεσα στους πρώτους που μας υιοθέτησαν και τους είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες για την υποστήριξή τους.

-Τι λειτουργικό σύστημα τρέχουν οι sever σας;

Μπορείτε να διαβάσετε για την αρχιτεκτονική μας εδώ: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216392-architecture Σ’ ένα άρθρο του High Scalability υπάρχουν επίσης κάποιες λεπτομέρειες: http://highscalability.com/blog/2013/1/28/duckduckgo-architecture-1-million-deep-searches-a-day-and-gr.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+HighScalability+%28High+Scalability%29

-Με το DDGmail, τι γίνεται; Είναι πια ευρέως διαθέσιμο;

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Ποτέ δεν προσφέραμε DDGmail αλλά πολλοί άνθρωποι μας το ζητάνε. Επί του παρόντος, έχουμε δώσει όλη μας την προσοχή στην αναζήτηση στο Διαδίκτυο και δεν έχουμε άμεσα σχέδια για κάτι πέρα από αυτό.

-Ποιο είναι το βασικό λειτουργικό σας σύστημα;

Επί του παρόντος χρησιμοποιούμε Windows 8 και Mac OSX, αλλά συχνά αλλάζουμε συσκευές και μηχανήματα για να κάνουμε διάφορες δοκιμές.

-Matrix η Tron;

Χμμ, η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν και οι δύο :). Είχα την τύχη να δω την ανεπίσημη πρεμιέρα του Matrix I όταν σπούδαζα στο κολέγιο, στο MIT και ήταν μία εμπειρία ανεπανάληπτη!

-Θα σε δούμε καποια στιγμή στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο  σχέδιο στον ορίζοντα, αλλά ίσως κάποια στιγμή να έρθω!

-Κλείνοντας, θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, καθώς και όλη την ομάδα, για την άμεση ανταπόκριση. Θα ήθελες να μας πεις, ποιος είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους που θα μπορούσε κάποιος να συμβάλλει στην ανάπτυξη της DDG;

Ναι! Θα σας παρακαλέσω να δείτε τα παρακάτω links:

[η μετάφραση από Ελληνικά σε Αγγλικά και αντίστροφα, έγινε από την Maria Af.]

ch1

Interview with Gabriel Weinberg DuckDuckGo Founder

Gabriel Weinberg This article is an interview with Gabriel Weinberg, the founder of DuckDuckGo, the search engine that does not track you and has better instant answers.

DuckDuckGo is a general search engine like Google. We differentiate by:

 • ·  Not tracking users (we do not collect or share personal information).
 • ·  Having less spam & clutter (e.g. by aggressively filtering content farms, only having one ad on results pages, etc.).
 • ·  Showcasing better instant answers (via partners like Wolfram Alpha and by developers contributing via our instant answer platform).
 • ·  Not putting users in a filter bubble (we don’t bias search results towards what we think particular users would already agree with).

Company History: ·  Solo founded in 2008 by Gabriel Weinberg and self-funded for the first few years. ·  Funding in 2011 from Union Square Ventures (backers of Twitter, Tumblr, Foursquare, Kickstarter, etc.). Traffic: ·  Over 3 million direct searches per day. ·  50% of DuckDuckGo's users are from the US, 45% from Europe and the remaining 5% from APAC.

Osarena has been interested in DDG, having made a series of articles about this search engine since it started, as DuckDuckbot, somewhere in 2010. So we contacted Gabriel Weinberg, the founder of DuckDuckGo. More specifically, Gabriel Weinberg is the CEO and founder of DuckDuckGo, a search engine that does not track you and has better instant answers. Previously he founded NamesDatabase, which was sold to Classmates.com in 2006. Weinberg was educated at MIT, with a B.S. in Physics and an M.S. in Technology and Policy. He is also an active angel investor and blogger. We are interested in DDG, having made a series of articles about her since it started, as DuckDuckbot, somewhere in 2010. He founded DuckDuckGo in 2008. -Hi Gabriel. I'll get you back in time and ask you to remember the reason that led you create a search engine, at a time when the the scenery (rightly or wrongly) was clear with the dominance of Google.

I simply saw a path to building a better search engine with more instant answers and less spam. More and more, people started going directly to sites like Wikipedia, Yelp, IMDB and hundreds of other sites to get answers quicker. I thought if you could somehow pull out those answers and display them above the traditional links you'd have a more compelling search experience.

-Certainly your favorite "child" is DDG. I will not bore you with questions about how it was founded; we already mentioned all these details in the introduction and throughout our other articles. Its first name was DuckDuckBot with a slightly different interface from the current, filtering results and other search engines. Right? -I know that you are tired of answering, but I will ask you what users think. It’s a bit different reading an About in English language. What matters to them is reading all these things in their mother tongue and directly from the founder. So, are you ready? :D -How can the user be sure that its data (through the searches, pages visited, etc.) are not available to government agencies (since DuckDuckGo is not open source)? What about advertisements’ tracking? Economically, DDG besides funding from Union Square Ventures (I have read on ycombinator.com that this investment cost $ 3 million), how does it withstand?

It is a myth that search engines needs to track you to make money on Web search. When you type in a search, we can show an ad based on that search term, just like major search-engines do. That doesn't involve tracking because it is based on the keyword and not the person. For example, when you type in 'car' we can show you a car ad. We currently show just one ad though as opposed to the many (sometimes 10-15) you'll find on other sites. We also earn revenue from anonymous affiliate referrals. Currently, eBay and Amazon are our two affiliate partners. You can read more about how that works here: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216405-advertising-and-affiliates

-What does DDG use, Open or closed source? How many people are employed to direct growth, development and debugging of DuckDuckGo? It there any community created around DuckDuckGo that contributes to its improving?

We're a team of ~20 people spread over 12 countries. Plus, there are a network of open source contributors and fans that have helped us tremendously over the years. In fact, all of our team members have come from this extended team of contributors, and it is one of our primary focuses to strengthen and support our community. And yes! We've got a lot of open source components, including one that allows anyone to create instant answers for DuckDuckGo called "DuckDuckHack." Between the open source contributors and members of our community who submit bug reports, moderate the forums, and generally help us with feedback, there's a large community of people who help. Here are some links for people to use:

-What is the estimated percentage (%) of the pages listed in its database?

We get results from multiple sources so a number like that is impossible to gather. Please refer to our page on sources: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216399-sources

-The DDG, is subjected to U.S. law, where some strange bills like ACTA /SOPA / PIPA / CISPA, Computer Fraud and Abuse Act-CFAA simmer away while the entertainment industry have control over economy and "culture", affecting decisions. We saw many website sharing, closed over the last two years. The Pirate Bay -and not only- is imprisoned. What would you do if, at some point, government legislated that each web service / product / page had to turn in all the information?

Our data is truly anonymous, in that, even if we had to overturn all our data, it would be useless to agencies because they can't tie a search to a particular user.  Our privacy policy explaining more on that is here: https://duckduckgo.com/privacy

- Certainly DDG, is in constant evolution. This means that we will be seeing, may I say, "new releases / versions" on a regular basis? Is there any timetable for them or there is another plan?

We hope to have our own version of image search (as well as many other big components) in the near future. We're working on those now.

-There is a Firefox addon, for using DuckDuckGo with Tor. Shall we expect an official special edition of DDG for the DeepWeb or the existent one works adequately?

Our DuckDuckHack instant answer platform is designed to index and surface these more hidden answer sources. Our community can suggest sources and build plugins to access this information.

-With everything going on, some people are particularly suspicious and perhaps even think that behind DDG there is Google or some of the other giants or even intelligence whilst, as mentioned, DDG, is an American company. Its promotion also based on American standards. Have you thought that maybe this is a bit strange and not always have a positive impact on the European public? I have seen a great promo of yours but it’s not that widespread. Will it expand to other continents, outside the U.S.? I mean, with a physical presence, such as offices

Currently, our traffic is only about 50% U.S. and Europe accounts for the majority of traffic outside the U.S. so, in many ways, we have already expanded to other continents. In fact, we have servers across the world that react regionally to requests. Although the company is headquartered in the United States, our team and all the contributors are spread across the globe pretty evenly. We're still a very small core team, though, and so we don't have a need to open another office currently.

- Observing DDG, since its birth, I have the feeling that it became more widely known through the ecosystem of Linux. If I 'm not mistaken, Midori was the first browser that has used DuckDuckGo as default search engine, while in recent versions Linux Mint used it, too. Is this true? Could you give us some statistics on its use, per operating systems?

Most of our growth has been from word of mouth. We can't share numbers around our partnerships but Midori and Linux Mint were among our earliest adopters and we're very grateful to have their support.

-What operating system are your severs running?

You can read about our architecture here: http://help.dukgo.com/customer/portal/articles/216392-architecture This High Scalability article has a bit more detail as well: http://highscalability.com/blog/2013/1/28/duckduckgo-architecture-1-million-deep-searches-a-day-and-gr.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+HighScalability+%28High+Scalability%29

-What about DDGmail? Is it widely available, nowadays?

I'm not quite sure what you mean. We've never offered DDGmail but we do get a lot of requests to do so. We're entirely focused on web search at the moment and have no immediate plans of branching from that aspiration.

-What is your main operating system?

I'm currently using Windows 8 and Mac OSX but often change devices and machines for various testing purposes.

-Matrix or Tron?

Hmm, I like both actually :). Saw a Matrix I preview at MIT in college and that experience is hard to beat!

-Will we be seeing you in Greece at some point?

No plans but maybe someday!

-At the end of the day, I would like to thank you for your time. Furthermore, we would like to congratulate your whole team on their immediate response. Could you tell us which is one of the major ways that one could contribute to the development of DuckDuckGo?

Yes! Please check out the links below:

 • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top