BETA

Backlinks Watch: Έχεις ιστοσελίδα; Τσέκαρε ποιοι σε έχουν κάνει hits

Εικόνα constantinos

Backlinks

Όσοι έχουν μια ιστοσελίδα σαφώς και επιθυμούν να είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα ranks και στις διάφορες αναζητήσεις μέσω των search engines.
Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί επίπονη δουλειά με αρκετή σχολαστικότητα. Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε πλάγια μέσα (black seo) για να το επιτύχουν και όχι λίγοι αυτοί που πληρώνουν τρίτους για κάτι τέτοιο. Αυτές όμως οι τακτικές συνήθως δεν έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα καθώς οι μηχανές αναζήτησης μπορούν αργά ή γρήγορα να εντοπίσουν αυτές τις πλάγιες μεθόδους και τιμωρούν τέτοιες σελίδες καταποντίζοντάς τες στα τάρταρα του διαδικτύου.
Προφανώς εδώ δεν θα κάνουμε μαθήματα SEO, άλλωστε πώς θα μπορούσαμε, καθώς πέρα από το στήσιμο της σελίδας (του osarena) με σεβασμό στην ιδιωτικότητα, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ ιδιαίτερα με το seo πέρα από το να προσπαθούμε (και όχι πάντα) να έχουμε μικρούς τίτλους στα άρθρα.

Ενημερωτικά, ένα άλλο σημείο που είδαμε πως συμβάλλει θετικά είναι η δημιουργία tags στα άρθρα. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο να είναι η μοναδικότητα των άρθρων (να μην είναι copy-paste) και η πυκνότητά τους. Και εδώ όμως υπάρχουν ορισμένες λάθος απόψεις, καθώς οι περισσότεροι βασίζονται στα ranks που δίνει η υπηρεσία της Amazon, το Alexa, και όχι στα ranks που δίνει (καλώς ή κακώς) η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης σήμερα, αυτή της Google.
Έτσι μπορεί να δείτε σελιδες που βρίσκονται μεν ψηλά στα ranks που δίνει το Alexa, μα να είναι άφαντες στις αναζητήσεις. Βέβαια αυτό τις περισσότερες σελίδες δεν τις ενδιαφέρει, καθώς το ζητούμενό τους είναι η προσέλκυση διαφημιζόμενων δείχνοντάς τους την θέση που βρίσκονται στο Alexa. Και όπως όλοι γνωρίζετε, την πυκνότητα των άρθρων την καλύπτουν με αναδημοσιεύσεις, με αποτέλεσμα να διαβάζουμε πάρα πολλές φορές από κάθε βεληνεκούς σελίδες τα ίδια ακριβώς άρθρα.
Αυτό μπορεί να δώσει και μια απάντηση στο ερώτημα του γιατί το ελληνόφωνο διαδίκτυο βρίσκεται τόσο χαμηλά και όχι άδικα θεωρείται "τριτοκοσμικό", όπως ακριβώς και η χώρα που κατοικούμε. Ένα όμως από τα πιο σημαντικά στοιχεία που βοηθούν μια σελίδα να αναδειχθεί είναι τα backlinks, κάτι που πολλοί είτε αγνοούν, είτε το έχουν ξεφτιλίσει εφαρμόζοντας μεθόδους οι οποίες είναι καθαρά σπαμ.

info: Seo είναι τα ακρωνύμιο από τις λέξεις: Search Engine Optimization. Το seo είναι πολύ σημαντικό για μία ιστοσελίδα γιατί αλλιώς αυτή θα είναι αόρατη και χωρίς επισκέπτες, άρα και χωρίς λόγο ύπαρξης. Πρόκειται για τεχνικές βελτιστοποίησης που θα πρέπει να εφαρμόζετε στις ιστοσελίδες σας ώστε αυτές να δίνουν στις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το περιεχόμενό τους με σωστό τρόπο και ξεκάθαρα, και με την σειρά τους οι μηχανές αναζήτησης θα κατατάσσουν ψηλότερα στα αποτελέσματα την ιστοσελίδα σας. H google δίνει ένα σχετικό pdf με αναλυτικές οδηγίες για καλύτερο seo (για την δική της μηχανή αναζήτησης) [DOWNLOAD]

Τι είναι τα backlinks:

Backlinks είναι αυτό που λέει η λέξη: τα links (οι σύνδεσμοι) που έχουν άλλες σελίδες προς την ιστοσελίδα μας. Πιο απλά, αν κάποιος δημιουργήσει ένα link (σύνδεσμο) στην ιστοσελίδα του που δείχνει προς τη δική μας, τότε εμείς έχουμε ένα backlink. Τα backlinks κάνουν μια σελίδα πιο δημοφιλή και βοηθάνε στο SEO, δηλαδή στο να βγαίνει πιο ψηλά στα αποτελέσματα της google και των υπόλοιπων μηχανών αναζήτησης.
Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες για την απόκτηση τέτοιων links, είναι να έχετε καλό περιεχόμενο και οι webmasters (ιδιοκτήτες άλλων ιστοσελίδων) εθελοντικά να σας δώσουν ένα τέτοιο, βάζοντας link στην ιστοσελίδα τους προς τη δική σας. Αυτά τα backlinks, έχουν δυο βασικές κατηγορίες: τα do follow και τα no follow και προφανώς τα do follow είναι πολύ πιο αποτελεσματικά σε θέματα SEO.

Τι είναι τα no follow links:

Σαν no follow link θεωρείται το link το οποίο δεν επιτρέπει τις μηχανές αναζήτησης να το ακολουθήσουν προς την ιστοσελίδα που δείχνει. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα no follow link στην ιστοσελίδα μας που δείχνει στο ιστοσελίδα.gr, τότε το ιστοσελίδα.gr δεν θα βοηθηθεί αποτελεσματικά παρά ελάχιστα (ως καθόλου).
Αντιθέτως, αν είναι do follow link, τότε ουσιαστικά αυτή η σελίδα θα βοηθηθεί από την δική μας. Τεχνικά, για να κάνουμε ένα link no follow, θα πρέπει απλά να του θέσουμε το tag: rel="nofollow" ούτως ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μην μεταπηδήσουν στον προορισμό του. Όπως και να έχει του τύπου τα backlinks (no follow) προς κάποια σελίδα, δεν βοηθάνε καθόλου σχεδόν στο seo, σε αντίθεση με τα do follow links.

Τι είναι τα do follow links:

Όπως προκύπτει από τα προηγούμενα, το Do follow link είναι ένας σύνδεσμος link με μία σαφή και συγκεκριμένη ιδιότητα: να ακολουθείται από τις μηχανές αναζήτησης. To do follow link ουσιαστικά επιτρέπει τις μηχανές αναζήτησης να μεταπηδήσουν στον στόχο - στον προορισμό που δείχνουν.
Για παράδειγμα, αν δημιουργήσουμε ένα link και το κάνουμε να δείχνει σε μια άλλη ιστοσελίδα και δεν βάλουμε το rel="nofollow", τότε έχουμε ένα όμορφο και καθαρό do follow link. Είναι σαφές δηλαδή, πως αυτού του τυπου τα links είναι θετικά για το seo και για την προώθηση ιστοσελίδων, καθώς δίνουν δύναμη στους τελικούς προορισμούς (εκεί που στοχεύουν δηλαδή). Εύλογο λοιπόν πως όταν δημιουργούνται backlinks προς τη ιστοσελίδα μας, για να έχουν αποτελέσματα στο seo και στην προώθησή της, θα πρέπει να είναι do follow και όχι no follow link γιατί δεν θα τα ακολουθήσουν οι μηχανές αναζήτησης και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα links που βάζουμε εμείς προς άλλες ιστοσελίδες.

Ανακεφαλαιώνοντας για τα backlinks:

Όπως έγινε κατανοητό είναι προτιμότερα τα DoFollow links, δηλαδή σύνδεσμοι οι οποίοι επιτρέπουν στις μηχανές αναζήτησης να τους λάβουν υπόψιν τους, σε αντίθεση από τους NoFollow συνδέσμους, οι οποίοι στην ουσία λένε στις μηχανές να μην τους υπολογίζουν. Αυτό ίσως και να ξεκαθαρίζει το τοπίο, γιατί μερικά λαμόγια που το μόνο που κάνουν είναι να αναδημοσιεύουν, βάζουν χύμα το όνομα μιας σελίδας και χωρίς καθόλου link. Ακόμα όπως λέγεται, πιο αποτελεσματικά είναι τα links που δείχνουν προς συγκεκριμένο/α άρθρο/α, παρά ένα link με το domain μιας σελίδας.
Οπότε, είναι προτιμότερο να έχετε δέκα DoFollow Backlinks από sites με καλό PageRank, παρά να έχετε 1000 NoFollow Backlinks από οποιαδήποτε website (που παίζουν πάρα πολύ μικρότερη σημασία). Μεγάλη προσοχή πρέπει όμως να δίνετε σε Backlinks από άγνωστα sites που έχουν κακή φήμη, όπως π.χ. Backlinks από Paid Links. Τα Paid Links προέρχονται από διαδικτυακούς τόπους οι οποίοι έχουν σαν σκοπό και μόνο να μοιράζουν links επί πληρωμή. O λόγος που στέλνουν links είναι καθαρά για να βγάζουν χρήματα. Πολλές μηχανές κατακρίνουν τέτοιες ενέργειες και άλλες, όπως το Google, θεωρείται πως τις τιμωρεί με αρνητικά αποτελέσματα.

Πώς δημιουργώ backlinks:

Υπάρχουν πολύ τρόποι (αλλά χρονοβόροι) να δημιουργήσετε από μόνοι σας Backlinks προς το site σας, αρθρογραφώντας σε Forums ή σε Blogs ή ακόμα και σε Social Networks τα οποία έχουν DoFollow παραμέτρους. Τα Backlinks όμως που έχουν την μεγαλύτερη "δύναμη" είναι πάντα αυτά που μοιράζουν απλόχερα οι Bloggers και Website owners χωρίς αντάλλαγμα και φυσικά όσο ποιο καλό PageRank έχουν, τόσο το καλύτερο. Είναι όμως σημαντικό για την σελίδα σας να αποφύγετε τα spams, μην κάνοντας ποτέ άχρηστα σχόλια ή posts και μην δίνετε ποτέ συνδέσμους προς το site σας αν δεν έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο.
Είναι σημαντικό να σέβεστε τους ιδιοκτήτες άλλων σελίδων για να σας σεβαστούν και αυτοί. Παρ' ολ' αυτά και για να το δούμε πιο ρεαλιστικά, εν έτη 2014 ίσως να μην είναι πλέον τόσο αποτελεσματικό τα forum signantures, τα οποία αρκετές φόρες δεν γίνονται πολλές φορές inde –crawl από την Google. Αμφίβολη είναι και η αποτελεσματικότητα των links από τα διάφορα social sites (Facebook, GPlus, Twitter, κλπ) και όπως μπορεί να επιβεβαιώσει ο κάθε web μάστορας, δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα στο SERPs, επομένως μην δίνετε βάση στα social media για την προώθηση της σελίδας σας (κάτι που κατά κόρον κάνουν οι ελληνόφωνες ιστοσελίδες) και κυρίως μην μπείτε στην διαδικασία να αγοράσετε fake likes και baclinks.Οι μόνοι ζημιωμένοι στο τέλος (και σύντομα), θα είναι η τσέπη και η ιστοσελίδα σας.
Αρκετοί που ασχολούνται με το seo, προτείνουν και το Article Marketing, να γράφετε δηλαδή άρθρα σε διάφορα article directories προσθέτοντας links προς την ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν πάρα πολλά article directories και τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν, όπως τα articlesbase.com, ezinearticles.com και άλλα πολλά. Στην πράξη αυτό δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ελληνόφωνο διαδίκτυο, επειδή τα κυνηγάς με το τουφέκι και όσα ελληνόφωνα υπάρχουν έχουν πολύ χαμηλό page rank, άρα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιώδες. Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε εισπράξει και καταλάβει πως στο ελληνόφωνο internet, το να βρεις πηγές να κάνεις backlinks, δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο.

Πώς μπορώ να δω τα backlinks προς την σελίδα μου:

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι γι' αυτό, εμείς θα σας δώσουμε έναν που είναι από τους πιο εύκολους, ακόμα και από όσους δεν έχουν ιδιαίτερη ή καθόλου σχετική εμπειρία. Πρόκειται για ένα έγκυρο Backlinks Checker εργαλείο, το Backlinks Watch.

Backlinks

Στην ουσία πρόκειται για μια ειδικευμένη μηχανή αναζήτησης που σκανάρει το διαδίκτυο ώστε να βρει ποιες είναι οι σελίδες που έχουν backlinks προς την δική σας. To μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλετε το url της σελίδας σας στο σχετικό πεδίο, να εισάγετε το captcha που ζητάει (για επιβεβαίωση πως είσαστε άνθρωποι και όχι bots) και αυτή θα αρχίσει να σας επιστρέφει αποτελέσματα σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των backlinks προς το site σας. Θα σας δείξει "anchor" text, pagerank, τις συνολικές εξερχόμενες συνδέσεις (outbound links) καθώς και nofollow flags για κάθε εισερχόμενη σύνδεση (inbound link) προς την σελίδα σας:

Screenshot

Εισάγοντας λοιπόν την διεύθυνση της σελίδας σας και πατώντας το κουμπάκι: Check Backlinks, θα αρχίσει να σας επιστρέφει αποτελέσματα, τα οποία θα φορτώνονται σταδιακά. Η σειρά αυτών των αποτελεσμάτων δεν είναι υποχρεωτικά από τις σελίδες με το ψηλότερο page rank προς το χαμηλότερο, μα τυχαία και μάλλον βασίζεται στα πιο πρόσφατα hits.
Φυσικά η φόρτωση, ανάλογα τον αριθμό αυτών των backlinks κρατάει κάμποσο διάστημα, αν και έχω την αίσθηση πως στα 1000 σταματάει να δίνει αποτελέσματα. Βέβαια αν έχετε φτάσει στα 1000 backlinks, προφανώς η σελίδα σας είναι πετυχημένη, άρα το μόνο που μένει είναι να συνεχίσετε να κάνετε ακόμα καλυτερότερη δουλειά ξεπερνώντας τον εαυτό σας:

ScreenshotScreenshot-2

>>> η ιστοσελίδα του Backlinks Watch.

Εν κατακλείδι:

Προσπαθήστε να δημιουργείτε δικά σας άρθρα, αποφεύγοντας το copy-paste. Ενσωματώστε δικό σας υλικό σε αυτά (εικόνες, multimdedia, κείμενο) και μην δίνετε βαρύτητα στο Facebook περιμένοντας από εκεί να ανεβεί η σελίδα σας. Μπορεί να σας δίνει έναν αριθμό από hits, όμως είναι εξακριβωμένο πως είναι αντιστρόφως ανάλογη η παραμονή στην σελίδα σας και όπως είπαμε πλέον τα social media δεν βοηθούν δραστικά στα page ranks σας. Αν έχετε ανάλογο υλικό σε άλλα άρθρα, που έχουν σχέση με αυτό που δημιουργείτε, βάλτε τα εσωτερικά links, τα οποία βοηθούν.

Μην καταφεύγετε σε spaming και σε λύσεις που σας προτείνουν διάφοροι αετονύχηδες. Αν δείτε τα δικά τους ranks, 9 στις 10 περιπτώσεις (για να μην πω πάντα) είναι στον πάτο του web. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να εμπιστευτείτε τέτοιους ανθρώπους που δίνουν συμβουλές seo, backlinks, κατασκευές σελίδων και άλλα, όταν η δική τους είναι ανύπαρκτη; Απλή λογική είναι αυτό. Συνομιλήστε με άλλους blogers, παρόμοιας θεματολογίας με την δική σας σελίδα (σημαντική λεπτομέρεια αυτή) για ανταλλαγή links (με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω).
Αρκετοί το δέχονται, μα δεν είναι υποχρεωτικό να το δεχτούν όλοι (πχ, εμείς δεν το κάνουμε, όχι από κακία, μα από πρακτικής άποψης). Σημαντικός παράγοντας ακόμα είναι η ορθογραφία και η δομή του άρθρου με παραγράφους, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο τόσο από ανθρώπους όσο και από αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης ως προς το περιεχόμενό του και φυσικά τις λέξεις κλειδιά να τις βάζετε με έντονα γράμματα και χωρίς συνεχή επανάληψή τους.
Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να παραβλέψετε όλες τις πιο πάνω "συμβουλές", άλλωστε δεν είμαι ειδικός και είναι απλά εμπειρικές και να σταθείτε στην ουσία, το τσεκάρισμα δηλαδή των backlinks σας με το εργαλείο που αναφέραμε.

Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως, μιλώντας για το osarena, το μεγαλύτερο σημείο απ' όλα είναι η ηθική ικανοποίηση που νοιώθουμε καθώς ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη από πουθενά και με το υλικό που καθημερινά ανεβάζουμε το οποίο είναι πρότυπο και δικό μας και όσα έχουν γίνει τόσο από την παρούσα ομάδα, όσο και από όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από εδώ, κάτι που για όλους μας είναι και το πιο σημαντικό και ας πούμε πως μας δίνει μια μικρή δόση "υπερηφάνειας".
Βέβαια αν το ζητούμενο ορισμένων είναι η αρπαχτή από διαφημίσεις και ads, όλα τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή σημασία. Αυτό πάλι εξηγεί, εκείνο που είπαμε και πριν σχετικά με το πόσο φτωχό είναι το ελληνικό web σε ποιότητα (συνεπώς και συνεργασίες) και το πλήθος των ειδησιο-γραφικών ιστοσελίδων που αναπαράγουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο. Εμείς σας καλούμε όλους, να συμβάλλετε στο να δημιουργήσουμε ένα πιο καλό διαδίκτυο, καθώς αυτό είναι το όραμά μας, προσπαθώντας λόγω και έργω να το κάνουμε πράξη.

 • Σχόλια

13 Comments:

 1. Εικόνα ΧΡΗΣΤΟΣ

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα άρθρα σας. Η απορία μου είναι η εξής:
  Το wikipedia έχει φτιάξει το σύστημά της ώστε όλα τα backlinks να είναι nofollow. Διαβάζω πως όλοι προσπαθούν να πάρουν λινκ από εκεί. Τελικά έχει αξία ή όχι επειδή είναι nofollow?

  http://exoplismos.edu.gr

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΑπρ 27, 2015 14:04 ΜΜ

  Δεν ξέρω αν είναι όλα τα links της nofollow. Νομίζω πως δεν είναι όλα όσα χρησιμοποιούνται ως πηγές. Εμείς για παράδειγμα, έχουμε από παλιά hits από την wikipedia, ένα που θυμάμαι τώρα, είναι αυτό: https://el.wikipedia.org/wiki/LibreOffice
  Τώρα το πως ακριβώς δουλεύει αυτό δεν ξέρω. Για παράδειγμα δεν ξέρω τι γίνεται με τα ad-links τα οποία μπορεί να δίνουν hits αλλά ίσως για κάποιες σελίδες να μην είναι επιθυμητά αυτού του είδους τα hits.
  Δεν το ξέρω επειδη όπως φαίνεται αλλιώς τα αναγνωρίζει/επιβραβεύει η Google, αλλιώς η Alexa που η δεύτερη τα επιβραβεύει σίγουρα.
  Και επειδη εδώ και κάποια χρόνια ΔΕΝ έχουμε analytics, δεν μπορώ να το πω αυτό με βάση τα προσωπικά εμπειρικά στοιχεία.

  Τώρα από εκεί και πέρα, είναι ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Εμείς για παράδειγμα, δεν θέλουμε να μην είναι ενεργό το link σου για την ιστοσελίδα σου (http://exoplismos.edu.gr), Θέλουμε δηλαδή να σου δώσει ενεργά hits, αν κάποιος το clickαρει. Όπως και θέλουμε να δίνουμε hits στις πηγές μας.
  Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κάτι (να επιβραβευσουμε κάποιο hoax για παράδειγμα), αλλά να δώσουμε link επιβεβαίωσης, μια λύση είναι αυτό: http://osarena.net/do-not-link-dose-link-horis-hits-se-istoselides-me-il...

 3. Εικόνα christos pappas

  Ρώτησα έναν αρθρογράφο που δουλεύει στο wikipedia και μου είπε πως όλα τα λινκ τους είναι nofollow αλλά μετράνε. Εγώ έχω φτιάξει αυτό:
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82
  Έχει γραφτεί το λινκ αλλά δεν είδα διαφορά στις μετρήσεις. Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε.

 4. Εικόνα ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΒΡΑΜΗΣ

  Και τα backlinks από το facebook καθώς και από άλλα social media είναι και αυτά nofollow, όμως έχουνε πολύ μεγάλη αξία από άποψη SEO γιατί εκτός του ότι σε ανεβάζουν στη Google, σε φέρνουν και πολύτιμο κόσμο από αυτά.

  Πιστεύω ότι βοηθάει το link από τη wikipedia.

 5. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 13, 2015 21:19 ΜΜ

  Ίσως, δεν ξέρω με βεβαιότητα. Όμως η εμπειρία με το osarena, μας έδειξε πως τα ranks ανεβαίνουν με πρότυπα άρθρα κυρίως.
  Πιστεύω πως αν αύριο καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την αρνητικότητα που υπάρχει και κλείσουμε εντελώς τα socials μας, δεν θα μας επηρεάσει στο ελάχιστο. Το έχουμε δοκιμάσει άλλωστε με περιόδους, χωρίς να ανεβάζουμε τίποτα στα socials. Μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια αναρριχηθήκαμε στο 6 google page-rank και ελάχιστα απέχουμε από το 7, χωρίς να εφαρμόσουμε εξ' επί τούτου ΚΑΝΕΝΑ seo, πέρα από τα αυτονόητα.

 6. Εικόνα Τένη Βαλεριάνου

  Το άρθρο σας είναι εξαιρετικά περιεκτικό και χρήσιμο.
  Η αλήθεια είναι ότι ειδικά για ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρει το https://www.douleutaras.gr/, το link-building δεν είναι απλώς βοηθητικό αλλά απολύτως απαραίτητο.

 7. Εικόνα george33

  εξαιρετικά χρήσιμο το άρθρο σας .
  sitehost.gr Κατοχύρωση domain - Φιλοξενία Ιστοσελίδων

 8. Εικόνα Kostas
  Kostas (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 31, 2016 20:46 ΜΜ

  Το συγκεκριμένο website δεν παρέχει πραγματικά στοιχεία και είναι για "Πέταμα" στην κυριολεξία!!! (Μπορεί να κουβαλάει και 500 κιλά virus). Αν θέλει κάποιος πραγματικά στοιχεία για link building, πρέπει να πληρώσει.

  george33: Καθόλου χρήσιμο το άρθρο, μιας και οι συντάκτες του osarena δεν εξειδικεύονται στο SEO

 9. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 31, 2016 21:35 ΜΜ

  Κώστα, ήταν spam (σπαμ) που βγήκε κατά λάθος.

 10. Εικόνα pame stoixima

  Αυτό το website δεν είναι καθόλου αξιόπιστο, το ahrefs είναι εξαιρετικό, αλλά είναι πανάκριβο

 11. Εικόνα e-recordfair.com

  Από αυτά που ακούγονται πάντως, κάποιοι editors της Wikipedia έχπυν βγάλει ΧΟΝΤΡΑ λεφτά για να βάλουν ή να επιτρέψουν backlinks σε άρθρα.

 12. Εικόνα Αγγελική Παπαδοπούλου
  Αγγελική Παπαδο... (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 22, 2018 23:20 ΜΜ

  Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι χρήσιμο για το SΕΟ αυτό το άρθρο σίγουρο πάντως είναι ανθρώπινο, απλό, κατανοητό, αληθινό, άδολο, ειλικρινές, πράγματα εξ' ίσου σμαντικά που το καθιστούν πολύ χρήσιμο κατά την γνώμη μου. Σφαιρικά περιγράφει κάποια εμπειρικά πράγματα για το SEO και μας πονηρεύει για κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφύγουμε, δίνοντάς μας παράλληλα την αφορμή να ενημερωθούμε περισσότερο για το SEO που δεν είναι απλή υπόθεση αφού θέλει κόπο, χρόνο και χρήματα για να γίνει σωστά. Μην κάνουμε όλοι τους ειδικούς αφού υπάρχουν άλλοι σωστοί επαγγελματίες του είδους. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για το βήμα που μου δώσατε για να εκφράσω την άποψή μου.

 13. Εικόνα Yiannis

  Αν και το άρθρο σας είναι γραμμένο 4 χρόνια, πράγματι το backlinkwatch είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τη εύρεση των backlinks.
  Εμείς που ασχολούμαστε με την προώθηση των ιστοσελίδων το χρησιμοποιούμε, αλλά κυρίως για τα backlinks των ανταγωνιστών, αφού τα "δικά" μας τα παρακολουθούμε με άλλα tools και κυρίως το Search Console της Google.Σίγουρα όμως το να χτίσεις ένα δυνατό backlink θέλει και κόπο και χρόνο, αφού πρέπει να ελέγχεις με μεγάλη προσοχή το κύρος αλλά και το spam score του site που θα τοποθετήσεις το link. Οι καιροί που απλά κάναμε ένα σχόλιο και πέρναμε εύκολα ένα backlink έχουν περάσει.

Scroll to Top