BETA

Bill Gates: Ουδεμία Σχέση Έχω με χρήματα. Απλά, Κάνω το Έργο του Θεού!

Εικόνα Maria

Διαβάζοντας τον τίτλο του πρότυπου αγγλόφωνου άρθρου, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν:

Μα τι στο καλό; Όλοι «αυτοί», μιλούν με το Θεό και κάνουν το… θέλημά του; -γιατί, μην ξεχνάμε και τους δικούς μας, ε ??? ;)

Ο Μπιλ Γκέιτς, έχοντας ήδη ξοδέψει 28 δισεκατομμύρια,  σκοπεύει να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα, με… τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε και στη Microsoft. Ο William Henry "Bill" Gates είναι ένας πλούσιος άνθρωπος. Ο πλούτος του εκτιμάται σε μερικά 65 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ισούται με το ετήσιο ΑΕΠ της οικουμένης ολόκληρης, και ίσως είναι λίγο περισσότερο από την Κροατία. Με αυτό το δεδομένο, ο ιδρυτής της Microsoft, αξίζει όσο δύο φορές η Κένυα, τρεις φορές η Δημοκρατία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και δώδεκα φορές ή κάπου τόσο όσο το Μαυροβούνιο. Όπως καταλαβαίνουμε, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα για κάποιον που εγκατέλειψε πρόωρα το πανεπιστήμιο. Ο Gates παρόλα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κοινός θνητός, παρόλο που αρκετοί φανατικοί οπαδοί του πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο. Έτσι λοιπόν κι αυτός ασχολείται, λέει, με το να… απαλλαγεί από όλα αυτά τα χρήματα,   με την ελπίδα να παρατείνει τη ζωής των υπολοίπων που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από αυτόν. Δηλώνει, λοιπόν, χαρακτηριστικά:

Δεν μου λείπουν ούτε τα τρόφιμα αλλά ούτε και τα ρούχα. Τα χρήματα δεν έχουν καμμία χρησιμότητα για μένα παρά μόνον για να οικοδομήσω μια οργάνωση που θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα μέσα στους φτωχούς του κόσμου αυτού.

Βεβαίως, εμείς να διευκρινίσουμε πως όταν λέει πως δεν δίνει αξία στα χρήματα, εννοεί πως είναι κάτοχος ενός κτήματος στη λίμνη της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, αξίας της περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια και διαθέτει μια πισίνα εξοπλισμένη με υποβρύχιο σύστημα μουσικής:

bill gates house2bill gates house

Όντας πλούσιος, ο Bill Gates, (μην ξεχνάμε πως είναι φέτος, ο δεύτερος στη λίστα των υπερ-πλούσιων της παγκόσμιας κλίμακας), ίσως θεωρεί πως το χρήμα δεν του διασφαλίζει μια μόνιμη θέση στην ιστορία. Η προβολή του στον τομέα των υπολογιστών, κανονικά θα έπρεπε να του αρκεί. Ακόμη όμως και στην ηλικία των 57 ετών παραμένει ένας... "ανήσυχο"ς άνθρωπος και θέλει κάτι περισσότερο. Κατεβάζει, λοιπόν, όλο και καινούριες ιδέες. Το «περισσότερο» είναι το ξερίζωμα της νόσου πολιομυελίτιδας που έχει χτυπήσει ανείπωτα θύματα. Στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτος (2013), ο Gates επρόκειτο να δώσει μια διάλεξη στον David Dimbleby, τον σχολιαστή και παρουσιαστή της επικαιρότητας στη βρετανική τηλεόραση του BBC. Σ’ αυτήν του τη διάλεξη, με θέμα την αξία του νεαρού ανθρώπινου όντος, ο Bill Gates σκόπευε να επισημάνει πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια υγιή και παραγωγική ζωή και θα εξηγούσε πώς η τεχνολογία και η καινοτομία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του, μέχρι τώρα, μακρινού στόχου. Αυτός και η σύζυγός του, Μελίντα, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός τους Bill & Melinda Gates Foundation, έχουν δώσει μέχρι σήμερα γύρω στα 28.000.000.000 δολάρια και από αυτά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια πήγαν για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Η γυναίκα μου και εγώ κάναμε μια μεγάλη συζήτηση προκειμένου να αποφασίσουμε πώς θα σας δώσουμε αυτά τα χρήματα που σταθήκαμε αρκετά τυχεροί ώστε να τα αποκτήσουμε και είναι καιρός να ανταποδώσουμε αυτήν την χάρη που μας έγινε ώστε να βοηθήσουμε όλους αυτούς που δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί με εμάς. Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου εργαστήκαμε στη Microsoft και συνειδητοποιήσαμε ότι αν κάποιος ακολουθήσει την καινοτομία και τους έξυπνους ανθρώπους και αν έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τι αποδίδει το κάθε τι, τότε μπορεί να βελτιώσει αρκετά  δραματικά πράγματα. Εμείς επικεντρωθήκαμε στην βοήθεια των φτωχότερων αυτού του κόσμου και σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστείτε όλοι!   Μπορούμε πραγματικά να σας απαλλάξουμε εντελώς από τις ασθένειες μέσω του εμβολιασμού, όπως ακριβώς κάνουμε και με την πολιομυελίτιδα. Η πολιομυελίτιδα είναι ειδική περίπτωση, καθώς από τη στιγμή που κάποιος την αποκτήσει, δεν υπάρχει λόγος να δαπανηθούν χρήματα, καθώς δεν υφίσταται θεραπεία.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, έχει γίνει μόνο μια φορά στο ανθρώπινο είδος, τότε με την ευλογιά, το 1970.

bill gates

Μπορεί, όμως, κανείς εύκολα να καταλάβει γιατί καταφεύγει σε κάτι τέτοιο ο Bill Gates. Πάντα επιζητούσε πετυχημένες και οριστικές λύσεις για το κάθε τι, αλλά όπως και  ο ίδιος ξέρει από τη Microsoft, τα σφάλματα είναι ανθεκτικά στο χρόνο! Η νόσος της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να είναι ενδημική στη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Υπάρχει όμως και ένα εμπόδιο που αποτελεί απειλή για τα σχέδιά του Gates˙ ολοένα αυξάνονται οι ισλαμικές ομάδες που έχουν την πεποίθηση ότι η εμβολιασμός για την πρόληψη της πολιομυελίτιδας, είναι ένα περικάλυμμα για μυστικές στείρωση και άλλα δυτικά κακά. Στο Πακιστάν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας έχουν πληρώσει ακόμα και με τη ζωή τους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό.

Δεν πρόκειται, όμως, να σταματήσουν την επιτυχία μας...

λέει ο Gates.

Κανείς δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση του Πακιστάν να ανανεώσει τις δεσμεύσεις της, ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουμε τις γυναίκες που κάνουν το έργο του Θεού και να εμβολιάσουμε όλα αυτά τα παιδιά.

Ο Gates συνήθως δεν μιλά με θρησκευτικούς όρους και η τακτική του είναι να μην επικεντρώνεται σε θρησκευτικά θέματα. Η σύζυγός του, που είναι Ρωμαιοκαθολική, είναι λιγότερο αμυντική σε αυτό το θέμα, αλλά παρά τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, έχει ενθαρρύνει την αντισύλληψη όταν χρειάζεται, παρόλο που έρχεται σε αντίθεση με τις Ρωμαιοκαθολικές πεποιθήσεις της. Ο Bill Gates, αναφερόμενος στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, λέει χαρακτηριστικά:

Η Μελίντα κι εγώ, είχαμε μιλήσει γι αυτό, πριν ακόμα παντρευτούμε. Στα 40 μου, η Microsoftήταν η πρωταρχική μου δραστηριότητα. Η μεγάλη αλλαγή για μένα ήταν όταν αποφάσισα να κάνω το Ίδρυμα πρωταρχικό σκοπό μου. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή, αν και υπάρχουν περισσότερα κοινά μεταξύ των δύο, από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Το να συνεδριάζεις με επιστήμονες και το να  αναλαμβάνεις δύσκολες προκλήσεις, κάνει τους ανθρώπους δύσπιστους για το αποτέλεσμα.

Ο Gates εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Microsoft, χωρίς όμως να δίνει καθημερινώς το παρόν. Έτσι λοιπόν η Microsoft μοιάζει ουσιαστικά με έναν κουρασμένο γίγαντα, σύροντας την Apple και την Google στον τομέα της καινοτομίας (μη ξεχνάμε πως η MS, έχει μερίδιο ιδιοκτησιακό στην Apple). Ορισμένοι, μάλιστα, ζήτησαν την πλήρη επιστροφή του Gates στην εταιρεία ώστε να εισφέρει κάποια ζωντάνια, αλλά αυτός δεν επιστρέφει.

Για το υπόλοιπο της ζωής μου το Ίδρυμα θα είναι μία απασχόληση πλήρους ωραρίου. Δουλεύω ακόμα με μερική απασχόληση για τη Microsoft. Είχα δύο καριέρες και είμαι τυχερός που και οι δυο τους έχουν αρκετά θεαματικά αποτελέσματα. Την αγάπησα τη Microsoft. Αυτή με προετοίμασε για αυτό που κάνω τώρα. Με τον ίδιο τρόπο που είδα την επανάσταση των υπολογιστών και του διαδικτύου, τώρα βλέπω τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας να κατεβαίνουν. Δουλεύω πολλές ώρες και προσπαθώ να μάθω όσο περισσότερα μπορώ γι αυτά τα θέματα˙ αλλά αυτό το κάνω γιατί πολύ απλά μου αρέσει.

Ο ίδιος, μάλιστα, τονίζει ότι η προσπάθεια του Ιδρύματος είναι μέρος μιας Παγκόσμιας Εκστρατείας κατά την οποία οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο.

Η κλίμακα του πλούτου (του Ιδρύματος) σε σύγκριση με τους κρατικούς προϋπολογισμούς, στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο μεγάλη. Πόσο μάλλον αν την συγκρίνουμε με το μέγεθος ορισμένων από αυτά τα προβλήματα. Αλλά εγώ αισθάνομαι τυχερός που σημαντικοί πόροι παρέχονται στο να κάνουν τον κόσμο ένα πιο κατοικήσιμο μέρος.

Το 1990 περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε ετών, πέθαναν. Η αντίστοιχη εικόνα σήμερα είναι περίπου ένα εκατομμύριο, δηλαδή επτά ή 19.000 ανά ημέρα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι κύριες αιτίες θανάτου είναι η πνευμονία (18 τοις εκατό), οι επιπλοκές πριν από τη γέννηση (14 τοις εκατό), η διάρροια (11 τοις εκατό), οι επιπλοκές κατά τον τοκετό (εννέα τοις εκατό) και η ελονοσία (επτά τοις εκατό)/ Για τον Gates, όμως, η πολιομυελίτιδα είναι ένα τοτέμ (το τοτέμ είναι ιερό σύμβολο που έχει τις ρίζες του στις ινδιάνικες φυλές του Καναδά). Η κατάργηση της νόσου θα είναι κάτι σαν κράχτης που θα παρακινεί τις χώρες σε μεγαλύτερες προσπάθειες. Ο Bill και το Melinda Gates Foundation, μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, θα δαπανήσουν 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο˙ κάτι που αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσπάθειας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι πάνω από το 90 τοις εκατό των παιδιών να εμβολιαστούν τρεις φορές και η ασθένεια σταματά να εξαπλώνεται. Ο αριθμός των περιπτώσεων τελικά φτάνει το μηδέν. Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε πάνω από 400.000 παιδιά που παρέλυαν το χρόνο και τώρα έχουμε λιγότερο από 1.000 περιστατικά ανά έτος. Το σημαντικότερο για το φινίρισμα της πολιομυελίτιδας είναι ότι θα έχουμε τους πόρους για να προχωρήσουμε και στον εμβολιασμό για ελονοσία και ιλαρά.

Ο Gates δεν είναι άγιος. Θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει ως το αφεντικό «μπαμπούλα» της Microsoft. Αυτός και η εταιρεία του έγιναν πασίγνωστοι για τη χρήση της επιρροής τους προκειμένου να ενισχύσουν τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, εις βάρος των μικρότερων ανταγωνιστών. Παρόλα αυτά, ο ίδιος και η σύζυγός του δείχνουν γενναιοδωρία σε μια παραπαίουσα κλίμακα και δίνουν μια ανταπάντηση στην ενδημική απληστία. Έχουν, μάλιστα, πείσει τον κόσμο ότι η μεγάλη φιλανθρωπία είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Ακόμα και ο ανυποχώρητος επενδυτής, Warren Buffett, έχει μέχρι στιγμής δώσει 17.500.000.000 δολάρια μέσω του Ιδρύματος Gates Foundation. Ο Gates εξηγεί:

Η συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου, πάνω από 95 τοις εκατό, πηγαίνει στο Ίδρυμα, στο οποίο θα περάσουν όλα αυτά τα χρήματα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ακόμα και όταν κανείς από εμάς δεν θα υπάρχει.

Και όλα αυτά τα χρήματα τα δίνει για κάποια νεοαποκτηθείσα πίστη, όπως χαρακτηριστικά λέει:

Δεν έχει σχέση με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα. Ο χρυσός κανόνας είναι ότι όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία και θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, όπως θα θέλαμε να αντιμετωπίζονται.

billgates monsanto

Ένα είναι βέβαιο˙ τα παιδιά του Bill και της Melinda Gates ποτέ δεν θα γνωρίσουν τη φτώχεια. Ίσως, βέβαια, δεν γίνουν δισεκατομμυριούχοι, αλλά ακόμα και αυτή η… απώλεια των χρημάτων που πάει για φιλανθρωπικούς σκοπούς (τα οποία χρήματα εκπίπτουν της φορολογίας, ε??? ;) ),  στην χειρότερη των περιπτώσεων θα πρέπει να τους αφήσει με ένα δισεκατομμύριο στο κάθε παιδί ή κάπου τόσο. Ηθικόν δίδαγμα: Τα συμπεράσματα, δικά σας. To πρότυπο άρθρο είναι αμερικάνικο και οι αμερικάνοι ακόμα και οι μη συμπαθούσες τον καπιταλισμό, βλέπουν τον κάθε Gates και τον αντιμετωπίζουν ως κάτι σπουδαίο η και ως παράδειγμα προς μίμηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Bill Gates, ειναι πλέον και ένας από τους κυριότερους μετόχους της Monsanto (δείτε σχετικά), κατέχει την "τέχνη" των αγορών και της εξαπάτησης και συγχρόνως δρα στην Αφρική και σε χώρες με χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο, με διεφθαρμένες κυβερνήσεις, όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος. Ίσως και να έχει δίκιο τα λεφτά δεν είναι το παν (αν είσαι ο πλουσιότερος του κόσμου ήδη), αν καταφέρεις να ελέγχεις μια τεράστια μερίδα πληθυσμού, επεκτείνοντας την. Έτσι γίνεσαι κυρίαρχος. Στο όνομα του.... θεού, όλα αυτά βέβαια...

 • Σχόλια

70 Comments:

 1. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 09, 2013 05:15 ΠΜ

  Ενημερωτικά: ο Gates διατηρεί την περιουσία του μέχρι να πεθάνει, αλλά έχει ήδη κανονίσει ώστε μετά το θάνατο του το 90% να διατεθεί σε φιλανθρωπίες και οι δικοί του να κρατήσουν μόνο ένα 10%. Και είναι ο σημαντικότερος από μια παρέα πολυδισεκατομμυριούχων που έχει πείσει και πολλούς-πολλούς άλλους να κάνουν το ίδιο.

  Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια για το άρθρο.

 2. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 09, 2013 05:46 ΠΜ

  Σ΄ευχαριστούμε πολύ Οδυσσέα.

  Όσο για το θέμα των χρημάτων που αναφέρεις, να μια καλή πληροφορία που δίνεις. Το άρθρο λέει πως περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στις φιλανθρωπίες (οι γνωστές αμερικανιές). Για την ακρίβεια, πάνω από το 95 τοις εκατό στο Ίδρυμα, στο οποίο θα περάσουν όλα αυτά τα χρήματα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ακόμα και όταν κανείς από αυτούς δεν θα υπάρχει.

 3. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 09, 2013 19:17 ΜΜ

  Να προσθέσω, πάντως, πως... το έχεις χάσει το νόημα για το πώς εννοεί τον "έλεγχο πληθυσμού", και τόσο εσύ όσο και, από ό,τι είδα, και άλλοι στη συζήτηση, τον θεωρείτε... Ναζί. Καμία σχέση. Ανοίξτε βρε το μυαλό σας και μην διαβάζετε τις προτάσεις μια-μια, αλλά δείτε τη συνολική εικόνα!

  Ναι, ο Bill ΔΕΝ θέλει να γενιούνται αβέρτα-κουβέρτα π.χ. Αιθιοπάκια. Δεν το λέει γιατί μισεί τους Αιθίοπες, αλλά γιατί γενιούνται... "Κατά λάθος"!

  Μιλάμε για ένα λαό που ξεκινά το ελεύθερο sex από... 11 ετών, που τα κορίτσια 12-13 ετών κάνουν και από 3-4 παιδιά, δίχως να μπορούν να τα μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά ο αριθμός τους ενώ ΔΕΝ έχουν τους πόρους για να ζήσουν. Πολλά πεθαίνουν από το AIDS που έχουν ήδη οι γονείς τους.

  "Έλεγχος πληθυσμού", στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και, όπως αναφέρθηκε, η χρήση προφυλακτικών - που πολλοί ούτε καν καταλαβαίνουν τι είναι και που χρησιμεύουν.

  Ο άνθρωπος μιλά για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του εκεί πληθυσμού και παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, ώστε ο καθένας να κάνει παιδί όταν ΘΕΛΕΙ να κάνει παιδί. Όχι να γενιούνται δεκάδες παιδιά ως... "ατυχήματα".

  Προσωπικά, παλιά δεν πήγαινα ποτέ τον Bill. Τώρα πια, ναι, τον θεωρώ... Άγιο. Ο άνθρωπος έκανε περιουσία ως έφηβος, ανέβασε τη Microsoft στην πρώτη θέση μέχρι τα 30-35 του και μετά; Μετά ωρίμασε, κατάλαβε πως τα χρήματα ΔΕΝ είναι το παν, και παράτησε το λογισμικό και τους υπολογιστές για να ασχοληθεί με κάτι που ο ίδιος θεωρεί πως όντως θα αλλάξει τον κόσμο.

  Να προτείνω να προσθέσεις στο άρθρο και τη φράση του πως, τώρα πια, του δίνουν περισσότερη χαρά τα απλά πράγματα, όπως ένα χωνάκι παγωτό ή το γέλιο των μικρών παιδιών, για να δεις πώς αλλάζει η εικόνα του ανθρώπου που κατά τα άλλα... θάβεις;

  Να προτείνω επίσης να ανεβάσεις και ένα θέμα όπου θα εξηγείς το πώς η Microsoft ΔΕΝ έχει κηνυγήσει projects όπως το SAMBA και ΔΕΝ χρησιμοποιεί τόσο εκβιαστικά το σύστημα πατεντών όπως η Apple και η Samsung;

  Αντί για θέματα που έχουν ως πυρήνα το... "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" (δηλαδή, το πόσο χάλια είναι τα Windows, πόσο κακιά είναι η Microsoft και πόσο σατανικός ο Bill Gates), είναι καλύτερα τα ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ θέματα, που αποδεικνύουν το πόσο καλύτερο είναι το Linux (που προσωπική μου άποψη είναι πως στους περισσότερους τομείς ΔΕΝ είναι - αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αλλού).

  Τα δεύτερα (με θέμα την υπεροχή του Linux) δείχνουν αγάπη για αυτό και προσπάθεια του συντάκτη να ενημερώσει τον κόσμο. Τα πρώτα (με θέμα "πόσο κακοί είναι οι άλλοι") δείχνουν κακία, μίσος, και μόνο θετικά δεν είναι, ούτε για το site, ούτε για τους συντάκτες του.

  Θέλεις το OSarena να είναι γνωστό ως ένα site που προβάλλει το ελεύθερο λογισμικό και τα δυνατά του σημεία, ή ως "το σιτε που προσπαθεί να θάψει τα Windows, τη Microsoft και το Βασιλάκη";

 4. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2016 22:12 ΜΜ

  Κάποτε έκανε καρτέλ-ικές συμφωνίες με ATI και Nvidia ώστε να σαμποτάρουν το OpenGL, να το διατηρήσουν υψηλού επιπέδου API (σαν το D3D), χωρίς άμεση πρόσβαση στην GPU και με μικρότερη απόδοση από το D3D. Έτσι σήμερα αυτός υπάρχει.

 5. Εικόνα 孫武
  孫武 (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 09, 2013 16:20 ΜΜ

  τι εστι φιλανθρωπια?

  σε ποιες "φιλανθρωπιες" θα πανε αυτα τα 90%?
  σε ποιο ποσο ακριβως συνισταται αυτο το 10%?
  ποιος θα διαχειριζεται το 90%?

  τα παραπανω να απαντηθουν σε συνδυασμο με το κληρονομικο δικαιο της αμερικης!

  ;)

 6. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 09, 2013 19:01 ΜΜ

  "Φιλανθρωπία", όπως έχει οριστεί από τον Bill και την παρέα του, είναι το "δεν κρατάω τα χρήματα που έβγαλα για την πάρτη μου, διότι και μόνο το 10% από αυτά παραείναι αρκετό για να φάω και εγώ, και τα παιδιά, και τα εγγόνια και τα δισέγγονα μου".

  Είναι το ίδιο με το να λέμε "χαρίζει το 90% της περιουσίας του στον υπόλοιπο κόσμο".

  Ή ίσως με το "ποτέ δεν περίμενε πως θα βγάλει ΤΟΣΑ, και θεωρεί πως και μόνο το 10% του αρκεί".

  Κατανοητό έτσι;

  Και όπως είπε και ο Blackfox, ο Bill ΔΕΝ αξίζει θαψίματος ειδικά για αυτό το σκοπό. Για άλλα, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά σε αυτό είναι κάτι παραπάνω από "σωστός" - εκτός αν έχετε πολλά παραδείγματα πλουσίων που να ΧΑΡΙΖΟΥΝ το 90% της περιουσίας τους στον κόσμο.

  Δεν γουστάρετε τα Windows; ΟΚ.
  Δεν γουστάρετε τον ίδιο τον Bill και τη φάτσα του; ΟΚ.
  Δεν γουστάρετε τη Microsoft και τα προϊόντα της; ΟΚ.

  Το να βρίζουμε όμως τον άνθρωπο, όχι για τα παραπάνω, αλλά για το ότι χαρίζει το 90% της περιουσίας του με στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής μας, είναι ηλίθιο. Είναι ηλίθιο γιατί την ίδια στιγμή βλέπουμε τα 99 στα 100 άτομα που επίσης θεωρούνται "πλούσια" να προσπαθούν να αρπάξουν ακόμη περισσότερα.

 7. Εικόνα antfa
  antfa (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 09, 2013 21:42 ΜΜ

  Δηλαδή ο Bill Gates, είναι ένας ισαπόστολος και όλο του τον μόχθο τον δίνει για την ανθρωπότητα, ε;
  Για δες βρε παιδί μου τι μαθαίνει κανείς!
  Σου έγινε μια ερώτηση πιο πάνω σχετικά με την Σερβία. Ξέρεις το γιατί; Ξέρεις τι υπάρχει στο υπέδαφος της;
  Ξέρεις πράγματι τι είναι η ευγονική, πέρα από τις καπότες που αναφέρεις;

 8. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 04:48 ΠΜ

  Τι σχέση έχει ο πόλεμος στη Σερβία με τον Bill;

  Όσο για το αν γνωρίζω "τι είναι η ευγονική", ΕΣΥ γνωρίζεις πως ο Bill έχει ανακοινώσει πως θα δώσει $100.000 σε όποιον δημιουργήσει μια καλύτερη ΚΑΠΟΤΑ, από αυτές που αναφέρεις;

  ΟΧΙ κάποιο εμβόλιο που να ξεκάνει τους Αιθίοπες. Όχι τον ιό του Resident Evil. ΚΑ-ΠΟ-ΤΑ.

  Σίγουρα σου φαίνεται αστείο, και πιστεύεις πως απλά θέλει να εξαφανίσει τους Αιθίοπες διότι... What? Επειδή είναι σατανικός; Γνωρίζεις τι ποσοστά AIDS υπάρχουν στην Αιθιοπία; Γνωρίζεις πως "birth control" ΔΕΝ σημαίνει "σκοτώνω βρέφη στην κούνια τους", αλλά, π.χ., πως μια κοπέλα γνωρίζει τι είναι, πώς να χρησιμοποιεί και έχει πρόσβαση σε ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ώστε να μπορεί να χαρεί το sex, ή πως ένας άντρας γνωρίζει τι είναι, γιατί πρέπει να χρησιμοποιεί και μπορεί να αγοράσει ελεύθερα ΚΑΠΟΤΕΣ;

  Με την ευκαιρία, δεν ψάχνετε να δείτε και στατιστικές σε ποιές χώρες και ποιές ομάδες πληθυσμού χρησιμοποιούν περισσότερο προφυλακτικά; Όσο πέφτει το μαθησιακό/οικονομικό επίπεδο, τόσο λιγότερο κάνουν την εμφάνιση τους τα προφυλακτικά.

 9. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 09, 2013 19:16 ΜΜ

  Τότε μάλλον, χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο, καθώς βλέπεις, η φιλανθρωπία είναι επίσης μπίζνες. Έχεις δει που αφήνει αυτά τα χρήματα?
  Θεωρείς ας πούμε την γεωδυναμική, την ευγονική και την Monstanto φιλανθρωπίες?
  Έχεις δει που αφήνει την διαχείριση αυτών των χρημάτων?
  Έχεις δει τι οφέλη αποφέρουν αυτές οι... "φιλανθρωπίες"?
  Έχεις δει τη σχετική νομοθεσία των ΗΠΑ?
  Ναι, ο Gates, εξασφάλισε πλήρως τα παιδιά του & τους απογόνους τους, ώστε να τα έχουν όλα, χωρίς φόρους.
  Νταξει ρε Ody, είπαμε, μπορεί να θεωρείς καλά τα Windows, μα αυτό δε σημαίνει πως ο αφεντικός τους και η εταιρεία του είναι άγιοι.
  Αν ήθελε ο Gates, αύριο (κυριολεκτικά), η Αφρική θα έβγαινε από την φτώχεια. Όμως κανείς δεν χαρίζει χρήματα σήμερα, έτσι δεν είναι?
  Άραγε, έχεις σκεφτεί πως όσο πιο φτωχός και πιο άνεργος γίνεσαι εσύ, κάποιοι άλλοι κερδίζουν? Και μάντεψε ποιοι...
  Ένας από τους βασικούς λόγους που βομβάρδισαν την Σερβία οι ΗΠΑ, ξέρεις άραγε ποιος είναι?

 10. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 04:41 ΠΜ

  Κάνεις το ίδιο λάθος που σου έχω πει πολλές φορές πως κάνεις: προσπαθείς να συνδέσεις κρυφά νοήματα και μυστικές συνωμοσίες με οτιδήποτε βλέπεις μπροστά σου. Ναι, προφανώς θα έχει φοροαπαλλαγές. Αλλά γιατί νομίζεις πως προσπαθεί να κάνει τα χρήματα του να... αυγατίσουν ακόμη περισσότερο; Δηλαδή, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως όποιος βγάλει χρήματα είναι και ΑΠΛΗΣΤΟΣ;

  Εσύ πόσα έχεις δώσει μέχρι σήμερα σε φιλανθρωπίες; Δεν λέω πως έχω δώσει (πολλά) εγώ. Το αναφέρω διότι ΟΥΤΕ εσύ, ΟΥΤΕ εγώ δώσαμε ενάμισυ δις δολάρια για την αντιμετώπιση του AIDS. Και δεν άκουσα να τα έδωσε και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος "πλούσιος". Αντί να κατηγορήσει το άρθρο ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ όσους δεν δίνουν δεκαράκι, όμως, κατηγορεί τον Bill πως "έδωσε λίγα";! Κατάλαβα καλά;

  Πρόσεξε πως ΔΕΝ δικαιολογώ τον Bill "επειδή μου αρέσουν τα Windows" - με είδατε να κάνω πουθενά κάτι τέτοιο; Στο άρθρο, όμως, γίνεται το αντίθετο: ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ τον Bill επειδή... σας αρέσει το Linux! Αλλιώς, εξήγησε μου, γιατί κατηγορείτε έναν πλούσιο που έδωσε, έστω, το 1% της περιουσίας του για να βοηθήσει τον υπόλοιπο πλανήτη (αφού πιστεύετε πως το υπόλοιπο 89% εξυπηρετεί "κρυφά συμφέροντα για να τα αρπάξει περισσότερο" - ή κάτι τέτοιο) και ΟΧΙ όσους δεν έχουν δώσει ΚΑΝ ένα 0,001% της περιουσίας τους, εξυπηρετώντας εμφανέστατα την πάρτη τους;

  Και όχι, το να δώσει τα λεφτά του σε εκατομμύρια αγράμματους στην Αφρική σε κάνει να νομίζεις πως ΕΤΣΙ θα... τους σώσει; Αν δώσεις σε κάποιον ένα ψάρι, θα φάει σήμερα. Αν τον μάθεις να ψαρεύει, θα τρώει για όλη του τη ζωή.

 11. Εικόνα 孫武
  孫武 (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 09, 2013 23:07 ΜΜ

  μπορει ο βασιλακης να ειναι μαλακας αλλα δεν ειναι τρελλος να χαρισει το 90% της περιουσιας του! θα το χαριζε πραγματι αν αφηνε τον εφορο να του βαλει φορο κληρονομιας! αυτος ομως το παρκαρει σε καποιο φιλανθρωπικο ιδρυμα - εις υγειαν των κοροιδων που τον αποθεωνουν!

 12. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 09, 2013 19:30 ΜΜ

  Τότε ψάξε να δεις, πόσα εχει ξοδέψει η MS για την καταπολέμηση του Linux. Όσο για σάμπα, κλπ και πάλι ψάξε τα γιατί, όπως και για το virtualtaiion.
  To δε osrena, είναι ήδη γνωστό ως μια σελίδα Ανοιχτού Λογισμικού, χακτιβισμού και που λέει τα πράγματα ως έχουν.
  Η δε ευγονική, ακριβώς όπως το είπες, είναι μια σύγχρονη μέθοδος μείωσης και πειραμάτων σε πληθυσμούς, κάτι αντίστοιχο με τους ναζί, ασχέτως αν δεν τον είπαμε έτσι (τον Bill).
  Σου επαναλαμβάνω λοιπόν, ψάξε να δεις τι αποφέρουν αυτές οι φιλανθρωπίες. Εκτός αν θεωρείς την Monstanto, Shell, κλπ, φιλόπτωχα ταμεία...

 13. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 18:06 ΜΜ

  Τα γνωρίζω. Δεν είπα πως δεν έχει κηνυγήσει το Linux. Είπα πως δεν το έχει κηνυγήσει όσο θα μπορούσε να το κηνυγήσει. Είδες το Linux να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε κάποια χώρα λόγω του ότι καταπατούσε πατέντες της; Είδες που η διάθεση του Samsung Galaxy S ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στη Γερμανία διότι η Apple το κηνύγησε επειδή και καλά καταπατούσε πατέντες της; Είδες η Microsoft να έχει κάνει κάτι τέτοιο, σε τέτοιο βαθμό; Για δείξε μου και μια λίστα με όλα τα άρθρα του OSarena που αναφέρουν τα commits που έχουν γίνει από τη Microsoft στον κώδικα του Linux. Έχετε γράψει κάτι σχετικό, για το τι έχει ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ μέχρι σήμερα, ή μιλάτε ΜΟΝΟ για τα αρνητικά της; Αυτό θα πει "λέω τα πράγματα όπως έχουν". Αυτό που κάνετε είναι "λέω τα πράγματα από ΜΙΑ άποψη και ΟΧΙ σφαιρικά".

  Η δε ευγονική, που με κατηγορήσατε πάλι και πάλι πως δεν γνωρίζω τι είναι, ΔΕΝ είναι αυτό που αναφέρεις. Βλέπεις που μιλάτε για πράγματα που δεν τα γνωρίζετε καν, και μάλιστα κατηγορείτε τους άλλους πως δεν τα γνωρίζουν;

  Ευγονική καλείται υποτμήμα της γεννετικής που αφορά την εξάλλειψη των αρνητικών στοιχείων από τους οργανισμούς και τη διατήρηση και ενδυνάμωση των θετικών. Π.χ. την εξαφάνιση του ότι μπορεί να... αρπάξουμε πούντα το χειμώνα και την αύξηση του IQ μας.

  Αυτό προσπαθούσε να κάνει και ο Μένγκελε με τους Εβραίους: όχι απλά "να τους μετατρέψει σε Γερμανούς" (όπως έδειχνε π.χ. το Παιδιά Από Τη Βραζιλία, που ίσως έχετε δει και για αυτό τα έχετε μπλέξει). Για να την καταλάβετε με πιο απλά λογάκια και να μην παιδεύεστε διαβάζοντας, δείτε το Gatacca, που παρουσιάζει έναν μετα-ευγονικό κόσμο.

 14. Εικόνα Chris
  Chris (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 03, 2013 17:52 ΜΜ

  Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ο Bill Gates και ο Richard Stallman συμφωνούν απόλυτα με το ότι χρειάζεται έλεγχος του πληθυσμού. Τώρα γιατί ο Bill Gates είναι ο κακός σε αυτό το θέμα και ο RMS ο καλός όταν λένε τα ίδια πράγματα δεν το ξέρω..
  http://edward.oconnor.cx/2005/04/rms

  Τουλάχιστον ο Gates δεν μισεί τα παιδιά.

  Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που πιστεύουν ότι οι πόροι σε αυτό τον πλανήτη είναι άπειροι και μπορεί να ζήσει όσο πληθυσμό είμαστε ικανοί να φτιάξουμε.

  P.S. επειδή έτυχε να ακούσω ομιλία του Gates πάνω σε αυτό το θέμα, ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευγονική, άλλωστε είναι έξυπνος άνθρωπος και ξέρει ότι αυτά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Άλλωστε ως είδος έχουμε μικρή διακύμανση στο DNA μας. Αυτό που είπε είναι ότι τα εμβόλια επιτρέπουν στα παιδιά να ζουν περισσότερο, άρα χρειάζεται να κάνουμε λιγότερα παιδιά, άρα δεν έχουμε αύξηση του πληθυσμού. Και αυτό είναι και μετρημένο και δεν έχει σχέση με θρησκεία, χώρα, πολιτισμό. Για παράδειγμα στο Ιράν ο δείκτης γονιμότητας είναι 2.3 παιδιά ανα γυναίκα.
  Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι ο πληθυσμός του πλανήτη θα σταθεροποιηθεί στα 10 δις.

 15. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 03, 2013 05:00 ΠΜ

  Μα το θέμα, Μαρία, είναι αυτό ακριβώς˙ ότι μόνον για φιλανθρωπίες δεν πρόκειται.
  Για ψάξε λίγο τι σημαίνει Ευγονική.
  Δυο τυχαία παραδείγματα σου δίνω (με μια αναζήτηση, τόσο στo blog όσο και στο forum, θα βρεις και άλλα):
  1. http://forum.osarena.net/threads/%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-21%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-bill-cates-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CF%84%CE%B5.2490/#post-10176

  2. http://osarena.net/opinions/o-bill-gates-i-monsanto-ke-i-evgoniki.html

 16. Εικόνα maria
  maria (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 03, 2013 04:25 ΠΜ

  o anthrwpos exei MYALO oti kai an exei agorasei einai giati dimiourgise enan kolosso.kai episis poios tha edine ta misa tou sxedon lefta gia tis filanthrwpies?einai duskolo.axizei alla poios tha edine tosa?ton thaumazw polu apla opoiadipote kakia einai apo zileia.

 17. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 03, 2013 04:41 ΠΜ

  Konstantine, λες

  Κι επίσης μάλλον θα πρέπει να ψάχνεις περισσότερο τις πηγές σου. Στην οriginal πηγή (The Telegraph) γράφει στο τέλος quote από το Gates, ότι “It doesn’t relate to any particular religion; it’s about human dignity and equality.”

  Μα καλά, δεν το είδες στο άρθρο ότι αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς; (παίρνω με αντιγραφή και επικόλληση το αντίστοιχο κομμάτι του άρθρου)

  Δεν έχει σχέση με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα.

 18. Εικόνα Konstantinos

  Το είδα τώρα όταν το ξαναδιάβασα, αλλά μάλλον δεν το είχα δει τη πρώτη φορά αλλιώς θα έκανα reply για να το διορθώσω. Απλώς το έγραψα, καθώς το πρώτο πράγμα που διάβασα είναι ο τίτλος κι έχοντας γνώση του τι έχει πει ο Gates πάνω στο θέμα πήγα κατευθείαν στο κείμενο-πηγή για να δω πως τα μπέρδεψαν πάλι και κατέληξαν μ΄ αυτό το θεαματικό τίτλο.

 19. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 15, 2013 17:39 ΜΜ

  :D

 20. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 02, 2013 16:22 ΜΜ

  Δεν ξέρω από πού συμπέρανες πως είπε κάτι τέτοιο ο
  άνθρωπος, ότι δηλαδή το μέγεθος της φιλανθρωπίας εξαρτάται από τη χώρα και το όνομα.
  Πώς να το κάνουμε όμως; Δε μπορείς να συγκρίνεις
  οικονομικά μεγέθη όταν κανείς από αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι δε φιγουράρει δεύτερος στη λίστα των υπερ-πλούσιων εκμεταλλευτών του πλανήτη!

  Στο ανέλυσα επαρκώς, θεωρώ, στο προηγούμενο σχόλιο, αλλά
  ως φαίνεται δεν έγινα κατανοητή.
  Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ όλων αυτών που αναφέρεις εσύ (και
  πολλών ακόμα άλλων) και του περί ου ο λόγος Bill Gates, είναι
  ότι κανείς από όλους αυτούς δεν προσπάθησε να εμβολιάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχοντας βέβαια στο ιστορικό του δηλώσεις του στυλ
  «οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απλά και μόνο,
  απερίσκεπτοι εκτροφείς και ανθρώπινα ζιζάνια που πρέπει να θανατωθούν!!!»
  Όταν κάποιος και από τους δικούς μας βγει να δηλώσει πως
  «Ο πληθυσμός του κόσμου θα πρέπει να ελέγχεται μέσω των περιορισμών της αναπαραγωγικής»
  και θελήσει να ελέγχει τον σπόρο που είναι ο δομικός λίθος της
  διατροφής, άρα και ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό,
  ε τότε να είσαι σίγουρος πως θα γράψουμε και γι αυτόν.

  Άλλωστε, εδώ στο osarena έχουμε αποδείξει ότι δεν διστάζουμε να τα
  βάλουμε με οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ελέγχου, από οπουδήποτε ή οποιονδήποτε και αν προέρχεται!

 21. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 02, 2013 16:50 ΜΜ

  Ο "Κάποιος απ' τους δικούς μας" όπως λες, μήπως κοίταξες σε τι τομείς δραστηριοποιείται; Παράδειγμα: Μελισσανίδης -> ΟΠΑΠ (χμ... μονοπώλιο τζόγου) ->Aegean/Olympic (καλέ, γι' αυτή την εταιρία δεν έπεσε Ευρωπαϊκή σύσταση λόγω δημιουργίας... μονοπωλίου;).
  Βγενόπουλος -> Τα της Κύπρου τα είδαμε....
  Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να κάνεις δηλώσεις. Οι πράξεις μετράνε...

 22. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 02, 2013 18:58 ΜΜ

  Βέβαια σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για λεφτά από ότι καταλαβαίνω...Τώρα πως συγκρίνεται η οικονομική απάτη με τη βούληση για population control μέσω της "ευγονικής" ελπίζω να μας το εξηγήσεις σε κάποια άλλη συνεύρεσή μας. Αυτό το λέω γιατί καταλαβαίνω ότι όλοι αυτοί που ανέφερες, κοστολογούν τη ζωή και βασικά της έχουν ρίξει το κόστος στα τάρταρα. Όμως ακόμη και στην απόλυτη φτώχια, η ευκαιρία στον ανταγωνισμό για να ζήσεις είναι το μόνο που σου απομένει όμως παραμένει δική σου. Από την άλλη έχεις Monsanto, έχεις "ευγονική", έχεις φαρμακευτικές και φυσικά τον μεγάλο γκουρού τον Βασιλάκη τον Δελαπόρτα (Bill Gates) που παίρνει όλα τα παραπάνω και τα μεταφράζει σε χρήμα ανεξαρτήτως επιπτώσεων ή καλύτερα γνωρίζοντας τις επιπτώσεις και επικροτώντας τις.
  Είναι λογικό, όταν γαλουχήσεις ολόκληρες γενιές ανθρώπων με τη λογική του ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν και άνθρωποι που είναι απλά ζιζάνια, κάποια στιγμή οι πρώτοι θα θεωρούν τους δεύτερους ανθρωποειδή για τα οποία δεν θα υπάρχει ενδοιασμός ακόμη και να τα σκοτώσουν ή να τα εκμεταλλευθούν με τον χειρότερο τρόπο. Μην ξεχνάς ότι αυτό έκαναν οι Γερμανοί επί Χίτλερ. Είχαν πλέον αποδεχθεί ότι οι Εβραίοι και γενικώς αυτοί που δεν τηρούσαν εμφανισιακά συγκεκριμένα στάνταρ, ήταν ανώφελοι και η μόνη τους χρήση ήταν να ψηθούν και να αποδόσουν σε σαπούνι. Και μάλιστα σε τετοιο σημείο, που ενώ λέγονται πολλά, είναι γνωστό που ο λόγος που αφαιρούσαν όλα τα μεταλλικά αντικείμενα ακόμη και από τα δόντια τους είτε ήταν χρυσά είτε όχι, δεν ήταν οικονομικός ως προς την αξία των αντικειμένων. Το έκαναν για να μη χαλάσει το σαπούνι.
  Συμπέρασμα; Αλήτες όσοι ανέφερες, αλλά το ότι αυτοί είναι αλήτες, δεν κάνει τον Βασιλάκη αθώο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 1000 που έδειραν και 1 που σκότωσε και επειδή το δικαστήριο δίνει ποινή σε χρηματικό ποσό σε αυτούς που έδειραν, να τη γλυτώνει και αυτός που σκότωσε. Άλλο το έγκλημα, πιο βαρύ και έχει και την αντίστοιχη ποινή. Γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές ποινές για διαφορετικά εγκλήματα. Αλλιώς θα πήγαιναν όλοι ισόβια ή όποιος είχε λεφτά θα σκότωνε ελεύθερα και θα πλήρωνε.

 23. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 02, 2013 20:37 ΜΜ

  Δε σε λένε και Χρυσόστομο, να σου πω "πες τα Χρυσόστομε!".

  ΥΓ: Αλλά και το Ελευθέριος, βέβαια, ό,τι καλύτερο με την έννοια που έχει η Ελευθερία στη ζωή μας. Ειδικότερα στις μέρες μας, που είναι ουσιαστικά το μόνο αγαθό που μας έχουν αφήσει.

  "Δεν μας έχουν στερήσει την ελευθερία", χμμμμ..., τρόπος του λέγειν δηλαδή, καθώς μέρα με τη μέρα καταστρατηγούν κάθε μορφή ελευθερίας.
  Υπογράφων: Η... επιστρατευμένη.

 24. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 02, 2013 21:49 ΜΜ

  Συγγνώμη κι όλας, αλλά που είδες να υποστηρίζω πως ο Βασιλάκης είναι αθώος;
  Επίσης, το population control που εύστοχα αναφέρεις πρέπει ντε και καλά να γίνεται μέσω της ευγονικής;
  Ή δεν εμπίπτουν [όχι απαραίτητα τα συγκεκριμένα ονόματα που ανέφερα] σ' αυτόν τον κλάδο;

 25. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 03, 2013 01:33 ΠΜ

  "Ή δεν εμπίπτουν [όχι απαραίτητα τα συγκεκριμένα ονόματα που ανέφερα] σ' αυτόν τον κλάδο;"

  Εμμέσως εμπίπτουμε κι εγώ κι εσύ. Αφού έχουμε έστω και 1 λεπτό του ευρώ στην τράπεζα μιας και μας υποχρέωσαν κάποια στιγμή για να κάνουμε κάποια δουλειά. Το ότι αυτοί τα διαχειρίζονται δεν τους κάνει εγκληματίες κατά αυτή την έννοια, τους κάνει απομακρυσμένους συνεργούς στο έγκλημα που πιθανότατα να μην γνωρίζουν και τόσο καλά. Ναι, σωστά, ούτε εγώ το πιστεύω αυτό το τελευταίο αλλά πάντως δεν γνωρίζω για κανέναν από αυτούς που ανέφερες να έκανε δωρεά εμβόλια στον τρίτο κόσμο. Ο Βασιλάκης αν δεν λανθάνομαι έκανε. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε μόνο τι εμβόλια ήταν...

  Συνεπώς εγώ μιλούσα για την αμεσότητα του εγκλήματος. Και να με συγχωράς αλλά ο Αϊνστάιν δεν έκανε τα δις του Βασιλάκη εξ'όσων ξέρω. Και για να κάνεις τόσα δις μάλλον χρησιμοποίησες και ανορθόδοξους τρόπους του στυλ "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" ή αν το πούμε στην καθομιλουμένη "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".

  Τώρα ο Βασιλάκης μπορεί να μην φταίει για όλα τα κακά του κόσμους αλλά δυστυχώς όπως ίσως να ξέρεις, το έγκλημα εξ'αμελείας είναι χειρότερου βαθμού από το εκ προθέσεως. Το εξ'αμελείας, δεν έχει ελαφρυντικά. Το εκ προθέσεως προβλέπει και το "εν βρασμώ ψυχής". Όταν δε, προσπαθείς να παρουσιάσεις ότι δεν αμελείς αλλά αυτό που κάνεις είναι έγκλημα εκ προθέσεως τότε θα έπρεπε να σου το κόψουν...το κεφάλι... το πάνω...Ακόμη χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν ο άνθρωπος εξ'αμελείας του, εγκληματεί, χρηματοδοτώντας εκ προθέσεως τις φαρμακευτικές, την ευγονική κλπ κλπ κλπ.

  Αναλόγως, εξ'αμελείας είναι ένοχοι και όσοι ανέφερες, αλλά δεν τους είδα να παρουσιάζουν εξ αμελείας την πρόθεση να χρηματοδοτήσουν εμβόλια.

  Επίσης να υπενθυμίσω και ο, κατά τον Τζίμη Πανούση, ακατανόμαστος (δε λέω όνομα για να μη φάω κι εγώ καμιά μήνυση), έκανε φιλανθρωπίες για την Κύπρο. Ξέρεις με ποιόν τρόπο φαντάζομαι, μην το διευκρινίζω τώρα...

 26. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 03, 2013 09:50 ΠΜ

  Ο Αινστάιν που αναφέρεις κατέκλεψε τη θεωρία της σχετικότητας από τον Καραθεοδωρή.
  Χμ....
  Ε; Δεν έκανε δις αλλά... έκλεψε λίγη,λίγη μωρέ, δόξα για κάτι που δεν ήταν δικό του. Λέω εγώ τώρα....
  Για τον Τζιμάκο φαντάζομαι αναφέρεσαι στον Νταράλα [δεν είναι τυπογραφικό...], έτσι;!
  Επίσης, αυτοί που ανέφερα [ή αν θες ας μιλήσουμε συγκεκριμένα] γίνανε... ηθικά πλούσιοι; Ή δεν προσπαθούν να ελέγξουν κόσμο;

  Ή να μιλήσω για τον "θείο" Σώκρατες, και κάτι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες [και είμαι και Ολυμπιακός, λέμε τώρα];

 27. Εικόνα John Bousb
  John Bousb (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 02, 2013 16:01 ΜΜ

  τα πραγματα ειναι απλα....εχεις ενα συστημα που επιτρεπει-οδηγει-επιβαλλει με μαθηματικη ακριβεια στην δημιουργια πλουσιων κ εξαθλιωμενων....ακολουθως ο πλουσιος ριχνει κατι ψιχουλα,ως αλλοθι ....ως αλλοθι γιατι γνωριζει παρα πολυ καλα απο πρωτο χερι την αιτια της δημιουργιας των εξαθλιωμενων δια τον απλουστατο λογο οτι αυτος ειναι το συστημα αφ ενος κ αφ ετερου αυτος με την δυνατοτητα προσβασης στην εκαστοτε πολιτικη ηγεσια καθοριζει το συστημα...οσον αφορα τα εμβολια ο κ.bill gates γνωριζει παρα πολυ καλα οτι μια απο τις κυριες αιτιες της ελλειψης φαρμακων κ εμβολιων στον τριτο κοσμο ειναι η δυσπροσιτη τιμη τους σ αυτες τις χωρες λογω των πατεντων....επομενως επειδη τοσο πολυ κοπτεται για τα εμβολια ,δεν εχει παρα να αγωνιστει κ να διαθεσει τα χρηματα του για να καταργηθουν οι πατεντες κ ετσι πιασει τοπο το φιλανθρωπικο του εργο..

 28. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 02, 2013 09:16 ΠΜ

  Αυτό κατάλαβες; Ή μόνο τα κανάλια στην Ελλάδα κάνουν φιλανθρωπίες; (Που, δεν ήξερα πως το μέγεθος τους εξαρτάται από... τη χώρα και το όνομα)

 29. Εικόνα deforas01
  deforas01 (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 03, 2013 01:53 ΠΜ

  Ανέφερα το σκαι και το αντεννα γιατί εσύ έγραψες το ''με αγάπη'' το οποίο είναι Κυριακού= αντεννα -και το σκαι για το ''όλοι μαζί μπορούμε''

  Τώρα γιατί παραξενεύεσαι που ένα τεχνολογικό σαιτ που ασχολείται με λειτουργικά συστήματα, ανάρτησε άρθρο για τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου (σε μερίδιο αγοράς) OS, δεν το καταλαβαίνω...

  Είμαι σίγουρος οτι αν κάποιος απο τους εγχώριους μεγιστάνες (Βγενόπουλο-Βαρδυνογιάννη-Μελλισανίδη όπως αναφέρεις) έβγαζε το δικό του λειτουργικό σύστημα, θα υπήρχαν άρθρα και για αυτούς - μέχρι τότε όμως, περισσότερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις άρθρα τους στο σπορ fm και την Πράσινη, απ' ότι σε τεχνολογικό σαιτ.

 30. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 03, 2013 09:46 ΠΜ

  Εμ... γιατί βλέπω άρθρα ΜΟΝΟ γι' αυτόν;
  Τα sweat shops που χτίζονται πχ. τα κινητούλια μας δεν μας πειράζουν; Η Google η οποία πήρε κάτι "δωρεάν", "ελεύθερο"/"ανοικτό" και το προσάρμοσε στα μέτρα της, κάνοντας το λειτουργικό και... επί πληρωμή;
  Κι αφού ντε και καλά τα πάντα πρέπει να σχετίζονται με την τεχνολογία όπως λες, μήπως, μήπως λέω, εδώ στην χώρα μας ξέρουμε πόσο πληρώνουν τα τιμημένα κανάλια για τις συχνότητες που έχουν;
  Τίποτα;
  Μπα... [κι αν τα κανάλια δεν είναι το μέγιστο μέσο population control...δεν ξέρω τι είναι].

 31. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 03, 2013 20:39 ΜΜ

  Ο Bill Gates είναι αυτός που είναι, συνεπώς καλά έκανα και δημοσίευσα το σχετικό άρθρο.
  Άλλωστε όπως και εσύ ξέρεις, εδώ, η άποψη του καθενός βγαίνει ελεύθερα.
  Τα κανάλια και οι άλλοι που αναφέρεις δεν εμπίπτουν στην ειδική θεματολογία.
  Παρ' όλα αυτά, όλα όσα λες έχουν ειπωθεί με άρθρα σε editorials και στο φόρουμ.

  Αν έχεις εμπάθεια με εμένα, ας την έχεις και ας την λες˙ δεν με ενοχλεί.
  Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που νομίζω σωστό, σύμφωνα με την λογική και τις απόψεις μου.
  Στο OSArena, που είναι ένας ιστότοπος κοινωνικοποιημένος (και όχι πολιτικοποιημένος)!

 32. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 03, 2013 21:54 ΜΜ

  Πολιτικοποιημένος είναι ο ιστότοπος.
  Εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ μπορώ να κάνω το ίδιο, φαντάζομαι. Το αν έχω "εμπάθεια" ή όχι, είναι πολύ σχετικό. Ξέρεις πως έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί σου και να σε ρωτήσω αν πραγματικά κάποια πράγματα που έχεις γράψει -και είναι εκτός πραγματικότητας- τα πιστεύεις. Έχεις και το e-mail μου. Σου έχω απευθύνει πολλάκις πρόσκληση για διάλογο μέσω αυτού, αλλά εσύ επιλέγεις πάντα να γράφεις στα σχόλια με ύφος "Μου επιτίθεται" παραλείποντας την σχετική αναφορά.
  Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως μέσω e-mail... δεν μπορώ να σου κάνω κακό, έτσι;
  Ή έχεις όρεξη να το συνεχίσουμε, για άλλη μια φορά, εδώ;

 33. Εικόνα 孫武
  孫武 (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 11, 2013 03:48 ΠΜ

  συμφωνουμε στο εξης: δεν θελει να ειναι φτωχος! και οσα και να σπαταλησει σε μαλακιες δεν προκειται να φτωχυνει!

  διαφωνουμε στο εξης: τιποτα δεν χαρισε! σπαταλησε απειρομυρια σε ιδεοληψιες του (που τις βαφτισε φιλανθρωπιες για να εχει και την σχετικη φοροαπαλλαγη)!

  p.s.

  μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι το να παρκαρω την περιουσια μου σε ενα ιδρυμα ειναι ενας ευσχημος τροπος να την γλυτωσω απο τον φορο κληρονομιας! δλδ να την ιδιοποιηθουν οι απογονοι μου (που θα ειναι στο ΔΣ του ιδρυματος) και οχι το κοινωνικο συνολο (μεσω κρατικων παροχων που χρηματοδοτουνται απο την φορολογια)!

  (το αμεσως καλυτερο πραμα απο το να εχεις 500τρις στην κωλοτσεπη ειναι το να διαχειριζεσαι 500τρις κεφαλαιο! ναι η οχι?)

 34. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 11, 2013 02:35 ΠΜ

  Οδυσσέα, θα ξεκινήσω με αυτό που αναφέρεις και που άπτεται και της ειδικότητάς μου (και είναι η απάντηση στο ερώτημά σου Νο 2):
  Λες χαρακτηριστικά, πως "άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο" .
  Γιατί λοιπόν όλες αυτές τις "φιλανθρωπίες" δεν τις δίνει στο να
  γίνουν σχολεία?
  Από την εκπαίδευση δεν ξεκινάνε όλα? (Συ είπας)
  Αλλά φυσικά, πιο πάνω και από την εκπαίδευση είναι η ιατρική, καθώς αν δεν υπάρχουν γιατροί / νοσοκομεία, δεν θα υπάρχουν και άνθρωποι (με εκπαίδευση ή μη).

  Γιατί λοιπόν αφού -όπως ισχυρίζεσαι- τα χρήματα που δίνει, τα δίνει καλή τη καρδία και επειδή ξαφνικά έγινε φιλάνθρωπος και όχι για να γλυτώσει τους φόρους [όπως πιστεύω εγώ], δεν τα δίνει στο να φτιάξει νοσοκομεία και γιατρούς?

  Νοσοκομεία και γιατρούς, ΟΧΙ εμβόλια!!!
  Εμβόλια αμφιβόλου ποιότητος, είναι ο επιεικέστερος όρος που θα τα χαρακτήριζα και αυτό, ως αναγνώστρια, από αυτά και μόνον που έχω διαβάσει από το osarena.
  Γιατί, όπως έχεις δει, έχουμε κάνει έρευνα εδώ και πάααρα πολύ καιρό σε ό,τι αφορά τα μεταλλαγμένα και τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ εμβόλια και όλα τα συναφή που σχετίζονται άρρηκτα με τις… φιλανθρωπίες του.

  Πρόσεξε λίγο τι ωραίο «σετάκι» κάνουν:

  Monsanto → Ευγονική → Φαρμακοβιομηχανίες → Εμβόλια σε πειραματικό στάδιο

  Αυτό λέμε τόσες ώρες.

  Αμφισβητείς ότι πάνω από όλους και από όλα είναι ο γιατρός? Πως από αυτόν εξαρτάται ο άνθρωπος?
  Αν λοιπόν για κάποιον -για όποιον- έχει αξία η ανθρώπινη ζωή, τότε θα έπρεπε να δώσει χρήματα στο να γίνουν ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και να εργασθούν σ’ αυτά ΓΙΑΤΡΟΙ.
  Και δε νομίζω να αμφισβητήσεις ότι οι γιατροί ξέρουν να κάνουν εμβόλια και ΠΟΙΑ?

  ΥΓ: Και για να απαντήσω και στο ερώτημά σου Νο1 -που μετά τα παραπάνω που αναφέρω- πιστεύω πως
  είναι καθαρά ρητορικό, θεωρώ οποιονδήποτε καλύτερο (πλούσιο ή φτωχό) που δεν πειραματίζεται με ανθρώπινες ζωές.

 35. Εικόνα antfa
  antfa (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 10, 2013 23:46 ΜΜ

  Μας λες δηλαδή, πως ο Gates, πήγε με τον σταυρό στο χέρι και πως απλά πραγματοποίησε το αμερικάνικο όνειρο του & πως τα κολοπαίδια εδώ στο osarena, τον μισούν;
  Έχεις δει αναφορές των παγκοσμίων οργανισμών διατροφής και υγείας για την Monstanto; Έχεις ιδέα τι είναι μεταλλαγμένα;
  Γιατί ρε φίλε, δεν χτίζει νοσοκομεία, μα χρησιμοποιεί μόνο εμβόλια πειραματικά, από φαρμακοβιομηχανίες που έχουν σχέση με την Monsanto;
  Αν τώρα όλα αυτά τα λες, επειδή δεν γουστάρεις το osarena, άλλη υπόθεση, εμείς όμως το γουστάρουμε και δεν είμαστε όλοι ζώα και τούβλα ξέρεις.
  Εσύ δεν είσαι που έγραφες όλα εκείνα τα περισπούδαστα για το πως γ@μιεται το Linux;
  Ασε μας ρε φιλαράκο, μη το συνεχίζεις και μην ισχυριστείς πως δεν έχεις εμπάθεια, κανείς δεν θα πιστέψει. Αυτό φαίνεται καθαρά από τα όσα λες.

 36. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 10, 2013 23:37 ΜΜ

  Εγώ θεωρώ πως απάντησα, αν δεν καταλαβαίνεις πως γίνεται κάποιος πλούσιος εις βάρος των άλλων, δε μπορώ και δε με νοιάζει να στο εξηγήσω. Διάβασε το Κεφάλαιο του Μαρξ.
  Αν εσύ θεωρείς πως τα εμβόλια με πατέντες και άγνωστο συσκευασμα εντός, είναι ευγονική και την συγκρίνεις με την ανεμοβλογιά και ότι άλλο και πάλι νόμιζε το.
  Αν πάλι νομίζεις πως η Monsanto απλά παράγει μεταλλαγμένα και δεν καταστρέφει την οργανική καλλιέργεια άντε πεστο στους Ασιατες παραγωγούς που καταστράφηκαν, στους νότιοαμερικανους και στους Αφρικανούς τώρα.
  Αν θεωρείς φιλανθρωπία το να αφήσω χρήματα σε ιδρύματα που ελέγχονται από πολυεθνικές παράγωγης γεωμηχανικής, φάρμακων, μεταλλαγμένης τροφής, βλέπεις αλλιώς τον όρο.
  Και βασικά μάλλον ζεις σε ψευδαίσθηση αν ισχυρίζεσαι πως ο Gates είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κάνει φιλανθρωπίες (όπως αυτός και εσύ τις εννοείτε).
  Κατ τ' άλλα σου είπα. Τα Βαλκάνια ήδη γίνονται φάμπρικα για προϊόντα καταναλωτισμού των ΗΠΑ. Από πολυεθνικές, όπως η MS, oi φαρμακοβιομηχανίες, η Monsanto, McDonalds, κλπ.
  Αν βλέπεις εσύ σε αυτό κάτι οκ, όπως νομίζεις.
  Σε κάποια χρόνια από τώρα κάποιος απόγονος Gates, θα κάνει ευγονική με καπότες και εδώ, λόγω του χαμηλού βιοτικού επίπεδου και μόρφωσης.
  Θεωρώ λοιπόν, πως οι δημοσιεύσεις μας περί αυτού είναι απόλυτα έγκυρες, έγινε ΠΟΛΥ ερεύνα πριν, από κάθε είδους σελίδα και αξιολογήθηκαν.
  Για την ευγονική, κλπ, έχω τόσους γιατρούς στην οικογένεια που κανείς δεν βρήκε κάτι λάθος σε αυτά.
  Απλά αναρωτιέμαι, αν είχες παιδιά, αν θα τα τάιζες μεταλλαγμένα και αν θα τους έκανες άγνωστα εμβόλια.

 37. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 23:02 ΜΜ

  Όχι, ΠΑΛΙ δεν απάντησες. Πάμε πάλι με τις ΙΔΙΕΣ ερωτήσεις:

  1. Είναι καλύτερος ή όχι από όσους είναι (επίσης) πλούσιοι αλλά ΔΕΝ-ΔΙΝΟΥΝ-ΔΕΚΑΡΑΚΙ στους υπόλοιπους;

  2. ΤΙ θα έπρεπε να κάνει για να θεωρήσεις πως έκανε "μια σωστή κίνηση"; Θέλω μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση, π.χ. "να έκανε το Χ, Ψ ή Ω". Σύμφωνα με όσα λες μέχρι τώρα, αφήνεις να εννοηθεί πως θα τον δικαιολογούσες μόνο αν ΧΑΡΙΖΕ την περιουσία του στον κόσμο. Σου εξηγούν πως ΧΑΡΙΣΕ το 90% της περιουσίας του, αλλά ΔΕΝ τους τα μοίρασε ΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, τα δίνει ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ένα από τα οποία είναι και το δικό του. Και, ξέρεις, α) είναι υποκριτικό να έχετε γράψει και εδώ για το πόσο καλό είναι το Humble Bundle, που ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ, αλλά να κατακρίνεις τον Bill ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ (δηλαδή, εκείνοι οι... αλήτες, ΓΙΑΤΙ δεν μοίρασαν όσα έβγαλαν απευθείας στα παιδιά να πάρουν ό,τι θέλουν;!), και β) χάρισε και εσύ το 90% της περιουσίας σου σε ιδρύματα της επιλογής σου (δεν σου βάζω περιορισμούς) και ΜΕΤΑ μίλα.

  Όσο για το τι σχέση έχει η Μονσάντο με την ευγονική, έλα ρε Κωσταντίνε, σοβαρολογείς; Δηλαδή, βρίζετε τις εταιρείες και τα πρόσωπα δίχως καν να έχετε διαβάσει τι είναι και τι κάνουν; Ε, τι να πω...

  Η Μονσάντο είναι η νούμερο ένα εταιρεία εκμετάλλευσης της ευγονικής και των γενετικών τροποποιήσεων σε καλλιέργειες. ΑΥΤΟ πλασάρει, ΑΥΤΟ πουλά, για ΑΥΤΟ είναι γνωστή. Για τους γενετικά τροποποιημένους (όπως-λέμε-και-"μεταλλαγμένους") σπόρους της.

  Κατάλαβες γιατί είπα πως μου θυμίζετε τους χωριάτες του Frankenstein, που στο τέλος έκαιγαν τον πύργο επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έκανε ο Frankenstein μέσα και φοβόντουσαν "το τέρας" λόγω της εμφάνισης του; Κατηγορείτε τον Bill και την Μονσάντο για άσχετα και λάθος πράγματα, επειδή δεν έχετε διαβάσει αρκετά για το θέμα. Και μετά μου λες πως "δεν έχω διαβάσει αρκετά για αυτά" και πως "δεν βλέπω σφαιρικά το ζήτημα". Ε, τι να πω μετά από αυτό;!

  Όσο για το "να βοηθήσει πρακτικά", στο είπα, είναι διάσημο ρητό και αποτελεί παγκόσμια αλήθεια, αλλά ΔΕΝ θέλετε να το καταλάβετε:

  Δώσε ψάρι στον φτωχό και θα φάει σήμερα.

  Μάθε τον να ψαρεύει και θα τρώει για όλη του τη ζωή.

  Να στο εξηγήσω πιο απλά, διότι μάλλον δεν το κατάλαβες ούτε αυτό και εξακολουθείς να λες γιατί ο Μπιλάκος δεν βρέχει λεφτά στην μάμα-Άφρικα:

  Αν τους δώσει ΟΛΑ τα λεφτά του, ναι, θα τα φάνε. Γιατί; Γιατί μιλάμε για ΑΜΟΡΦΩΤΟ λαό στο 90% του πληθυσμού (το νούμερο είναι τυχαίο και το κατέβασα από την κούτρα μου). Όπως και οι αγράμματοι νεόπλουτοι, ΤΙ θα έκαναν τα χρήματα αν τα είχαν; Αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, λούσα. Γνωρίζουν πως υπάρχουν τεχνικές αντιμετώπισης για ασθένειες; Ποιοί; Οι αμόρφωτοι; Και πρόσεξε, δεν είμαι ρατσιστής, μιλάω για την εκεί πραγματικότητα. Είδες το αφιέρωμα του Κανάκη; Πουλημένο-ξεπουλημένο, είδες για τι συνθήκες μιλάμε;

  Αν τους έδινε ΟΛΗ την περιουσία του, λοιπόν, και την μοίραζε σε ίσα μέρη στο 100% του λαού, το 10% που είναι μορφωμένο θα την επένδυε για να βελτιώσει την κατάσταση. Το 90% θα την έτρωγε σε αυτοκίνητα και λούσα. Το 90% της περιουσίας θα ΧΑΝΟΤΑΝ με αυτή τη γενιά. Αντί αυτού, την δίνει σε άτομα που γνωρίζουν πώς να την επενδύσουν για να βελτιώσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ την κατάσταση - ακόμη και για αυτούς που δεν γνωρίζουν τι θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους.

  Αλήθεια, έχεις ακούσει το "άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο" του λαού μας; Εδώ και τόσες απαντήσεις λες και ξαναλές πως ο Bill είναι ο Σατανάς επειδή δεν χαρίζει την περιουσία του σε αυτά τα "απελέκητα ξύλα".

  Τέλος, θα επαναλάβω πως δεν είπα πουθενά πως είναι αντικαταστάτης του θεού. Είπα πως ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ είναι Άγιος. Διαφωνείς; Ε, τότε, στείλε του ένα γράμμα να σε γράψει και εσένα και όλους στα παπάρια του και να κάτσει να χαίρεται την περιουσία του. Θα μπορούσε να το κάνει, ξέρεις, σαν την κάθε Paris Hilton. Δεν σε είδα να κάνεις αφιέρωμα που να βρίζεις αυτή ή τον μπαμπά της. Για τον Bill, όμως, ξέρεις να τα πεις. Κατά τα άλλα, δεν το κάνεις "για ιδεολογικούς λόγους που προέρχονται από την αγάπη σου για το Linux", όμως, αλλά επειδή θέλεις να είσαι αντικειμενικός και σωστός. Λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ το δέχομαι, και θεωρώ πως λες (και γράψατε - σόρυ Μαρία) αυτό που βόλευε τη "γραμμή" του site. Αν θέλεις να αποδείξεις πως δεν ισχύει αυτό, μην μου απαντήσεις με ιδεολογίες και υποθέσεις. Δώσε μου links προς όοοολα τα άλλα άρθρα του OSarena οπου έχετε κάνει αφιερώματα για το πόσο καθίκια και καθιζήματα είναι ΑΛΛΟΙ πλούσιοι που δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους μέχρι σήμερα, και δίνουν όσα έδωσε ο Βασιλάκης για τον αγώνα κατά του AIDS στον κωμωτή του σκύλου τους. Έχετε, έστω και ΕΝΑ τέτοιο άρθρο;

  Αν όχι, τότε είναι εμφανές γιατί θάψατε τον Bill.

  Και, πρόσεξε, δεν τα λέω για να τον δικαιολογήσω - ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, αλλά για να σου δείξω πως είστε άδικοι. Πως, λόγω της αγάπης σας για το Linux, τον έχετε βάλει στο στόχαστρο και τον κατηγορείτε για πράγματα που κάνουν και άλλοι χίλιοι, τους οποίους, όμως, αγνοείτε επιδεικτικά. Και "βαράτε" μόνο αυτόν. Γιατί είναι ο Bill. Ο Bill, που δημιούργησε τη Microsoft, που δημιούργησε τα Windows, που είναι "ο μεγάλος αντίπαλος του Linux που τόσο αγαπάτε". Κατηγορήστε τον, λοιπόν, ΓΙΑ ΑΥΤΟ, που είναι και θέμα που γνωρίζετε. Αν θέλετε να τον κατηγορήσετε για φοροδιαφυγή, υπάρχουν άλλοι που - αποδεδειγμένα - είναι χειρότεροι. Αν θέλετε να τον κατηγορήσετε για το ότι είναι πλούσιος που συγκεντρώνει πλούτο, υπάρχουν άλλοι που - αποδεδειγμένα - είναι χειρότεροι. Αν θέλετε να τον κατηγορήσετε ως φασίστα, υπάρχουν άλλοι που - αποδεδειγμένα - είναι χειρότεροι.

  Εναλλακτικά, παραδεχτείτε πως τον βρίζετε διότι θεωρείτε πως αυτός είναι ο λόγος που δεν γνώρισε επιτυχία το Linux (που ΔΕΝ είναι) και σταματήστε να κρύβεστε πίσω από και-καλά ιδεολογικές ανησυχίες.

  Αντί να θάβετε τον Bill ως εκφραστή του καπιταλισμού, δεν κάνετε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πόσο μα πόσο "κομμουνίστρια" είναι η κάθε Παπαρήγα; Κατάλαβες πως το εννοώ; ;-)

  EDIT: Η απάντηση έγινε edit διότι αφηρημένος είχα γράψει "λόγω της αγάπης σας για το web" αντί του "λόγω της αγάπης σας για το Linux". Και μετά το έκανα και δεύτερο edit διότι... ξέχασα να προσθέσω το γιατί το έκανα edit. :-D

 38. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2016 22:22 ΜΜ

  2: Να πρωτοστατήσει στην κατάργηση των πατεντών και των πνευματικών δικαιωμάτων. Να δημιουργείσαι καινοτόμο τεχνολογία υπέρ των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα ίντερνετ που οι δίαυλοί του κατέχονται από τους ανθρώπους, πχ. με ασύρματα και αυτόματα Share Points στις ταράτσες και μέχρι το τελικό σημείο χωρίς παρόχους.

 39. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 10, 2013 21:19 ΜΜ

  Σου έχω απαντήσει πολλές φορές.
  Το πως απέκτησε ότι απέκτησε εκμεταλλευόμενος και ότι τώρα κάνει φιλανθρωπίες μέσω ιδρύματος που εκπίπτουν ΔΕΝ μου λέει τίποτα. Οπως και στον καθενα λογικό άνθρωπο.
  Αν δηλαδή ο Χίτλερ ζούσε και έκανε φιλανθρωπίες θα υπήρχε εξιλέωση?

  Το τι λέει ο ορισμός ευγονική με το τι γίνεται απέχει.
  Ποια εταιρεία χορηγεί αυτά τα (πατενταρισμένα) εμβόλια ξέρεις?
  Και ξαναρωτώ: Είναι οοοολοι οι κάτοικοι της Αφρικής ζώα και πρωτόγονοι, ώστε να θέλουν Μεσια?
  Γιατί δεν βοηθάει πρακτικά?
  H φιλανθρωπία ΔΕΝ έχει μάρκετινγκ και αν δεν υπήρχε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα, δεν θα υπήρχαν ανάγκες φιλανθρωπιών, καθώς όλοι οι άνθρωποι θα είχαμε ποιότητα ζωής και ίσα δικαιώματα.
  Γιατί η πλουσιότερη ήπειρος στον κόσμο πεινάει και είναι μέσα στη μιζέρια.
  Γιατί η Νιγηρία, Αιθιοπία, αποτελούν το κέντρο των... φιλανθρωπικών επιχειρήσεων? εεε? Γιατί?
  Και που στην ευχή μπλέκεται η ευγονική με την Monstanto και την γεωμηχανική που γίνονται συγχρόνως εκεί και αλλού και κύριο (οικονομικό) λόγο έχει ο Gates?
  Θες να πιστεύεις πως είναι άγγελος και ο αντικαταστάτης του θεού, πίστευε το, δικαίωμα σου φυσικά.
  Στην Κίνα αυτοκτονούν και πεθαίνουν με 18ωρα εργασίας, όταν εσύ, εγώ, εμείς κάνουμε πρωτοχρονιά, πασχα, πάρτι, παρτούζες, για να φτιάχνουν προϊόντα της MS (και όχι μόνο).
  Αν δεν γνωρίζεις πως για να καλυφθούν οι υπερκαταναλωτικές "ανάγκες" του δυτικού κόσμου, τι να σου κάνω?
  Αν δεν καταλαβαίνεις πως εκεί οδεύουν και τα Βαλκάνια, καθώς οι πολυεθνικές έχουν ανάγκη φτηνών εργατικών χεριών ελπίζω να βρεις δουλειά σε λίγα χρόνια σε κάποια φάμπρικα με προϊόντα της MS.

 40. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 20:58 ΜΜ

  Δεν έχει νόημα να συζητάμε από τη στιγμή που αρνείσαι πεισματικά να απαντήσεις στη ΜΙΑ και σημαντικότερη ερώτηση που σου έχω κάνει πάλι και πάλι. Θα στη βάλω με κεφαλαία (aka: ουρλιάζοντας) μπας και αυτή τη φορά την απαντήσεις:

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ _ΔΕΝ_ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ BILL ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ;

  Και αφού απαντήσεις σε αυτό, περιμένω απάντηση στην αμέσως επόμενη σημαντικότερη ερώτηση που επίσης έθεσα πολλές φορές και αγνόησες:

  ΤΙ θα έπρεπε να κάνει ΤΩΡΑ ο Bill για να του πεις "μπράβο"; ΠΟΤΕ θα είσαι ικανοποιημένος από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει, από ΜΙΑ πράξη του, για να πεις πως έκανε κάτι καλό;

  Απάντησε σε αυτά, και μετά συνεχίζουμε. Διότι μέχρι τώρα, σε ΚΑΘΕ απάντηση σου, αγνοείς αυτές τις δυο σημαντικότατες ερωτήσεις και σχολιάζεις το οτιδήποτε άλλο. Έτσι κάνουν συζητήσεις και οι πολιτικοί στα κανάλια ρε Κωσταντίνε: άλλα ρωτά ο ένας, άλλα απαντά ο άλλος.

  "Για τα υπόλοιπα" που λες, όχι, ΔΕΝ έκανα "αναζήτηση στο διαδίκτυο για το τι σημαίνει ευγονική" διότι την έχω κάνει εδώ και χρόνια. Η ερώτηση σου ήταν "αν ξέρω τι είναι ευγονική". Σου είπα "τι είναι ευγονική". Αυτή την εξήγηση του όρου έχουν ακόμη και τα λεξικά. Αν με ρωτούσες "που χρησιμοποιείται η ευγονική", θα σου έδινα μια άλλη απάντηση, αφού θα μου είχες κάνει μια άλλη ερώτηση. Και εκεί μπορεί να αναφερόταν και η Μονσάντο, με την οποία τόσο έχεις πορωθεί. Εγκυκλοπαιδικά, ΞΕΡΕΙΣ με τι ασχολείται η Μονσάντο; Ξέρεις ποιο είναι "το θέμα της", τι είναι "αυτό που δηλώνει επίσημα πως κάνει"; Τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ που κάνει, και κατακρίνεις, ΔΕΝ είναι "ευγονική". Είναι πολιτική και marketing της εταιρείας.

  Κοινώς, και επειδή καταντά κουραστικό να λες τα ίδια και τα ίδια, και πάλι με κεφαλαία και ουρλιάζοντας:

  ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΣΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

  ΑΣΧΕΤΑ με το πώς ξεκίνησε, ΑΣΧΕΤΑ με τις ρατσιστικές προεκτάσεις της υπόθεσης, η ευγονική ΕΧΕΙ οφέλη. Θέλεις απτό παράδειγμα, μπας και το χωνέψεις;

  Στίγμα Μεσογειακής Αναιμίας. Είναι ή δεν είναι "ευγονική" η πρόταση των γιατρών προς τους γονείς να ΜΗΝ κάνουν παιδιά ή να υπάρχει στενή ιατρική παρακολούθηση αν και οι δυο έχουν πρόβλημα;

  Πριν... προβληματιστείς με αυτά, όμως, απάντησε πρώτα στις δυο βασικές ερωτήσεις που σου έκανα παραπάνω. Να ξεκαθαρίσω πως αν δεν απαντήσεις (πάλι) σε εκείνες, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε εκείνες, και προχωρήσεις σε ιδεολογικές αναζητήσεις με ΑΦΟΡΜΗ εκείνες, απλά δεν θα απαντήσω και θα παρατήσω τη συζήτηση - διότι δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα άλλα να λέω και σε άλλα να απαντάς.

 41. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 10, 2013 18:58 ΜΜ

  Εθελοτυφλείς. Χάνεις το δάσος.
  Σου επαναλαμβάνω, πως για να γίνει κάποιος τόσο πλούσιος έχει θελητα εκμεταλλευτεί άλλους και έχει βουλιάξει σε κρίσεις ολόκληρους πληθυσμούς.
  Το αν έχει δώσει λοιπόν, τα πιο πολλά, ευνόητο είναι, καθώς είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα σου.
  Αν τα 200 (επίσημα) εκατομμύρια δολάρια είναι για εσένα λίγα, για την καταπολέμηση του Linux, τι να πω?
  Πατέντες είπες? Μα ξέρεις τι κακό κάνουν οι πατέντες στην ανθρωπότητα? Δούλους δημιουργούν.
  Και στο φινάλε, ποια πατέντα να κυνηγήσει? Ας ανοίξει τον κώδικα των Windows να δούμε.
  Ξεχνάς ποιος ήταν ο δημιουργός αυτού που γνωρίσαμε ως DoS?

  Γιατί δεν κάνεις το απλό? Να δεις το αμερικάνικο δίκαιο για τις φιλανθρωπίες και τα προνόμια αυτού?
  Γιατί τότε δεν δίνει τα χρήματα του, στον λαό που θέλει να το παίξει θεός?
  Δυο ανθρώπους από την ομάδα έχουμε από τις ΗΠΑ και βάλαμε να το ψάξουν πριν. Κανε το και εσύ.
  Όσο για τα υπόλοιπα που λες πως είναι απόψεις, έκανες αναζήτηση εδώ, με λέξη κλειδί: "ευγονική", ώστε να δεις τα σχετικά links?
  Και εντάξει, άσε εμάς. Έκανες αναζήτηση στο διαδίκτυο?
  Σαφώς και δεν είμαστε στο 1940, ώστε να γίνει η ευγονική έτσι. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι. Έχεις δει τα κατά, πριν πεις για τα υπέρ?
  Σου φαίνεται τυχαίο που ασχολείται συγχρόνως με ευγονική, διατροφή (Monsanto) και γεωμηχανική? Για συνδύασε τα.
  Ξέρεις πόσοι δικτάτορες και εγκληματίες. πίστευαν πως ότι έκαναν το έκαναν για καλό?
  Και αφού μιλάς με ταινίες και ο Τζικσο (saw), το ίδιο πίστευε.

 42. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 17:48 ΜΜ

  Βρε χαμένε (...στη μετάφραση), σου είπα εγώ πουθενά πως ΔΕΝ ισχύουν όσα λες; Επαναλαμβάνω αυτό που είπα:

  Ο Gates έχει δώσει περισσότερα σε φιλανθρωπίες από κάθε άλλο πλούσιο.

  Έχοντας αυτό κατά νου, απλή ερώτηση - που σου ξανάκανα εμμέσως παραπάνω: θα προτιμούσες να ΜΗΝ έδινε χρήματα;

  Σε ρωτάω απλά και σταράτα. Δίνει χρήματα; Σας πειράζει το ότι έδωσε. ΔΕΝ δίνει, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι; Θα σας πειράξει το ότι δεν τα δίνει. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ πρέπει να κάνει, δηλαδή, για να είστε ευχαριστημένοι;

  Έπειτα, το βλέπεις πως συνεχίζεις να μιλάς για λογισμικό, για το πόσο τα Windows βοηθούν στην καταστροφή του κόσμου κ.λπ. κ.λπ.; Το βλέπεις πως μπλέκεις πεντακόσια διαφορετικά πράγματα για να δικαιολογήσεις πως ο Bill είναι ο Σατανάς, όταν μιλάμε για ΕΝΑ θέμα από αυτά, για το αν έχει ή όχι δώσει χρήματα στον υπόλοιπο πλανήτη;

  "Φιλανθρωπία" ΔΕΝ θα πει "ξεπλένω μαύρο χρήμα κοροϊδεύοντας τον κόσμο", άσχετα αν κάποια καθίκια τις χρησιμοποιούν έτσι. Ναι, το κάνουν αρκετοί. Γιατί, όμως, πρέπει ΠΑΝΤΑ "φιλανθρωπία" να σημαίνει αυτό το πράγμα; Η λέξη προέρχεται από συνδυασμό του "φίλος" και "άνθρωπος". Η πραγματική έννοια της είναι αυτή που λέει... το λεξικό. Όχι αυτή που προσπαθείς να της αποδώσεις εσύ (και το άρθρο), όσες φορές και αν το επαναλάβετε.

  Το ότι ο Bill, λοιπόν, έχει δώσει τα κέρατα του σε χρήματα ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ είναι αποδεδειγμένο και καταγεγραμμένο. Δες απλά τη λίστα με το πόσα έχει δώσει μέχρι σήμερα. Κάνε και μια βόλτα προς τη Wikipedia, στο άλλο link που έδωσα.

  Θεωρείς πως ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο; ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Είναι, όμως, ΑΠΟΨΗ, αν δεν βασίζεται σε ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Για δώσε στοιχεία για το πώς η κάθε δωρεά του Bill είχε στόχο να ευνοήσει τον ίδιο. Και "στοιχεία" δεν θα πει "μαντεύω τι θα μπορούσε να κάνει βλέποντας Λάσκο στην τιβί", αλλά "έχω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στα χέρια μου για το ότι τα χρήματα που π.χ. έδωσε για την αντιμετώπιση του AIDS στην πράξη πήγαν για την κατασκευή των Windows 15". Έχεις/έχετε στοιχεία; Παραθέστε τα.

  "Στοιχεία", επαναλαμβάνω, ΔΕΝ είναι οι απόψεις σας. ΔΕΝ είναι οι εκτιμήσεις σας. Είναι, π.χ., φωτογραφίες που να δείχνουν τη γυναίκα του να κάνει πειράματα ευγονικής σε εβραιόπουλα σαν τον δρ. Μένγκελε. Είναι στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του, με φωτογραφίες, ημερομηνίες και ονόματα, που να δείχνουν πως μεταφέρει χρήματα σε πολέμαρχους.

  Είπατε - και είπες - πάλι και πάλι πως ασχολείται με την ευγονική. Πως, δηλαδή, τι; Πως θέλει να δημιουργήσει τη Νέα Φυλή Του Χίτλερ; Έχεις, επαναλαμβάνω, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για αυτό; Διότι Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ αποδείξεις για το ότι ΘΕΛΕΙ-ΝΑ-ΦΤΙΑΞΕΙ-ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ-ΚΑΠΟΤΕΣ, όσο και αν το γελάτε ή το ειρωνεύεστε. Δεν σας φαίνεται πρόβλημα διότι μπορείτε να πεταχτείτε σε ένα φαρμακείο και να αγοράσετε προφυλακτικά. Συνειδητοποιείς πως μιλάμε για ένα λαό που μπορεί π.χ. να μην γνωρίζει καν πως γίνονται τα παιδιά;

  Ειλικρινά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Σας μιλάω με στοιχεία και μου απαντάτε με θεωρίες και απόψεις. Είναι σαν να προσπαθείτε να αλλοιώσετε την ορατή πραγματικότητα για να προβάλλετε τις απόψεις σας. Δεν είπα πως αποκλείεται ο Bill να είναι ο τρισκατάρατος εκμεταλλευτής που λέτε. Όμως, δεν έχετε δώσει την παραμικρή απόδειξη μέχρι τώρα για αυτό. Απλά αναφέρετε απόψεις, και συνδέετε άσχετα στοιχεία δίχως να αποδεικνύετε το πώς, πραγματικά, συνδέονται. Πού είναι, π.χ., έγγραφα και καταγραφές συνομιλιών που να δείχνουν όσα έιπατε; ΟΧΙ αποσπάσματα, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ.

  Διότι το απόσπασμα για τον "έλεγχο γεννήσεων" ΔΕΝ το καταλάβατε - είτε διότι ΕΣΕΙΣ θέλετε να εξυπηρετήσετε κάποια αόρατα συμφέροντα, είτε διότι, απλά, δεν γνωρίζατε αρκετά καλά αγγλικά, είτε διότι διαβάσατε ΜΟΝΟ αποσπάσματα γιατί, δεν ξέρω, βαριόσασταν να διαβάσετε τα πάντα. Όταν ο άνθρωπος λέει πως θέλει να δώσει προφυλακτικά σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά για να μειωθεί η εξάπλωση του AIDS και εσείς το καταλαβαίνετε ως "πειράματα ευγονικής", κάτι δεν πάει καλά.

  Και, επειδή μου το ξανάπες και εσύ και άλλοι, προσπαθώντας να με παρουσιάσετε ως άσχετο και ηλίθιο: ναι, ξέρω πολύ καλά τι είναι ευγονική. Ναι, ξέρω πολύ καλά ποιός είναι ο Dennis Richie, που είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος με αυτό που συζητάμε. Και αν θέλεις να "σας τη βγω", όταν εγώ έγραφα πως μας άφησε, εσείς είχατε χάσει την είδηση και το συζητήσατε σε ξέμπαρκη φάση στο forum σας. Ναι, ξέρω πολύ καλά πώς δημιουργήθηκαν το DOS, τα Windows και τα περισσότερα προϊόντα της Microsoft. Ναι, ξέρω πολύ καλά τι είναι η Μονσάντο. Και, για να σου πουλήσω και πάλι μούρη, το ήξερα πολύ πριν το μάθεις εσύ - πριν, π.χ., το μάθουν και οι Active Member και γράψουν σχετικό κομμάτι (το ήξερες;!).

  Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ αλλάζουν το ότι:

  Ο Bill δίνει χρήματα για φιλανθρωπίες.
  Οι περισσότεροι άλλοι πλούσιοι ΔΕΝ δίνουν.

  Επαναλαμβάνω την ερώτηση: αν ΔΕΝ έδινε και ο Bill, τι θα έλεγες; Μαγκιά του; Τώρα που δίνει, τι λες; ΤΙ θα έπρεπε να κάνει για να πεις κάτι θετικό για αυτόν; ΜΗΝ μου ξαναπείς θεωρίες και μα και μου. Πες μου πρώτα από όλα ΤΙ θα έπρεπε να κάνει για να του πείτε ένα μπράβο, και ΜΕΤΑ σχολίασε ό,τι θέλεις. ΜΗΝ ξεκινάς από τα άσχετα και καταλήγεις να αγνοείς αυτή τη βασική ερώτηση.

  Βλέπεις, λοιπόν, που ΚΑΙ εσύ, ΚΑΙ το άρθρο, είστε ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ, θεωρώντας πως Ο,ΤΙ και να κάνει, είναι σατανικό; Για εσάς δεν υπάρχει συγχώρεση. Δεν υπάρχει εξιλέωση. Έχετε αποφασίσει πως του αξίζει να καεί στην πυρά, και ό,τι και να κάνει, είναι ένα καθίκι και μισό. Ειλικρινά ρε Κωσταντίνε, μου θυμίζετε τους... χωρικούς στο κλασσικό Frankenstein της Marry Shelley.

 43. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουν 10, 2013 14:02 ΜΜ

  Aν δεν μπορείς να καταλάβεις πως δουλεύει το καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορώ να στο εξηγήσω εδώ.
  Εντελώς απλουστευμένα σου λέω πως για έναν πλούσιο, αντιστοιχούν 100 φτωχοί.
  Τώρα, αυτά για σενάρια συνωμοσίας αει πέστα σε εθνίκια και σε μας.
  Αν νομίζεις πως τα χώνουμε στον Bill, επειδή έχουμε Linux, ε τι να πω? Halloooooo, είναι κανείς εκεί μέσα η είναι ακατοίκητο?
  Αν δεν ξέρεις το τι έγινε στην Σερβία, το γιατί γίνονται οι σύγχρονοι πόλεμοι και αν νομίζεις πως το κάνουν για τους κακούς τρομοκράτες, κοιμάσαι τον ύπνο του "δικαίου".
  Αν δεν βλέπεις τις Αμερικάνικες πολυεθνικές πίσω από αυτά, τότε η δεν ασχολείσαι η είσαι στον κόσμο σου.
  Αν δεν γνωρίζεις πως δουλεύουν οι "φιλανθρωπίες" σε αυτά τα επίπεδα, μην εκφέρεις γνώμη αν δεν το μάθεις πρώτα.
  Μπίζνες είναι, κατάλαβε το. Εμβόλια άλλου είδους χρειάζονται οι άνθρωποι εκεί, νοσοκομεία, σχολεία και όχι μόνο καπότες by Βιil, με την χορηγία της Durex (α, δεν το ήξερες αυτό, ε?).
  Αν μίλαγες με κάποιον οικονομολόγο η ακόμα και με τον πρώην αφεντικό σου, θα ήξερες το γιατί υπάρχουν κρίσεις και πληθωρισμοί,όπως και θα ήξερες και πόσο ωφελείται η κάθε MS, McDonalds και σία από αυτές.
  Θα ήξερες τι έχουν κάνει οι πατέντες στην ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Θα ήξερες τέλος πάντων γιατί εσύ και τόσοι άλλοι είναι άνεργοι και φυτοζωούμε.
  Σου μιλήσαμε και για την γεωμηχανική και την φαρμακολογία και τις πατέντες εκεί. Άντε δες με ποια φάρμακα πατενταρισμένα παίζει το ίνδαλμα σου με τα Αιθιοπάκια. Σου είπαμε και για την Monsanto και τις μπίζνες της και στη (για δες) Αιθιοπία. Ξέρεις ποιος έχει συντριπτική πλειοψηφία μετόχων και εκεί , ε?
  Ξέρεις άραγε τον ρόλο που βαράει ο Gates o πρεσβύτερος και την άποψη του για κάτι ανθρωπάρια σαν εσένα, εμένα, εμάς?
  Αν νομίζεις πως ευγονική είναι μόνο καπότες, συνέχισε να το νομίζεις, όπως και όλα τα υπόλοιπα. Η άγνοια είναι δύναμη άλλωστε.
  Μα δε ξέρεις. Το Photoshop να σου δουλεύει και οι γωνίες στα παράθυρα στις οθόνες σου να είναι 0.92 μοίρες και όλα οκ, έτσι?
  Και επειδή ούτε λίγο ούτε πολύ είπες πως η MS και ο Bill δεν πολέμησαν το Linux, σε ξαναρωτώ: Έχεις ιδέα πόσα έχει ξοδέψει και συνεχίζει η MS για να το σταματήσει?
  Να' ναι καλά όμως οι σκατό-Σερβοι και το φτηνό εργατικό τους δυναμικό που έχεις εσύ τώρα τον υπολογιστή σου με τα Windows και τα περιφερειακά της MS,.
  Να ναι καλά οι Κινέζοι στα στρατόπεδα δουλείας, για να έχεις εσύ το ασύρματο mouse σου με τα 16 κουμπάκια που κάνουν και φραπόγαλο, ενώ διπλοκλικάρεις.
  Για να υπάρξει ένας κολοσσός, κάποιοι πρέπει να τον φτιάξουν και να δουλέψουν γι' αυτόν.
  Ξέρεις την λέξη εκμετάλλευση? Ξέρεις πόσο συνυφασμένη είναι με το παγκόσμιο, πλέον, καπιταλιστικό σύστημα?
  Μπααα, ιδέα δεν έχεις από τα όσα λες.
  Τον Ντένις Ρίτσι τον ξέρεις? Μπορούσε να είχε γίνει 3 φορές Gates και όμως δεν έγινε. Γιατί? Δεν έκανε φιλανθρωπίες όπως τις λες, μα έδωσε την γνώση του τζάμπα, για να έχεις εσύ τώρα το ακριβοπληρωμένο λειτουργικό του Bill, με τα σπασμένα εμπορικά προγράμματα.
  Άντε τώρα, κανε update στα Windows σου, σε κάποιον server των ΗΠΑ, εκεί στο Μέριλαντ θα είναι τα δεδομένα σου,, στην NSA.

  Υ.Γ: Δεν ξέρω πως "ακούγονται" αυτά που λέω, μα σε καμία περίπτωση δεν τα λέω επιθετικά. Αγανακτισμένα μόνο...

 44. Εικόνα Konstantinos

  Βαριέμαι αυτή τη στιγμή να μπω στο κόπο να διαμαχήσω μερικά σημεία του άθρου, που βρήκα κάπως (μπορεί κάποια άλλη στιγμή), αλλά θέλω να διορθώσω ένα πολύ βασικό λάθος, που είναι ο... τίτλος. Ο Bill Gates δεν νομίζω να είπε "κάνω το έργο του θεού", γιατί βάση συνεντεύξεων του '95 και '96 έχει θέσει τον εαυτό του ως αγνοστικιστή προς αθεϊστή.

  Κι επίσης μάλλον θα πρέπει να ψάχνεις περισσότερο τις πηγές σου. Στην οriginal πηγή (The Telegraph) γράφει στο τέλος quote από το Gates, ότι “It doesn’t relate to any particular religion; it’s about human dignity and equality.” Πιθανότατα οι συγγραφείς του άρθρου χρησιμοποιήσαν τη φράση του "... make changes to protect the women who are doing God’s work ...", που απλά δείχνει σεβασμό στη θρησκεία των άλλων, όχι απόδειξη της δικιάς του.

  Δεν νομίζω όμως να δέχονταν τις απόψεις του Gates μια συντηρητική ιστοσελίδα, άρα εξού και ο τίτλος. Βέβαια το κακό είναι ότι όλοι χρησιμοποιούν σαν πηγή την ίδια ιστοσελίδα και γράφουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο.

 45. Εικόνα Odyseas
  OdyseasΙουν 10, 2013 04:56 ΠΜ

  Πες μου, σοβαρά: αν είχες πεντακόσια τρισεκατομμύρια, ΤΙ θα τα έκανες; Θα αγόραζες τον Πλούτωνα; Ο Bill έχει όσα χρειάζεται για να ζήσει υπερ-πλουσιοπάροχα. Το ίδιο τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του. Όλο το σόι του, για τα επόμενα 200 χρόνια, μπορεί να χτυπά κόκα ενώ κολυμπά σε πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων ενώ παίζει με τηλεκατευθυνόμενα διαστημόπλοια. Τι να τα κάνει τα ΑΚΟΜΗ περισσότερα χρήματα; Έμπλαστρο; ΑΥΤΟ εννοούσε λέγοντας πως "δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα". Όχι πως θα ήθελε να είναι φτωχός.

  Το καλύτερο δε είναι πως δεν είναι ο μόνος: έχει πείσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Και θα το ξαναπώ και σε εσένα: μπορείς να τον κατηγορείς όσο θέλεις, αλλά για σκέψου, ΠΟΙΟΣ άλλος από τους "επίσης πλούσιους" έχει δώσει τόσα όσα ο Bill για φιλανθρωπίες; Όσο και να θέλεις να πεις πως το κανει για θέατρο, πως είναι δήθεν, η αλήθεια είναι πως κάποιοι έχουν δεχτεί τα φράγκα του, τα έχουν πάρει στα χεράκια τους και, χάρη σε αυτά, έχουν μπορέσει να συνεχίσουν το μέχρι τώρα έργο τους - ΠΕΡΑ από το ίδρυμα της γυναίκας του (και, τώρα πια, και του ίδιου). Ποιοι;

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_%26_Melinda_Gates_Foundation

  ΟΚ;

  Βρίσε τον όσο θέλεις. Κανένα πρόβλημα. Βάλε, όμως, από τώρα μια σημείωση και... ξανακοίτα σε δέκα χρόνια πόσα θα έχει δώσει ως τότε, και ξανασύγκρινε τον με όοοολους τους άλλους που συσωρεύουν πλούτο (π.χ. Rupert Murdoch).

 46. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 01, 2013 09:39 ΠΜ

  Ερώτηση. Τι άρθρο θα έγραφες αν ο Bill καθόταν απλά.. στην καρεκλάρα του ως υπεραφεντικό της Microsoft, δεν έκανε όλα αυτά που ανέφερες [φιλανθρωπικά ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω] και ήταν... εχμ... πως να το πω μωρέ.... σαν τις εγχώριες φιλανθρωπίες που γίνονται... με αγάπη γιατί όλοι μαζί μπορούμε;
  Αυτός τουλάχιστον έβαλε κι απ' την τσέπη του, είτε μας αρέσει είτε όχι.
  Δεν περίμενε να τον δείξει... το κανάλι του και να διοργανώσει μια εκστρατεία ζητώντας από τους υπόλοιπους να δώσουν/τα χώσουν/τα σκάσουν, ξεκίνησε αυτός πρώτος.

 47. Εικόνα redpower1989
  redpower1989 (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 01, 2013 17:18 ΜΜ

  ΤΟ πρόβλημα είναι να δεις τι γεννάει αυτήν την ανισότητα πλούτου που υπάρχει. Αυτήν την στιγμή δεν διανοείται εάν μικρό μέρος του πληθυσμού της γης να έχει τον πλούτο στα χέρια της ενώ το υπόλοιπο να είναι στα τάρταρα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φιλανθρωπίες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα μέσα παραγωγής για δημιουργηθούν αγαθά και υπηρεσίες βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώνουν πλούτο με την εργασία των πολλών. Αυτό αποτρέπει την δυνατότητα η παραγωγή να είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας. Η φιλανθρωπία εάν γίνεται θα πρέπει να γίνεται κρυφά και με το κατάλληλο πολιτικό περιεχόμενο αλλαγής αυτού του συστήματος που γεννάει την φτώχεια και την διάκριση. Γιατί πολλές επιχειρήσεις, διάσημοι, επιχειρηματίες κάνουν φιλανθρωπίες ευελπιστώντας να πάρουν τα πολλαπλάσια από την διαφήμιση και το καλό κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν.

  Και όπως είχε πει ο βραζιλιάνος αρχιεπίσκοπος Dom Helder Camara:Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.

  Εκεί καταλαβαίνεις την διαφορά της φιλανθρωπίας από την πραγματική καταπολέμηση της φτώχειας στην ρίζα του προβλήματος.

 48. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 01, 2013 19:39 ΜΜ

  Μαζί σου, αλλά εγώ σ' αυτό το άρθρο δεν βλέπω αυτά που αναφέρεις -στο κείμενο τουλάχιστον-. Βλέπω: "Ο Bill που έχει κάνει" κτλ. κτλ.
  Εκεί είναι η διαφορά.

 49. Εικόνα Maria
  MariaΙουν 01, 2013 19:30 ΜΜ

  Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Bill Gates έχει αναφέρει ότι:
  «εάν γίνει πραγματικότητα η αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των εμβολίων, τότε τα κέντρα ευγονικής θα καταφέρουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό κατά 10 έως 15%…»
  Σε μια συνέντευξη του το 2003, στο PBS’ Bill Moyers, ο ίδιος ο Bill Gates παραδέχτηκε ότι ο πατέρας του υπήρξε επικεφαλής της Planned Parenthood, η οποία ιδρύθηκε με την έννοια ότι:
  «οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απλά και μόνο, απερίσκεπτοι εκτροφείς και ανθρώπινα ζιζάνια που πρέπει να θανατωθούν!!!»
  Ο Γκέιτς επίσης παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ότι η συμμετοχή της οικογένειάς του σε θέματα αναπαραγωγικής όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε εκτεταμένη. Όσον αναφορά τον ίδιο, δήλωσε απερίφραστα τη δική του προσήλωση στις πεποιθήσεις του ευγονιστή Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους, ο οποίος πίστευε ότι:
  «Ο πληθυσμός του κόσμου θα πρέπει
  να ελέγχεται μέσω των περιορισμών της αναπαραγωγικής.»
  Εάν τώρα ο Γκέιτς ισχυρίζεται, ξαφνικά, ότι έχει πλέον μια διαφορετική άποψη, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες του σχετικά με τη Monsanto, και την Ευγονική, είναι απλά μια τροποποιημένη μαλθουσιανή προσέγγιση που πολύ πιο διακριτικά μειώνει τους πληθυσμούς μέσω των εμβολίων και των Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ).

  Γενικότερα, θεωρώ πως δε νοείται φιλανθρωπία, μπροστά στα κανάλια της τηλεόρασης. Εγώ ξέρω πως όταν θες να βοηθήσεις κάποιον, το κάνεις χωρίς να το βροντοφωνάζεις, γιατί αλλιώς δεν έχει αξία.
  Θα δανειστώ ένα απόσπασμα από άρθρο του Κωνσταντίνου (ας μου επιτρέψει):
  «Μα δεν σας έχει προβληματίσει καθόλου το γεγονός, πως στρατιές από ρακένδυτα παιδιά και εξαθλιωμένους ανθρώπους, στέκονται ώρες κάτω από τον αφόρητο ήλιο και ζέστη, προκειμένου να χειροκροτήσουν και επευφημήσουν τον κύριο Gates μετά της συζύγου του, ως μεσσίες και αυτό φυσικά να μεταδίδεται από όλα τα μέσα;
  Άλλωστε, αν ήθελε, χωρίς να χάσει τίποτα από τον τρόπο ζωής του, αυτός η
  οικογένειά του και όσοι εξαρτιούνται από τον ίδιο, και κάποιες γενιές ακόμα, μα
  απεναντίας με τα κέρδη να αυξάνονται ημερησίως, θα μπορούσε κάποιο μέρος των
  χρημάτων του, να σώσει πραγματικά, μια έκταση μεγαλύτερη από το 1/3 της
  Αφρικανικής ηπείρου. Και μάλιστα, να μην καταλάβαινε ποτέ την απουσία αυτών των
  χρημάτων!»
  http://forum.osarena.net/threads/o-bill-gates-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-monsanto.2218/

 50. Εικόνα Blackfox
  BlackfoxΙουν 01, 2013 19:38 ΜΜ

  Ωραία όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά η ουσιαστική απάντηση σε ό,τι έγραψα είναι... μισή παράγραφος. Τα υπόλοιπα, είτε ισχύουν είτε όχι, είναι εντελώς άσχετα με το σχόλιο που έκανα.
  Αφού λοιπόν ο Gates έχει κάνει όλα αυτά κτλ. κτλ., και μας φταίει, να περιμένω να δω αντίστοιχο άρθρο για τους εγχώριους "μπρούκληδες"-φιλανθρώπους;

 51. Σελίδες

Scroll to Top