BETA

Πώς μεταφέρουμε και πώς κάνουμε backup τις επαφές μας στο FirefoxOS;

Εικόνα apache

addressbook-test-contact

Με τα πρωτοποριακά της «Ανοιχτά» smartphones που λειτουργούν με πρότυπο την τεχνολογία Web, η Mozilla πιστεύει πως οι πιθανότητές τους έναντι των Android και iOS είναι καλές. Η Mozilla, η δημιουργός του Firefox, κάποτε βοήθησε να σπάσει το μονοπώλιο του Διαδικτύου. Τώρα, προσπαθεί να κάνει το ίδιο πράγμα ξανά.

Αυτό είναι το βασικό "μότο" της Mozilla, η οποία δημιούργησε και ανέπτυξε στο διαδίκτυο διαμάντια του Ανοιχτού Κώδικα, όπως ο Firefox, O Thundebird, o SeaMonkey και άλλα. Η Mozilla, έχοντας λοιπόν, βαθειά γνώση του διαδικτύου κατανοεί το βασικό δικαίωμα της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας του χρήστη και σε αυτά τα πρότυπα βασίζει το λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές. Το FirefoxOS, έχει αρχίσει την προέλασή του, καθώς οι συσκευές Alcatel One Touch Fire και ZTE Open, οι οποίες αυτή την στιγμή διατίθενται με προεγκατεστημένο το FirefoxOS, αρχίζουν πλέον να προχωρούν στην Ευρώπη, μετά την πρώτη τους κυκλοφορία σε Ισπανία και Πολωνία, Γερμανία, στην Ελλάδα, μα και σε άλλες χώρες, όπου σιγά -σιγά, θα εξαπλωθεί. Δεδομένου πως με αυτή την άφιξη της συσκευής, αρκετοί θα την προμηθευτούν και θα βρεθούν με το FirrfoxOS στις συσκευές τους και το ζητούμενο θα είναι να εισάγουν τις επαφές τους,τόσο αυτές που είχαν σε κάποια SIM card τους, όσο και άλλες δικτυακές (πχ από Gmail, κλπ). Όλες οι υπηρεσίες, μα οι ρυθμίσεις των τηλεφώνων (είτε σαν πρόσθετη app), έχουν την επιλογή για εξαγωγή των επαφών σας, μα υπάρχουν και λογισμικά τα οποία το κάνουν μέσω του υπολογιστή σας. Όπως και να έχει, το μόνο βέβαιο, είναι πως δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε καθόλου σε αυτό. Αν κάπου σας δίνει επιλογές για τον τύπο εξαγωγής, να προτιμήσετε (σε κάθε περίπτωση) την εξαγωγή ως:

vcard

Από αυτή την εξαγωγή, θα σας προκύψει ένα αρχείο με κατάληξη: .vcf. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται και αφού έχετε συνδεδεμένη με usb, τη συσκευή με τον υπολογιστή σας, είναι να το μεταφέρετε στην sd κάρτα της συσκευής σας.

Μεταφορά των επαφών:

Για να περαστούν όμως οι εφαρμογές στην FirefoxOS συσκευή σας, χρειαζόσαστε και μια αντίστοιχη εφαρμογή. Από αυτή, αφού την καλέσετε, μετά την εισαγωγή του αρχείου .vcf στην sd κάρτα σας, θα σας έχει την επιλογή για:

Import (Εισαγωγή)

Από εκεί και πέρα, η αναγνώριση του αρχείου από την εφαρμογή θα γίνει αυτόματα και ανάλογα τον όγκο θα περιμένουμε μέχρι να φορτωθούν και να είναι έτοιμες προς χρήση. Μολις ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι δυο εφαρμογές σας δίνουν την ανάλογη ειδοποίηση. -Οι δυο αξιόλογες apps γι' αυτή την δουλειά είναι οι ακόλουθες:

vCardIn

vCardIn

 • Τελευταία έκδοση: beta-0.1.1
 • Δωρεάν

► Διαθέσιμη στο Firefox Marketplace:

Screenshot

Ιmporter:

mporter

Επιτρέπει την εισαγωγή των επαφών σας από το/ τα google account σας.

 • Τελευταία έκδοση: 1.0.2
 • Δωρεάν

► Διαθέσιμη στο Firefox Marketplace:

Screenshot

Και οι δυο απλές και εύχρηστες, με δυο - τρία tap, θα ολοκληρώσετε την διαδικασία εισαγωγής των επαφών σας.

Backup των επαφών:

Προφανώς, κάποια στιγμή, μπορεί να χρειαστεί να εξάγετε τις επαφές από την FirefoxOS συσκευή σας, ώστε να τις εισάγετε κάπου αλλού. Και σε αυτό θα σας βοηθήσει, μια πολύ καλή και απλοί app, η: Con Backup.

Con Backup

Την καλείτε και από την επιλογή:

Export contacts

με δυο -τρία tap, θα μπορέσετε να εξάγετε τις επαφές σας σε ένα αρχείο vcf και στη συνέχεια, να το εισάγετε όπου αλλού θέλετε.

 • Τελευταία έκδοση: 0.2
 • Δωρεάν

► Διαθέσιμη στο Firefox Marketplace:

Screenshot

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα cortlinux

  Λίγο άσχετο με την ανάρτηση αλλά γενικά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης για μία συσκευή με firefox os. εννοώ διαχείριση από υπολογιστή.

  επίσης κάπου που έχω διαπιστώσει είναι ότι όταν κάνεις εγκατάσταση μία εφαρμογή στο firefox os δεν σου λέει σε τι ζητάει πρόσβαση. Αυτό κατά πόσο το κάνει ασφαλές. ειδικά σε εφαρμογές που σχετίζονται με τις επαφές ενός χρήστη;

Scroll to Top