BETA

Linuxικές Ιστορίες: Κάνουμε "Reality" την Δική σου Linuxiκή ιστορία!

Εικόνα administratoras

Κάποια από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι η αμεσότητα και η διαδραστικότητα. Αν το δούμε πρακτικά, χάρη σε αυτά αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν το Ελεύθερο / Ανοιχτό Λογισμικό και το GNU-Linux. Αυτός είναι ακόμα ο βασικός κορμός της ανάπτυξής του. Οι διανομές Linux και άλλων Unix-based λειτουργικών συστημάτων είναι μια λαμπρή απόδειξη όλου αυτού. Οι Ανοιχτές Κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και Hardware, βρίσκονται πέρα από σύνορα, φυλές, θρησκείες, χρώματα και άλλες διαφορές. Αυτοργανωμένες, δίχως εξουσιαστικές μορφές, έχουν αναδειχτεί σ' ένα παγκόσμιο κίνημα δημιουργίας και διαμοιρασμού με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις.
Τον ίδιο τρόπο της διαδραστικής αλληλεπίδρασης σε πραγματικό χρόνο εκμεταλλεύτηκαν και οι διάφορες πολυεθνικές για τα προϊόντα τους, ώστε να δημιουργήσουν "κοινότητες χρηστών", εξοικονομώντας έτσι αρκετά χρήματα και χρόνο από εργαστηριακές δοκιμές (labs). Μα φυσικά είναι αστείο να μιλάμε και να κάνουμε συγκρίσεις ανάμεσα σε "κοινότητες" χρηστών Windows (πχ) Vs χρηστών Debian (πχ).

Μια άλλη στοιχειώδης και ουσιαστική διαφορά είναι πως οι της πρώτης "κοινότητας", είναι καταναλωτές-χρήστες (έτσι αποκαλούνται τουλάχιστον από τους... κοινοτάρχες), ενώ της δεύτερης είναι άνθρωποι-χρήστες. Είναι αντιληπτή η διαφορά προφανώς.
25 χρόνια ανάπτυξης και μια ξεχωριστής τεχνολογικής ιστορίας, τα σημερινά πρότυπα, είναι μια απτή και μη αμφισβητήσιμη απόδειξη για όλα αυτά.

 


Πώς άρχισες με το Linux;
Από πού το γνώρισες;
Πού και πώς το χρησιμοποιείς τώρα;
Είτε είσαι απλός χρήστης, είτε developer ή επαγγελματίας, μοιράσου μαζί μας την δική σου Linuxο-ιστορία.

Εμείς λοιπόν, σκεφτήκαμε πως αφού το διαδίκτυο ανήκει σ' εμάς - τους χρήστες - και όχι στις εταιρείες, να δούμε κάτι που κατά την γνώμη μας είναι σημαντικό και ίσως το πιο ουσιαστικό και ενδιαφέρον κομμάτι:

Την πραγματική, ανθρώπινη, ιστορία πίσω από αυτό. Το πώς ξεκίνησε ο καθένας μας με το Linux, πώς το γνώρισε, τα πρώτα βήματα, τι είδε, πώς ένοιωσε, πώς συνέχισε, σε κατάσταση είναι τώρα, πού και πώς το χρησιμοποιεί και όλες αυτές τς σημαντικές λεπτομέρειες.

Ιστορίες που θα τις δημοσιεύσουμε με τ' όνομα ή nick-name του καθενός/μιας, ώστε να τις διαβάζουν άλλοι άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονται στο ξεκίνημα, με τους όποιους ενδοιασμούς και απορίες· και μέσα από αυτές τις μικρές "προσωπικές" Linuxo-ιστορίες, να παίρνουν απαντήσεις.

- Επί της ουσίας, αυτά που χρειάζονται για την δημοσίευση είναι τα εξής:

1. Ένα όσο το δυνατό πιο καλογραμμένο κείμενο, εξιστορώντας την δική σας "περιπέτεια" στον κόσμο του Linux. [Xωρίς περιορισμό σε μήκος].
2. Μια συνοπτική περιγραφή "ατάκα" η οποία θα συνοδεύει το πιο πάνω κείμενο [μέχρι 90 λέξεις].
3. Ένα όνομα ή ψευδώνυμο (nick-name).
4. Μέχρι δυο (2) εικόνες / φωτογραφίες / screenshots.
5. Προαιρετικά, αν θέλετε, μπορείτε να δώσετε και links από blogs, δουλειά σας, κλπ.

>>> Ένα παράδειγμα είναι αυτή εδώ η ιστορία.

 

- Μπορείτε να μας τα στέλνετε με τους εξής τρόπους:

1. Με σχόλιο κάτω από αυτό εδώ το άρθρο.
Το σχόλιο δεν θα φαίνεται έξω [αν τυχόν έχετε osarena λογαριασμό, δημοσιεύστε το χωρίς να κάνετε login].

2. Ανεβάστε το σε κάποια cloud υπηρεσία σας και στείλτε μας το link διαμοιρασμού - έχοντας την ένδειξη: [Linux Stories].
Το κείμενο μπορεί να έχει μορφή (format) odt, txt, pdf ή όποια άλλη διαβάζει το LibreOffice.


INFO: Επιλέξαμε αυτούς τους τρόπους αποστολής, αντί για mail, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν εναλλακτικές και πιο ανώνυμες μεθόδους επικοινωνίας.


Σε αυτά τα κείμενα, θα γίνεται ένας γρήγορος ορθογραφικός έλεγχος και θα μορφοποιούνται ώστε να μπορούν να δημοσιευτούν σαν άρθρο.
Όλα θα δημοσιεύονται στο tag; #linux-stories.
Κάποιο διάστημα μετά τις δημοσιεύσεις και αφού έχουν συγκεντρωθεί, θα τις δημοσιεύσουμε ελεύθερα για όλους και σαν e-book.

Ελπίζουμε να υπάρξει ανταπόκριση, θα ήταν άλλωστε η ελάχιστη προσφορά του καθενός/μιάς σε κοινοτικό και αλληλέγγυο πλαίσιο

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top