BETA

LogDog: Mια αντί-cracking app για συσκευές Android

Εικόνα Alina

Με την καθιέρωση του Facebook, μα και του Gmail, ως βασικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι αναρίθμητα, με προεξέχοντα τα θέματα ιδιωτικότητας και ασφαλείας. Η συντριπτική πλειοψηφία, πέρα όλων των στοιχείων που δημοσιεύουν στο - κατά κανόνα - ανοιχτό προφίλ τους στο Facebook (μέχρι τηλέφωνα, διευθύνσεις οικίας και εργασίας κλπ), χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία και σε άλλους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να είναι όλα εύκολα προβλέψιμα σε οποιονδήποτε τρίτον έχει κάποιες κακόβουλες βλέψεις. Από ένα και μόνο account μπορεί να φτάσει να έχει πρόσβαση σε ένα σωρό λογαριασμούς του θύματος.
Ασχέτως του τι νομίζουν οι περισσότεροι, η προστασία των δεδομένων και των λογαριασμών, είναι καθαρά ατομική υπόθεση και μην περιμένετε καμία ουσιαστική υποστήριξη από Google, Facebook κλπ. Αν και έχουν κάνει σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα, με ειδοποιήσεις για τυχόν παραβιάσεις, σε καμία περίπτωση αυτές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως απολύτως αποτελεσματικές.
Γενικότερα και ειδικότερα, όπως έχει καταντήσει το διαδίκτυο, τα πάντα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη που δίνουμε σε τρίτους developers και εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλιστούμε, καθώς ούτε τα πάντα είναι εύκολα, ούτε και εφικτά για όλους, αν και θα μπορούσαν.

Στην προκειμένη λοιπόν, αν αποθηκεύετε προσωπικά στοιχεία στους Gmail, Dropbox, Facebook ή Evernote λογαριασμούς σας, πρέπει να είστε 100% σίγουροι ότι προστατεύονται και ότι είναι ασφαλείς.
Μια λύση σε αυτό, έρχεται να δώσει το LogDog (ναι, καλά καταλάβατε, μια τρίτη app), η οποία σύμφωνα με όσα λέει, κάνει τα εξής:

Το LogDog (Log Dog) είναι ένα Σύστημα Εντοπισμού Εισβολής για κινητά - Intrusion Detection System (IDS, γνωστό επίσης και ως IDPS ή IPS) για τους online λογαριασμούς σας. Είναι μία υπηρεσία ασφάλειας στο Ίντερνετ που σας στέλνει άμεσα ειδοποίηση για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με τους λογαριασμούς σας – έτσι, μπορείτε να δράσετε και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, άμεσα.
Το Log Dog, ασφαλίζει τους Gmail, Yahoo, Dropbox και Evernote λογαριασμούς σας από χάκερς και λογισμικά υποκλοπής και παρακολούθησης και τους διατηρεί ιδιωτικούς.
Αυτό το κάνει παρακολουθώντας και σαρώνοντας συνεχώς την τοποθεσία και τον χρόνο σύνδεσης στους λογαριασμούς σας, τον αριθμό των μηνυμάτων και διάφορες άλλες παραμέτρους. Στην περίπτωση που εντοπίσει κάτι ασυνήθιστο, όπως απόπειρα κλοπής ταυτότητας, σας ειδοποιεί αμέσως ώστε να μπορέσετε να αποτρέψετε την κλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό ασφαλείας LogDog προστατεύει το προσωπικό σας απόρρητο σε όλους τους κύριους λογαριασμούς:

✔Προσωπικά Δεδομένα Facebook - Μην επιτρέπετε σε κανέναν άλλον να δημοσιεύσει κάτι εκ μέρους σας

✔Ασφάλεια Dropbox - Διατηρείστε όλα τα αρχεία σας στο Dropbox ασφαλή και προσωπικά

✔Προστασία Gmail - Μην αφήνετε τα μηνύματα του ηλ. ταχυδρομείου σας να τα δει κάποιος άλλος

✔Προσωπικά Δεδομένα Evernote - Μην επιτρέψετε να χακάρουν την ατζέντα σας

✔Προσωπικά Δεδομένα Yahoo! - Ειδοποιηθείτε όταν κάποιος άλλος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον Yahoo! λογαριασμό σας

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και στις δοκιμές που κάναμε εξακριβώσαμε πως δουλεύει αποτελεσματικά και έγκαιρα. Στην δε σχετική έρευνα που κάναμε σχετικά με αυτό, δεν βρήκαμε σε καμία περίπτωση να αναφέρεται ότι δρα κακόβουλα ή ύποπτα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα.
Συνεπώς, ενδείκνυται για ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις, ούτε και την εμπειρία να προστατέψουν τους λογαριασμούς και το απόρρητό τους και που δυστυχώς αυτοί είναι αρκετοί. Αν σκεφτείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που αν και θα το ήθελαν, δεν γνωρίζουν πως μέσα από τις πολύπλοκες - είναι η αλήθεια - ρυθμίσεις του Facebook για παράδειγμα, θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα στο απόρρητο (αυτά έστω που τους δίνει η πλατφόρμα), είναι μια αξιοπρεπής λύση. Όχι η ιδανική, μα καλή.

Τα δε δικαιώματα που αποκτά, είναι μάλλον λογικά και όχι καταχρηστικά όπως συνηθίζουν αρκετές Android apps:

Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε:

Τοποθεσία:
Χρησιμοποιεί την τοποθεσία της συσκευής.

Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi:
Επιτρέπει στην εφαρμογή την προβολή πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα Wi-Fi, όπως εάν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο και τα ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών Wi-Fi.

Άλλο:
Λήψη δεδομένων από το Διαδίκτυο

Η app έχει μέγεθος 7,9M και είναι διαθέσιμη για Android 4.0.3 και νεότερες εκδόσεις, αν και σ' εμάς, κατά τις δοκιμές, δούλεψε και σε συσκευή με πιο παλιά έκδοση.

Αν λοιπόν, θέλετε να διασφαλίσετε λίγο περισσότερο την ασφάλειά σας και δεν έχετε περαιτέρω γνώσεις γι' αυτό, είναι μια καλή συμβιβαστική λύση:

[INSTALL LogDog]

>>> η ιστοσελίδα του LogDog.

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Chris
    Chris (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 15, 2016 21:37 ΜΜ

    Το εγκαθιστώ !!!

Scroll to Top