BETA

Από πού ν' αγοράσετε τα πρώτα σας Bitcoins

Εικόνα constantinos

Screenshot-2

Η υπόσχεση του Bitcoin είναι ότι θα σας επιτρέψει να «γίνετε, εσείς οι ίδιοι, η τράπεζα˙ μια τράπεζα, όμως, που είναι μόνον δική σας» -όταν έχετε bitcoins, έχετε μετρητά, τα οποία βεβαίως δεν αποθηκεύονται σε κάποια τράπεζα ή κάπου αλλού, από όπου θα μπορούσαν να σας τα στερήσουν ανά πάσα στιγμή. Αδιαμφισβήτητα, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να καθίσταται πολύ πιο εύκολο για τους απλούς ανθρώπους να αποθηκεύουν τα bitcoins τους με ασφάλεια˙ αν δεν είστε τεχνικός, είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσετε έναν ιό υπολογιστή που σκοπό έχει να κλέβει τα bitcoins σας από τον υπολογιστή ή ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο. [...]

[...] Το Bitcoin είναι ακόμα ένα πείραμα στο οποίο να επενδύετε μόνον χρόνο ή χρήματα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, σε περίπτωση που τα χάσετε.
Σκεφτείτε το σαν ένα υψηλού κινδύνου, υψηλής τεχνολογίας απόθεμα. Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια ιδέα˙ και μένει να δούμε πόσο επιτυχής θα είναι. [...]

Αυτά συν με άλλα, ήταν που τόνισε ο Gavin Andresen, ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Bitcoin, σε συνέντευξη που έδωσε προ μηνών (Απρίλιο 2013), στο osarena.

Το Bitcoin δεν είναι παιχνίδι. Έχει δυνατότητες όπως να διακόψει τις πιστωτικές κάρτες και να καταφέρει τις τράπεζες να κάνουν τις πληρωμές με μηδενική χρέωση. Αυτή κι αν θα είναι μεταρρύθμιση στον τρόπο συναλλαγών.

Το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τις πιστωτικές κάρτες και τις τράπεζες, έτσι όπως υφίστανται σήμερα. Αυτό, ίσως είναι καλό ή ίσως πάλι είναι κακό,
Όπως και να έχει, μου αρέσει η ιδέα ότι, αν κάποιος πρέπει να πληρώσει, θα το κάνει χωρίς να τον εκβιάζουν.

Αυτό μας λέει τουλάχιστον, ο Garry Tan, εταίρος της αμερικάνικης εταιρείας Y Combinator που παρέχει κεφάλαια εκκίνησης και συμβουλές σε εταιρείες με αντάλλαγμα κατά μέσο όρο περίπου το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της εκάστοτε εταιρείας που χρηματοδοτεί.

ΙNFO: Το Bitcoin ονομάστηκε “cryptocurrency” (κρυπτονόμισμα) επειδή είναι αποκεντρωμένο και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για τον έλεγχο των συναλλαγών και την αποφυγή της διπλής δαπάνης (double-spending), ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα ψηφιακά νομίσματα. Όταν ολοκληρωθεί η συνολική του έκδοση (όταν βρεθούν όλα τα bitcoin από την διαδικασία παραγωγής του, που είναι η εξόρυξη από κρυπτογραφημένα μπλοκ), κάθε μεμονωμένη συναλλαγή θα έχει καταχωρηθεί μόνιμα σε έναν δημόσιο λογαριασμό-καθολικό που είναι γνωστός ως the blockchain (η αλυσίδα των μπλοκ). Η διαδικασία παραγωγής του γίνεται με την επεξεργασία των μπλοκ από ένα δίκτυο ιδιωτικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που συχνά είναι ειδικά προσαρμοσμένα (υλισμικό και λογισμικό) για το έργο αυτό. Οι φορείς αυτών των υπολογιστών, που είναι γνωστοί ως “σκαπανείς” (miners), ανταμείβονται για τα έξοδα εξόρυξης με την απόδοση μεταφοράς των νεόκοπων Bitcoins στα πορτοφόλια τους.

Τα Bitcoins αποθηκεύονται μέσω της σύνδεσής τους με τις διευθύνσεις που ονομάζονται “πορτοφόλια”. Τα πορτοφόλια (που ουσιαστικά είναι αρχεία) μπορούν να αποθηκευτούν σε υπηρεσίες web, σε τοπικές μονάδες αποθήκευσης συσκευών όπως υπολογιστές και φορητές συσκευές ή με την εκτύπωση τους σε χαρτί. Οι κλοπές bitcoins από τις υπηρεσίες web και τα online πορτοφόλια έχουν απασχολήσει συχνά τα μέσα ενημέρωσης, προτρέποντας στους ισχυρισμούς ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποθηκεύσετε bitcoins είναι τα ασφαλή πορτοφόλια σε χαρτί.
Σημειώστε όμως, πως οι bitcoin μεσάζοντες όπως τα ανταλλακτήρια, απαιτείται από το νόμο σε πολλές χώρες να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα των πελατών τους.

>>> Δείτε όλα τα σχετικά άρθρα στο αντίστοιχο tag: #Bitcoin

Η πραγματικότητα είναι, πως το εικονικό νόμισμα που εδώ και τέσσερα χρόνια προσεγγίζει τα μετρητά στο διαδίκτυο, τροφοδοτεί τώρα μια οικονομία που αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύρια δολάρια και θαυμάζεται ευρέως για την τεχνική εξειδίκευση που του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς καμία κεντρική αρχή / εξουσία (τράπεζες, κυβερνήσεις). Απέκτησε τον δικό του Κωδικό Μετοχής στο CNBC και έχει εμπνεύσει μια λεγεώνα από νέες εταιρείες, έχει γίνει τζόγος και ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι πως οι συναλλαγές με Bitcoins, μπορούν να γίνουν ανώνυμα, ενώ πλέον είναι εφικτό, να προμηθευτεί κάποιος τέτοια νομίσματα, χωρίς να χρειαστεί να τα παράγει.
Κατά μέσο όρο, τα bitcoins έχουν ανατιμηθεί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του δολαρίου, του ευρώ και της βρετανικής λίρας.
Ενώ μπορεί να υπάρχει ένας φαινομενικά μεγάλος αριθμός από συναλλαγές, συχνά έχει συμβεί αυτές να αποτυγχάνουν και να χάνονται, παρασύροντας μαζί τους και τα bitcoins που μετέφεραν.
Έτσι καταφέρνει να παραμένει αυτόνομο, πέρα από κάθε προσπάθεια ελέγχου του, ενώ αυτή την στιγμή οι τιμές στις συναλλαγές του έχουν σταθεροποιηθεί.

Ήδη πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται, καθώς συν τ' άλλα δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το Bitcoin, μα και όλα τα υπόλοιπα e-coins, είναι αποκεντρωμένα και συνεπώς επιτρέπουν εντελώς ανώνυμες και προστατευμένες δοσοληψίες.
Και αυτό θα δούμε σήμερα, για το πως ή μάλλον το από που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα πρώτα του Bitcoins, στη προκειμένη, επί πληρωμή.
Μέσα από διάφορα ανταλλακτήρια, τα bitcoins αγοράζονται και πωλούνται σε μια μεταβλητή τιμή σε σχέση με την αξία των άλλων νομισμάτων.
Βέβαια, προηγουμένως, θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό πορτοφόλι και στη συνέχεια να κατανοήσετε πώς δουλεύει όλο το σύστημα συναλλαγών του Bitcoin.

Ανταλλακτήρια Bitcoin:

Η αγορά των bitcoins είναι λίγο σαν την Άγρια Δύση. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Υπάρχουν μια σειρά από δυσλειτουργίες στην πορεία, αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να αγοράσετε το πρώτο σας bitcoin.
-Οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι, είναι μέσω των σελίδων που θα δείτε στην παρακάτω λίστα. Η σειρά τους είναι τυχαία και σε κάθε περίπτωση απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού με μια έγκυρη e-mail διεύθυνση:

LOCALBITCOINS.COM:

2
Δημιουργώντας έναν λογαριασμό εδώ, σας φέρνει σ' επαφή με ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται κοντά σας (κάνει geotaging η σελίδα, τ' οποίο πρέπει να επιτρέψετε) και πωλούν Bitcoins. Γίνεται μια συνάντηση (αναφέρουν ως παράδειγμα, στα Starbucks), κανονίζετε το ποσόν που θέλετε να επενδύσετε και σας έρχονται άμεσα τα Bitcoins, στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι, τ' οποίο μπορείτε να ελέγξετε και από το smart-phone σας.
Αυτή την στιγμή υποστηρίζει 190 χώρες και 3728 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

>>> η ιστοσελίδα του local bitcoins

MTGOX.COM:

3
Εδώ υπάρχουν δυο τρόποι ανταλλαγής:
1. Μέσω τραπεζικού εμβάσματος (bank transfer). Αυτό διαρκεί 7 έως 10 εργάσιμες ημέρες.
2. Μέσω του MtGox λογαριασμού σας με το σύστημα Bitinstant. Αν και επί του παρόντος, η ιστοσελίδα Bitinstant δεν λειτουργεί σωστά.

>>> η ιστοσελίδα του mtgox
>>> η ιστοσελίδα του bitinstant

BLOCKCHAIN.INFO:

4
Εύκολος τρόπος και ίσως πιο γρήγορος με την δημιουργία πορτοφολιού στην υπηρεσία του, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή. Για να γεμίσετε το πορτοφόλι σας, το blockchain, σας ανακατευθύνει στις υπηρεσίες του cashintocoins.

>>> η ιστοσελίδα του blockchain

Καλό είναι και το COINBASE.COM, μα είναι μόνο για ΗΠΑ.

Υπάρχουν και μερικοί άλλοι τρόποι για ν' αγοράσετε το πρώτο σας bitcoin, αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι τόσο εύκολος, όσο τουλάχιστον τα πιο πάνω. Σαν προσωπική άποψη, από τα παραπάνω, προτείνω το LocalBitcoins.

Tux-G2_bitcoinΣε κάθε περίπτωση θέλει υπομονή και να μη ξεφύγετε των δυνατοτήτων σας. Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως είναι κάτι ηλεκτρονικό, εξυπακούεται πως θα έχετε πανίσχυρους κωδικούς στα πορτοφόλια και τους λογαριασμούς σας.
Μπορεί το Bitcoin να έχει αναδειχθεί ως η ενσάρκωση της φαντασίας του «απολιτικού» χρήματος. Αυτό όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς δεν υπάρχει απολιτικό, δηλαδή πολιτικά ουδέτερο. Ακόμη και να είναι φαινομενικά «απολιτικό», δεν παύει να είναι μια πολιτική στάση. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να υφίσταται ένα «μη-πολιτικοποιημένο νόμισμα» (δείτε σχετικά: Η (α) πολιτική οικονομία του Bitcoin).

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top