BETA

Autistici/Inventati: Δωρεάν εργαλεία επικοινωνίας για Ιδιωτικότητα

Εικόνα Helen

AutisticInventati

Ιδιωτικότητας συνέχεια και αυτό επειδή όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, τη θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι για την ύπαρξη ελεύθερων κοινωνιών. Οι άνθρωποι δικτυωνόμαστε, επικοινωνούμε, ανταλλάσσουμε, συνωμοτούμε και έχουμε κάθε δικαίωμα αυτά να τα κάνουμε κάτω από ιδιωτικό πρίσμα, ώστε τα όσα λέμε να τα ξέρουμε μονάχα εμείς και αυτοί που επικοινωνούμε και ο κάθε κρατικός ή εταιρικός νταβατζής.
Στην εποχή του διαδικτυου η επικοινωνία μας γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα και υπηρεσίες. Ως γνωστό αυτές οι υπηρεσίες αν και είναι δωρεάν, δεν είναι ελεύθερες, υπό την έννοια πως δε δίνουν τη παραμικρή σημασία στην ιδιωτικότητά μας, ενώ συγχρόνως τα δεδομένα μας και τα όσα λέμε, καταγράφονται σε servers κρατικών υπηρεσιών "ασφαλείας".
Συγχρόνως, αρκετοί από εμάς, επιλέγουν να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους, ώστε να τις διαμοιραστούν με άλλους ανθρώπους και να ανταλλάσσουν απόψεις. Ένας συνήθης τρόπος αυτών είναι τα blogs και τα forums. Και πάλι οι πλατφόρμες που υπάρχουν, ώστε να σηκώσει κάποιος ένα blog/forum είναι πάμπολλες, μα και εδώ ισχύουν τα ίδια.

Σε αυτά τα πλαίσια και με δεδομένη όλη αυτή επιτήρηση και τα εκατομμύρια δολαρίων, ευρώ και κάθε νομίσματος που ξοδεύονται προκειμένου να σπάσουν κάθε ιδιωτικότητα και προσωπικό απόρρητο, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αντιστέκονται και συγχρόνως χειραφετούν και άλλους.
Έτσι, προσφέρουν υπηρεσίες, οι οποίες παρέχουν όλα τα παραπάνω σε ανθρώπους και ομάδες, δημιουργημένα από λογισμικά Ανοιχτού Κώδικα, για ανθρώπους και ομάδες οι οποίοι επιθυμούν να ξεφύγουν από όλο αυτό τον κλοιό. Έχουμε παρουσιάσει κάμποσες τέτοιες υπηρεσίες και το Autistici/Inventati που θα δούμε σήμερα κάνει ακριβώς αυτό.

Τι είναι το Autistici/Inventati:

Το A/I, δημιουργήθηκε περισσότερα από 10 χρόνια πριν, όταν άτομα και συλλογικότητες που ασχολούνται με την τεχνολογία, προστασία της ιδιωτικής ζωής, τα δικαιώματα στον κυβερνοχώρο και τον πολιτικό ακτιβισμό συναντήθηκαν στην Ιταλία. Ως Θεμελιώδη στόχο έχουν να παρέχουν δωρεάν εργαλεία επικοινωνίας σε ευρεία βάση, ενώ πιέζουν τους ανθρώπους να επιλέξουν ελεύθερα και όχι εμπορικούς τρόπους επικοινωνίας.
Όπως συν τ' άλλα, αναφέρουν:

Θα θέλαμε να ενδυναμώσουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους και να ξεφύγουν από τη λεηλασία που αδιακρίτως διαπράττεται από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις τόσο στα δεδομένα όσο και στις προσωπικότητες.

Διαθέτουν μια πλήρη σειρά από δωρεάν υπηρεσίες για τη προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Blogs
 • Web Hosting
 • Anonymity Services
 • Personal VPNs
 • Email
 • Mailing lists
 • Newsletters
 • Forums
 • Instant Messaging  και Chat
 • Software project hosting

ΑΟΦυσικά, έχει μια βασική αρχή, η οποία εξυπακούεται για υγιείς κοινωνίες: Φασιστικό, ρατσιστικό και περιεχόμενο βίας και παιδικής πορνογραφίας δεν είναι δεκτά.
Όλες οι υπηρεσίες χορηγούνται κατόπιν εγκρίσεως, εφ' όσον τηρούν την πολιτική τους η οποία και καταγράφεται στο μανιφέστο τους.
Σαφώς και όπως είδαμε και σε αντίστοιχη προηγούμενη δημοσίευσή μας (στα σχόλια), μόνο ένας φασίστας, θα μπορούσε να θεωρήσει, αυτούς τους όρους... φασιστικούς!
Για μια σωστή χρήση των υπηρεσιών αυτών, είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση του SSL πιστοποιητικού τους.

>>> Η ιστοσελίδα του Autistici/Inventati.

Ως επίλογο, θα επαναλάβω:

6Ας μη γελιόμαστε, απόλυτη ανωνυμία δεν υπάρχει πουθενά, σε κανέναν τομέα της ζωής, πόσο μάλλον στο διαδίκτυο.
Μπορούμε όμως και έχουμε υποχρέωση, να τους κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη. Οι μεγάλες ανατροπές, από “απλές” αντιδράσεις προκύπτουν άλλωστε.
H επιλογή στην ιδιωτικότητα, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και η ανατροπή του, θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον.

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα Ammer
  Ammer (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 31, 2013 00:24 ΠΜ

  Είναι η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή RiseUp. Πολύ καλή υπηρεσία, απόλυτη διαφάνεια και τρομερός έλεγχος των υπηρεσιών.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι για όσους noobάδες που έχουν φοβηθεί και νομίζουν ότι αποκτώντας λογαριασμό σ' αυτή ξεφεύγουν από το PRISM.
  Σεβαστείτε τις υπηρεσίες για το λόγο που υπάρχουν και μην τις επιβαρύνετε με την αλόγιστη κατάχρηση σας όπως κάνετε με της PRISMατικές.

 2. Εικόνα cpfotiadis
  cpfotiadis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 31, 2013 03:06 ΠΜ

  Έχω email και blog από το Autistici/Inventati. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, οπωσδήποτε όμως όσοι χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους πρέπει να τις σεβαστούμε και να σκεφτούμε πως ακριβώς θα τις χρησιμοποιούμε. Εγώ το email τους το έχω μόνο για κρυπτογραφημένα μηνύματα και φυσικά δεν στέλνω από αυτό στις εμπορικές εταιρείες.. κατασκοπίας.

Scroll to Top