Latest Articles, Slider, Λογισμικό — 11 August, 2012 21:03

Brosix: Ο επαγγελματικός Instant Messenger

Δημοσιεύτηκε από

Κατά τη διαχείριση ομάδων και projects το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της ενέργειας των ατόμων μπορεί να δαπανάται για το συντονισμό και τη συνεργασία για την καλύτερη κατανομή εργασίας.
Οι Instant Messengers αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας. Ο Brosix είναι ένας ισχυρός, cross-platform Instant Messenger που σας επιτρέπει να συνομιλείτε και να μοιράζεστε ευαίσθητα δεδομένα με τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα σ’ ένα πλήρως προστατευόμενο, ιδιωτικό κανάλι.
Υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, είτε πρόκειται για smartphone ή υπολογιστικό λειτουργικό σύστημα.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να διατηρούν επαφή με κάνοντας χρήση των χαρακτηριστικων του, όπως swift screen, γρήγορη ανταλλαγή αρχείων, white-board, συν-περιήγηση (co-browsing), με ηχητικές η βιντεο-διασκέψεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την γενικότερη ωφέλεια.
Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από οποιοδήποτε ομάδα ανθρωπων επιθυμεί περισσότερη ασφάλεια στην επικοινωνία της.

Για Ubuntu, Mint, Debian και παράγωγες διανομές, διαθέτει και ένα έτοιμο deb αρχειο, οπότε αρκεί διπλό κλικ επάνω του, μόλις κατέβει, ώστε να το εγκαταστησετε.
Μόλις κατέβει το αποσυμπιέζετε και διπλό κλικ στο αρχειο με τ’ όνομα: Brosix που θα βρείτε μέσα στο αποσυμπιεσμένο φάκελο.
Αμέσως το Brosix, θα τρέξει, μα πρέπει να δημιουργήσετε πρώτα έναν λογαριασμό χρήστη. Αυτό γινεται πολύ εύκολα και γρήγορα και αμέσως θα έχετε πρόσβαση.


DOWNLOAD


Η χρήση και οι επιλογές του είναι εύκολες και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια που παρέχει, ωστόσο στο θέμα της εμπιστευτικότητας, δεν μπορούμε να δώσουμε καποια απάντηση σίγουρη.

Πιο απλά θα το χαρακτηρίζαμε, σαν ένα ασφαλές Skype και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να περάσετε σε κάτι άλλο εκτός του Skype, καθώς τα πάντα πλέον καταγράφονται και η συνακρόαση είναι έτσι κι’ αλλιώς γεγονός.

Ιστοσελίδα
>>>Δείτε το σε δράση και στο βίντεο:

2 Comments

  • Συμπαθητικό αυτό το Brosix σαν δυνατότητες, δε λέω… Αλλά, από την άλλη, παρά την επίμονη αναζήτησή μου στην ιστοσελίδα τους για το είδος της αδειοδότησης, δεν βρήκα τίποτα! Όταν βέβαια κοίταξα λίγο περισσότερο στο web, με μία επισκεψούλα στην Wikipedia, βρήκα το άρθρο: https://fr.wikipedia.org/wiki/Brosix και αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για Licence
    Logiciel propriétaire / Edition personnelle : Freeware / Edition pro : Logiciel commercialisé
    Με αυτά τα δεδομένα, ειλικρινά, δεν πείθομαι καθόλου ότι οι συνομιλίες μου ή/και τα δεδομένα μου ή τα chats και τα μηνύματα, θα βρίσκονται σε “ασφαλή” χέρια…. Πιστεύω πως ένα τέτοιο εργαλείο πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον τον πηγαίο του κώδικα για να υπάρχει έστω κάποια στοιχειώδης ελπίδα διαφύλαξης της ιδιωτικότητας. Για παράδειγμα, να θυμίσω ότι εργαλεία σαν το JITSI (https://jitsi.org/index.php/Main/HomePage), προσφέρουν αντίστοιχες δυνατότητες, αλλά με το ασύγκριτο πλεονέκτημα του Ανοικτού Κώδικα.

  • Thanks you for your honest review , Elena !

Leave a Reply

— required *

— required *


four + = 8