BETA

Deepin Media και Audio Players: Δυο νέες multimedia εφαρμογές

Εικόνα Maria

Το Deepin Linux, είναι μια διανομή από την Κίνα και έχει πίσω της μια ιστορία 7 χρόνων η οποία είναι από τις πιο αξιόλογες διανομές που κυκλοφορούν και μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε μεγαθήρια, όπως το Ubuntu, openSUSE, fedora και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δίνοντάς τους μαθήματα απλότητας ευχρηστίας και αισθητικής.
Οι συντελεστές της διανομής αναπτύσσουν και δικά της εργαλεία με πιο αξιόλογο το Deepin Software Center για εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών, μα και άλλες ακόμα εφαρμογές (δείτε περισσότερα).
Δυο από αυτές, θα δούμε σήμερα και πρόκειται για τους Deepin Media και Audio Players.

Εγκαταστήστε το Deepin Media Player και το Deepin Audio Player σε Linux Mint 16/15/14/13, Ubuntu 13.10 Saucy/Ubuntu 13.04 Raring/Ubuntu 12.10 Quantal/Ubuntu 12.04 Precise και σε άλλα παράγωγα του Ubuntu.

Deepin Audio Player

1

Ο Deepin Audio Player, σχεδιάστηκε από την ομάδα Linux Deepin και είναι η προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής ήχου στη διανομή Linux Deepin. Είναι εντελώς δωρεάν και Ανοιχτού Κώδικα υπό άδεια GNU General Public License. O Deepin Audio player, εκτός από radio-FM, προσφέρει και online συχνότητες. Έχει και ένα μινιμαλιστικό interface που ονομάζεται mini mode (μίνι λειτουργία).

Χαρακτηριστικά του Deepin Audio Player:

 • Μπορεί να γίνει επεκτάσιμο με πρόσθετα (add-ons). Χρήσιμα θα σας φανούν τα πρόσθετα DoubanFM και Radio Network που παρέχονται από προεπιλογή και μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε από τις Προτιμήσεις των Add-ons.
 • Μπορεί να εναλλάσσεται σε μινιμαλιστικό interface που ονομάζεται mini mode (μίνι λειτουργία).
 • Υποστηρίζει αναπαραγωγή CD αλλά και άλλα formats (φορμάτ) ήχου χωρίς απώλειες (WAV, FLAC, APE κλπ.).
 • Υποστηρίζει τη μετατροπή μεταξύ διαφορετικών formats (φορμάτ) ήχου και διαθέτει και multimedia πλήκτρα.
 • Υποστηρίζει λίστας αναπαραγωγής και ισοσταθμιστή.
 • Original διαχείρισης μουσικής.
 • Προσφέρει απλή λειτουργία και λειτουργία πλήρους οθόνης.
 • Υποστήριξη πολλών μηχανών για αναζήτηση στίχων.
 • Υποστήριξη λειτουργία προβολής "panel Lyrics/Window lyrics".
 •   Σε αμφότερα τα lyrics (τους στίχους) μπορείτε να πραγματοποιήσετε εναλλαγή μεταξύ τρόπων λειτουργίας της οθόνης. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τις γραμματοσειρές με τις οποίες θα εμφανίζονται οι στίχοι, το μέγεθος, τη στοίχιση, τους συνδυασμούς χρωμάτων και να κάνετε πολλές άλλες προσαρμογές κατά πώς σας βολεύει.
 • Γρήγορη λειτουργία αναζήτησης για αρχεία ήχου.
 • Υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων ήχου.
 • Ελαχιστοποίηση στο δίσκο.

Γενικότερα, σας δίνει πολλές επιλογές.

Για να εγκαταστήσετε το Deepin-Audio-Player, σε  Mint και Ubuntu και  παράγωγες διανομές, αρκεί να προσθέσετε το αποθετήριό του στο σύστημά σας: ppa:noobslab/deepin-sc (δείτε πώς, αν δεν ξέρετε).
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo apt-add-repository ppa:noobslab/deepin-sc
sudo apt-get update
sudo apt-get install deepin-music-player

-Για Arch, στο AUR.
-Για openSUSE, στο RPMpbone.
-Για όλους, ο κώδικάς του, στο GitHub.

Στη συνέχεια μπορείτε να τον καλέσετε από το μενού σας είτε μέσω dash σε Ubuntu-Unity.

Deepin Media Player

Deepin Media Player

Ο Deepin Media Player έχει σχεδιαστεί για χρήση σε Linux Deepin και βασίζεται στο Mplayer2. Μπορεί να παίξει πολλά διαφορετικά είδη formats (φορμάτ) ήχου και βίντεο, όπως και το Mplayer.
Είναι εντελώς δωρεάν και Ανοιχτού Κώδικα υπό άδεια GNU General Public License. Έχει ακόμα την ικανότητα να αλλάζει skins.

Χαρακτηριστικά του Deepin Media Player:

 • Υποστηρίζει ποικιλία αρχείων ήχου και βίντεο.
 • Προσαρμοσμένα skins.
 • Υποστηρίζει mp3, avi, wma, wmv, mp4, DVD και άλλες μορφές αρχείων ήχου και βίντεο.
 • Υποστήριξη καταγραφής βίντεο.
 • Υποστήριξη προεπισκόπησης βίντεο.
 • Όταν το ποντίκι περνάει πάνω από τη γραμμή προόδου αναπαραγωγής, μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη προεπισκόπησης.
 • Αυτόματη αναζήτηση και κατέβασμα υπότιτλων.
 • Υποστηρίζει και online streaming βίντεο.

Και, φυσικά, διαθέτει και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Για να εγκαταστήσετε το Deepin-Media-Player,  σε Mint και Ubuntu και  παράγωγες διανομές, αρκεί να προσθέσετε το αποθετήριό του στο σύστημά σας: ppa:noobslab/deepin-sc (δείτε πώς, αν δεν ξέρετε).
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo apt-add-repository ppa:noobslab/deepin-sc
sudo apt-get update
sudo apt-get install deepin-media-player

-Για Arch, στο AUR.
-Για όλους, ο κώδικάς του, στο GitHub.
Επίσης, πακέτα του (DEB Και tar), θα βρείτε σε αυτό το mirror.

Στη συνέχεια μπορείτε να τον καλέσετε από το μενού σας, είτε μέσω dash σε Ubuntu-Unity.
[box color=yellow]Τα αποθετήρια αυτά, ενδέχεται κάποια στιγμή να σας δημιουργήσουν πρόβλημα, ίσως σε κάποιο Update, ίσως να είσαστε τυχεροί και όχι. Αν μπορείτε αν το εγκαταστησετε μέσω git προτιμήστε το, αν κάνετε αναζήτηση στο osarena, έχουμε αναφέρει πώς γίνεται αυτό.
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο Audio, όσο και ο Media Player, είναι αξιόλογες εφαρμογές, με ευκολία χρήσης και ωραίο Interface.
Υ. Γ: Το άρθρο είναι του Κωνσταντίνου, λόγω χρόνου, το είχε αφήσει ημιτελές και αφού έγιναν οι συμπληρώσεις και μορφοποιήσεις βγήκε.[/box]
>>> η ιστοσελίδα του Deepin Linux.

 • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top