Λογισμικό — 7 February, 2011 17:07

Double Commander: Σα να λέμε Norton Commander? (Linux-Windows)

Δημοσιεύτηκε από

κατάλογος

Αρκετοί ίσως θυμόσαστε τον θρυλικό Norton Commander που σε κάποιες άλλες εποχές, εκτελούσε τα χρέη του διαχειριστή αρχείων μας. Με τις δυο στήλες του, όπου με μεγάλη ευκολία μπορούσαμε να διαχειριστούμε αρχεία. Και η αλήθεια είναι πως γνωρίζω αρκετό κόσμο που χρησιμοποιεί αντίστοιχους FileManagers, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, ακομα και σήμερα, επειδή τους βολεύει πιο πολύ! Μια πιο σύγχρονη εκδοχή του είναι ο Double Commander.
Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στον Double Commander ήταν το internel text editor μ’ επισήμανση σύνταξης. Από εκεί και πέρα μπορούμε να προσαρμόσουμε επιλεκτικά τι θέλουμε να έχουμε στη κάθε στήλη του, τη παρατεταμένη έρευνα (search).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DOUBLE COMMANDER:

Έχει έτοιμο πακέτο για deb based διανομές, μα και στις υπόλοιπες μπορειτε πανεύκολανα τον τρέξετε από το tar αρχείο του. Κατεβάστε το ανάλογο πακέτο, ανάλογα την αρχιτεκτονική του συστήματος σας (32b η 64b) και το γραφικό σας περιβάλλον (Gnome η KDE):

DOWNLOAD 32b GTK (Gnome)
DOWNLOAD 32b QT (KDE)
DOWNLOAD 64b GTK (Gnome)
DOWNLOAD 64b QT(KDE)

Για υπόλοιπες διανομές και Windows, από τη download page του.

Πάντως από τις επιλογές του (Configuration>Options), μπορειτε να το παραμετροποιήσετε αρκετά και φυσικά να ορίσετε και όποιες συντομεύσεις πληκτρολογίου σας βολεύουν.

>>> Η ιστοσελίδα του.

>>Το πιο κοντινό απ’ όλες τις απόψεις στον Norton είναι ο Gnome Commander
(δείτε τον, μαζί με άλλους File Managers, επισης).

No Comments

Leave a Reply

— required *

— required *


− 2 = one