BETA

Γίνε αστρολόγος και μάντης, βρε κουτό! [Astrology & Tarot software]

Εικόνα constantinos

tarot

Προσωπικά οτιδήποτε έχει να κάνει με αστρολογία, θρησκεία, πνευματισμό και τα τοιαύτα τα βάζω στο ίδιο καλάθι και τα θεωρώ επιεικώς μη τεκμηριωμένα και χωρίς ουσιαστικές επιστημονικές βάσεις (η δικιά μου "θρησκεία", είναι η επιστήμη, βλέπετε).
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το συμμερίζονται και όλοι οι άνθρωποι. Πολλοί είναι αυτοί που για διάφορους λόγους καταφεύγουν, αποδέχονται η έχουν την ανάγκη να πιστεύουν τέτοιες "λυσεις", στα αδιέξοδα της ζωής τους η ακόμα χειρότερα (κατ' εμένα, πάντα), να κατευθύνουν την ζωή τους βάση αυτών.
Από την άλλη, το δικαίωμα στην πίστη είναι αναφαίρετο στον κάθε άνθρωπο. Σε ότι και αν αυτός πιστεύει.
Εμείς σαν σελίδα, δίνουμε το σχετικό λογισμικό για οτιδήποτε και ο καθένας κρίνει ανάλογα. Έτσι πιο παλιά, είχαμε δει τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για αστρολογία, οποτε, ας συνεχίσουμε σήμερα πηγαίνοντας λίγο παρακάτω και δίνοντας την ευκαιρία, να γίνετε και εσείς κάτι από αστρολόγος η έστω να έχετε μαντικές ικανότητες! :P

Ένα ακόμα σύμβολο που του αποδίδονται μαγικές και μαντικές ιδιότητες είναι και η τράπουλα ταρώ.
Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ασχέτως του πως έχει καταντήσει να θεωρείται πλέον, η πρόβλεψη του μέλλοντος δεν είναι η βασική σκοπιμότητα και ο κύριος λόγος ύπαρξης της ταρώ. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ταρώ, από την απλή ερμηνεία των καρτών της.
Θεωρητικά λοιπόν, η συγκεκριμένη τράπουλα, περιγράφει τη γενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ερωτών και του δίνει μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που κάποιος γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα, είναι εύκολο να βρει τον τρόπο να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις.
Αυτό τουλάχιστον λέγεται πως είναι ο σκοπός της, ο οποίος διαστρεβλώθηκε από το πέρασμα των χρόνων. Το γιατί θα πρέπει να καταφύγει καποιος άνθρωπος σε μια τράπουλα για να βρει απαντήσεις, εναπόκειται στην κρίση του καθενός.
Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από τη μεγάλη και τη μικρή Αρκάνα. Η λέξη "αρκάνα" είναι ο πληθυντικός του λατινικού "arcanum" που σημαίνει "μυστικό" ή "κεκρυμμένο". Η μεγάλη Αρκάνα αποτελείται από 22 φύλλα και η μικρή από 56. Η τράπουλα Ταρό έχει περάσει - κι εξακολουθεί να περνά - μεταμορφώσεις και αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των φύλλων δεν ήταν πάντοτε σταθερός. Η διαφορά στην ονομασία οφείλεται στο ειδικό βάρος των συμβολισμών κάθε ομάδας.
Υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 2000 διαφορετικά είδη τραπουλών ταρώ και τα πιο συνηθισμένα έχουν 78 κάρτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν σημαίνει πως η ενασχόληση με αυτή, δεν έχει πλάκα η στο φινάλε μπορεί να αποδειχθεί μια διασκεδαστική ενασχόληση.
Η εφαρμογη που θα δούμε σήμερα, είναι μια πολύ εξελιγμένη μορφή των ταρώ, έχοντας μέσα αρκετές από τις διαφορετικές παραμέτρους της τράπουλας, είναι και εξελληνισμένη και έτσι η χρήση της δεν θα σας μπερδέψει, καθώς σας καθοδηγεί μέσω των οδηγιών της. Και αν μη τι άλλο οι επιλογές, μπορούν να γίνουν τυχαία.

Η εφαρμογή ονομάζεται: jTarot personal advisor, είναι γραμμένη σε Java και διαθεσιμη για Linux, Windows, OSX.
Την Java η ακόμα καλύτερα το openJDK, θα τα βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Yum, Yast, κλπ), αν δεν τα έχετε ήδη εγκατεστημένα, κάνοντας αναζήτηση (java) και μπορείτε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση (συνιστάται το openJDK), με δυο κλικ.
Αν θέλετε σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και με την παρακάτω εντολή στο τερματικό/κονσόλα σας:

sudo apt-get install openjdk-7-jdk

Την εφαρμογη jTarot personal advisor, αρκεί να την κατεβάσετε, να την αποσυμπιέσετε και να επιλέξετε να την ανοίξετε με Java/openJDK:

jdk

Αμέσως θα τρέξει με έναν οδηγό να σας καθοδηγεί στις κινησεις και τα πρώτα σας βήματα:

jTarot personal advisor

Επιλέγοντας τα αντικείμενα (κάρτες), σας δίνει και την ερμηνεία:

jTarot personal advisor

Έχετε συν τ' άλλα την επιλογή, να εξάγετε αυτά τα αποτελέσματα:

jTarot personal advisor
DOWNLOAD

Μα για να κάνουμε πιο πλήρες το αποτέλεσμα, τι λέτε και για μια εφαρμογη αστρολογίας;
Αυτή είναι το SymSolon Astrology Software. Μια εφαρμογή, διαθεσιμη για Linux, Windows, OSX η οποία με βάση την θέση των πλανητών και τις κάρτες δίνει αστρολογικές προβλέψεις.

SymSolon
Για Ubuntu, Mint, Debian και παράγωγες διανομές, διαθέτει ετοιμο DEB πακέτο, συνεπώς αρκεί διπλό κλικ επανω του ώστε να το εγκαταστήσετε.
Έχει όμως και ετοιμο εκτελέσιμο για τους υπόλοιπους. Ωστόσο σε Ubuntu 12.10, αν και εγκαταστάθηκε σωστά, δεν δούλεψε όπως έπρεπε.
DOWNLOAD
Ιστοσελίδα

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα Nikos
  Nikos (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 11, 2013 22:59 ΜΜ

  και simulator χεσιματος να βγει για linux εσεις θα το ποσταρετε ε?
  (με λιγο δοση χιουμορ...:P)

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΦεβ 12, 2013 00:01 ΠΜ

  Ναι, γιατι οχι? Ακομα και εναν ανθρωπο να βοηθησει, μια χαρα θα ειναι.
  Απο την αλλη βλεποντας την αποδοχη αυτου του αρθρου καθως και του προηγουμενου, οπως και αυτα με το θρησκευτικο λογισμικο, ειδαμε πως καλως η κακως, απασχολησαν ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρωπους και με αναδημοσιευσεις.
  Απο την αλλη η τεραστια βαση δεδομενω του osarena, επιτρεπει στον καθενα, να βρει τα παντα.
  Συνεπως δεν βλεπω που το κακο...

Scroll to Top