Λόγω της μεγάλης κίνησης του osarena, για την μεταφορά στο νεο server η εταιρεία που μας φιλοξενεί ζήτησε να ενεργοποιήσουμε το cloudflare. Μιας και το osarena είναι μέρος από την ζωή μας και η ζωή κάποιων φέρνει και άσχημα, ξανά-ξανά-ξανά βγαίνουνε με το υπάρχον θέμα και επανερχόμαστε .. Μην ανησυχείτε, είμαστε ζωντανοί και σε λίγο στα καλύτερά μας!

GWoffice: Το Google Docs και χωρίς σύνδεση στο desktop σας

Το GWoffice, είναι μια εφαρμογή για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, για την επεξεργασία Google Docs σας, εκτός του browser σας.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα Google Docs αρχεία σας και να τα συγχρονίσετε ξανά την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο διαδίκτυο.
Υπάρχει επίσης υποστήριξη για την αποστολή ορισμένων τύπων αρχείων στο Google Drive με απλό drag & drop απ' ευθείας στο εικονίδιο του GWoffice, στον launcher του Unity.

GWoffice
Δεν ξέρω αν έχει περάσει στα αποθετήρια (Κέντρο Λογισμικού) στις τελευταίες εκδόσεις του Ubuntu (στο 12.10 είναι), μα το 12.04 δεν ήταν πριν λίγο καιρό.
Σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρχει εκεί, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και μέσω του αποθετηρίου του: ppa:tombeckmann/ppa (δείτε πως, αν δεν ξέρετε).
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo add-apt-repository ppa:tombeckmann/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install gwoffice

Στη συνέχεια μπορείτε να το καλέσετε από το μενού σας η μέσω του dash σε Ubuntu, η χρήση του είναι παιχνιδάκι.

>>> Η σελίδα του στο Ubuntu Launchpad.