BETA

Ht5Streamer: Αναπαραγωγή δικτυακών βίντεο στο desktop σας, χωρίς Flash

Εικόνα Helen

Screenshot-1

Ένας από τους πιο καλούς τρόπους, ώστε να αποφεύγουμε τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα του YouTube και κατ’ επέκταση το μάτι της Google, είναι να έχουμε κάποια desktop εφαρμογή η οποία θα μπορεί ν’ αναπαράγει όποια βίντεο θέλουμε από το YouTube, τ’ οποίο καλώς ή κακώς, έχει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων. Από την άλλη, σίγουρα η οποιαδήποτε αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου μέσα από τον browser και με την χρήση του flash player, είναι βαριά και όχι υποχρεωτικά ποιοτική. Ίσως η πιο κορυφαία εφαρμογή του είδους, σε Linux, Windows, OSX, που γνωρίζουμε να είναι το Mini Tube. Εδώ και έναν χρόνο όμως (Ιούλιο 2013), ένας νέος αντίστοιχος Player έκανε την εμφάνισή του με σκοπό να παρέχει στο desktop μας βίντεο από διάφορες δικτυακές πηγές. Το όνομά του: Ht5streamer, o οποίος (σαν και το MiniTube) δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο της αρεσκείας μας, χωρίς την χρήση του Flash, χωρίς άλλα plugins και τρίτους τρόπους, χρησιμοποιώντας HTML5, JavaScript και CSS για την προβολή βίντεο. Οι δικτυακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί, είναι των Youtube και Dailymotion, καθώς και του Οmgtorrent. Μπορεί όμως να αναπαράγει και multimedia περιεχόμενο που έχετε στον υπολογιστή σας ή σε άλλα αποθηκευτικά μέσα.

Βασικά χαρακτηριστικά του Ht5Streamer:

 • Αναζητήσετε και να δείτε βίντεο ή λίστες αναπαραγωγής
 • Λήψη (download) βίντεο
 • Μετατροπή ήχου από βίντεο σε mp3
 • Δυνατότητα για fullscreen αναπαραγωγή
 • Περιήγηση προτεινόμενων βίντεο
 • Κατηγοριοποιημένη αναζήτηση/περιήγηση
 • Κατηγοριοποίηση με καλύτερη βαθμολογία/πιο δημοφιλή
 • Αναζήτηση playlists
 • Τοπική playlist με την βάση δεδομένων σας
 • Δυνατότητα streaming με Airplay

Επίσης, θα είστε σε θέση να βρείτε βίντεο ορίζοντας φίλτρα (όπως HD ή 3D), να εξάγεται κομμάτια ήχου από το βίντεο, να αποθηκεύσετε το βίντεο στον σκληρό σας δίσκο σε μια διαφορετική ποιότητα ή να δείτε τα προτεινόμενα βίντεο.
Ο player -όπως θα εξακριβώσετε- είναι πολύ χρηστικός, χωρίς προβλήματα στην αναπαραγωγή HD βίντεο, με μικρή κατανάλωση και άψογη ανταπόκριση. Και το κυριότερο: χωρίς χρήση του flash plugin παρά μόνο με html5 player.

Διαθέτει ακόμα και μια σειρά από plugins (grooveshark, mega) που -μετά την εγκατάστασή του- μπορείτε να τα κατεβάσετε και αφού κάνετε αποσυμπίεση, να τα μεταφέρετε στον φάκελό του.

Εγκατάσταση του Ht5Streamer:

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην έκδοση 1.3 και είναι διαθέσιμος για Linux, Windows, OSX και μπορείτε ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, να τον κατεβάσετε από την download page του:
DOWNLOAD
Για Linux, διαθέτει έκδοση 32b και 64b. Μόλις το κατεβάσετε, αποσυμπιέζετε και διπλό κλικ στο ομώνυμο αρχείο (ht5streamer). Στην ερώτηση που θα σας κάνει, επιλέξτε Εκτέλεση και αμέσως ο Ht5Streamer, θα ανοίξει.

Αν τυχόν δεν τρέξει, είναι επειδή θα σας λείπει κάποια εξάρτησή του, αν και κανονικά, τις έχετε ήδη εγκατεστημένες. Αυτές είναι οι εξής:

ffmpeg, libavcodec-extra-53, chromium-codecs-ffmpeg-extra

και όλες θα τις βρείτε κανονικά, στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Yum, Yast, SoftwareManager, Κλπ), αν τις αναζητήσετε μια-μια και τις επιλέξετε για εγκατάσταση. Εναλλακτικά, σε Ubuntu, Mint, Debian και παράγωγες διανομές, μπορείτε και με την παρακάτω εντολή, στο τερματικό/κονσόλα σας:

sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-53 chromium-codecs-ffmpeg-extra

Αν θέλετε να τον προσθέσετε στο μενού σας, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.

Βασική χρήση του Ht5Streamer:

Το πρώτο που θα δείτε, είναι οι επιλογές του, ώστε να ρυθμίσετε σε ποιον φάκελο θέλετε να κατεβαίνουν τα βίντεο, να επιλέξετε τον φάκελο/ους με το multimedia περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας, την μέγιστη ανάλυση οθόνης (resolution), καθώς και τον τύπο της σύνδεσής σας (eth/wifi). Γλώσσα αφήστε την αγγλικά, καθώς δεν έχει ελληνικά, παρά μόνο γαλλικά και ισπανικά. Βέβαια πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμισεις έχετε ανά πάσα στιγμή, κάνοντας στο κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι, στο πάνω δεξί μέρος του κεντρικού του παραθύρου:

Screenshot-ht5Streamer-config

Αφού κάνετε το update της ενημέρωσης για την εισαγωγή της βάσης δεδομένων σας (θα την δείτε στο κάτω δεξί μέρος του κεντρικού του παραθύρου), είσαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε:

Screenshot-ht5Streamer

Από το πεδίο αναζήτησής του -στο πάνω μέρος- μπορείτε να γράψετε αυτό που αναζητάτε, διαλέγοντας πηγή (YouTube, DailyMotin, Omgtorrent0, να ορίσετε αν θέλετε φίλτρα της επιλογής σας και αυτά αμέσως θα αρχίσουν να φορτώνουν:

Screenshot-ht5Streamer-1Screenshot-ht5Streamer-2

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας, τα τοπικά σας αρχεία, τα downloads, το streaming σε άλλες συσκευές (πχ, σε tv) με την τεχνολογία Upnp, είναι άμεσα προσβάσιμα από τις σχετικές ετικέτες στο πάνω αριστερό μέρος του κεντρικού του παραθύρου.

Το plugin του grooveshark δεν δούλεψε στις δοκιμές μου.

>>> η ιστοσελίδα του Ht5Streamer.

 • Σχόλια

4 Comments:

 1. Εικόνα Mits
  Mits (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 29, 2014 00:58 ΠΜ

  Εφαρμογή, mediaplayer είναι. Με την cashe δουλεύει. Αν εννοείς αν κρατάει δικτυακό ιστορικό, όχι, μόλις τον κλείσεις.

 2. Εικόνα Carolos
  Carolos (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 28, 2014 22:06 ΜΜ

  Αποθηκευει cookies και data οπως ακριβως και ενας browser?

 3. Εικόνα Carolos
  Carolos (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 29, 2014 15:09 ΜΜ

  Κατι παρόμοιο ωστε να μπορει κάποιος να βλεπει και απο το twitch, υπαρχει;

 4. Εικόνα Mits
  Mits (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 29, 2014 21:06 ΜΜ

  @Carolos. εγώ όταν θέλω, τα βλέπω με το Livestreamer που είδα εδώ [1].
  Υπάρχει και το Chatty που μπορείς να δεις Twitch Videos, μα δεν είναι streamer, αλλά chat client για το Twitch,με πολλές όμως δυνατότητες [2].

  Και τα δυο εδώ τα βρήκα, μα προτιμώ το Livestreamer αφού δεν με ενδιαφέρει το chat και τα άλλα του Twitch.

  [1]: http://osarena.net/logismiko/applications/livestreamer-ston-media-player.html
  [2]: http://osarena.net/logismiko/applications/chatty-enas-pliris-chat-client-gia-to-twitch.html

Scroll to Top