BETA

Maraschino: Ένα Web-Interface για τη διαχείριση του XBMC Media Center από παντού

Εικόνα constantinos

maraschino5

To Maraschino, είναι ένα πρότζεκτ Ανοιχτού Κώδικα που δημιουργήθηκε ώστε να δώσει την δυνατότητα διαχείρισης του XBMC Media Center μας και της βιβλιοθήκης του.Ένα ολοκληρωμένο front-end, για την πλήρη διαχείριση των multimedia αρχείων σας, συμπεριλαμβανόμενων και των downloads.

Αν έχετε κάποιο παροπλισμένο μηχάνημα, σταθερό (επιδαπέδιο, για να καταλαβαινόμαστε) η φορητό, μπορείτε να το μετατρέψετε σ’ ένα υπερπλήρες Media Center, να το συνδέσετε με την οθόνη της σύγχρονης τηλεόρασης σας.

-Όσο αφορά, το XBMC Multimedia Center:

Το XBMC δε χωράει αμφιβολία πως είναι από τα πιο καλά Media Centers που υπάρχουν για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Στιβαρό με πολλές λειτουργίες κι’ επιλογές είναι πληρέστατο, ώστε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Μπορείτε να δείτε τα πάντα: Μουσικές-φωτογραφικές συλλογές σας, ταινίες, ραδιόφωνο, και ένα σωρό ακόμα! Διαθέσιμο για Linux, Windows, ΟSX.

To Maraschino, θα σας είναι χρήσιμο, αν έχετε στήσει κάποιο Home Theater PC (HTPC), τ' οποίο φυσικά είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε το Maraschinoδιαχειριζόσαστε σχεδόν πλήρως, μέσα από ένα web interface, από το smart-phone, tablet σας η και από κάποιον άλλον απομακρυσμένο υπολογιστή. -Σαν βασικά χαρακτηριστικά, έχει:

-Μια παραμετροποίησιμη applications module που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε δικτυακές σας εφαρμογές (πχ: SABnzb+, SickBeard) ή σε οτιδήποτε άλλο θέλετε να συνδεθείτε.

-Usenet search module, για άμεση πρόσβαση στα τυχόν downloads που κάνετε μέσω του Usenet.

-Εpisodes/movies/albums modules, όπου με ένα κλικ αναπαραγάγετε από το XBMC σας, όποιο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς, ταινίας η άλλου multimedia αρχείου σας.

-Media library browser, για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις βιβλιοθήκες των multimedia αρχείων σας, με δυνατότητα να ορίσετε λίστες με ουρά αναπαραγωγής.

-Έλεγχος XBMC servers, αν υποθέσουμε για παράδειγμα πως έχετε κάποιον στο σαλόνι και κάποιον σε ένα άλλο δωμάτιο. Εύκολη διαχείριση τους από απόσταση.

-Το SABnzbd+ έχει αυτόματη απόκρυψη και ειδοποιησεις, για την έναρξη ή τον τερματισμό αρχείων που κατεβάζετε μέσω αυτού, καθώς και μαι διακριτική γραμμή προόδου (με τις πληροφοριες φυσικά του αρχείου). Έχει επίσης τη δυνατότητα προσθήκης αρχείων μ' ένα κλικ.

-Μια πληρως εξοπλισμένη μπάρα με όλα τα εργαλεία ελέγχου (play/pause/stop/volume controls) και μια πλήρως εξοπλισμένη seek bar.

-Πρόσβαση στο trakt.tv, βλέποντας τι λένε οι υπόλοιποι σχετικά με τις διάφορες σειρές και ταινίες που θέλετε να παρακολουθήσετε. Με εγγραφή μάλιστα, στη σελίδα του trakt.tv, μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας απόψεις.

-Την Sickbeard module, με την οποία μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τα επόμενα επεισόδια σειρών η επερχόμενων ταινιών, μπορώντας να προσθέσετε η να αναζητήσετε ότι θέλετε.

-Disk space module που δείχνει την χρήση του δίσκου/δίσκων και εναπομειναντα ελεύθερο χώρο.

-Weather module, για ενδείξεις καιρικών συνθηκών σε πόλεις της επιλογής σας.

-uTorrent και Transmission modules, για την διαχείριση των download που κάνετε μέσω αυτών (τορρεντς).

-Δυνατότητα εμφανισιακά προσαρμογής της εφαρμογής, στα γούστα και στις οθόνες σας, με απλά drag-and-drop στις στήλες και στα στοιχεία, χωρίς να πειράξετε το παραμικρό αρχείο σας.

Maraschino

Αν έχετε εγκατεστημένο το XBMC η προτίθεστε να στίσετε κάποιο multimedia center, αξίζει να ρίξετε μαι ματιά στις δυνατότητες που προσφέρει το Maraschino. Φυσικά, να προτιμήσετε την τελευταία έκδοση του XBMC.
Το Maraschino, είναι γραμμένο σε Python (την οποία και απαιτεί για να τρέξει, θα την βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας, αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένη) και χρησιμοποιεί το Flask framework, έτσι ώστε να ρυθμίσετε έναν κατάλληλο web server (όπως Apache) για να κάνει το απαραίτητο serve. (για στήσιμο server που έχει πλέον απλοποιηθεί, δείτε αυτό και αυτό, όπου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία).

Για την χρήση του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πραγματικό browser, εκτός του ΙnternetExplorer που δεν υποστηρίζεται.
Δεν έχω βρει ακόμα, τον χρόνο να το δοκιμάσω, μα οι οδηγίες εγκατάστασης του σε Linux, υπάρχουν στην αντίστοιχη σελίδα του πρότζεκτ και ένα απλό copy-paste κάποιων εντολών είναι.
Για Windows και για κάποιες επιμέρους διανομές, για το πως θα το εγκαταστήσετε, δείτε στην σχετική σελίδα του wiki του XBMC.

>>> H σελίδα του πρότζεκτ στο GitHub.

>>> Ιστοσελίδα

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top