BETA

Mediacrush: Ανοιχτού Κώδικα web υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Εικόνα Alina

Mediacrush

Στην εποχή του διαδικτύου, είναι αυτονόητο το να χρησιμοποιούμε διάφορες web υπηρεσίες, οι οποίες μας εξυπηρετούν. Στο ελεγχόμενο διαδίκτυο όμως που προσβάλει την ιδιωτικότητά μας και με αυτό το δικαίωμά μας στην ελευθερία, είναι χρέος μας να αποφεύγουμε τις γνωστές υπηρεσίες των πολυεθνικών του web, οι οποίες ως αντικείμενο πώλησης έχουν εμάς και τα δεδομένα μας. Να αποφεύγουμε όλα αυτά τα οποία δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για εμάς στους servers των υπηρεσιών παρακολούθησης και της NSA. Η λύση σε αυτό, είναι να χρησιμοποιούμε αντίστοιχες υπηρεσίες Ανοιχτού Κώδικα, συμβάλλοντας όσο μπορούμε στην ανάπτυξη και σίγουρα στην διάδοσή τους και σε άλλους ανθρώπους.

-Μια τέτοια υπηρεσία, με open source πρότυπα, διαθέσιμο κώδικα και ανοιχτή άδεια χρήσης, θα δούμε σήμερα και αφορούν μια υπηρεσία, την οποία χρησιμοποιούμε συχνά στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το Mediacrush, τ' οποίο επιτρέπει διαμοιρασμό αρχείων, έχοντας ως βασικό του μέλημα το δικαίωμα στην επιλογή της ιδιωτικότητας.

Τι είναι το Mediacrush:

Screenshot-1
To Mediacrush, είναι μια υπηρεσία η οποία έχει ως σκοπό να βοηθήσει σε αυτό που όλοι μας κάνουμε συχνά. Τον διαμοιρασμό αρχείων.
Δεν απαιτεί δημιουργία λογαριασμου, δεν ζητάει κανένα στοιχείο μας και δε νοιάζεται από που είμαστε και ποιοι είμαστε.
Έτσι, η χρήση του απελπιστικά απλή και εύκολη. Τα αρχεία που υποστηρίζει και μπορούμε να ανεβάσουμε σε αυτό, είναι:

 • PNG, JPG, GIF, SVG από εικόνες/φωτογραφίες
 • ΜΡ4, OGV από βίντεο
 • ΜΡ3, από ηχητικά

Χρήση του Mediacrush:

Έχει ένα πεδίο, στο οποίο μπορείτε να σύρετε (drag & drop), όποιο από τα παραπάνω είδη αρχείων, επιθυμείτε να διαμοιραστείτε:

Screenshot

Ανεβάζοντας κάποιο αρχείο, το βλέπετε, ενώ συγχρόνως σας δίνει και ένα link διαμοιρασμού, μα και την επιλογή της διαγραφής, σε περίπτωση που κάνατε λάθος, είτε μετανιώσατε:

Screenshot

Μπορείτε να ανεβάσετε συνεχόμενα αρχεία, αν το επιθυμείτε και όσα έχετε ήδη ανεβάσει τα έχετε ορατά στη δεξιά πλευρά, όπου επιλέγοντας κάποιο μεταβαίνετε και στο αντίστοιχο link του:

Screenshot-1

Πατώντας, στο κάτω δεξί μέρος, το "κουμπάκι":

View full history

βλέπετε όλο το ιστορικό των αρχείων που ανεβάσετε από τον υπολογιστή και την ΙΡ που βρισκόσαστε. Μπορείτε, είτε μεμονωμένα να επιλέξετε διαγραφή, είτε να "εξαφανιστούν" τα πάντα από το ιστορικό. Σα να μη πήγατε ποτέ και σαν μην ανεβάσετε τίποτα:

Screenshot-5

Τα δε βίντεο και ηχητικά αρχεία, μπορείτε να τα αναπαραγάγετε απ' ευθείας, χάρη στους ενσωματωμένους players που διαθέτει:

ScreenshotScreenshot-1

Κάτω από το οποιοδήποτε αρχείο, έχει πέντε επιλογές:

-Embed: σας δίνει τον κώδικά του, ώστε να το περάσετε στην σελίδα σας, είτε σε κάποιο Forum, για άμεση αναπαραγωγή:

Screenshot-2
-Share:
links διαμοιρασμού, για κάθε τι:

Screenshot-3
-Download: Άμεσο download στον υπολογιστή σας:

Screenshot-4
-Report: Με αυτό μπορείτε να κάνετε αναφορά κάποιο αρχείο που μπορεί να έχει προσβλητικό περιεχόμενο (ρατσιστικό, παιδική πορνογραφία, κλπ).

-Delete: Μια ακόμα επιλογή, ώστε να διαγράψετε κάποιο αρχείο σας.

Επίσης, στην επάνω δεξιά πλευρά, δίνει και την επιλογή, για αλλαγή θέματος εμφάνισης από ανοιχτό που είναι από default, σε σκούρο:

Screenshot

Βοηθήματα για το Mediacrush:

1. Για ταχύτερη χρήση, διαθέτει και δυο πρόσθετα για τους Browsers σας και συγκεκριμένα για Firefox και Chrome/Chromium, Μπορώντας όμως, με αυτόν τον τρόπo, να το εγκαταστήσετε και σε Opera:

Screenshot

2. Για smart-phones, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα έξτρα. Απλά, μεταβείτε στη σελίδα του για mobiles:

3. Για Linux διαθέτει και ένα καλογραμμένο bash script, ώστε ν' ανεβάζετε αρχεία στο MediaCrush:

4. Διαθέτει επίσης και API, για τους έχοντες γνώσεις, ώστε να το ενσωματώσουν όπου επιθυμούν.

>>> Η ιστοσελίδα του Mediacrush.

[box color=yellow]Χρησιμοποιεί κάποια ads, για τα έξοδα λειτουργίας του, καθώς και Analytics για τη κίνηση των επισκεπτών. Προτείνουμε τη χρήση κάποιων προσθέτων, όπως το Do Not Track ([- 1 -] και [- 2 -]), όχι ειδικά για το Mediacrush, μα μόνιμα.[/box]
ch1
Eν κατακλείδι, το Mediacrush, είναι μια από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές διαμοιρασμού που υπάρχουν, καθώς εκτός της ιδιωτικότητας, είναι αδύνατο να μην εκτιμήσετε και την ταχύτητά του, τόσο στο uploading, όσο και στο download αρχείων.
Στο χέρι σας, είναι να προστατεύετε τα δεδομένα σας και να έχετε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, καθώς υπάρχουν υπηρεσίες Ανοιχτού Κώδικα, οι οποίες χτυπούν στα ίσα αυτές των δικτυακών πολυεθνικών.

 • Σχόλια

4 Comments:

 1. Εικόνα Drew DeVault

  Forgive me for using English, but I'm one of the creators of MediaCrush. Thanks for the excellent article! Feel free to let me know if you have any questions about MediaCrush.

  Google Translate:

  Συγχωρήστε με για την χρήση των αγγλικών, αλλά είμαι ένας από τους δημιουργούς της MediaCrush. Ευχαριστώ για το εξαιρετικό άρθρο! Μη διστάσετε να επιτρέψτε μου να ξέρω αν έχετε απορίες σχετικά με MediaCrush.

 2. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 30, 2013 02:02 ΠΜ

  Hi Drew DeVault,
  The application is spectacular.
  We are extremely grateful for your app.
  If we can do anything at all, don’t hesitate to let us know. Whatever lies within our power, οf course.
  (Maria Afentouli, member of ΟSArena team; editor.)

  Η εφαρμογή σου είναι εκπληκτική Drew DeVault και σε ευχαριστούμε πολύ γι αυτήν.
  Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εντός των δυνατοτήτων μας, πολύ ευχαρίστως
  (Μαρία Αφεντούλη, εκ των συντακτών της ομάδας του ΟSArena.)

 3. Εικόνα Drew DeVault

  Hey Maria! You guys are already a great help. The best thing you can do to help us out is to spread the word!

  Γεια σου Μαρία! Εσείς είστε ήδη μια μεγάλη βοήθεια. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μας βοηθήσει είναι να εξαπλωθεί η λέξη!

 4. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 30, 2013 16:07 ΜΜ

  Hey Drew!
  When we see something awesome, we do spread the word. :D

  Γεια σου Drew!
  Όταν διαπιστώνουμε πως κάτι είναι καταπληκτικό και αξίζει, τότε ναι, το διαδίδουμε. :D

Scroll to Top